Slovenska posta vs DPD vs IN TIME

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Slovenska posta vs DPD vs IN TIME

Príspevok od používateľa Soviet »

Sh4d0W napísal:Soviet a odkial objednavas?
Tazko urcit jeden eshop. Vzdy si vyhladam kde "daju" najlacnejsie aj s dopravou. Pripadne googlim :) Nieco ako heureka na svk pre nemcurov:
www.guenstiger.de
www.idealo.de
www.billiger.de
http://geizhals.de
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Inak, minulý týždeň sme v práci objednávali nejaké parfémy, mali to doručiť cez DPD.. balík však prišiel rozmlátený, krabica natrhnutá, až otvorená, síce žiadny parfém nebol rozbitý, ale dve krabičky to schytali, čiže ako dar nepoužiteľné. Mal som dovolenku, som nebol pri preberaní, ale chcem sa opýtať.. ak mi taký balík dôjde, mám ho odmietnuť prevziať alebo ho prevezmem a riešim s eshopom a ten to bude riešiť s prepravcom? Kolegovia to prevzali, takže asi už nič nevyriešime.

Z toho eshopu objednávame už asi 5-6 rokov niekoľkokrát ročne, doprava stále cez DPD, ale v takomto stave balík ešte nikdy neprišiel.

//hej, akurát som to tiež našiel na ich webe.. čiže z reklamácie už asi nič.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Predpokladám, ze objednávate z parfums.sk

"Skontrolujte, prosím, pri preberaní objednávky stav obalu zásielky, predovšetkým či nie je akýmkoľvek spôsobom porušená naša páska a nie je opravovaná.V prípade akýchkoľvek pochybností odmietnite zásielku prevziať a ihneď nás informujte, aby sme sa dohodli na ďalšom postupe. Prípadne odporúčame prevziať balík a ihneď ho otvoriť pred doručovateľom.
Pokiaľ zásielku prevezmete a zistíte poškodenie alebo stratu obsahu neskôr, nemôžeme už vstúpiť do prípadného reklamačného konania medzi Vami a doručovateľskou spoločnosťou. Na neskoršie reklamácie nemôžeme brať ohľad.

V prípade, že prevezmete zásielku a až po otvorení zistíte, že jej obsah je poškodený, kontaktujte zákaznícku linku DPD a to na tel. čísle 18 373. Reklamáciu poškodenej zásielky je možné uplatniť spätne a to do 3 dní."
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

u nas este fici pprebratie s vyhradou a nafotenie zasielky za pritomnosti pracovnika kurierskej sluzby, pricom pre istotu fotime tak aby ho tam bolo vidiet :D
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Re: UPS - Kuriér

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Neviete aky kurier pracuje pod in time? Alebo aj oni maju vlastnych kurierov?
brm
Darca
Darca

Objednával som balík zo slovenského eshopu, ktorý je prevádzkovaný nejakou českou firmou, objednával som doručenie kuriérom cez českú PPL do 48hod, na Slovensku mi balík mala doniesť DHLka. Avšak poslali to cez český Intime a dnes mi prišla sms zo slovenského Intime, že mi zásielku prinesie Slovak Parcel Service - nakoniec prišlo hnedé auto UPS..

:smt009

Takže odpoveď na Tvoju otázku.. pravdepodobne príde auto z UPS (SPS)..

slovenska-posta-vs-dpd-vs-in-time-t192145.html
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Tak teraz ci UPS alebo DPD :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mne dnes prisiel balik z ppl doniesol ho kurier z dhl
ani som nevedel ze balik je uz dorucovany, ziadny mail, ani sms..
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

