Rozpravanie po madarsky na Slovensku
Aryan Angel, v nasich podmienkach sa narodnostou rozumie prislusnost k narodu, narodnostnej alebo etnickej mensine. Pre urcenie narodnosti nie je rozhodujuca materinska rec, ani rec, ktoru obcan prevazne pouziva alebo lepsie ovlada, ale jeho vlastne rozhodnutie o prislusnosti k narodu, narodnostnej alebo etnickej mensine. Narodnost deti do 15 rokov sa uvadzala podla rodicov. Ak sa rodicia hlasili k roznym narodnostiam, uviedla sa narodnost podla jedneho z nich (na zaklade vzajomnej dohody rodicov). T.j. ja by som sa na nevermindovom mieste hlasil k armenskej narodnosti (najma keby som sa videl v zrkadle, hehe), ale ked je pravda, ze v case jeho narodenia mali obaja jeho rodicia nar. norsku, ma pravo hlasit sa k nar. norskej...
PS to nevermind: Narazal som na tvoj nepriehliadnutelny vzhlad, ktory Nora nicim nepripomina (nemyslim to v zlom)
PS to nevermind: Narazal som na tvoj nepriehliadnutelny vzhlad, ktory Nora nicim nepripomina (nemyslim to v zlom)
Pozor Tome, obyvatel daneho statu ≠ obcan daneho statu (napr. obyvatel Slovenska moze mat Rakuske obcianstvo a naopak).t0m4s3 napísal:... Statne obcianstvo je iba napis v papieroch, ze si obyvatelom daneho statu a mas teda rovnake prava ako kazdy iny obyvatel toho statu. [vysvetlene po lopate, snad sa najde niekto kto to vysvetli lepsie]
-
metal4ever
Amateur
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Ja zijem na juznom Slovensku. Pocuvam to kazdy den. Nemam proti tomu nic, ak pre tych ludi NEROBI problem slovensky jazyk, kt. by MALI vediet ovladat, kedze ziju na Slovensku. Inak je to vlastne bezna vec v kazdej krajine, ze blizko hranic ti ludia rozpravaju susednym jazykom a este beznejsie, ak tie krajiny niekedy davno k sebe patrili. Ja osobne tiez nie som Slovak, ale pisat, citat aj rozpravat po slovensky viem plynule, aj ked som sa tu nenarodil. A ked sa to dokaze naucit niekto, kto sa tu nenarodil, tak to musi vediet aj ten, kt. je tu od prveho dna svojho zivota. A dalsi problem je ten, ze tyto ludia sa izoluju.. Je to tema na dlhsiu debatu..
Hm, uz by tu tie Madarske prispevky mohol zacat niekto editovat, upozornenie bolo jasne kazdemu, kto rozumie po slovensky (vid. mastermind http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=41 ... c&start=60 )
Rubiky, jj a pred Rimanmi Kelti...
Hej, maďarčina na tomto fóre je iba primitívne provokovanie. Nejaký človiečik tu chce učiť dejiny. A ktoré? Tie, čo sa učia slovenské deti v slovenských školách desaťročia? Alebo tie, ktoré hustia do hlavičiek maďarských detí v MR a ma juhu Slovenska slovenským občanom maďarskej národnosti? Nie sú rovnaké. Určite sa tom nespomína slovanské kniežactvo Kocela, ktoré zaberalo polovicu územia terajšieho Maďarska - až po Balatón. Takže maďarskí "spoluobčania" napíšte nám aké dejiny sa učia deti na "maďarským" školách na Slovensku...Les napísal:Jo mondod !
No presne tak, cize by tu mali zit keltovia, s hladanim ich potomkov asi budu problemyTomasito napísal:Hm, uz by tu tie Madarske prispevky mohol zacat niekto editovat, upozornenie bolo jasne kazdemu, kto rozumie po slovensky (vid. mastermind http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=41 ... c&start=60 )
nebol som tu dost dlho tak sa teraz vyjadrim.
mam sa teraz hanbit za to, ze viem po madarsky?
mam si madarcinu vymazat z hlavy?
tu je cely princip zle pochopeni.
uz sa nebudem k tejto teme asi vyjadrovat, ten kto si precita celu temu si spravy obraz. skuste to cele brat v takom kontexte ze madarcinu nahradte ktorymkolvek inym jazykom, lebo ked je tam madarcina vela ludi to bere hned s predsudkami.
nespravili!stans napísal:A ešte:
To: pom
spravili z teba "maďarskú národnosť" a ešte ti vravia a nahovárajú že je to normálne a demokratické - jednoducho ťa pomaďarčili ako tísíce Slovákov na juhu Slovenska - na území vlastného štátu.... toto isté sa dialo počas minulého storočia na prirodzenom území Slovákov na území dnešného Maďarska z 250.000 tisíc Slovákov tam žijúcich v roku 1905 sa po 100 rokoch hlási k slovenskej národnosti 5.000 ľudí.... kultúrna a jazyková genocída Slovákov vo vlastnom štáte pokračuje....
mam sa teraz hanbit za to, ze viem po madarsky?
