Romovia na Slovensku
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
ĽS-NS nevyrieši nič, pretože ich samotný volebný program je plný nezmyslov. Už som ho bod po bode rozoberal v inej téme v sekcii Politika. Voliť ĽS-NS má asi taký zmysel, ako voliť vtipnosmiešnu rádoby stranu Paliho kapurková, či ako sa to volalo.
K téme - konečne si možno ľudia v Žehre vydýchnu, ak prejde zmena zákona: http://www.sme.sk/c/5924088/moznost-odd ... itaju.html odporúčam prečítať si aj diskusiu, v ktorej sa samozrejme našla aj "ochrankyňa" cigánov a pána Oravca, ktorá samozrejme pracuje v SAV v Bratislave a o cigánoch v Žehre akurát tak čítala v novinách, hlavne, že sa k téme zasvätene vyjadruje a diskutérov hromadne nazvala nacistami (a to podotýkam, že diskusia je umiernená a nik žiadne vulgarizmy na stranu cigánov neposielal).
Samozrejme, nespal ani "komentátor" SME pán Leško, ktorý celú ideu delenia samozrejme skritizoval (odkaz na článok neposielam, pretože na jeho čítanie je potrebné mať zaplatené Piano), tak som mu to tam aj pekne polopaticky napísal, že čo konkrétne tým ľuďom v Žehre navrhuje...Som zvedavý, či odpíše.
K téme - konečne si možno ľudia v Žehre vydýchnu, ak prejde zmena zákona: http://www.sme.sk/c/5924088/moznost-odd ... itaju.html odporúčam prečítať si aj diskusiu, v ktorej sa samozrejme našla aj "ochrankyňa" cigánov a pána Oravca, ktorá samozrejme pracuje v SAV v Bratislave a o cigánoch v Žehre akurát tak čítala v novinách, hlavne, že sa k téme zasvätene vyjadruje a diskutérov hromadne nazvala nacistami (a to podotýkam, že diskusia je umiernená a nik žiadne vulgarizmy na stranu cigánov neposielal).
Samozrejme, nespal ani "komentátor" SME pán Leško, ktorý celú ideu delenia samozrejme skritizoval (odkaz na článok neposielam, pretože na jeho čítanie je potrebné mať zaplatené Piano), tak som mu to tam aj pekne polopaticky napísal, že čo konkrétne tým ľuďom v Žehre navrhuje...Som zvedavý, či odpíše.
Cigáni majú inú mentalitu ako my...hlavne tí, čo sa narodia (ak sa to tak dá povedať) v osadách a podobne..
PS: díki za zníženie karmy, vôbec ma to netrhá
))
PS: díki za zníženie karmy, vôbec ma to netrhá
-
seth82
Darca
Majú skôr inú výchovu, pretože na každého človeka pri jeho raste a vývine pôsobí hlavne jeho okolité prostredie. Preto sú takí, akí sú a preto v osadách nevzniká nič nové. A môžu si za to iba sami.
oddelenie samosprávy síce je riešenie - ale aj nie je...seth82 napísal:K téme - konečne si možno ľudia v Žehre vydýchnu, ak prejde zmena zákona: http://www.sme.sk/c/5924088/moznost-odd ... itaju.html odporúčam prečítať si aj diskusiu, v ktorej sa samozrejme našla aj "ochrankyňa" cigánov a pána Oravca, ktorá samozrejme pracuje v SAV v Bratislave a o cigánoch v Žehre akurát tak čítala v novinách, hlavne, že sa k téme zasvätene vyjadruje a diskutérov hromadne nazvala nacistami (a to podotýkam, že diskusia je umiernená a nik žiadne vulgarizmy na stranu cigánov neposielal).
zvolili by si ineho cigana, je ich vacsina
-
tehla
http://korzar.sme.sk/c/5925491/v-dedina ... -maso.html
Kedy sa odhodlaju zjesť prvého človeka? Nejake typy?
Kedy sa odhodlaju zjesť prvého človeka? Nejake typy?
Toto funguje roky, a ktože vie, čo iné?
-
seth82
Darca
silmarill: Ale pozor. Čierny mocipán síce môže zostať ďalej pri moci za štátne, ale aspoň nebude doje*** život poctivým ľuďom v samotnej Žehre (je treba pochopiť, že osada Dobrá Vôľa je úplne oddelená od Žehry, je len v jej katastri, preto jej bola pridelená, viem, pretože pochádzam z mestečka odvedľa). Čiže nech si užíva, robí to aj teraz a pravdepodobne aj ďalej bude, avšak už bude môcť fušovať "na svojom", ak mu nebudú jeho tmavé ovečky platiť dane, etc, tak dostane aj od štátu veľké hovno (resp. keď to prehajdáka, pomoc od bielych už nepríde).
