Rozpravanie po madarsky na Slovensku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

Aj ked mne madarcina niekedy strasne skripe v usiach, premnazamna, nech sa ludia medzi sebou rozpravaju po madarsky. Avsak akonahle pridem na urad, do obchodu a pod., maju ma oslovit po slovensky, a to aj na zmiesanom uzemi Slovenska.
Dovolim si zacitovat z Europskej charty regionalnych alebo mensinovych jazykov:
"ochrana a podpora regionálnych alebo menšinových jazykov nemôže ísť na úkor úradného (oficiálneho, štátneho) jazyka a potreby učiť sa ho".
nevermind napísal:v 13 rokoch. po 7 rokoch v norsku...a ked som sa narodil tak mali uz norsku narodnost davno.
V tom pripade mi je to uz jasne. THX
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

Tomasito napísal:Aj ked mne madarcina niekedy strasne skripe v usiach, premnazamna, nech sa ludia medzi sebou rozpravaju po madarsky. Avsak akonahle pridem na urad, do obchodu a pod., maju ma oslovit po slovensky, a to aj na zmiesanom uzemi Slovenska.
Dovolim si zacitovat z Europskej charty regionalnych alebo mensinovych jazykov: V tom pripade mi je to uz jasne. THX
aj ja som za to aby sa na uradoch a pod. rozpravalo po slovensky, ale v sukromi a tam kde to inym nevadi nech si kazdy rozprava ako xce podla mna.
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

takze postupne sa aj dohodneme.. :)
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robeno »

Deportovat ich aj s ciganmi!! :evil: :evil:
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

robeno napísal:Deportovat ich aj s ciganmi!! :evil: :evil:
ublizili ti, alebo ta nebodaj nejak poskodila madarska mensina na slovensku, alebo jednoducho mas taky nazor, lebo ani sam nevies preco?

edit:

poviem ti jednu prihodu co sa mi stala cca pred 2-3 rokmi
bol som s kamosom v auparku a isli sme vytahom dvaja a vo vitahu sme kecali po madarsky a nastupili k nam 5ti asi rovnako stary (vyrastkovia, chuligani, mozno skini to boli) a este zaculi ako sme kecali madarsky a oni si to vsymli a som pocul ako si sepkaju, ze nas pockaju vonku a zmlatia. no poviem ti prebehlo mi vsetko hlavou, ale hlavne je to, ze som nepochopil, ze preco nas xcu zmlatit, to len preto, ze sme medzi sebou kecali madarsky a to este ani nie pred nimi??? nechcelo sa mi verit, ze za toto by som mal dostat nakladacku. nastastie sa nam ich podarilo striast.

vzi sa do tej situacie a mozno zmenis nazor.

alebo este jedna, na jednom vylete som sa rozpraval s jednou babou a jednemu chalanovi sa asi pacila ci co a zapotil taku hlasku ze "co sa s nim zahadzujes vsak je to madar!" tak toto bolo tiez take .....
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

Pozri, ak budem raz pracovat a madar mi "ukradne" pracu tak na neho nasraty nebudem lebo to neni jeho rozhodnutie, ani za to ho nebudem odsudzovat ze je vlastne madar, ja sa mozem hlasit ku narodnosti ktora mi vyhovuje a aj sa slovakom paci madarsko tak pohoda, ja poznam jednu babu z komarna tusim alebo kde to je a je skvela. to neni ze kazdy madar je zly a tak. to je tak ze skor slovaci su zly na madarov.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Tomasito napísal:To co som napisal nebolo adresovane tebe, ani na margo tvojej situacie...
Hej viem ze to nebolo adresovane mne, ja len hovorim, ze mohol sa narodit inde a mat inu narodnost...
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:Hej viem ze to nebolo adresovane mne, ja len hovorim, ze mohol sa narodit inde a mat inu narodnost...
Mozes za to kde byvas a co si? rodica a suseda si nevyberes ;) plati aj pre narodnost
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

Les napísal:Ty vies len po slovensky, vo svete sa velmi nepresadis. Okrem madarciny viem aj ine jazyky, ale aby ste mi nezavideli, tak ich radsej nevymenujem. Ja vsetko slovenske nenenavidim, ale viem ze ty nenavidis vsetko co nieje slovenske.

Nechápem, prečo ti odpovedám na tie tvoje drísty - ale ako ty môžeš vedieť koľko jazykov ja ovládam? Neznížim sa k tomu aby som sem písal v jazyku, ktorý neovláda väčšina členov tohoto fóra - a nebol by to problém. Vo svete som sa presadil viac ako si myslíš a určite viac ako ty, lebo slovo presadenie v súvislosti s tvojou osobou mi znie ako výsmech všetkým vzdelaným a úspešným ľudom, ktorí sa dokázali uplatniť mimo Slovenska. Nemám rád všetko to čo "vyprodukovali" za viac ako tisíc rokov kmene Avarov a Húnov v strednej Európe.
stans
Medium Star
Medium Star

A ešte:
To: pom
spravili z teba "maďarskú národnosť" a ešte ti vravia a nahovárajú že je to normálne a demokratické - jednoducho ťa pomaďarčili ako tísíce Slovákov na juhu Slovenska - na území vlastného štátu.... toto isté sa dialo počas minulého storočia na prirodzenom území Slovákov na území dnešného Maďarska z 250.000 tisíc Slovákov tam žijúcich v roku 1905 sa po 100 rokoch hlási k slovenskej národnosti 5.000 ľudí.... kultúrna a jazyková genocída Slovákov vo vlastnom štáte pokračuje....
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

stans napísal:Nechápem, prečo ti odpovedám na tie tvoje drísty - ale ako ty môžeš vedieť koľko jazykov ja ovládam? Neznížim sa k tomu aby som sem písal v jazyku, ktorý neovláda väčšina členov tohoto fóra - a nebol by to problém. Vo svete som sa presadil viac ako si myslíš a určite viac ako ty, lebo slovo presadenie v súvislosti s tvojou osobou mi znie ako výsmech všetkým vzdelaným a úspešným ľudom, ktorí sa dokázali uplatniť mimo Slovenska. Nemám rád všetko to čo "vyprodukovali" za viac ako tisíc rokov kmene Avarov a Húnov v strednej Európe.
Jazyk neovladas ked ho rozumies a neovladas ho ked sa nezaobides v kazdej situacii.
stans
Medium Star
Medium Star

skús si to po sebe aspoň dvakrát prečítať, ako to súvisí s tým čo som napísal ja? Nedávno som ti písal, že budem ignorovať tvoje príspevky a žiadal som ťa o to isté... zostaňme pri tom...
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tam ked si isal ze kolko jazykov ovladas, tak ich vymenuj v prislusnej teme a potom sa ta nieco opytam ok?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Les napísal:Na hocijake americke forum, ked je zaregistrovany nejaky Slovak a zisti to druhy Slovak na fore, tak celkom kludne mu moze pisat po slovensky. Neviem, ze presne co ti na tom vadi. Ved je udajne demokracia a nie fasizmus.
Neviem o takom ale urcite nie na vsetkych. Na kazdom fore je to arogantne a neslusne voci ostatnym diskutujucim ale to tebe asi nic nehovori. :roll:
Retsko napísal:nie, ja som sa narodil v cechach ale narodnost aj obcianstvo mam slovenske... nasi tam vtedy docasne zili koli otcovej robote a ja som sa tam narodil... Ale vsetko mam slovenske...
ano, mali sme predpoklad norsku mensinu v Armensku :) alebo..
nevermind napísal:v 13 rokoch. po 7 rokoch v norsku...a ked som sa narodil tak mali uz norsku narodnost davno.
Tomasito napísal:V tom pripade mi je to uz jasne. THX
No som natvrdli a jasne mi to nie je. Pokial viem z toho co si pisal, narodil si sa v Armensku armenskym rodicom. Oni mali norsku narodnost? Alebo tvoji slovensky adoptivny rodicia mali norsku narodnost?? :shock: Nemylis si nahodou statne obcianstvo s narodnostou? Hmm.. Takze aj taky Ibrahim Maiga moze mat potom slovensku narodnost?? Ako to je.. :)
pom napísal:napr doma vedia aj aj a prehovorim vzdy v takom jazyku akom sa prave rozpravaju, alebo ak ja zacinam konverzaciu tak ju zacinam vecinou v takom jazyku ktory som pocul naposledy (telka, kamosi atd atd)
pom napísal:podla mna je normalne, ze doma s kamosmi a s kym xcem a vie v inom jazyku sa v tom jazyku zacnem rozpravat
Ok, tu sme sa nepochopili asi. Ja som si myslel, ze sa doma rozpravas so svojou rodinou po madarsky a pritom mate SK narodnost.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:No som natvrdli a jasne mi to nie je. Pokial viem z toho co si pisal, narodil si sa v Armensku armenskym rodicom. Oni mali norsku narodnost? Alebo tvoji slovensky adoptivny rodicia mali norsku narodnost?? Nemylis si nahodou statne obcianstvo s narodnostou? Hmm.. Takze aj taky Ibrahim Maiga moze mat potom slovensku narodnost?? Ako to je..
pockaj pockaj ja neviem aky je rozdiel medzi tim lebo vy ma viete vzdy domotat. ja mam obcianstvo aj narodnost teda som nor a v papieroch mam to ze som ani v armensku v zivote nebol proste som ako normalny nor a mama a oco maju norske obcianstvo a aj to druhe norske.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

nevermind napísal:pockaj pockaj ja neviem aky je rozdiel medzi tim lebo vy ma viete vzdy domotat. ja mam obcianstvo aj narodnost teda som nor a v papieroch mam to ze som ani v armensku v zivote nebol proste som ako normalny nor a mama a oco maju norske obcianstvo a aj to druhe norske.
Narodnost nema nic spolocne s oficialitami a papiermi. Mas taku narodnost ku ktorej prisluchas, teda vacsinou taku istu ako tvoji rodicia, resp. tam kde si bol odmala vychovavany, aky jazyk a kulturu si sa ucil. Statne obcianstvo je iba napis v papieroch, ze si obyvatelom daneho statu a mas teda rovnake prava ako kazdy iny obyvatel toho statu. [vysvetlene po lopate, snad sa najde niekto kto to vysvetli lepsie]
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Narodnost nema nic spolocne s oficialitami a papiermi. Mas taku narodnost ku ktorej prisluchas, teda vacsinou taku istu ako tvoji rodicia, resp. tam kde si bol odmala vychovavany, aky jazyk a kulturu si sa ucil. Statne obcianstvo je iba napis v papieroch, ze si obyvatelom daneho statu a mas teda rovnake prava ako kazdy iny obyvatel toho statu. [vysvetlene po lopate, snad sa najde niekto kto to vysvetli lepsie]
JJ dakujem tomase tak potom som armen ale mam Norske obcianstvo :)
petuliceq
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa petuliceq »

Mno tak k teme.... Mne osobne madari vobec nevadia... Kludne nex si medzi sebou hovoria po madarsky, kludne aj predomnou mam v pazi. Co mi troska vadi to je to (ako tu us vjaceri spominali) ked ta oslovia v obchode po madarsky... Nastastie zatjal co sa mi stalo vzdy vedeli dane predavacky aj po slovensky....

Inak co ma zaraza aki sme vysadeni na tych madarov... Sak na slovensku je kopec inych narodnosti, njektore pohranicne dediny rozpravaju jazykom (narecim) ktory sa us sotva podoba slovencine ale to nas nestve...

A k tej madarizacii... Slovenska natura je taka... Pride slovak do ameriky, zije tam dlhsie ako rok, dva, nebodaj sa mu dari a uz je z neho american, a nje slovak... Samozrejme cest vynimkam.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

petuliceq napísal:Inak co ma zaraza aki sme vysadeni na tych madarov... Sak na slovensku je kopec inych narodnosti, njektore pohranicne dediny rozpravaju jazykom (narecim) ktory sa us sotva podoba slovencine ale to nas nestve...
O com kecas? Madarov je pol miliona, kolko tych ostatnych? :roll:
petuliceq napísal:A k tej madarizacii... Slovenska natura je taka... Pride slovak do ameriky, zije tam dlhsie ako rok, dva, nebodaj sa mu dari a uz je z neho american, a nje slovak... Samozrejme cest vynimkam.
Ved o to ide aby sa to nedialo priamo v nasej krajine!!!
petuliceq
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa petuliceq »

Mno mas pravdu je ich pol miliona.... A co sa tyka ostatnych mensin, mno kukal som na statistickom urade:
ponkovia (a.k.a. romovia) 89920
rusinska 24201
ukrajinska 10814
ceska 44620
nemecka 5405
polska 2602
chorvatska 890
srbska 434
ostatne 10685
nezistene 54502
Aryan Angel napísal:Ved o to ide aby sa to nedialo priamo v nasej krajine!!!
Njn ale ako tomu chces zabranit? Pojdes na juzne slovesko a budes nad kazdym stat pri scitani ludu ze k akej narodnosti sa hlasi a preco? Je to kazdeho vlastne pravo... Ci mas narodnost rusku, madarsku, eskimacku, je podla mna jedno... Mas sloveske obcianstvo, platis dane, pracujes (cize vytvaras nejake hodnoty pre slovensko) tak o co ide?
Napísať odpoveď