mam si madarcinu vymazat z hlavy?
ano nepochopili, narodnost mam slovensku a doma ak by vedeli ini jazyk na takej urovni ako HU a SK tak by som sa aj v tom jazyku rozpraval.Aryan Angel napísal:pom Napísal:
napr doma vedia aj aj, a prehovorim vzdy v takom jazyku akom sa prave rozpravaju, alebo ak ja zacinam konverzaciu tak ju zacinam vecinou v takom jazyku ktory som pocul naposledy (telka, kamosi atd atd)
pom Napísal:
podla mna je normalne, ze doma s kamosmi a s kym xcem a vie v inom jazyku sa v tom jazyku zacnem rozpravat
Aryan Angel Napísal:
Ok, tu sme sa nepochopili asi. Ja som si myslel, ze sa doma rozpravas so svojou rodinou po madarsky a pritom mate SK narodnost..
tu je cely princip zle pochopeni.
uz sa nebudem k tejto teme asi vyjadrovat, ten kto si precita celu temu si spravy obraz. skuste to cele brat v takom kontexte ze madarcinu nahradte ktorymkolvek inym jazykom, lebo ked je tam madarcina vela ludi to bere hned s predsudkami.
NA SLOVENSKU PO SLOVENSKY !
Mne osobne vadí maďarčina. A vadí mi aj to, že maďari sa tu začínajú rozťahovať tak, že to za chvilu bude neunosne. Za niekolko rokov sa tu dohovoris bude po cigansky alebo madarsky, a bude tu hrstka (mensina), ktory si budu hovorit slovaci, a budu hovorit po slovensky. To nie je fantazmagoria, ale fakty. Na Slovensku zrejme nikomu nevadi toto pocinanie madarov. Ked niekolko narodovcov hlása svoje proslovenske myslienky, oznacia ich za fasistov, ale ze spolol 64 zup verejne dava najavo, ze chce znovu prerozdelit hranice, to zjavne nikomu nevadi!!!
Tak je to veru na Slovensku.
Mne osobne vadí maďarčina. A vadí mi aj to, že maďari sa tu začínajú rozťahovať tak, že to za chvilu bude neunosne. Za niekolko rokov sa tu dohovoris bude po cigansky alebo madarsky, a bude tu hrstka (mensina), ktory si budu hovorit slovaci, a budu hovorit po slovensky. To nie je fantazmagoria, ale fakty. Na Slovensku zrejme nikomu nevadi toto pocinanie madarov. Ked niekolko narodovcov hlása svoje proslovenske myslienky, oznacia ich za fasistov, ale ze spolol 64 zup verejne dava najavo, ze chce znovu prerozdelit hranice, to zjavne nikomu nevadi!!!
-
p4ra
Redeemer
Ty si jasny..hezo napísal:NA SLOVENSKU PO SLOVENSKY !
Jasný si skôr ty - a je mi ťa fakt ľúto... človek, ktorý má chorvátsku národnosť, slovenské občianstvo a žijúci v Nových Zámkoch. Viem a chápem, že toto všetko môže a určite aj vyvoláva zmätok v tvojej mysli. Uvedom si však jedno: žiješ v štáte s názvom SLOVENSKO, tak si to váž a rešpektuj. Prečo majú a musia byť Slováci vždy tí ktorí majú byť tolerantní, chápaví a plní porozumenia a pochopenie pre potreby menšiny? A prečo práve tá menšina je drzá, arogantná, rozpínavá, sebavedomá a využívajúca všetky tie dobré vlastnosti a slabosti štátotvorného a majoritného národa? Uvedom sa chlapče.p4ra napísal:Ty si jasny..
-
Traktorista
Guru
Suhlasim,... NP vie o com to je,...hezo napísal:NA SLOVENSKU PO SLOVENSKY !
nie sme jediny stat, kde je oblast, kde vacsina ludi hovori mensinovym jazykom. to iste je v severnom taliansku, kde sa taliansky rozpravaju iba s talianskymi turistami a ako prvu rec sa deti ucia nemcinu v skolach a v svajciarsku su 3 uradne jazyky a urcite atd. Pravda, madarsky sa mi ucit tiez nechce.
Ty musis mat naozaj velmi vysoke vzdelanie. Je zaujimave, ze ked v Madarsku hlavne v Bekesskej Cabe, kde zije par desiatok tisic Slovakov nikomu zle nepride, ze sa tam rozprava po slovensky. To len tu, na xenofobnom Slovensku. Vy vsetci zabudate, ale aj urcite chcete na to zabudnut, ze ludia na juznom Slovensku, ktori maju madarsku narodnost maju aj slovenske obcianstvo.drakeman napísal:nemozem napisat co si naozaj myslim, bo by som dostal basu za rasizmus, ale neuznavam madarcinu ako uradny jazyk a celkovo ako jazyk v SK. zijeme na slovensku a mame svoj jazyk, ktory trreba podporit a nie ho len tak nechat nicit feferonkarmi... ked pocujem v SK madara, je mi az zle
Radsej si precitaj prispevok od roman3x.