Rozpravanie po madarsky na Slovensku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
stans
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa stans »

No hej, tie údaje o sčítaní sú dosť nepresné - nezobrazujú množstvo cigáňov, rómov a ponkov, ktorí sa hlásia k maďarskej národnosti. Traduje sa že ich je minimálne 100.000 - samozrejme okrem tých čo sa hlásia k vlastnej národnosti.
petuliceq
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa petuliceq »

JJ romov na Slovensku je omnoho vjac ako scitanych 90 000... Hehe njektori z nix si dali narodnost len tak z prce :)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Aryan Angel, v nasich podmienkach sa narodnostou rozumie prislusnost k narodu, narodnostnej alebo etnickej mensine. Pre urcenie narodnosti nie je rozhodujuca materinska rec, ani rec, ktoru obcan prevazne pouziva alebo lepsie ovlada, ale jeho vlastne rozhodnutie o prislusnosti k narodu, narodnostnej alebo etnickej mensine. Narodnost deti do 15 rokov sa uvadzala podla rodicov. Ak sa rodicia hlasili k roznym narodnostiam, uviedla sa narodnost podla jedneho z nich (na zaklade vzajomnej dohody rodicov). T.j. ja by som sa na nevermindovom mieste hlasil k armenskej narodnosti (najma keby som sa videl v zrkadle, hehe), ale ked je pravda, ze v case jeho narodenia mali obaja jeho rodicia nar. norsku, ma pravo hlasit sa k nar. norskej...
PS to nevermind: Narazal som na tvoj nepriehliadnutelny vzhlad, ktory Nora nicim nepripomina (nemyslim to v zlom) :)
t0m4s3 napísal:... Statne obcianstvo je iba napis v papieroch, ze si obyvatelom daneho statu a mas teda rovnake prava ako kazdy iny obyvatel toho statu. [vysvetlene po lopate, snad sa najde niekto kto to vysvetli lepsie]
Pozor Tome, obyvatel daneho statu ≠ obcan daneho statu (napr. obyvatel Slovenska moze mat Rakuske obcianstvo a naopak).
metal4ever
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa metal4ever »

Magyar vagyok,magyarnak születtem.
No a čo?Najma na juhu Slovenska byvaju Madari ked ste ešte to nevšimli,a viete že prečo?No ked ne tak potom naučte sa dejepis.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja zijem na juznom Slovensku. Pocuvam to kazdy den. Nemam proti tomu nic, ak pre tych ludi NEROBI problem slovensky jazyk, kt. by MALI vediet ovladat, kedze ziju na Slovensku. Inak je to vlastne bezna vec v kazdej krajine, ze blizko hranic ti ludia rozpravaju susednym jazykom a este beznejsie, ak tie krajiny niekedy davno k sebe patrili. Ja osobne tiez nie som Slovak, ale pisat, citat aj rozpravat po slovensky viem plynule, aj ked som sa tu nenarodil. A ked sa to dokaze naucit niekto, kto sa tu nenarodil, tak to musi vediet aj ten, kt. je tu od prveho dna svojho zivota. A dalsi problem je ten, ze tyto ludia sa izoluju.. Je to tema na dlhsiu debatu..
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

metal4ever napísal:Magyar vagyok,magyarnak születtem.
No a čo?Najma na juhu Slovenska byvaju Madari ked ste ešte to nevšimli,a viete že prečo?No ked ne tak potom naučte sa dejepis.
Jo mondod !
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

metal4ever napísal:Magyar vagyok,magyarnak születtem.
lol, a pred nimi tam boli Rimania, tym si chcel povedat ze sa tam teraz maju nastahovat ich potomkovia? :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Hm, uz by tu tie Madarske prispevky mohol zacat niekto editovat, upozornenie bolo jasne kazdemu, kto rozumie po slovensky (vid. mastermind http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=41 ... c&start=60 )

