Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa ephramko »

hadajte ake rodiny byvaju v tej bytovke? no asi take, ktore radi pozeraju televiziu... :smt033
Prílohy
mf_372406312_c23b0d4e0281a2b982928d33409033cd.jpg
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Cigáni sú však iní ako my, sú tmaví, čiže tak.
Neber to ako provokaciu ale nehovoril si mi nahodou nedavno ze sme vseci rovnaky?

O nic mi nejde len chcem aby si uznal ze su tu iste rozdieli a nie len vo farbe pleti, tot vse.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

kali: Stokrát som ti písal v x témach, že rovnakosť (lepšie povedané rovnosť) chápem inak, rozdiely pri ľuďoch, samozrejme, sú: fyzické, psychické a x iných.

Aj medzi mnou a tebou, alebo ešte lepšie povedané medzi tebou a nejakým tvojim kamarátom je x rozdielov a to ste bieli a máte napr. podobné názory.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pekny blog http://cerven.blog.sme.sk/c/266217/Ktor ... ik-IX.html
Ako jeden z mala triezvo pomenoval problemy a ma aj ciastocne riesenie situacie na L IX. Tiez ho aktivisti nemozu nazvat rasistom, pretoze ciganom pomaha, zaroven vsak nema problem priznat pravdu o tom, ze cigani vsetko znicia a treba na nich ist tvrdsie.
Bohuzial ma pravdu aj v tom, ze politici nezakrocia kym v spolocnosti nebudu prevladat nenavistne nazory, len to uz bude podla mna neskoro hlavne pre ludi zijucich v okoli ciganov.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

kali520 napísal:Neber to ako provokaciu ale nehovoril si mi nahodou nedavno ze sme vseci rovnaky?

O nic mi nejde len chcem aby si uznal ze su tu iste rozdieli a nie len vo farbe pleti, tot vse.
Pre mna, za mna nech bude aj ruzovy, videl som viacero pripadov, ked si slusna romska rodina vysla vecer na prechadzku aj s detmi, a boli slusny uplne v pohode. Alebo ked do busu z Velkej Idy sla romska matka s dcerkou a bielym otcom a ked kupovali listok zacul som dokonca "dakujem". Samozrejme ked je niekto neprisposobivy je uplne jedno ci to je cigan alebo dajaky biely k***t skodu dokaze urobit aj jeden aj druhy. Jediny problem je, ze slusnych romov doslova treba hladat a tak sa medzi ludmi siria predsudky. Nanestastie su zvacsiny opravnene
Rayiner
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rayiner »

GothaR napísal:Pekny blog http://cerven.blog.sme.sk/c/266217/Ktor ... ik-IX.html
Ako jeden z mala triezvo pomenoval problemy a ma aj ciastocne riesenie situacie na L IX. Tiez ho aktivisti nemozu nazvat rasistom, pretoze ciganom pomaha, zaroven vsak nema problem priznat pravdu o tom, ze cigani vsetko znicia a treba na nich ist tvrdsie.
Bohuzial ma pravdu aj v tom, ze politici nezakrocia kym v spolocnosti nebudu prevladat nenavistne nazory, len to uz bude podla mna neskoro hlavne pre ludi zijucich v okoli ciganov.
Odpoved je jednoduchá.
žiadna!
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:kali: Stokrát som ti písal v x témach, že rovnakosť (lepšie povedané rovnosť) chápem inak, rozdiely pri ľuďoch, samozrejme, sú: fyzické, psychické a x iných.

Aj medzi mnou a tebou, alebo ešte lepšie povedané medzi tebou a nejakým tvojim kamarátom je x rozdielov a to ste bieli a máte napr. podobné názory.
Pochybujem ze medzi nami dvoma z genetickeho hladiska su vacsie rozdieli ako medzi nami a dvoma nahodne vybranymi cernochmi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dobre vieš, že čo sa týka genetiky, sme si podobní aj s prascami.

S černochmi sa líšime samozrejme, ale ja tam stále vidím ako determinanty hlavne kultúru a prostredie.
zosik 100
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zosik 100 »

Cigne su jeden hnusny odpad ktory škodi tomuto štatu.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

zosik100:
Mám taký pocit, že ľudia ako si ty(usudzujem podľa tvojho príspevku) škodia tomuto štátu tak isto ak nie viac.
Ono sa to dá napísať aj trochu inteligentnejšie ako si to napísal.

