pinhead to nie je tak trosku poupraveny nazov, alebo citat jedneho machra co pise do casopisov o zbraniach? Lebo tam stalo v nazve ze Lepsie mat zbran, a nepotrebovat ju, ako zbran nemat a potrebovat ju.Pinhead napísal:
trošku to parafrázujem......
Joj ľudia, serte na opatrnosť a buďte bezstarostní, veď čím viac to budete mať na háku, tak tým viac budete v sračkách, keď sa dostanete do krízovej situácie.....
Radšej byť pripravený a nevyužiť to, ako byť nepripravený, keď sa niečo zomelie.... Šťastie praje pripraveným.....
Sebaobrana - spreje, paralyzery...
-
qwerty-xyz
Re: Sebaobrana - spreje, paralyzery...
joj, ľudia, prečo máte strach? Prečo si vymýšlate situácie, ktoré nechcete zažiť? Prečo sa bojíte?
musím vám pripomenúť, čo dávno viete:
Boja sa, áno, boja sa.
musím vám pripomenúť, čo dávno viete:
pekným príkladom je slovenská pospolitosť - boja sa, áno, boja sa - vyvoláva to u nich nenávisť (proti istým ľuďom) - tú svoju nenávisť dávajú dosť najavo - a bojujú (bránia sa) proti tomu proti čomu bojujú - a budú v tom pokračovať, kým sa nedostanú z toho začarovaného kruhu.Strach vyvoláva nenávisť. Strach vytvára obavy a ničí vašu istotu. Čím viac sa bojíte, tým viac sa bránite. Bránite sa proti tomu, čoho sa bojíte, alebo proti tomu čo nenávidíte.
Ale pozrite sa na to. Pozrite sa tomu do očí. Priznajte si, že máte strach a zmente to. "Čomu sa bránite, to pretrváva. Na čo sa pozeráte, to sa rozplinie."
Boja sa, áno, boja sa.
qwerty-xyz,
trošku som si ten výrok, na ktorý narážaš upravil pre ten post, aby dotvoril kontext....
eruner,
to nemá so strachom nič to je proste opatrnosť..... A neviem čo sem pletieš nejakú nenávisť..... Nenávisť, nech už je akákoľvek, NIKDY nemôže byť dobrá..... Sem pletieš nejakú politiku, ale to s tým v podstate nemá nič...
Totiž si treba uvedomiť, aj keď pacifistom, humanistom a iným trockistom sa to páčiť nebude, že ľudia by síce mali byť k sebe dobrí, ale nie je to celkom tak..... Pretože sú dobrí ľudia, ale rovnako sú aj rôzni vyje***, ktorí sa snažia človeku poškodiť a ublížiť...... Človek má dve možnosti... buď si povie "nie, budem na všetkých dobrý a vyje*** proste neexistujú" (a tým popiera objektívnu realitu) alebo si povie "tak budem na ľudí dobrý, ale keď sa mi niekto pokúsi ublížiť, tak s ním vyje*** ja"..... Takže tak, a práve preto sa na tomto fóre, na iných fórach, na tréningoch bojových umení, na strelniciach, na vojenských výcvikoch preberajú neustále konflikty a možnosti ich riešenia..... Pretože ľudia sú dobrí a rovnako aj zlí a nikto nám nezaručí, že na toho vyje*** nenatrafíme práve my.... ale pokiaľ sa tak stane, tak človek má mať nejakú prípravu (ako mentálnu, tak aj fyzickú), a nie ostať zaskočený ako debil...... Pretože keby proti vyje*** a debilom sa nikto nebráni a každý sa iba nechá terorizovať/okradnúť/zmlátiť/a v prípade ženskej znásilniť, kam by sme sa dostali????? Do p..e
Takže toľko k tomu..... a už si nepleť pojmy s dojmami a nehádž sem sprostosti ako "strach, nenávisť" a neviem čo ešte.....
trošku som si ten výrok, na ktorý narážaš upravil pre ten post, aby dotvoril kontext....
eruner,
to nemá so strachom nič to je proste opatrnosť..... A neviem čo sem pletieš nejakú nenávisť..... Nenávisť, nech už je akákoľvek, NIKDY nemôže byť dobrá..... Sem pletieš nejakú politiku, ale to s tým v podstate nemá nič...
Totiž si treba uvedomiť, aj keď pacifistom, humanistom a iným trockistom sa to páčiť nebude, že ľudia by síce mali byť k sebe dobrí, ale nie je to celkom tak..... Pretože sú dobrí ľudia, ale rovnako sú aj rôzni vyje***, ktorí sa snažia človeku poškodiť a ublížiť...... Človek má dve možnosti... buď si povie "nie, budem na všetkých dobrý a vyje*** proste neexistujú" (a tým popiera objektívnu realitu) alebo si povie "tak budem na ľudí dobrý, ale keď sa mi niekto pokúsi ublížiť, tak s ním vyje*** ja"..... Takže tak, a práve preto sa na tomto fóre, na iných fórach, na tréningoch bojových umení, na strelniciach, na vojenských výcvikoch preberajú neustále konflikty a možnosti ich riešenia..... Pretože ľudia sú dobrí a rovnako aj zlí a nikto nám nezaručí, že na toho vyje*** nenatrafíme práve my.... ale pokiaľ sa tak stane, tak človek má mať nejakú prípravu (ako mentálnu, tak aj fyzickú), a nie ostať zaskočený ako debil...... Pretože keby proti vyje*** a debilom sa nikto nebráni a každý sa iba nechá terorizovať/okradnúť/zmlátiť/a v prípade ženskej znásilniť, kam by sme sa dostali????? Do p..e
Takže toľko k tomu..... a už si nepleť pojmy s dojmami a nehádž sem sprostosti ako "strach, nenávisť" a neviem čo ešte.....
to má so strachom súvislosť, aj nenávisť má so strachom súvislosť (a akú), samozrejme aj politika má súvislosť so strachom.Pinhead napísal:to nemá so strachom nič to je proste opatrnosť..... A neviem čo sem pletieš nejakú nenávisť..... Nenávisť, nech už je akákoľvek, NIKDY nemôže byť dobrá..... Sem pletieš nejakú politiku, ale to s tým v podstate nemá nič...
nehádžem sem blbosti halabala, ale vyjadrujem sa k podstate veci. Nesnažím sa ti protirečiť, len mám iný uhoľ pohľadu, to ťa rozčuľuje?
Mňa či niečo rozčuľuje???? Tak takú ešte nehrali.....
Pozri, ja Ti Tvoj názor na vec neberiem, ale v tom príspevku narážam na to, že aj napriek rôznym víziám cez ružové okuliare ľudská spoločnosť taká ružová nie je..... Pretože ako som už spomínal sú ľudia dobrí - s ktorými sa dá normálne korektne vyjsť a potom sú ešte ľudia zlí - ktorí majú záujem človeku ublížiť, okradnúť, podviesť etc.
A práve o tom celá sebaobrana je..... To znamená, ako vyviaznúť s čo najnižšími škodami so stretnutia so zlým človekom.....
Toto je zhrnutie až na úplnú podstatu. Ale skús sem hodiť svoj názor na problematiku konfliktov a z toho vyplývajúcich situácii..... Som celkom zvedavý.....
Pozri, ja Ti Tvoj názor na vec neberiem, ale v tom príspevku narážam na to, že aj napriek rôznym víziám cez ružové okuliare ľudská spoločnosť taká ružová nie je..... Pretože ako som už spomínal sú ľudia dobrí - s ktorými sa dá normálne korektne vyjsť a potom sú ešte ľudia zlí - ktorí majú záujem človeku ublížiť, okradnúť, podviesť etc.
A práve o tom celá sebaobrana je..... To znamená, ako vyviaznúť s čo najnižšími škodami so stretnutia so zlým človekom.....
Toto je zhrnutie až na úplnú podstatu. Ale skús sem hodiť svoj názor na problematiku konfliktov a z toho vyplývajúcich situácii..... Som celkom zvedavý.....
Eruner: Strach a nenávisť ? Hmmm ja mám pár ľudí v zuboch a nemám z nich strach. Píšeš jak keby si mal už odžité, sedíš dakde na verande domčeku a svoje cenné skúsenosti (pozbierané za celý svoj produktívny a zaujímavý život) odovzdávaš ďalej mladým ľuďom. Totiž ty presne vieš ako to všetko chodí, ale podľa tvojho príspevku vidím akurát to, že nevieš ako to chodí, lebo by ti došlo, že dnes stebou každý vyj..e a spoľahnúť sa môžeš len na svojich skutočných kamarátov. Tá tvoja ZENOVÁ filozofia o tom, že treba prijať strach má vážne trhliny. Každý má strach, len každý ho zvláda inak, strach netreba prijímať ale postaviť sa proti nemu aby si nemal stiahnutú prdel, keď na teba bude 55 kilový puberťák so svojimi kamošmi skúšať, čo si necháš.
drz70
Dohodni sa s kamarátom, ktorý ti to potvrdí resp. či dáky kamoš videl, že čo sa stalo a choď normálne na políciu podať trestné oznámenie. Keď ti priložil nôž na krk musí to polícia riešiť jednoznačne, a keď sa v tom začnú rýpať hola zrazu sa všetko dá aj školník môže ľahko odísť aj keď ho dotyčná riaditeľka/riaditeľ nezamestnáva. Školníka v tom prípade zrejme zamestnal majiteľ budovy, ale keď hento robí aj majiteľa navštívi polícia a dosť rýchlo môže zmeniť názor. Ďalej to hodenie o zem, to čo má znamenať ty si v 13 ešte pod plnou ochranou štátu, takže chod pekne na políciu.
Keby mne v 13 rokoch dačo urobí školník, že mi priloží nôž na krk alebo ma hodí o zem tak by som to povedal asi len otcovi a školník by po škole chvíľku nechodil, lebo by mal hlavu jak Kremnické Vrchy (sama jama, samý kopec).
drz70
Dohodni sa s kamarátom, ktorý ti to potvrdí resp. či dáky kamoš videl, že čo sa stalo a choď normálne na políciu podať trestné oznámenie. Keď ti priložil nôž na krk musí to polícia riešiť jednoznačne, a keď sa v tom začnú rýpať hola zrazu sa všetko dá aj školník môže ľahko odísť aj keď ho dotyčná riaditeľka/riaditeľ nezamestnáva. Školníka v tom prípade zrejme zamestnal majiteľ budovy, ale keď hento robí aj majiteľa navštívi polícia a dosť rýchlo môže zmeniť názor. Ďalej to hodenie o zem, to čo má znamenať ty si v 13 ešte pod plnou ochranou štátu, takže chod pekne na políciu.
Keby mne v 13 rokoch dačo urobí školník, že mi priloží nôž na krk alebo ma hodí o zem tak by som to povedal asi len otcovi a školník by po škole chvíľku nechodil, lebo by mal hlavu jak Kremnické Vrchy (sama jama, samý kopec).
jo jo, chápem čo tým myslíte,
len som chcel pripomenúť, že nie je náhoda, že sa niekto dostane do šlomastiky (kde samozrejme je lepšie sa vedieť brániť), že to nie je náhoda.
Chodí viac ľudí na kurzy sebaobrani kvôli tomu, aby ich nemohol nikto tak ľahlo zbyť/okradnúť/etc alebo kvôli fizickej kondíci či schopnosti ochrániť niekoho iného?
len som chcel pripomenúť, že nie je náhoda, že sa niekto dostane do šlomastiky (kde samozrejme je lepšie sa vedieť brániť), že to nie je náhoda.
Chodí viac ľudí na kurzy sebaobrani kvôli tomu, aby ich nemohol nikto tak ľahlo zbyť/okradnúť/etc alebo kvôli fizickej kondíci či schopnosti ochrániť niekoho iného?