Rubiky, jj a pred Rimanmi Kelti...
stans
Medium Star
Medium Star

Les napísal:Jo mondod !
Hej, maďarčina na tomto fóre je iba primitívne provokovanie. Nejaký človiečik tu chce učiť dejiny. A ktoré? Tie, čo sa učia slovenské deti v slovenských školách desaťročia? Alebo tie, ktoré hustia do hlavičiek maďarských detí v MR a ma juhu Slovenska slovenským občanom maďarskej národnosti? Nie sú rovnaké. Určite sa tom nespomína slovanské kniežactvo Kocela, ktoré zaberalo polovicu územia terajšieho Maďarska - až po Balatón. Takže maďarskí "spoluobčania" napíšte nám aké dejiny sa učia deti na "maďarským" školách na Slovensku...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Tomasito napísal:Hm, uz by tu tie Madarske prispevky mohol zacat niekto editovat, upozornenie bolo jasne kazdemu, kto rozumie po slovensky (vid. mastermind http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=41 ... c&start=60 )

Rubiky, jj a pred Rimanmi Kelti...
No presne tak, cize by tu mali zit keltovia, s hladanim ich potomkov asi budu problemy :D
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Rubiki napísal:No presne tak, cize by tu mali zit keltovia, s hladanim ich potomkov asi budu problemy :D
Ti by to tu mali tazke, kedze je tu keltsky kriz "zakazany znak" :roll: :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:Ti by to tu mali tazke, kedze je tu keltsky kriz "zakazany znak" :roll: :)
Co je inak podla mna maximalna blbost. Patri to do historie, len ista skupina (vsetci vieme o kom je rec) to pouziva na svoju propagandu.. Ake smutne..
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

nebol som tu dost dlho tak sa teraz vyjadrim.
stans napísal:A ešte:
To: pom
spravili z teba "maďarskú národnosť" a ešte ti vravia a nahovárajú že je to normálne a demokratické - jednoducho ťa pomaďarčili ako tísíce Slovákov na juhu Slovenska - na území vlastného štátu.... toto isté sa dialo počas minulého storočia na prirodzenom území Slovákov na území dnešného Maďarska z 250.000 tisíc Slovákov tam žijúcich v roku 1905 sa po 100 rokoch hlási k slovenskej národnosti 5.000 ľudí.... kultúrna a jazyková genocída Slovákov vo vlastnom štáte pokračuje....
nespravili!
mam sa teraz hanbit za to, ze viem po madarsky?
mam si madarcinu vymazat z hlavy?
Aryan Angel napísal:pom Napísal:
napr doma vedia aj aj, a prehovorim vzdy v takom jazyku akom sa prave rozpravaju, alebo ak ja zacinam konverzaciu tak ju zacinam vecinou v takom jazyku ktory som pocul naposledy (telka, kamosi atd atd)

pom Napísal:
podla mna je normalne, ze doma s kamosmi a s kym xcem a vie v inom jazyku sa v tom jazyku zacnem rozpravat

Aryan Angel Napísal:
Ok, tu sme sa nepochopili asi. Ja som si myslel, ze sa doma rozpravas so svojou rodinou po madarsky a pritom mate SK narodnost..
ano nepochopili, narodnost mam slovensku a doma ak by vedeli ini jazyk na takej urovni ako HU a SK tak by som sa aj v tom jazyku rozpraval.
tu je cely princip zle pochopeni.

uz sa nebudem k tejto teme asi vyjadrovat, ten kto si precita celu temu si spravy obraz. skuste to cele brat v takom kontexte ze madarcinu nahradte ktorymkolvek inym jazykom, lebo ked je tam madarcina vela ludi to bere hned s predsudkami.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

NA SLOVENSKU PO SLOVENSKY !

