Revízor, SBS v MHD a SBS na podujatiach - právomoci

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Revízor, SBS v MHD a SBS na podujatiach - právomoci

Príspevok od používateľa SRneC »

Tommy ja toto vsetko kvitujem a prva vec pri hocijakom probleme co robim je, ze zmyslam ako ty - pravne. Zjavne mas ale od reality dalej ako ja a spodobnymi individuami si zazil menej realnych skusenosti a nevies aku to ma zvycajne dohru. To ze si mozno wealthy je fajn, mozno mate nejakeho rodinneho pravnika to ja uz neviem a viem, ze by sa z toho dalo vykluckovat bez ujmy. Ja ale kvoli je*** revizorom nemam zaujem to riesit takto a vselico skusat kvoli 40euram.

A inak pomaly vsetky vozy DPB su uz pod kamerami.
Jedine riesenie seriozne a ucinne je ujst.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Policia ti nemoze nic, citil si sa ohrozeny zavolal si ich. Revizor ti nema na zaklade coho dat pokutu, nema dokaz, ze si isiel na cierno (ak ti v mhd "necvakol" elektricenku). Dodatocne mimo busu to robit nemoze, pretoze by porusil dopravny poriadok. Ako hovoris, vacsina vozov je pod kamerami. Revizor v takejto situacii ako opisal hughito nema v rukach absolutne nic len ich slovo proti mojmu, co bez dokazu neobstoji aj keby si sa na sude obhajoval ty sam :)

Jedine co mozu tito panaci je, ze po odchode policie si ta odchyti ten ich holohlavy sbskar a da ti po hube, ale to uz ty budes medzi casom davno na uteku. Netreba tu nijako pravne kluckovat, bez dokazu niet vinnika.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ano a v prepravnom poriadku sa pise aj, ze si povinny strpiet ukony spojene s privolanim policie a zistenim tvojej totoznosti (btw, DPB ma fakt na prd pravnika, ten prepravny poriadok ma diery jak emental) a bude to slovo troch/styroch revizorov proti tebe. To ci by doslo k nejakemu poruseniu tvojich prav fyzickym obmedzenim je holt otazka, pojmem to tvojim sposobom, nedoslo, kedze by si nic nedokazal, bol si len opity trtko ktory sa pri vystupovani z busu vysypal a rozbil si hlavu o chodnik, mozno si aj schizofrenik a vsetko si si vymyslel...tolko k tvojim fantasmagorickym zvastom.
Akonahle niekto pise v prispevku o ustave a osobnej slobode viem odkial vietor fuka, dalsi vykuk co chce proste vybabrat so systemom. Najprv sa pozrem na svoje povinnosti ked uz sa mocne bijem do prs o tom, ako mam svoje prava.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

pokial viem tak aj obycajny obcan (cize aj revizor) moze obmedzit na osobnej slobode ineho obcana do casu prichodu policajnej hliadky ak ma podozrenie, ze bol spachany nejaky trestny cin alebo priestupok...a ak to policajne vysetrovanie potom nepreukaze, tak smola, pochybujem ze na sude vysudit nejake odskodne za sposobenu citovu ujmu, ze ta 10minut drzali zatvoreneho v elektricke...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Páni, problém je v tom, že cestovanie bez platného lístka NIE JE z pohľadu zákona ani priestupok ani trestný čin (ak máte niekto iný názor, poprosím o citáciu konkrétnej kapitoly z príslušného zákonníka).... je to akurát porušenie interných smerníc nejakého toho dopravného podniku....
takže tu nie je dôvod na nejaké obmedzenie osobnej slobody niekoho....
Ale na strane druhej, ako tu už bolo povedané, vždy sa môže prihodiť nejaké to pošmyknutie z autobusu či nešťastný pád rovno na papuľu ;)....

