Squat Milada Praha

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dubacik
Novice
Novice

Squat Milada Praha

Príspevok od používateľa dubacik »

Ako s kamošmi sa hádame, či má majiteľ na to právo ich vysťahovať? Vedel by mi niekto aj dať napr. link, že ani pri 20 ročnom nestaraní sa o budovu na ňu mám stále právo?
Ja som názoru, že ak mi to raz patrí asa rozhodnem, že ich tam enchcem mať musia odísť...ale neviem to nijak podložiť..

Kód: Vybrať všetko

http://zpravy.idnes.cz/primy-prenos-squateri-z-milady-obsadili-strechu-neslezeme-tvrdi-pht-/krimi.asp?c=A090630_100549_krimi_pei
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ades »

ked je nieco moje, tak je to moje a je jedno ci sa o to staram alebo nie. okrem toho by som mohol v podstate squaterov zazalovat za vstup na sukromny majetok a podobne. neviem co sa seru, ked to raz nie je ich a ani za to neplatia, tak nech palia kade lahsie. to, ze nebyvaju ako normalni ludia neznamena, ze teraz ich budeme obskakovat a zabezpecovat im byvanie, to je ich problem, ze maju ine priority. s tym ale suvisia aj nove problemy a zavazky, tak nech ich laskavo nesu.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Stale je to jeho majetok ... Cize tam nemaju co robit pokial s nim neboli dohodnuty.
Zase nechapem jak je mozne ze im s radostou vybavuju nove byvanie.
Su to snad normalny ludia nie?? Bezdomovcovi tiez nevybavuju nove ked o svoj domov pride.

Squateri.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Preco by nemal mat pravo vyhodit ich? Su to obycajni prizivnici a santusaci. A este sa tvaria strasne ukrivdene ked ich chce niekto vystahovat. Na tychto platia iba obusky a slzny plyn.
Ved si predstav, ze by to bol tvoj dom - nejaky cas sa o neho nestaras a medzitym sa ti tam nastahuje banda humusakov, ktora potom ani nechce odist. Omnoho lepsi by to vyzeralo, keby pokojne odisli.
Bolo na nich terba 60 policajtov a kto to zaplati? Pracujuci ludia zo svojich dani...
Ked chcu zit slobodne, tak nech idu niekde do lesov alebo do Pripjati.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

By sa niečo podobného stalo na Slovensku, tak na rozdiel od bratov Čechov máme jeden celkom aplikovateľný zákon.....

Z.Z. 300/2005

§ 26
Oprávnené použitie zbrane
(1) Použitie zbrane v súlade so zákonom nie je trestným činom.
(2) Za použitie zbrane v súlade so zákonom sa považuje aj jej použitie proti inému vo svojom obydlí na
ochranu života, zdravia alebo majetku, ak osoba do
obydlia neoprávnene vnikne alebo v ňom neoprávnene
zotrvá a nejde o nutnú obranu
. To neplatí, ak bola pritom
inému úmyselne spôsobená smrť.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

niekoho pozves a naaranzujes to ako obranu :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

GothaR napísal:Preco by nemal mat pravo vyhodit ich?
Neviem ako na Slovensku, ale v UK plati zakon, ze majitel pbytnej nehnutelnosti nema pravo vyhodit cloveka zo svojho domu len tak na ulicu, pravo mu vravi pockat dokedy si dany najomnik, (teda v tomto pripad o najomnikov aj tak neslo) nenajde nahradne byvanie. No fakt neviem ako to je v SR a CR...

A neviem co si mam o tom mysliet, kedze to co tam predviedli udajny 'securitaci' podla mna nebola ani ziadna ofocial security sluzba...smrdi to cele.
Nabehla tam banda holohlavych hlav v ThorSteiner handrach a vsetko rozbijali, tak myslim si, ze majitel budovy by si to nicit nedal...a dalsia vec. Jasne mi je ze tam boli na cierno a ze tam nemaju pravo byt, ale na druhej strane 'security' sa spravali debilne, rozbijali im veci, povyhadzovali osobne veci danych obyvatelov...a myslim si ze toto je vrchol...mali ich od tial vyhnat, ale osobnych veci sa pravo dotykat nemaju si myslim....dokonca som cital, ze osobne veci im aj pomyzli.

