Stans egy suket gyerek. O egyszeruen nem szereti a Magyarokat es valoszinuleg igy volt nevelve... En is ugy vagyok evvel a nyelvel ahogy te, neha szlovakul beszelek, maskor magyarul. Az apan magyar nemzetisegu volt, az anyu szlovak. En meg az Egyesult allamokban elek... Ha valaki magyarul szol hozzam, akkor magyarul beszelgetunk, ha pedig szlovakul, akkor szlovak nyelven. Ezen a forumon rengeteg magyar gyulolo ember van. Remelem, hogy itt , ezen a forumon kibirod, mert itt keves normalis ember van...pom napísal:ano narodnost mam SK
nebili do mna madrcinu, ale som sa ju naucil prirodzene, len tym, ze tu zijem a ani toho nelutujem(kolko reci vies tolkokrat si clovekom!)
mal som moznost sa dostatocne vzdelavat.
chodil som do slovenskej ZS a na taku strednu, kde su aj madarske triedy aj slovenske. a v sk triede sa rozpravalo len SK(aspon na hodine) a v madarskych tak, ze comu nerozumeli tak im to povedali po madarsky inak tiez po slovensky vsetko. o niecom inom su take stredne a ZS, ktore su cisto madarske, tam slovencinu nezacujes.
badam rozdieli v reci, len takemu co od narodenia nevie viac reci tak tomu je tazko vysvetlovat, ze je jedno ako na teba prehovoria obsah je podstatny a preto nerobis rozdiel medzi tym ako sa ta informacia dostala do tvojho mozgu. napr ak by mi niekto nieco vysvetlil po madarsky tak to tak isto pochopim ako keby mi to povedal po slovensky, informacia je podstatna a nie jazyk v ktorom ti to povedia, ale toto je len na margo toho, ze nevnimam v akej reci na mna prehovoria, proste su mi obidve prirodzene a obsah je podstatny.
ale to som len preto napisal, lebo ak som v spolocnosti, kde sa prave komunikuje po madarsky, hoci viem, ze vsetci vedia po slovensky tak na nich nebudem rozpravat po slovensky a naopak. tazko mi je to vysvetlit
napr doma vedia aj aj a prehovorim vzdy v takom jazyku akom sa prave rozpravaju, alebo ak ja zacinam konverzaciu tak ju zacinam vecinou v takom jazyku ktory som pocul naposledy (telka, kamosi atd atd)
Rozpravanie po madarsky na Slovensku
Je mi z teba na grc, vlastne ako vždy. Konečne si sa vyfarbil. Zakomplexovaný maďar, ktorý nenávidí všetko slovenské. Bezdomovec bez vlasti. Nerozumiem tej tvojej ugrofinskej reči a ani nechcem nikdy rozumieť. Presuň sa prosím na forum, kde ti budú rozumieť aj tej tvojej hatlanine. Určite tam budeš mať úspech.Les napísal:Keby som to prelozil, tak nic nove by si sa nedozvedel. Vsetko som tu uz pisal...
P.S. Toto je slovenské fórum!
-
mastermind
VIP
budem rad ak si tieto madarske reci odpustis a budes pisat po slovensky. je to slovenske forum a nemusi tomu kazdy rozumiet.Les napísal:Stans egy suket gyerek. O egyszeruen nem szereti a Magyarokat es valoszinuleg igy volt nevelve... En is ugy vagyok evvel a nyelvel ahogy te, neha szlovakul beszelek, maskor magyarul. Az apan magyar nemzetisegu volt, az anyu szlovak. En meg az Egyesult allamokban elek... Ha valaki magyarul szol hozzam, akkor magyarul beszelgetunk, ha pedig szlovakul, akkor szlovak nyelven. Ezen a forumon rengeteg magyar gyulolo ember van. Remelem, hogy itt , ezen a forumon kibirod, mert itt keves normalis ember van...
nie, ja som sa narodil v cechach ale narodnost aj obcianstvo mam slovenske... nasi tam vtedy docasne zili koli otcovej robote a ja som sa tam narodil... Ale vsetko mam slovenske...Tomasito napísal:Aj keby sa citil byt viac Norom... ak sa raz narodil v Armensku, narodnost bude mat Armensku (ci sa mu to paci alebo nie).
Ty vies len po slovensky, vo svete sa velmi nepresadis. Okrem madarciny viem aj ine jazyky, ale aby ste mi nezavideli, tak ich radsej nevymenujem. Ja vsetko slovenske nenenavidim, ale viem ze ty nenavidis vsetko co nieje slovenske.stans napísal:Je mi z teba na grc, vlastne ako vždy. Konečne si sa vyfarbil. Zakomplexovaný maďar, ktorý nenávidí všetko slovenské. Bezdomovec bez vlasti. Nerozumiem tej tvojej ugrofinskej reči a ani nechcem nikdy rozumieť. Presuň sa prosím na forum, kde ti budú rozumieť aj tej tvojej hatlanine. Určite tam budeš mať úspech.
P.S. Toto je slovenské fórum!
-
mastermind
VIP
hmm takze ak ovladam latincinu mam tu pisat po latinsky? nie budem pisat tak aby mi rozumel kazdy. a ked si to chcel napisat len pomovi tak si mu mal napisat SS.
a co sa tyka toho ze by sme ti zavideli tie jazyky ktore ovladas.... nedaj sa vysmiat.
ADD: AK BY NIEKTO NEPOCHOPIL, TAK MATE PISAT PO SLOVENSKY.
a co sa tyka toho ze by sme ti zavideli tie jazyky ktore ovladas.... nedaj sa vysmiat.
To je presne prave take, ako keby si volakomu zakazoval, ze sa nemoze rozpravat po madarsky na ulici, lebo je na Slovensku. Na hocijake americke forum, ked je zaregistrovany nejaky Slovak a zisti to druhy Slovak na fore, tak celkom kludne mu moze pisat po slovensky. Neviem, ze presne co ti na tom vadi. Ved je udajne demokracia a nie fasizmus.mastermind napísal:hmm takze ak ovladam latincinu mam tu pisat po latinsky? nie budem pisat tak aby mi rozumel kazdy. a ked si to chcel napisat len pomovi tak si mu mal napisat SS.
-
mastermind
VIP
takze bud si taky nechapavy alebo si taky ignorant. jedine co chcem je aby sa pisalo v takom jazyku ktoremu rozumie kazdy uzivatel na tomto fore. mna americke fora nezaujimaju. to ze im tam toleruju pisanie v inych jazykoch je ich problem. pre mna za mna si pis do SS aj po hotentocky. ale prosim ta na fore pouzivaj slovencinu pripadne cestinu. dakujem koniec debaty.
To co som napisal nebolo adresovane tebe, ani na margo tvojej situacie...Retsko napísal:nie, ja som sa narodil v cechach ale narodnost aj obcianstvo mam slovenske... nasi tam vtedy docasne zili koli otcovej robote a ja som sa tam narodil... Ale vsetko mam slovenske...
Edit: Avsak, ak sa niekto narodi aj na Slovensku a citi sa byt napr. Madarom, za istych podmienok sa moze hlasit k mad. nar.
V case tvojho narodenia mal aspon jeden z tvojich rodicov norsku narodnost? Odkedy bola norska narodnost priznana tebe?nevermind napísal:Niesom rodeny nor a mam narodnost norskuCMUK a dakujem
podla mna je normalne, ze doma s kamosmi a s kym xcem a vie v inom jazyku sa v tom jazyku zacnem rozpravat(pravdaze ak prebieha konverzacia v jazyku A tak nebudem rozpravat jazykom B). ine je to na uradoch, alebo tam kde je niekto taky kto tomu nerozumie.Aryan Angel napísal:No nie, nejde len o to "teššék v obchode" Nazov je dobryInak napriklad mne sa nezda normalne ked doma hovoris aj madarsky a pritom mas SK narodnost
![]()
stans to vystihol.
