Squat Milada Praha

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Vigor
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Tak to napis a podobne nezmyselne prispevky is odpust.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

gaspo.sk ... Vyborne ukazal si jak sme neinformovany, jak verime blbemu bulvaru (MF Dnes a Tyden ma tak daleko k Bulvaru a Dezinformujucim platkom ako Novy Cas k objektivnemu Denniku)
Par krat som sa okolo Milady hybal ... A vzdy tam bol hluk, bordel a tie individua ("umelci").
Nepotrebujem ani potvrdenie od ludi z Internatov vedla Milady a okolia.

Pre mna je ta skupina ludi este vacsia spodina ako Fetaci a Narkomani.

Bezdomovci sa dostali na ulicu z nejakeho dovodu a nevedia najst cestu naspat.
Ale tito "Free" ludia su na ulici schvalne ... Nic nerobia len skodia a este ich ludia uznavaju.
gaspo.sk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gaspo.sk »

Nepovedal som ze vsetko co citas je bulvar a dezinformacia. Ja len vravim ze v tom vsetkehom co som precital sa niektore spravy diametralne lisili, a niektori reporteri sa neobtazovali ani precitat spravu ktoru pisali pred nimi ich kolegovia a uplne skomolili opis situacie.

Dalej som nepovedal ze sa zastavam squaterov vo veci umiestnenia squatu a bordelu okolo neho. Iste robili hluk, kedze tam boli koncerty. A iste sa takato alternativa nehodi pod okna internatu, kde su vsetci studenti nuteni ju sledovat. Samozrejme casti z nich poloha alternativneho kulturneho centra vyhovovala, ja by som tiez nebol proti, ale viem pochopit tych ktorym tam prekazalo.

Vacsia spodina ako fetaci a narkomani? fetak si slahne a je rad ze je rad. Tito ludia sa roky snazili nieco tvorit, opravovat, udrziavat v chode. Upozornovat na problemy spolocnosti, vytvarat alternativu k trendu dnesnej doby nezmyselne sa hnat za karierou, bohatstvom, drahymi autami bez stipky ludskosti.
Organizacia koncertov skupin z blizkeho okolia, ale aj zo zahranicia z vlastnych prostriedkov je ovela narocnejsia ako ubalit si jointa a mat na haku.
Myslim ze tazko najdes fetaka ktory ti spravi webovu stranku. Alebo sa sebarealizuje tak ako tito mladi ludia.

A to ze su to bezdomovci z vlastnej vole? Nie su bezdomovci. Nechcu byt bezdomovci. A robia pre to nieco. Ale bohuzial nerobia to sposobom, ktory pokladas za jediny. Je mi len luto ze ich ustnu dohodu s UIV ze mozu v objekte prebyvat si nenehali podpisat na papiery.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

gaspo.sk napísal:Tito ludia sa roky snazili nieco tvorit, opravovat, udrziavat v chode. Upozornovat na problemy spolocnosti, vytvarat alternativu k trendu dnesnej doby nezmyselne sa hnat za karierou, bohatstvom, drahymi autami bez stipky ludskosti.
Organizacia koncertov skupin z blizkeho okolia, ale aj zo zahranicia z vlastnych prostriedkov je ovela narocnejsia ako ubalit si jointa a mat na haku.
Myslim ze tazko najdes fetaka ktory ti spravi webovu stranku. Alebo sa sebarealizuje tak ako tito mladi ludia.
Toto im neberiem, ale nech si to robia niekde, kde nebudu obtazovat svoje okolie. V mnohych lesoc su prave taketo opustene vily a kastiele, preco nejdu tam? Asi im vyhovuje, ze v tomto skazenom meste plnom ludi prahnucich po bohatsve maju vsetko na dosah ruky. Toto jedno mi vysvetli. Nemam nic proti alternativnej kulture, ale stale plati pravidlo, ze sloboda jedneho cloveka konci tam, kde zacina sloboda druheho, co tito squateri v danej lokalite casto porusovali.
gaspo.sk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gaspo.sk »

ako som napisal uz v tom prispevku pred tym, chapem ludi ktorym Milada vadila, a neda sa protestovat proti vystahovaniu, ak to vadi okoliu. Mam ale taky pocit, ze prave ludia ktori v Milade zili si okolie udrziavali, osudne sa im stali podla mna prave koncerty a akcie, na ktorych je tazke zabezpecit aby vsetci navstevnici udrziavali poriadok. Je to tak na kazdom koncerte bez vynimky, az na to ze na Milade nechodila upratovacka po kazdej akcii. Prave o to ide ze kazdy si je zodpovedny sam za seba.