Dalej ked tomu spravne chapem, tak budova do tohto dna papierovo neexistovala, cize to je majitelova chyba....a este by ma zaujimalo, cital som, ze majitel pozemku je stat, tak logicky majitel by za pozemok mal nieco odvadzat, respektive platit nie? Ked tam ma postavenu budovu, o ktoru sa tak nehorazne bije. Dalsia vec co mi nejde do hlavy....ked si aj sam majitel zavolal ten 'security team' preco vsetko rozbijali so slovami, ze maju ucinit objekt neobyvatelnym? Ved myslim si, ze majitel by si nerobil este vacsie skody, nie?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No vyjadrim sa iba k tomu prvemu bodu: jasne, ze najomnika len tak nemozes vyhodit na ulicu, ale tito sa tam nasackovali ako votrelci. Predstav si, ze by si isiel na mesiac mimo svojho domu, vratis sa tam a bude ti tam zit banda santusakov, ktori sa budu tvarit aki su strasne free. Co by si urobil? Pozdravis ich a zacnes im hladat novy byt?
//To, ze budova uz oficialne neexistovala nevidim ako taky problem, ved ked nieco nie je moje a nemam povolenie na vstup, tak sa tam predsa nenastahujem a je jedno, ci ta budova na papieri existuje alebo nie, len proste nie je moja.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

uz len cakam na vyjadrenie najvacsej ceskej squaterky Katariny Jacques :-P ... to bude zlaty hreb programu po hapkani pana Němca po rozhovore s Kocábom :-P :-P ...

najviac ma irituje ze parita neprisposobivyh ludi nerespektujuca majetkove prava ziada dokonca odstupenie riaditelky UIV ... ma poser na holy zada z osmyho patra ... mali by ich vyhnat co najdalej ...

zachvilu im nebude stacit uz nic a nastahuju sa ako kedysi v britanii do nejakej "lepsej" vilky za 6 milionov libier :-) :-) ...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lubo$ Ano ... To plati pre najomnikov. Ale nie pre trtkosov co vidia neobyvanu budovu tak sa tam nastahuju a robia bordel v okoli 2Km.
Najomnika vyhodit nemozes pokial nema zaistene nahradne byvanie. Ale tu sa nejedna o najomnikov.

Tu budovu kupil novy majitel a Security sluzbou ich nechal vyhodit.
Zas neviem kde si videl Thor Steinar panov ... Ja tam na Videach vidim chlapikov v koseliach Security.
A ked si nevie poradit klasicka Security tak preco nepustit ludi ktorych to bude bavit ;)

//Risko prosim ta zalez do budy. Nikto nie je zvedavy na tvoje Konspiracie.
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Risko »

Klasicky securitaci s nazi tetovaniami a zaznamami na pochodoch delnickej strany ;).
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

no tak to je moc, nechapem ani preco je to vo vsetkych mediach. Vyhodit na ulicu, zmlatit ak sa budu branit a poslat kadelahsie.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Risko napísal:Klasicky securitaci s nazi tetovaniami a zaznamami na pochodoch delnickej strany ;).
zas si vsade bol a vsetko videl ? ved ani nevies ktora bije ... ty sa vzdy prezentujes ako ten dobry clovek .. ale kazdemu je jedno kto pre tu sekuritku robil chranila prava vlastnika ktore tie fetky porusili ...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Shark NX napísal: Zas neviem kde si videl Thor Steinar panov ... Ja tam na Videach vidim chlapikov v koseliach Security.
Nech sa paci Mas podlozene fotkami z pochodov....
jednoducho povedane....zberba nackov sa tam prisla hrat na neviem co... :roll:
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Lubo to nemyslis vazne? A naco sa tam hrala ta druha zberba? Zhrnul si to uplne zle - v principe islo o to, ze sa niekto nastahoval do cudzej nehnutelnosti a bolo ich treba odtial vyhnat. A je uplne lautrjedno kto to spravil, ci nacek alebo rom. Mam pocit, ze tu uz obhajujete kazde číro ci dredy a kazdy konflikt premenite na problem rasizmu ci nacionalizmu...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ty si dakedy videl ako prebieha klasicke 'vyhananie' neplaticov a podobne z obytnych budov?
Klasicky pride majitel budovy, s policajtmi pre istotu, ved clovek nikdy nevie. Zaklope sa na dvere, Dobry den, poprosim vas aby ste si zbalili osobne veci a aby ste si zobrali vas majetok a opustite tuto budovu....ok ked tak neplatis spravi, je koniec, ale ked nie, tak uz zasiahnepolicia, zacne sa ohanat zakonmi a podobne. Ale v ziadnom pripade, nech sa jedna o hocikoho, ci o ludi s dreadmi, ci o holohlavych ci o Romoch, ci o inych rasach to je proste jedno, nemaju pravo ti vyhadzat veci z okna...a dokonca kradnut osobne veci....to je vrchol drzosti, aj ked sa jednalo o tychto bezdakoch ci co to vlasne boli.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Co ti ja viem kamo, ako prvi dosiahli vrchol drzosti ti bezdaci, aj ked sa sekuritaci mozno nespravali podla zakona, dali im co im patrilo. Je rozdiel robit zle slusnemu obcanovi a takymto individuam.

//JJ, uz to prehanate, vzdy to zvalit na neonacistov....
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

lebo tak je to pre vymyte masy stravitelnejsie ... ked "hola hlava kopala fetaka" tak sa rozochveje kazde srdce :? ... a potom sa lahko prehliada ze niekto robil bordel XY rokov na cudzom majetku, rusil nocny klud a tak. ... proste chudak squater kam teraz pojde ? :? :? ...

a Lubos .. co ako chces komu dokazat ? tri fotky zo stranky antifa ? ... tak bolo par z nich "pochybnej povesti" a ? ? ? tak aspon pracuju ku*va, je jedno ci pre sekuritku alebo pre hasicov, ci policajtov, ci v autoservise ... radsej sa zastanem spodiny nerespektujucej pravidla spolocnosti ... hladajme jak bezmozgovia uplne fantasticke spojitosti ... snazme sa ich problem zvbalit na nejaku sekuritku :? :? :? ...

... Anti-Antifa RULEZZZ :-P :-P ...
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

No, neda mi neprispiet, kedze som tuto vilu mal doslova pod oknom a dost dobre poznam problematiku..

K tomu, preco nedoslo uz davno k vystahovaniu "alternativnej mladeze" z tohto objektu: objekt de jure neexistoval. Pokial nieco neexistuje, nemozete od nikoho chciet, aby to opustil, alebo Vam to napriklad "vratil". Ved si predstavte, ze by za vami prisiel niekto a chcel od vas vasu vilu, ktora neexistuje. Alebo by od vas chcel, aby ste mu zaplatili dlh, ktory ste unho nikdy nemali.
Bolo viacero razii na Milade, vzdy to vsak bola len taka buzeracia - hladanie drog (mimochodom sa naslo jedno cele vrece marihuany a o dalsom uz nemam info), utisovanie hlasitosti atd., atd. Nemohlo vsak prist k "vyklizeni objektu", ktory neexistoval. Ustava aj tamtym ludom zaistuje slobodu pohybu a ak by ich stade za daneho stavu odpratali, tak by z toho mohol byt pruser. Sice pocas tych razii ich vzdy par vzali (agresivita, pristupky atd.), ale tych, co boli na streche tam vzdy nechali (pretoze neboli agresivni a nebolo preco ich zaviest na policajnu stanicu).
Nedavno sa situacia zacala rapidne zhorsovat - minule leto tam boli mraky potkanov, bordelu, smrad, zahlcovanie odpadovych kosov internatov, cierny odber elektriny z internatov.. a tie ich naoko civilizovane psiska velkosti poriadneho nemeckeho ovciaka zacali byt agresivne. Zacali sa pisat peticie, boli nejake snahy dohodnut sa so squatermi na nejakom rezime, ale riesenie prinieslo az opatovne zapisanie budovy do katastra a nasledny vykon vlastnickych prav majitela.
Ak sa u vas doma niekto rozlozi bez vasho suhlasu, mozte ho odtial vymlatit aj sami - alebo to moze spravit vasa SBSska, ci policia... A donucovacie prostriedky su pripustne...

Pripajam par odkazov pre tych, co v noci pre teplo nemozu spat:

http://www.kolej.mff.cuni.cz/diskuse/vi ... f=4&t=1093

http://www.kolej.mff.cuni.cz/data/news/ ... ezovat.pdf
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lubo$ do puče ... Vidim ze tebe z toho Fasizmu a Antifasizmu zacina hrabat.
jankyi ma pravdu. Je uplne jedno kto ich tam isiel ukludnit a vyhodit ... Mozno ten dany Nacek pracuje v Securitke.
Alebo ked si na to majitel zobral Nackov ... No A?? Antifa zas nema co robit tak Long Hair Antifa douchebags behaju po meste s fotacikmi a zbieraju material.

Dojde tam 5Policajtov ... Zaklopu a uz maju strach o svoj zivot ked na nich nabehne 30 Anarchistov.
Mat peniaze tak spravim jedine ... Kuklaci zo slznym plynom a Paralyzermi ... Nabehnut zmlatit jak handry a povytahovat v bezvedomi za koncatiny.
Ze policajna brutalita?? Suck my Strawberry ... Slusnemu sa nic nestane.
Napísať odpoveď