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
pokiaľ myslíš skutočnú sebaobranu a nie roličné "bojové umenia" v ktorých ide v prvom rade o životnú filozofiu, tak už z názvu vyplýva Obrana seba samého, prípadne obrana mne blízkeho.Chodí viac ľudí na kurzy sebaobrani kvôli tomu, aby ich nemohol nikto tak ľahlo zbyť/okradnúť/etc alebo kvôli fizickej kondíci či schopnosti ochrániť niekoho iného?
Kvôli fyzičke sa chodí na capoeiru, taekwondo a podobne, ak hľadáš životnú filozofiu choď na aikido alebo kung-fu, kvôli priamym obranným technikám by som skôr prefroval Krav maga alebo 9mm luger.
-
LordKJ
Light Expert
Precital som celych 26 stran (
)
a tak planujem kupit kaser (OC - asi aerosol , ale tak.. ) + kaleny 18/21 teleskop
Cisto z prevencenie .. pretoze sa mi to tu uz prestava pacit... *vychod SR*
a tak planujem kupit kaser (OC - asi aerosol , ale tak.. ) + kaleny 18/21 teleskop
aerosol by som nekupoval, staci aby fukal zly vietor a si tam kde si nechcel byt, radsej to co strieka suvisly prud, myslim, ze sa to casto oznacuje ako "ohniva strela", to je schopne ciastocne zachovat svoju funkcnost aj pri miernom vetre...a ten teleskop urcite 21, 18 je strasne kratky, aspon podla mna, ani 22 nic nepokazis v zlozenom stave je o necele dva centimetre dlhsi ako 21
-
RATZINGER666
Darca
vyborna kombinacia, velmi podobnu pouzivam aj v sluzbe, nic viac k tomu nepotrebujes... ale predsalen by som dal na slova coldraina, prudovy kaser bude pre zaciatocnika vhodnejsi, teleskop si zober minimalne tu 21, s mensimi sa tazko pracuje... pokial to chces nosit iba na osobnu ochranu, zase to s tou dlzkou neprezen... dvadsatjednotku skryjes pohodlne aj vo vrecku nohavic, na vacsie uz je nutne puzdro...LordKJ napísal:Precital som celych 26 stran ()
-
LordKJ
Light Expert
http://www.afg.sk/obchod/obranne-spreje ... ml-strela/
http://www.afg.sk/obchod/teleskopicke-o ... cm-cierny/
u afg.sk sa mi zdaju byt najlepsie ceny ... u pyra.eu bolo na obusku + 7eur ..pripadne ak niekto pozna nejaky obchod , link
..
to ako rozdiel mediz 21 a 18 je v zbalenom 3cm a v rozbaleom 8cm? .. tak to je dost..
http://www.afg.sk/obchod/teleskopicke-o ... cm-cierny/
u afg.sk sa mi zdaju byt najlepsie ceny ... u pyra.eu bolo na obusku + 7eur ..pripadne ak niekto pozna nejaky obchod , link
..
to ako rozdiel mediz 21 a 18 je v zbalenom 3cm a v rozbaleom 8cm? .. tak to je dost..
21znamena 21 palcov, 18 teda logicky 18 palcov, palec=2,5cm, ak predpokladame, ze obusok sa sklada z troch rovnakych casti, tak rzodiel v zlozenom stave je rozdiel v otvorenom vydeleny tromi/aj ked tie casti nie su uplne rovnake, kedze nejaka ich cast musi ostat schovana/
-
LordKJ
Light Expert
chapem, eurosecurity.cz maju to tam v mm
No predpokladam, ze do tejto temy chodia ludia co maju prehlad, takze: http://www.hojko.com/boxer-dural-t137923.html
Dik
Dik
Kaser jednoznačne. Hlavne žiadnu kudlu nenos lebo v bengu dakoho rozpicháš a dovi dopo. 
-
Gepid
Medium Professional
Neviem či to zaradiť sem alebo do "ako sa najlepšie biť" tak som to dal sem.
Na čo sa treba pozerať pri kúpe spreja a pri kúpe teleskopu. Lebo našiel som si z veľkoskladu za 8€ a bojím sa, že keď s tým švihnem, zlomí sa to a som v riťke.