Neviem ci si bol na internate niekedy. Ale skus si predstavit zeby tam nebola upratovacka. V priebehu mesiaca , dvoch by sa intrak podobal na ktorykolvek squat. Tych 10% ludi ktorym zalezi na cistote a poriadku nestiha a ani nema zaujem upratovat po ostatnych ludoch.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No to je taky argument...ja som ich povazoval za aspon trochu inteligentnych ludi. Keby mali trochu zmyslu pre hygienu, tak si tam poriadok dokazu udrzat rovnako ako ho udrziavaju napriklad ludia na dedinach. Tam tiez zije vela roznych ludi, ale nerobia bordel na spolocnych priestranstvach.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

aj ja chcem tvorit, aj ja chcem byt prospesny. Nerutim sa za drahymi autami a ani drahymi sperkami. Chcem si len spokojne zit...

preco potom ku*va musim platit 70Ł za ubytovanie kazdy tyzden? Hor sa do Prahy. Uz za cias prazskeho vyberu som si myslel, ze je Kocab kreten..Teraz prichadzam na to, ze je to oberkreten (nejaky som makky)

http://www.inland.sk/linky-petra-pistan ... ovada.html
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Key5ers0ze napísal:preco potom ku*va musim platit 70Ł za ubytovanie kazdy tyzden?
Musis?Ty chces,pretoze si zvyknuty na urcity standard...Musiet,nemusis...
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

gaspo.sk napísal: Tito ludia sa roky snazili nieco tvorit, opravovat, udrziavat v chode. Upozornovat na problemy spolocnosti, vytvarat alternativu k trendu dnesnej doby...
takto to mozno chodi v squatoch v zahranici. Vidno ale, ze tu si sa nebol pozriet..., doprial by som ti tu napriklad posledny polrok... ;) potom by si videl to "umenie" a "tvorbu", pripadne "opravovanie" (to ma fakt pobavilo :D) v praxi. A ano, na problemy spolocnosti poukazovali vazne dobre. Stacilo sa pozriet z okna...
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

nemyslim si že tí ľudia tam robili niečo extra zle, a s prístupom polície vonkoncom nesúhlasim
johny_sk
Professional
Professional

keby si tu bol, videl by si, ze policia ziadny brutalny zasah nespravila. Policajti boli zraneni, squatteri agresivni. Hadzali po nich tasky zo strechy a napadali ich. Napadli dokonca aj sanitku. Preto prisli tazkoodenci. Priamo v Milade boli securitaci, ktori sa akorat tak pokusali dostat miladakov prec z milady a tiez sa predovsetkym branili. V Milade bolo plno domyselnych pasti a padacich dveri a pod., teda zrejme ocakavali, ze sa nieco taketo stane.

Je mi zle z toho, ako sa zrazu snazia squatteri zo seba spravit obetnych barankov. Media im to zeru a ludia, co tu nebyvaju a nemaju s nimi priame skusenosti si potom spravia mylny obraz.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

awtt napísal:nemyslim si že tí ľudia tam robili niečo extra zle, a s prístupom polície vonkoncom nesúhlasim
awtt Pozri. Bolo im povedane: Tuto budovu obyvate neopravnene. Opustite ju lebo budete vyvedeny. Nic sa nestalo ... Niektori este "prostestne" vyliezli na strechu a nemienili opustit budovu a pozemok.

S postupom Policie suhlasim ... a mal som v niektorych momentoch pocit ze boli fakt mierny.
Nikto im nebude tolerovat bordel, hluk, spinu, (filcky a nekazen :D)
Ked ostatny dokazu tvorit v klude, respektom a v sulade s ostatnymi tak preco nie oni.
Este maju taky luxus ze dostali nahradne byvanie na Rok za 1Kč. Co normalne pracujuci, a zijuci a dane odvadzajuci obcan nedostane ani keby sa posral pred Hradom.
Ale nie Squadu to nestaci. Byt Policajt tak kazdy jeden vyskusa silu V.U.M.L. (Vulkanizovany Ucitel Marxizmu Leninizmu)
johny_sk
Professional
Professional

vcelku pekne popisane, co sa tu priblizne dialo:

http://pokus.blog.idnes.cz/c/91791/Mila ... ocima.html
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Shark NX napísal:awtt Pozri. Bolo im povedane: Tuto budovu obyvate neopravnene. Opustite ju lebo budete vyvedeny. Nic sa nestalo ... Niektori este "prostestne" vyliezli na strechu a nemienili opustit budovu a pozemok.

S postupom Policie suhlasim ... a mal som v niektorych momentoch pocit ze boli fakt mierny.
Nikto im nebude tolerovat bordel, hluk, spinu, (filcky a nekazen :D)
Ked ostatny dokazu tvorit v klude, respektom a v sulade s ostatnymi tak preco nie oni.
Este maju taky luxus ze dostali nahradne byvanie na Rok za 1Kč. Co normalne pracujuci, a zijuci a dane odvadzajuci obcan nedostane ani keby sa posral pred Hradom.
Ale nie Squadu to nestaci. Byt Policajt tak kazdy jeden vyskusa silu V.U.M.L. (Vulkanizovany Ucitel Marxizmu Leninizmu)
fuha toľko nenávisti.. a to ich aj poznaš ? .. takýto prístup polície žiadny inteligentný človek nemôže schvaľovať, určite sa to dalo riešiť aj ináč.. a ta posledna veta, no comment to si umňa dosť inteligentne klesol
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

awtt napísal:fuha toľko nenávisti.. a to ich aj poznaš ? .. takýto prístup polície žiadny inteligentný človek nemôže schvaľovať, určite sa to dalo riešiť aj ináč.. a ta posledna veta, no comment to si umňa dosť inteligentne klesol
myslis inteligencne :lol: :lol: zato ze ich osobne nepozna tak ich ma teraz mat rad ci co? sak je jasne co sa tam dialo a o com to cele bolo, tak ak niesi negramotny tak si o tom nieco precitaj a bude ti jasne :roll:
johny_sk
Professional
Professional

awtt: cakal som, ze policajti im rozbiju huby po tom, ako sa do nich pustili miladaci, ale policia to zobrala maximalne profesionalne. Utocnika naozaj jemne spacifikovala a "dav", co prisiel podporovat Miladu a tiez sa pustal do policie, vytlacila mimo... Hlasky ako "Gestapo", ci "Policajny stat" mi prisli naozaj trapne... Nech si dotycni pozru aspon dokument o tom, ako by s nimi nalozili v pripade policajneho statu...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

awtt ... Je mi jedno ako som u teba inteligencne. Ked som klesol hold Sorry. Nebudem ti mlatit do hlavy svoj nazor a pohlad na vec.

Ako tvrdi johny ... Tento zasah bol velmi mierny a maximalne korektny.
Normalny clovek nema nikdy problemy s Policiou. A ten kto s nou problemy ma urcite nie je bez viny (Ako sa vzdy hovori ... Problem nikdy nesposobi iba jedna strana.)
awtt ... Neviem ci povazujes za primeranu reakciu Squatera to ze ked sa ho snazia vyhostit z objektu ktory mu nepatri hadzanie predmetov zo strechy. Osobne si myslim ze toto je utok na verejneho cinitela a v tom pripade ide slusnost stranou.
Keby si mal napr. Chatu za Bratislavou kde by sa ti nastahovala hrstka ludi ktora by ti ju uspesne nicila neviem ci by si reagoval stylom: Chudaci ... a Policajna Brutalita.

A ako hovorim (Mimochodom tu cast prispevku si uplne pominul.) Ako je mozne ze Trottel Anarchista ktory si mysli ze tvori ... dostane za to ze vyvola vzburu byvanie za 1Kč na na 6mesiacov. A slusny clovek dostane hovno a este na neho zazeraju.
Zas mi to pripada ako pozitivna diskriminacia z tvojej strany.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

mozno awt byval v Milade, nechajte ho chudacika :)
johny_sk
Professional
Professional

nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

awtt ... pre teba je nizke a neinteligentne, ked niekto stoji na strane prava ? ? ? ... ty si asi strasny "intelektual" ze ? :-) :-) ...
Napísať odpoveď