Športove hodinky
Re: Športove hodinky
ahá jasné už viem čo myslíš ... to všetko funguje na báze vodotrysku .. poznám jeden obchod na Morave kde také predávajú 
Ja tak z časti chápem, čo tým myslíš, ale myslím si, že nejaká štatistika ti je na prd. Ty proste chceš, aby ti to ukladalo dáta a potom ti to vyhodnotilo na základe získaných časov, rýchlosti a prejdených kilometrov, ako dlho budeš vládať behať danou rýchlosťou. Nestačí ti, že si jednoducho odmeriaš čas a vzdialenosť do bodu, keď podľa teba prestaneš vládať a podľa toho sa budeš držať? Napríklad bežal som 5km, rýchlosťou 10km/h, trvalo mi to 1/2 hodiny a vtedy som prestal vládať. A nabudúce už budeš vedieť, kde asi je tvoj strop.
ano pinco toto som chcel 
-
Ryan Giggs
VIP
Ale ved toto vsetko je o tych pristrojoch a o tych aerobnych prahoch ktore meraju. Takze naozaj neviem co sa tu riesi.pinco napísal:Napríklad bežal som 5km, rýchlosťou 10km/h, trvalo mi to 1/2 hodiny a vtedy som prestal vládať. A nabudúce už budeš vedieť, kde asi je tvoj strop.
No ja do toho až tak nevidím, že aká vec čo všetko meria, len sa snažím pochopiť tuto chlapca zmäteného, že čo sa snaží povedať 
-
Ryan Giggs
VIP
Sportovci to pouzivaju bezne. Napr. si sleduju tep, kde vie ze ked pobezi takou a takou rychlostou taky a taky cas pri urcitej tepovej frekvencii tak vie ze este vydrzi (orientacne) tolko a tolko kym dosiahne nejaky svoj prah kde uz obycajne zvesi nohy. Na zaklade toho moze potom prisposobovat tempo aby to neprepalil. Napr. spomali na tolko a tolko na tep x uderov aby vydrzal dlhsie. Samozrejme to nie je nejaky exaktny "dojazd". Nezohladnuje to pravdaze psychycke rozpolozenie, pocasie, zdravotny stav a dalsich X faktorov. ale da sa podla toho velmi slusne orientovat.
Samozrejme to vsetko predpoklada mat uz vytvorenu nejaku databazu z nameranych vysledkov z treningu. A tym sa prirodzene nemysli ze to zozbiera za 10 behov, ale to su mesiace a roky aby to bolo statisticky relevantne.
Priklad - Ked bezim kazdy den 10 km vzdialenost 20 km rychlostou a pravidelne zhruba na 8. kilometri dosiahnem tep 180 uderov pri ktorom uz zacnem lapat po dychu a ked sa to stane po tisicikrat tak to uz ma celkom slusnu vypovedaciu hodnotu s ktorou sa da pracovat.
Samozrejme to vsetko predpoklada mat uz vytvorenu nejaku databazu z nameranych vysledkov z treningu. A tym sa prirodzene nemysli ze to zozbiera za 10 behov, ale to su mesiace a roky aby to bolo statisticky relevantne.
Priklad - Ked bezim kazdy den 10 km vzdialenost 20 km rychlostou a pravidelne zhruba na 8. kilometri dosiahnem tep 180 uderov pri ktorom uz zacnem lapat po dychu a ked sa to stane po tisicikrat tak to uz ma celkom slusnu vypovedaciu hodnotu s ktorou sa da pracovat.