Na čo sa treba pozerať pri kúpe spreja a pri kúpe teleskopu. Lebo našiel som si z veľkoskladu za 8€ a bojím sa, že keď s tým švihnem, zlomí sa to a som v riťke.
Gepid,
niečo som písal na 22. strane a o teleskopoch bližšie som písal asi niekede v téme o plynových zbraniach.......
Len krátko, nekupuj tieto srandy cez net..... Predsa len obrázky a realita sú trošku odlišné... a vždy je lepšie sa na vec pozrieť zblízka, a to ani nehovorím o pochybnej serióznosti niektorých internetových predajcov......
niečo som písal na 22. strane a o teleskopoch bližšie som písal asi niekede v téme o plynových zbraniach.......
Len krátko, nekupuj tieto srandy cez net..... Predsa len obrázky a realita sú trošku odlišné... a vždy je lepšie sa na vec pozrieť zblízka, a to ani nehovorím o pochybnej serióznosti niektorých internetových predajcov......
sprej: akou formou je rieseny mechanizmus uvolnovania latky -ci sa jedna o aerosol-ktory ma sice vacsiu plochu zasahu no je nestabilny pri vetre alebo o suvisli prud, tzv tekutu strelu ktora strieka ako vodna pistol, jeden tenky prud, ale nie je tak velmi ovplivnovana vetrom a je pouzitelna aj za horsich podmienok, osobne by som volil druhu moznost, ked uz si v situacii ze to musis pouzit nechces skoncit s vlastnym slzakom v ociach...
teleskop. v prvom rade ci sa jedna o kaleny alebo nekaleny v druhom rade dlzka, kalena ocel je tvrdsia, neohne sa, nekaleny sa lahko ohne a je lacnejsi, moj kaleny uz ma kadejake testovanie, ci je naozaj taky spolahlivy ako by mal byt za sebou(visel som na nom, ohlodaval betonovy stlp, vysekaval "okno" do starych dveri...)a stale je rovny a plne funkcny, akurat farba sa osuchala ale to nas nezaujma, nekaleny by sa urcite ohol...dlzka, udavana v palcoch, podla tvojho gusta, odporucam 21 alebo 22 palcov, ten sa da lahko nosit a zaroven poskytuje dostatocnu dlzku na ucinnu obranu, neskor na kadejake paky a podobne...cize na zaver, ked sa stym chces naozaj, jedneho dna teoreticky ubranit, nesetri na tom, v situacii na ake by mali tieto veci sluzit si nemozes dovolit zlyhanie materialu
teleskop. v prvom rade ci sa jedna o kaleny alebo nekaleny v druhom rade dlzka, kalena ocel je tvrdsia, neohne sa, nekaleny sa lahko ohne a je lacnejsi, moj kaleny uz ma kadejake testovanie, ci je naozaj taky spolahlivy ako by mal byt za sebou(visel som na nom, ohlodaval betonovy stlp, vysekaval "okno" do starych dveri...)a stale je rovny a plne funkcny, akurat farba sa osuchala ale to nas nezaujma, nekaleny by sa urcite ohol...dlzka, udavana v palcoch, podla tvojho gusta, odporucam 21 alebo 22 palcov, ten sa da lahko nosit a zaroven poskytuje dostatocnu dlzku na ucinnu obranu, neskor na kadejake paky a podobne...cize na zaver, ked sa stym chces naozaj, jedneho dna teoreticky ubranit, nesetri na tom, v situacii na ake by mali tieto veci sluzit si nemozes dovolit zlyhanie materialu
To bude nejaký jarmočársko-vietnamský shit. Odporúčam niečo okolo tých 20 Eur.Gepid napísal:Neviem či to zaradiť sem alebo do "ako sa najlepšie biť" tak som to dal sem.
Heh, tak dokonca tie ceny už nie sú tak vysoké, odporúčam kúpiť z tejto stránky: http://www.afg.sk/obchod/teleskopicke-obusky/