Aktivisti môžu ísť doboha. Myslím, že príde doba, kedy sa budú báť chodiť bez umelej brady po uliciach, pretože to, čo prezentoval ten Oravec, je protištátne, protislovenské a hlavne proti poriadnym občanom. A okrem toho o situácii u nás vie akurát tak veľké kulové, pochybujem, že niekedy na Spiši vôbec bol a ak áno, tak istotne so štábom Markízy ponatáčať úbohé cigánčatká a podobne.
jarda: ten odkaz už poslal tehla priamo nad tebou.
Aktivisti môžu ísť doboha. Myslím, že príde doba, kedy sa budú báť chodiť bez umelej brady po uliciach, pretože to, čo prezentoval ten Oravec, je protištátne, protislovenské a hlavne proti poriadnym občanom. A okrem toho o situácii u nás vie akurát tak veľké kulové, pochybujem, že niekedy na Spiši vôbec bol a ak áno, tak istotne so štábom Markízy ponatáčať úbohé cigánčatká a podobne.
jarda: ten odkaz už poslal tehla priamo nad tebou.
seth: a to mu to jeho bačovanie ideme tolerovať len preto že je ČIERNY? alebo preto že si proste povieme "keď nie on, tak príde iný", ako naznačil beardie? OMG, vyzerá to tak že je tu celé slovensko posraté z pár cigáňov ktorí sa dostali do štátnej správy a že naozaj nedokážeme nič robiť.
oddelíme ho formálnou hranicou, no to mi je riešenie... to je ako keby som sa ja išiel sťažovať na hlučných susedov a namiesto policajnej hliadky by mi poslal štát príspevok na štuple do uší. alebo by zmenil popisné číslo ich domu a oni by už formálne neboli moji susedia. teoreticky sa problém vyriešil - prakticky však zostal.
namiesto tohto zákona mal Lipshit vydať skôr zákon ktorý upravuje požiadavky na starostu či mestského poslanca: určité vzdelanie a trestnú bezúhonnosť. takto by sa žiadny klon Mižigára na ten post nedostal. a ak by nejakým zázrakom aj áno, tak mu mali spraviť poriadnu kontrolu na účtoch a vyvodiť z toho zodpovednosť.
oddelíme ho formálnou hranicou, no to mi je riešenie... to je ako keby som sa ja išiel sťažovať na hlučných susedov a namiesto policajnej hliadky by mi poslal štát príspevok na štuple do uší. alebo by zmenil popisné číslo ich domu a oni by už formálne neboli moji susedia. teoreticky sa problém vyriešil - prakticky však zostal.
namiesto tohto zákona mal Lipshit vydať skôr zákon ktorý upravuje požiadavky na starostu či mestského poslanca: určité vzdelanie a trestnú bezúhonnosť. takto by sa žiadny klon Mižigára na ten post nedostal. a ak by nejakým zázrakom aj áno, tak mu mali spraviť poriadnu kontrolu na účtoch a vyvodiť z toho zodpovednosť.
-
seth82
Darca
silmarill: Pozor, ty tu chceš diskutovať o niečom úplne inom. Prvý problém totiž je, že jeho bačovanie je "legálne", teda si ho v Žehre regulérnym spôsobom cigáni zvolili, keďže majú väčšinu. A odvtedy s tým nik nič nedokázal narobiť.
Takže čo sa týka našej momentálnej diskusie - keďže doteraz nik nič nedokázal spraviť, tak Lipšicovu úpravu považujem z toho dôvodu za pozitívnu a tým pádom aj jej následky nie len v Žehre, ale aj v iných dedinách postihnutých rovnakým problémom.
Zopakujem aj to, že AK to prejde, tak minimálne Žehra bude mať PO probléme, pretože Dobrá Vôľa je od samotnej obce vzdialená asi 2 kilometre. Teda áno - AK im povolia formálne oddelenie a osamostatnenie, tak budú trpieť iba to, že dva kilometre od nich je osada cigánov, čo trpeli aj doteraz, plus mali k tomu aj "bonusy". V prípade oddelenia sa Žehra stane samostatnou obcou a môže mať zvysoka na háku, že kto a ako bude hospodáriť v Dobrej Vôli, pretože im to už bude doslova jedno. Problém bude teda vyriešený prakticky, nie len teoreticky, verím, že obyvatelia budú určite potešení, napriek tvojej skepse.
