Objednaval som nieco z eshopu na dobierku a teda kurierovi sa malo platit 80eur. Ten vsak aj napriek dohadovaniu ziadne peniaze pri preberani nepozadoval a tovar odovzdal. Riesit daco taketo s eshopom, alebo kurierom? Alebo sa nato vyprdnut a cakat kym sa jeden z nich neozve?
Slovenska posta vs DPD vs IN TIME
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Slovenska posta vs DPD vs IN TIME
Otazka.
Objednaval som nieco z eshopu na dobierku a teda kurierovi sa malo platit 80eur. Ten vsak aj napriek dohadovaniu ziadne peniaze pri preberani nepozadoval a tovar odovzdal. Riesit daco taketo s eshopom, alebo kurierom? Alebo sa nato vyprdnut a cakat kym sa jeden z nich neozve?
Podla mna sa ozve shop, ale az po case (mozno tak po dvoch az troch tyzdnoch).
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Myslel som si, ze asi ked budu robit nejaku uzavierku mesacnu tak zistia, ze im cosi chybuje 
Niekde som cital, ale neviem o ktorej spolocnosti to bolo, ze peniaze posielaju az o 2 tyzdne po prebrati zasielky. To teoreticky moze byt v polke a na konci mesiaca, treba samozrejme tomu prisposobit poton aj mesacne vykazy DPH. Takze si myslim, ze teraz na konci mesiaca to zistia a budu to riesit.
Zajtra čakám zásielku z UPS, dnes prišlo avízo:
Predpokladané doručenie
Pondelok 03/01/2022
Koniec dňa
Má niekto skúsenosť, čo pre UPS znamená "Koniec dňa"?
Pri menších zásielkach nemám problém sa dohodnúť s kuriérmi a naháňam ich po meste keď mám ja čas, ale tu sa jedná o väčšiu krabicu, ktorá sa mi možno ani nezmestí do auta a teda chcem to doručiť domov. Pri tejto zásielke mi píšu, že sa nedá zmeniť dátum ani čas doručenia.
Predpokladané doručenie
Pondelok 03/01/2022
Koniec dňa
Má niekto skúsenosť, čo pre UPS znamená "Koniec dňa"?
Pri menších zásielkach nemám problém sa dohodnúť s kuriérmi a naháňam ich po meste keď mám ja čas, ale tu sa jedná o väčšiu krabicu, ktorá sa mi možno ani nezmestí do auta a teda chcem to doručiť domov. Pri tejto zásielke mi píšu, že sa nedá zmeniť dátum ani čas doručenia.
Je mozne, ze ta zasielka je az taka velka, ze ju nebudu nakladat na zaciatku, ale sofer otoci depo niekedy poobede po rozvezeni malych zasielok a az potom pojde dorucit malu zasielku. Kedze nie je znamy pocet malych zasielok na dorucenie, tak tam nie je uvedeny cas. Napokon cas pocita az pri skenovani a nahadzovani zasielok rano v depe. Tak je mozne, ze presnejsi termin ti pride az rano v sms sprave.
Som teraz skontroloval stav, predpokladaný dátum doručenia je furt 3.1.2022, do konca dňa. Ale o 7:00 bol ešte furt v Ivanke pri Dunaji (je tam od 31.12.2021). Žeby ho dnes dopravili do KE a ešte ho aj stihli doniesť ku mne domov? To by boli šikovní.
A to naplánovanie na iný dátum nechápem, či to spravili oni alebo keď ja som na skúšku klikol na voľbu zmeniť miesto a dátum. Zmena dátumu a času bola neaktívna, jedine voľbu miesta som mal otvorenú. Ale nič som nemenil.
Nechám sa prekvapiť.. akurát si neviem naplánovať veci na dnes-zajtra.
//Edit: Teraz som sa preklikal niekde inde... čiže až zajtra.....
///Edit: Balík prišiel s jednodňovým omeškaním, ale ešte teraz pred chvíľou tam furt svietilo Ivanka pri Dunaji....
A to naplánovanie na iný dátum nechápem, či to spravili oni alebo keď ja som na skúšku klikol na voľbu zmeniť miesto a dátum. Zmena dátumu a času bola neaktívna, jedine voľbu miesta som mal otvorenú. Ale nič som nemenil.
Nechám sa prekvapiť.. akurát si neviem naplánovať veci na dnes-zajtra.
//Edit: Teraz som sa preklikal niekde inde... čiže až zajtra.....