Mne osobne vadí maďarčina. A vadí mi aj to, že maďari sa tu začínajú rozťahovať tak, že to za chvilu bude neunosne. Za niekolko rokov sa tu dohovoris bude po cigansky alebo madarsky, a bude tu hrstka (mensina), ktory si budu hovorit slovaci, a budu hovorit po slovensky. To nie je fantazmagoria, ale fakty. Na Slovensku zrejme nikomu nevadi toto pocinanie madarov. Ked niekolko narodovcov hlása svoje proslovenske myslienky, oznacia ich za fasistov, ale ze spolol 64 zup verejne dava najavo, ze chce znovu prerozdelit hranice, to zjavne nikomu nevadi!!!
Tak je to veru na Slovensku.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

hezo napísal:NA SLOVENSKU PO SLOVENSKY !

Mne osobne vadí maďarčina. A vadí mi aj to, že maďari sa tu začínajú rozťahovať tak, že to za chvilu bude neunosne. Za niekolko rokov sa tu dohovoris bude po cigansky alebo madarsky, a bude tu hrstka (mensina), ktory si budu hovorit slovaci, a budu hovorit po slovensky. To nie je fantazmagoria, ale fakty. Na Slovensku zrejme nikomu nevadi toto pocinanie madarov. Ked niekolko narodovcov hlása svoje proslovenske myslienky, oznacia ich za fasistov, ale ze spolol 64 zup verejne dava najavo, ze chce znovu prerozdelit hranice, to zjavne nikomu nevadi!!!
Ty si jasny..
stans
Medium Star
Medium Star

p4ra napísal:Ty si jasny..
Jasný si skôr ty - a je mi ťa fakt ľúto... človek, ktorý má chorvátsku národnosť, slovenské občianstvo a žijúci v Nových Zámkoch. Viem a chápem, že toto všetko môže a určite aj vyvoláva zmätok v tvojej mysli. Uvedom si však jedno: žiješ v štáte s názvom SLOVENSKO, tak si to váž a rešpektuj. Prečo majú a musia byť Slováci vždy tí ktorí majú byť tolerantní, chápaví a plní porozumenia a pochopenie pre potreby menšiny? A prečo práve tá menšina je drzá, arogantná, rozpínavá, sebavedomá a využívajúca všetky tie dobré vlastnosti a slabosti štátotvorného a majoritného národa? Uvedom sa chlapče.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

hezo napísal:NA SLOVENSKU PO SLOVENSKY !

Suhlasim,... NP vie o com to je,...
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

nemozem napisat co si naozaj myslim, bo by som dostal basu za rasizmus, ale neuznavam madarcinu ako uradny jazyk a celkovo ako jazyk v SK. zijeme na slovensku a mame svoj jazyk, ktory trreba podporit a nie ho len tak nechat nicit feferonkarmi... ked pocujem v SK madara, je mi az zle
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

nie sme jediny stat, kde je oblast, kde vacsina ludi hovori mensinovym jazykom. to iste je v severnom taliansku, kde sa taliansky rozpravaju iba s talianskymi turistami a ako prvu rec sa deti ucia nemcinu v skolach a v svajciarsku su 3 uradne jazyky a urcite atd. Pravda, madarsky sa mi ucit tiez nechce.
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

drakeman napísal:nemozem napisat co si naozaj myslim, bo by som dostal basu za rasizmus, ale neuznavam madarcinu ako uradny jazyk a celkovo ako jazyk v SK. zijeme na slovensku a mame svoj jazyk, ktory trreba podporit a nie ho len tak nechat nicit feferonkarmi... ked pocujem v SK madara, je mi az zle
Ty musis mat naozaj velmi vysoke vzdelanie. Je zaujimave, ze ked v Madarsku hlavne v Bekesskej Cabe, kde zije par desiatok tisic Slovakov nikomu zle nepride, ze sa tam rozprava po slovensky. To len tu, na xenofobnom Slovensku. Vy vsetci zabudate, ale aj urcite chcete na to zabudnut, ze ludia na juznom Slovensku, ktori maju madarsku narodnost maju aj slovenske obcianstvo.

Radsej si precitaj prispevok od roman3x.
Napísať odpoveď