Čo mal Lipšic vydať (a X ďalších ministrov pred ním od roku 1989, vrátane federálnej vlády), je jedna vec, to čo sa deje v Žehre a aké riešenie sa ponúka, je vec druhá. Ja určite nie som spokojný s tým, ako cigáni na východe skáču ľuďom po hlavách, tomu ver, veď som tam 22 rokov žil. Ale teoretizovať sa zatiaľ jednoducho neoplatí.
Takže čo sa týka našej momentálnej diskusie - keďže doteraz nik nič nedokázal spraviť, tak Lipšicovu úpravu považujem z toho dôvodu za pozitívnu a tým pádom aj jej následky nie len v Žehre, ale aj v iných dedinách postihnutých rovnakým problémom.
Zopakujem aj to, že AK to prejde, tak minimálne Žehra bude mať PO probléme, pretože Dobrá Vôľa je od samotnej obce vzdialená asi 2 kilometre. Teda áno - AK im povolia formálne oddelenie a osamostatnenie, tak budú trpieť iba to, že dva kilometre od nich je osada cigánov, čo trpeli aj doteraz, plus mali k tomu aj "bonusy". V prípade oddelenia sa Žehra stane samostatnou obcou a môže mať zvysoka na háku, že kto a ako bude hospodáriť v Dobrej Vôli, pretože im to už bude doslova jedno. Problém bude teda vyriešený prakticky, nie len teoreticky, verím, že obyvatelia budú určite potešení, napriek tvojej skepse.
Čo mal Lipšic vydať (a X ďalších ministrov pred ním od roku 1989, vrátane federálnej vlády), je jedna vec, to čo sa deje v Žehre a aké riešenie sa ponúka, je vec druhá. Ja určite nie som spokojný s tým, ako cigáni na východe skáču ľuďom po hlavách, tomu ver, veď som tam 22 rokov žil. Ale teoretizovať sa zatiaľ jednoducho neoplatí.
Dnes bolo v správach, že v Čadci vysťahovali cigánsku rodinu z mestského bytu, keďže naposledy zaplatili niekedy v roku 2009. Mesto sa im snažilo vyjsť v ústrety rôznymi splátkovými kalendármi, mužovi ponúkali robotu (neprišiel ani na pohovor), ale nič nepomáhalo. Cigánka sa ešte sťažovala a vyhlásila, že pôjde spať pred MÚ. Chlap sa tiež vyhováral, že žiadnu robotu nemôže nájsť. Toto isté plánujú spraviť s 10 ďalšími neplatičmi.
Takto to treba robiť, nič sa nedá robiť. Deti zobrať a oni nech spia na ulici. Kto nie je ochotný pracovať, resp. spraviť niečo sám pre seba, tak sa mu nemôže dávať zadarmo.
Takto to treba robiť, nič sa nedá robiť. Deti zobrať a oni nech spia na ulici. Kto nie je ochotný pracovať, resp. spraviť niečo sám pre seba, tak sa mu nemôže dávať zadarmo.
http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/9477/mi ... j-vsi.html
toto je to multikultúrne obohatenie v praxi.... čo na to miestni pseudohumanisti.... toto sú akože ľudia???.... veď toto od zveri odlišuje len to, že majú volebné právo....
toto je to multikultúrne obohatenie v praxi.... čo na to miestni pseudohumanisti.... toto sú akože ľudia???.... veď toto od zveri odlišuje len to, že majú volebné právo....
-
seth82
Darca
http://korzar.sme.sk/c/5927186/dievcina ... eniam.html Ďalší bonus, cigáni týrajú psa, fotka toho činu sa dostane na net, podnet proti nim je podaný a oni zažalujú 8x 17-ročné dievča, lebo ono je všetkému na vine a celý svet je proti nim. Slovenská ochrana cigánov v praxi. A ešte ich niekto večne učí to skvelé slovíčko "rasizmus".
//LOL, bonus, podľa niektorých liberálov vlastne nie je korektné a správne napísať, že to spáchal polocigán. Snáď ani nie je pravda toto, kam to naša spoločnosť speje? O chvíľu bude trestným činom, ak niekto niekde (pravdivo) napíše, že toto a hento bolo spáchané cigánom. Tu vidno, ako sú cigáni u nás chránení, poznajú iba svoje práva, ale povinnosti sú im cudzie. Nie som jediný, kto tej dievčine na FB napísal, že jej na právnika prispejem. Krásne nadvihnutie tlaku hneď takto naráno.
//LOL, bonus, podľa niektorých liberálov vlastne nie je korektné a správne napísať, že to spáchal polocigán. Snáď ani nie je pravda toto, kam to naša spoločnosť speje? O chvíľu bude trestným činom, ak niekto niekde (pravdivo) napíše, že toto a hento bolo spáchané cigánom. Tu vidno, ako sú cigáni u nás chránení, poznajú iba svoje práva, ale povinnosti sú im cudzie. Nie som jediný, kto tej dievčine na FB napísal, že jej na právnika prispejem. Krásne nadvihnutie tlaku hneď takto naráno.
k tomu clanku co pinhead napisal...Mna uz davnejsie napadalo, co by som asi ja robil, keby som mal takychto neprisposobivych. Nemam o tom vedomosti, ale co tak naplnit napriklad arzenom, alebo nejakym jedom par flias napr. cocacoly, polozit si to k mojmu muru a len pockat. Cigani(alebo proste tie socky odvedla, nemusia to byt len cerni) to na 99,99% ukradnu, podelia sa medzi sebou (lebo keby sa nepodelili, tak verim, ze jeden druheho by kvoli cocacole zabodol), vypiju to a do par hodin zomru.
Jednak, kym by niekto zistil, ze tie otravene flase boli odo mna...to by sa mozno ani nezistilo a druhak, aj keby sa to zistilo, nie som si isty, ci by urady nieco mohli povedat, kedze by som to mal na vlastnom pozemku a ja som nikoho nenutil to ukradnut a vypit.
Neviem ci by toto fungovalo, mohol by sa vyjadrit nejaky chemik
ake jedy pozname a aka musi byt manipulacia s nimi.
Jednak, kym by niekto zistil, ze tie otravene flase boli odo mna...to by sa mozno ani nezistilo a druhak, aj keby sa to zistilo, nie som si isty, ci by urady nieco mohli povedat, kedze by som to mal na vlastnom pozemku a ja som nikoho nenutil to ukradnut a vypit.
Neviem ci by toto fungovalo, mohol by sa vyjadrit nejaky chemik
Napríklad som postrekoval v záhrade stromčeky a odrazu počujem, ako niekto čosi vysekáva. Pozriem sa cez plot a ich deti vysekávali do nášho domu diery a nápisy Hajzli gadžovskí. Vzal som si kameru, a keď ma zbadali, revali hajzel, zabite tú ku..., hádžte do neho tehly. Začali lietať tehly, ušiel som,“ vraví Oskar Dobrovodský.Pinhead napísal:http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/9477/mi ... j-vsi.html
nemam rad Kotlebu ani jeho stranu ale je nacase aby spravili to co v sariskych michalanoch.za stredoveku by cigosi uz vyseli a tu sa im este bude odpustat lebo ina mentalita
-
javatar
Hardcore addict
Neviem ako sa to pravnicky presne nazyva ale vsetky zivotohrozujuce veci musis drzat v nedostupnych podmienkach. Aj ked volne dostupnych/vyrobitelnych jedov je dost a hadam by sa nieco pravnicky vyhadatelne naslo.A neviem ci by som si na svedomie zobral smrt (teda aspon takuto zakernu). Skor nieco z coho by im bolo pekne zle...Frco napísal:Neviem ci by toto fungovalo, mohol by sa vyjadrit nejaky chemikake jedy pozname a aka musi byt manipulacia s nimi.
-
Stoporko
VIP
čo takto si navariť polievku z muchotrávok a "nechať ju pred barákom vychladnúť?"
-
javatar
Hardcore addict
To by aj hadam bolo mozne uhrat na to ze o tom nevies a ze ti vlastne zachranili zivot 
milujem tieto internetove reci..arzen, muchotravky..uz vidim ako by to ktokolvek z vas naozaj spravil 
-
Stoporko
VIP
javatar - presne tak to aj bolo myslené 
(predpokladám, že celá táto debata o "otrávení susedov" bola myslená ako recesia)
(predpokladám, že celá táto debata o "otrávení susedov" bola myslená ako recesia)