A čo z toho plynie??? Jednoducho buď necestovať MHD, poprípade ak už, tak si kúpiť lístok a predíde sa zbytočným problémom.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal: bol si len opity trtko ktory sa pri vystupovani z busu vysypal a rozbil si hlavu o chodnik, mozno si aj schizofrenik a vsetko si si vymyslel...tolko k tvojim fantasmagorickym zvastom.
To, ze som nebol opity a nemam ani schizu sa da velmi lahko dokazat. To, ze som nemal platny cestovny listok mi nedokaze (ak mi ho v mhd "necvakol").
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Netreba zabudat na to, ze dokazom je aj svedecka vypoved.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

TommyHot napísal: To, ze som nebol opity a nemam ani schizu sa da velmi lahko dokazat. To, ze som nemal platny cestovny listok mi nedokaze (ak mi ho v mhd "necvakol").
Ked zavolas policiu na skupinku opitych ktori ta obmedzuju v slobode a vykluje sa s nich trojica revizorov tak si automaticky zahral do karat revizorom ktori ta vypovedou prebiju 3:1 a nasraty policajt ktoreho si oklamal im da za pravdu. Nehovoriac o tom ze v BA sa od piatka zacali revizne akcie zvukovo nahravat.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

To mam rad takych, co by najradsej len vycurali so systemom. Ale ten listok si nekupia a necvaknu. Cestovat nacierno, na to by ich bolo... a potom sa ohanat svojimi pravami. Necudo, ze to tak vyzera na Slovensku, ako vyzera...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Rubiki nasraty policajt im sice moze dat za pravdu, ale to je tak vsetko. Este stastie, ze policajti v takomto pripade nerozhoduju o tom kto ma pravdu a kto nie. O tom nahravani nic neviem (aj ked pozeram, ze v prepravnom poriadku to uz maju), pokial ta o tom neinformuju (oznacenim na vozidle, ustne alebo nejak inak), tak porusuju zakon o ochrane osobnych udajov a v tom pripade im je takyto zaznam na nic. V mhd som taketo oznacenie nevidel a s revizorom som sa este nestretol, takze netusim ako to riesia.

Mek ja si podstivo kupujem listky (raz som si kupil 15 minutovy, ked som isiel nocakom a nevedel som, ze si treba kupovat hodinovy a raz som isiel nacierno, lebo som az v buse zistil, ze uz mi dosli listky), len som sa vyjadril k tomu, co napisal hughito.
SRneC
Addict
Addict

Hej revizori maju na sebe nahravacky, nalepky su po vozidlach aj po zastavkach vsade to je ako mor. This area is monitored ci co tam maju.
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa AcidXpress »

beardie napísal:nastupenim do vozidla suhlasis s prepravnymi podmienkami, podmienky by mali byt v kazdom vozidle
cize popredu suhlasim s podmienkami s ktorymi budem oboznameny az po tom ako s nimi suhlasim a nastupim do autobusu/elektricky/etc?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

su aj na vacsine zastavok a uz som si vsimol aj informaciu o tom, ze je vozidlo monitorovane..
SRneC
Addict
Addict

Takze ked to bude na pokutu tak bez slova si dat ukazovak na pery a druhou rukou pomrvit imaginarnu sol medzi prstami. Inak neviem ako uhrat pokutu na 10€. :lol:
shade000
Expert
Expert

Príspevok od používateľa shade000 »

zdravím, mám taký "menší-väčší" problém...kúpil som si od vodiča busu v TN cestovný lístok (študentský) ukázal som mu ISIC...ako posledný človek nastúpil do busu revízor...kontroloval lístky, prišiel ku mne, lístok som mu ukázal, vypýtal si isic, dal som mu ho, zistil, že je neplatný...vypýtal si pokutu 20 eur, to sa akurát otvorili dvere, tak som ho poslal do hajzlu a vystúpil som...ale ISIC mu ostal...preukaz, na ktorom je moja fotka, meno a adresa...je na základe tohto možné odomňa vymáhať pokutu?...pač som niekde čítal, že je to možné len na základe "platného" preukazu, ako je cestovný pas, vodičák, prípadne občiansky preukaz...a vzhľadom na to, že ISIC je už neplatný a v podstate sa môžem vyhovoriť na to, že som ho stratil rok dozadu niekde na ceste a on ho zhodou okolností našiel...ako je to?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

shade000 - Riesil by som to tak ako pises, nahlasit stratu alebo kradez ISICu a povazujem to za vybavene. Povedat, ze si ho stratil alebo ti ho museli ukradnut uz davno, lebo si ho tyzden nepouzil a tak medzi tym ti ho ukradli alebo si ho stratil.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

nahlasit stratu alebo kradez neplatneho ISICU? kde prosim ta? to nie je obciansky...ak ISIC nema validacnu znamku, tak nie je platny a teda ako doklad je uz bezcenny, mozes ho zahodit alebo skartovat...

ak by ti aj dosla nejaka vyzva na zaplatenie pokuty (co podla mna urcite nedojde), tak proste podas staznost a budes sa odvolavat na to, ze sa jedna o podvod / zneuzitie ISICU, nie si student, ISIC mas uz davno neplatny a pred nejakou dobou ti ho ukradli alebo si ho stratil...

pokutu bez relevantneho dokladu (obciansky, u cudzincov pas) ti proste revizor vystavit nemoze, dokonca myslim, ze na ten pokutovy listok potrebuje aj tvoj autogram...

ISIC je z hladiska prava absolutne bezcenny doklad, jeho kradez alebo strata sa nahlasuje na studijnom oddeleni a ma to zmysel jedine v pripade, ze si stale student a potrebujes si vybavit novy...inak to proste zmysel nema, jedine ak by ti vadilo, ze potencionalny pachatel si bude do konca skolskeho roku nakupovat knizky s 5% zlavou vo vybranych knihkupectvach...
shade000
Expert
Expert

Príspevok od používateľa shade000 »

veľká vďaka, takéto niečo som si potreboval prečítať...zariadim sa podľa toho :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

počkať, takže ak som si nezaplatil tú známku na nový školský rok (myslím že 20 alebo 40 eur) tak je môj ISIC neplatný? :lol:

Ja ho používam od začiatku tohto školského roka a vzadu mám iba jednu nálepku a to z minulého školského roka. Normálne v SADke mi funguje, električenka takisto + aj v obchodoch mi uznávajú zľavy.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano, platnost ISICU je do 30.9. prislusneho skolskeho roku...ak si student, tak si v septembri pri zapise do dalsieho rocniku zakupujes validacnu znamku (Okolo 5 Eur tusim stoji, cely uplne novy preukaz stoji 20 euro), ktoru ti nalepia dozadu a tiez tvoj ISIC aktualizuju v systeme, ty si ho prilozis na terminal, tak aby sa ti na karticke aktualizovali data...

Pokial viem, tak je v sucasnosti hlavne to, aby boli aktualne data na karticke, cize ak si tvoj ISIC prilozi vodic k citacke, tak mu musi velkym vypisat "STUDENT"...nalepka je uz len formalita napriklad pre tie knihkupectva, kedze tam vacsinou citacky na karty nemaju...obchodnym partnerom ISICU, ktory poskytuju smiesne 1-5%zlavy pre studentov na svoje sluzby a tovar je tato zlava v podstate ukradnuta a casto si ani ISIC nepytaju, nie este aby kontrolovali nalepky alebo si zakupovali drahe citacky...obchodnicku marzu maju nastavenu tak, aby sa 5% zlavou nemuseli zaoberat...

Podla toho co pises, tak mas stastie na velmi benevolentnych vodicov...ja som mal u Slovak Linesu problem si vyhadat studentsky listok aj napriek tomu, ze som vazne bol student, vazne mal novu nalepku, vazne mi fungoval ISIC vsade inde, ale oni mali zastarane citacky v niektorych autobusoch (a presne som im povedal v ktorych autobusoch, kedze u nich jazdi vodic vzdy s tym istom autobusom)...a vodic mi povedal, ze pokial mu pristroj neukaze, ze som student, tak mozem mat aj poslanecky preukaz a aj tak mi zlavu neda, pretoze taky dostali prikaz...po X mojich staznostiach na riaditelstve spolocnosti, kedy som im pisal, ze moj ISIC je v poriadku ale ich citacky v niektorych busoch su zle, si to konecne preverili a zistili, ze firma, ktora im dodava software do strojcekov, ma v programe chybu a ten v kombinacii s urcitymi citackami, nevie nacitat celu jednu generaciu kariet a naopak ine stare karty po prilozeni sposobia totalny reset strojceku...ale musim povedat, ze sa zachovali velmi korektne, vydali mi svoju dopravnu kartu uplne zadarmo a aj mi preplatili vsetky "obycajne" listky... len skoda, ze im to trvalo tak dlho, clovek v komunikacii s takymito spolocnostami sa musi vysrat na ich zamestnanecku hierarchiu a rovno pisat staznosti na najvyssi manazment...
Napísať odpoveď