JA povedzme NECHAPEM, ze preco by som tak nemohol rozpravat s tym kto tomu rozumie a je mu ta rec prirodzena.
a TY NECHAPES, ze preco rozpravam aj inym jazykom ako SK hoci som SK a zijem v SK.
v podstate informacia ktoru si vymiename je podstatna a nie to v akom jazyku je vymienana. proste s kamosmi s rodicmi a zo vsetkymi co vedia madarsky a viem, ze je im ten jazyk prirodzeny a nemaju s nim problemi tak preco by som sa nemohol s nimi rozpravat v HUN, alebo inom jazyku? je to nasa sukromna vec a ustava to zabezpecuje, lebo sme slobodna a demokraticka krajina.
ale nechap ma zle ja nebudem narocky pred niekym kto mi nerozumie rozpravat v inom jazyku, alebo za kazdu cenu rozpravat v cudzom jazyku, len ked je taka situacia.
napriklad cez weekend som sa stretol v DS s futbalistami z rakuska skamosili sme sa, rozpravali sme sa s nimi po anglicky a ked sme ich brali na party a ja som s soferom sedel v predu a dvaja rakusaci vzadu tak oni medzi sebou hned spustili nemcinu a mi sme sa s kamosom rozpravali po madarsky a ani jednemu z nas to nevadilo, ked sa nieco xceli spytat, alebo povedat tak to povedali anglicky, ale inak debatili vzadu v aute po nemecky, ale ked sme vystupili tak zas len anglicky rozpravali aj medzi sebou. a podla mna toto je prirodzene
este by som xcel pocut nejake pripomienky k tej malej cine v amerike
Kód: Vybrať všetko
http://www.google.com/search?hl=sk&q=china+town&lr=proste cele je to zalozene na tolerancii a respektovani toho druheho.
mne je jedno ak vedla mna, alebo v mojej spolocnosti niekto rozprava takym jazykom ktoremu nerozumiem, ak dana diskusia nieje smerovana mne tak naco by som jej mal rozumiet a ak je niekto taky primitiv, ze nieco take rozprava v inom jazyku co by inak nepovedal predomnou tak to je jeho problem(tu myslim na ohovaranie a pod. ....).
napr. poviem vam taku smiesnu situaciu do ktorej sa dostal moj kamos, boli sme v senci na slnecnych jazerach a tam sme sa dali do debati s babamy a rozpravali sme sa po slovensky a sme nevedeli, ze vedia aj madarsky a kamos mi furt hovoril take po madarsky, ze "aka je pekna" , "ako dobre vyzera" , "aky kus je ta baba" proste len take nenapadne kratke vety. a na konci dna s nami zacali z nicoho nic rozpravat po madarsky a mi sme len kukali ako peero z gauca
a hned mu pripomenuli to ako ich pekne ospevoval

mne je jedno ak vedla mna, alebo v mojej spolocnosti niekto rozprava takym jazykom ktoremu nerozumiem, ak dana diskusia nieje smerovana mne tak naco by som jej mal rozumiet a ak je niekto taky primitiv, ze nieco take rozprava v inom jazyku co by inak nepovedal predomnou tak to je jeho problem(tu myslim na ohovaranie a pod. ....).
napr. poviem vam taku smiesnu situaciu do ktorej sa dostal moj kamos, boli sme v senci na slnecnych jazerach a tam sme sa dali do debati s babamy a rozpravali sme sa po slovensky a sme nevedeli, ze vedia aj madarsky a kamos mi furt hovoril take po madarsky, ze "aka je pekna" , "ako dobre vyzera" , "aky kus je ta baba" proste len take nenapadne kratke vety. a na konci dna s nami zacali z nicoho nic rozpravat po madarsky a mi sme len kukali ako peero z gauca