Nečakaj, že keď cigáňom takto odpovieš, že ťa budú mať radia nechajú ťa odísť s plnou peňaženkou.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

jakub a prečo im máme stále ustupovať a báť sa ich? každý má právo na svoj názor...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ja som nenarážal na názor. Súhlasím s tým, že to treba riešiť.
Lenže takým vystupovaním ako zosik100 sa znižujeme na ich úroveň.
Dá sa to napísať aj inak.

Bola tu vcelku inteligentná debata a on to tu zabije takou trápnou vetou.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

a na aku uroven sa mam znizit ked mi niekto chce pichnut nozik do brucha a okradnut ma kvoli 5eurovke?

Podla mna na taku ze mu vpalim 5 peciek 40 SaW do hrude, a bude kludny, co ty nato ???? to si myslim je spravna uroven. Lebo ked cigan neslusne a ty slusne, tak prinajlepsom skoncis v nemocnici, pri najhorsom v mrazaku a o tri dni budes mat slavnostny pochod kde budes hlavny hrdina ty, a vsetci dookola v ciernom.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

qwerty: a teraz vážne - ak po tebe bude cigán pýtať peňaženku, bude evidentne sám, budeš tasiť strelnú zbraň a strieľať? Vtedy je omnoho efektívnejšie použiť hrubú silu so zbraňou a.k.a. teleskop, pálka, kus roxoru, kameň čo je na zemi, dať ním tej osobe pár po papuli ...a po použití sa daného predmetu zbaviť na odľahlom mieste. A toho cigáňa si presa nikdy nevidel.

Ak si od teba pýta peňaženku skupina podgurážených sýkoriek, tak máš možnosti 3:
1) máš strelnú zbraň a nevieš im utiecť = streľba aby neostali svedkovia
2) máš hocakú zbraň, no vieš im utiecť = utekaj
3) máš len úderovú zbraň a nevieš im utiecť = tu sa to vetví na dve možnosti:
a - pustíš sa do boja: je značná šanca, že cigáni, nečakajúci odpor, sa zľaknú a utečú
b - odovzdáš im peňaženku: teoreticky by ti potom mali dať pokoj. Reálne je tu ale riziku, že si aj tak do teba kopnú + týmto prístupom ich podporuješ v kradnutí (zvyknú si, že sa im nemôže nič stať)

Toto je len v skratke a len pre situáciu, že si sám - bez partie alebo bez nežnej polovičky (ak je pri tebe žena, prioritou je zdržať útočníka za každú cenu či už vyjednávaním alebo bojom, aby žena mohla ujsť)
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Alebo streliť do vzduchu takú poplašnú :D poprípade do nohy ak by prišlo k najhoršiemu...ale myslím že by stačilo vytiahnuť pištol :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Merco: akonáhleš strelíš varovný výstrel, tak máš problém, pretože si musíš kontrolovať dráhu letu strely + cigošov to môže vyprovokovať. A ak už strieľať, tak zásadne tak, aby protivník nemohol svedčiť - mieriť na hruď a hlavu.

K tomu vytiahnutiu zbrane - aj vtedy si povinný volať políciu, keďže ide o použitie zbrane = hrozba zbraňou :) Keď ide zbraň z púzdra, tak má ísť aj včielka z hlavne. Zbraňou za nevyhráža, zbraňou sa strieľa.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie je policajt, nema strielat varovny vystrel, ale zasadne do protivnika, aby mu potom nahodou ten jediny naboj nechybal, kedze iste typy obcanov sa prechadzaju vacsinou v skupinkach, vtedy sa citia silni
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Netreba zabúdať na jednu vec, väčšina konfliktov sa odohrá veľmi rýchlo, teda vo chvíli prúseru už nie je možné rozhodovať sa aký prostriedok a taktika bude využitá.... Tieto veci treba mať dopredu premyslené, nacvičené na úrovni podmienených reflexov Pavlovovho psa a rovnako sa treba už dopredu vyrovnať s tým, že streľba môže ukončiť nejaký život, a z toho budú potom vyplývať isté problémy.... Pokiaľ toto nemá niekto zrovnané, nemal by nosiť zbraň.... lebo to nie je o železe, ale o človeku....

Stoporko už správne povedal, že akékoľvek vytiahnutie (nemusí prísť k použitiu) zbrane je potrebné hlásiť na políciu (keď už nič iného človek si tým kryje chrbát, pre prípad, že by degeši potom volali TV Narkóza či TV Hnoj, kde by vyplakávali ako na nich nejaký militatný rasista mieril kalašnikovom, keď okolo neho mierumilovne prechádzali).... K tej výstražnej streľbe.... s tou je to také nejednoznačné.... raz sa doporučuje, raz nie.... Sám za seba hovorím, že pokiaľ je dosť času (útočníci nie sú na priamy fyzický dotyk a ešte priamo neútočia), tak áno.... Ale nie do vzduchu, ale do blízkosti útočníkov, aby videli, že sa nejedná o plynovku a že sa budú robiť diery.... Ideálne vystreliť napríklad do kontajnera na odpadky, navŕšenej zeminy alebo tak.... Proste aby strela nešla ďalej.... Pokiaľ čas nie je, tak strieľať priamo na útočníkov.... a to tak aby neboli svedkovia + aby boli okamžite vyradení z činnosti.... Hlava, krk, trup, panva.... poloplášte či mäkké olovené strely pochopiteľne urobia viac práce ako bežný celoplášť....

A pre tých, ktorí mi tu napíšu, že som len internetový superhiro a teoretik, ktorý vie 3,14-ču o živote, len toľko, že už som sa ocitol viackrát v situácii, že o niekoho bytí či nebytí rozhodovala úplná drobnosť ("my Ťa odzbrojíme"..... "spravte ešte jeden krok, frajeri, ešte jeden...." ), a v týchto chvíľach som bol plne rozhodnutý a pripravený konať, pokiaľ protistrana okamžite neuposlúchne výzvu a nekapituluje....
Sp!rit
Star
Star

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Poznám pár RÓMOV, ktorí sú slušní a normálni ako ostatní, žijú takí dokonca v mojej dedine a nemám s nimi žiadny problém..
....lenže cigáni, to je iný pojem...napr tí v detských domovoch - to je banda, nevychovaná, ktorí terorizujú slušné deti a je im jedno, či im niekto za to niečo povie - či už majú 10 alebo 18 rokov....alebo cigáni, ktorí žijú v kolóniách - či už v malých osadách alebo vo veľkých osadách...tí sú tiež jedna banda, ktorá tu nemá čo hľadať...
Ďalej ma serie cigánska kriminalita...cigáni si jazdia v pohode bez vodičákov, či už mladí alebo starí, taktiež okrádajú a terorizujú slušných ľudí...
Zlým faktom je, že cigáň je vlastne na Slovensku ako chránený druh...všetko mu prejde....keď niečo spraví bieli, už je ho berú do väzenia....ale keď cigáni prepadnú, surovo zbijú - zabijú starčeka, tak dostanú každý možno 6 rokov....čo to je? Nič!!! Také špiny by mali dať na elektrické kreslo!
Taktiež stavby na cudzích pozemkoch...minule som videl reportáž, ako cigáni terorizovali susednú rodinu - samozrejme susedia tých asociálov neboli cigáni, ale bieli slušní ľudia...vypúštali na ich pozemok fekálie, kradli im majetok a nerobilo sa s tým nič!!!! Nikomu to nevadilo, čo sa týka kompetentných..rozhodnutie bolo také, že tí slušní ľudia im mali postaviť dom, dobre počujete, postaviť dom!!!! ak chceli aby sa stadiaľ odsťahovali..lenže v dnešnej dobe si slušný človek nemôže dovoliť postaviť dom sebe, nie to ešte nejakým asociálom čo sú odpadmi spoločnosti..
Taktiež mnoho cigáňov sú rasisti, či sú už z nižšej, strednej alebo vyššej vrstvy - lenže vy sa na to nepozeráte, označujete za rasistov len bielych!!!!
Podľa mňa na cigáňov nie je formálne riešenie....treba proti ním zakročiť a nemôžeme sa báť, my slušní ľudia!!! Musíme držať spolu, ako držia oni (bohužiaľ)..potom im môžeme ukázať, že kto je pánom na Slovensku!!!! Lenže problém je v tom, že biely je hneď rasista, keď niečo spraví cigáňovi, nemôžeme si to v tomto štáte dovliť, ale napriek tomu sa nemôžeme vzdať!!!! Preto volím v roku 2014 Ľudovú stranu Naše Slovensko, pretože Slovensko potrebuje zmenu!!!! Áno, možno mi tu teraz napíšete, že Kotleba nemôže spraviť nič...ale musíme mu veriť, predsa nechceme byť hosťami vo vlastnej krajine!!!!!
Týmto ma hneď neoznačte za rasistu....proti slušným Rómom nemám nič....Hawk.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

napr tí v detských domovoch - to je banda, nevychovaná, ktorí terorizujú slušné deti a je im jedno, či im niekto za to niečo povie
za predpokladu, ze su tam odmalicka, kto moze za ich vychovu?
Preto volím v roku 2014 Ľudovú stranu Naše Slovensko, pretože Slovensko potrebuje zmenu!!!!
vynikajuce rozhodnutie :lol:
Napísať odpoveď