DENNY napísal:Cez SK postu som si nedal dorucit zatial nic, pretoze dam 3€ za SK postu, kde sa mi balik strati/znici s ovela vacsou pravdepodobnostou ako u kuriera aj ked to das prvou triedou doporucene a kurierovi dam 5€...
Urcite je lepsie si priplatit za kuriera, aj ked casto je kurier lacnejsi nez 5e, okolo tych 3.50€. A co som si vsimol teraz tak dorucenie postou je este drahsie nez kurier, nechapem preco.
DENNY napísal:Bol to mlady chalan a ocividne fakt ako kurier pracoval len kratky cas, kedze ani nevedel, ze kazdy ma pravo si balik pred prevzatim za pritomnosti prepravcu skontrolovat a je jedno, ci je to balik za 5€ alebo 1000€...
Toto este plati? Lebo co ja viem tak nemozes si to skontrolovat, maximalne ked je vidiet ze je krabica alebo obal poskodeny tak mozes neprebrat ci nie je to tak?
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Sh4d0W - Neviem ti to presne povedat, ale urcite na to mas pravo pokial je balik viditelne poskodeny (roztrhnuta vrchna folia, roztrhnuta krabica, zdeformovana krabica, apod.). Mas pravo bud neprebrat ho bez kontroly (to ale vacsina kurierov "nedopusti"), alebo ho rovno pri preberani skontrolujes spolu s kurierom a ako tu niekto spominal, je dobre spravit si par fotiek "pred" a "po" - keby nieco. Resp. rovno tocit video.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

No to hej, ze ked je poskododeny tak si myslim ze ti dovoli sa pozriet aj ked lepsie by bolo asi rovno vratit, ale ked nie je poskodeny tak si myslim ze ti ani nedovoli skontrolovat co je dnu, aspon tak nejak myslim ze to funguje
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vcera mi dosiel balik s dakeho neoship kazdoapdne dorucoval to SPS (UPS) a z mojho pohladu zloba kurier. Ako balik vsetko v pohode ale predvcerom vecer som si len nasiel mail ze mi bol poslany balik a mozem sledovat jeho stav, bola tam pisana dorucovacia adresa mojho bydliska hoci balik som si dal poslat do prace co je opacny konec BA (byvam petrzalka poslal som k letisku). Tak som volal mame ze keby daco budem jej volat kedze robi kusok od bydliska ze mi zbehne pre balik. Ked som sa vratil s obeda reku kuknem kde to je a kukam ze dorucene a dake divne meno preberajuceho. Tak volam mame ze ci to dakomu u nej v praci dali lebo mi to nedavalo zmysel potom som zistil ze vlastne to divnomeno ma aj nasa nova recepcna a fakt balik som mal na recepcii. Prebrala ho a zaplatila aj dobierku. Prislo mi to dost vtipne ze nedali ani len naznak dorucovacieho casu a pripomienku ze dobierka, tym sa znizili na uplne bezneho postoveho kuriera, to ako keby sme nemali recepcnu a seci na obede tak tam bude stat ci co :D
brm
Darca
Darca

To bude skôr otázka samotného kuriéra, že Ťa nevolal dopredu. Ako som písal vyššie, mne tento týždeň posielali cez Intime, ráno smska, že v priebehu dňa mi príde zásielka cez SPS/UPS a bolo priložené aj číslo na samotného kuriéra, že ak by som nebol tam, kde mám byť, aby som sa s ním vedel dohodnúť. Kuriér samozrejme zavolal 5min pred doručením. U mňa luxus. Možno je problém v Neoshipe, že nedal číslo Tvojho mobilu prepravcovi.

;)
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

No asi tak, nemaju povinnost ti zavolat dopredu pokial to nemaju napisane v podmienkach cize to zalezi od kuriera ci sa mu chce alebo nie a aky ma system
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak ak si nechavas posielat na firemnu adresu tak je bezne ze prve kam kurier ide je na recepciu... keby tam nikto nebol, tak zavola.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no len to neni nasa budova to je BC :) cize len sa tam vysomarit na kere poschodie do kereho sektoru :D este ochranka budovi mu to vlastne povie a da mu pristupovu kartu do sektoru ale aj tak :D
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

brm napísal:...Ako som písal vyššie, mne tento týždeň posielali cez Intime, ráno smska, že v priebehu dňa mi príde zásielka cez SPS/UPS...
brm a ktory kurier ti to nakoniec dorucil? :)
brm
Darca
Darca

Sh4d0W.. nakoniec to bol Miki.. ;)
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional