Štúdium v zahraničí

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Kopa Šrotu napísal:treba sa pytat, riesit, hladat.. mozno budes mat stastie ....
mam ale pocit ze v UK je podporovane hlavne prvostupnove studium... aj tak vacsina deciek si berie na to pozicky pretoze limity rodicovskych zarobkov su nastavene tak ze v UK tolko ludia v pohode zarobia.. nie ako u nas...
Ja už peniaze na undergraduate poberám, to nie je problém, hoci aj som zárobkovo činný, ale pri prepočtoch som sám v domácnosti, keďže rodičia sú na Slovensku, takže s grantom a inými srandami problém nemám. Budem sa musieť informovať, ako to vlastne je, pretože niekedy v polovici roka máme mať stáž v Bruseli, ktorá podľa všetkého stojí niečo okolo 10 000 libier (polovicu má platiť škola), takže to mi dosť vycicia peňaženku...A to chcem ešte o rok alebo tak nejak vypadnúť z roboty...No, uvidíme...
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Eritrea napísal:Retne: jj doteraz 3 roky vo Zvolene, a teraz zimny semester v prahe.:)) a na jaku skolu a fakultu ides?
no uz som tyzden na nej :) Universite Paul Sabatier 3, odbor IMP, co je Informatique, Mathematique, Physique...

Zatial okrem matiky je vsetko v pohode, lebo oni tu na akej urovni su pffuuuu :shock:
Kopa Šrotu
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kopa Šrotu »

parada taka staz v bruseli...
robia sa nejake staze u nasich politikov cez jednu organizaciu z dubnice nad vahom len si neviem spomenut ako sa vola... myslim ze to je na 3 mesiace a plat 1000 EUR... samozrejme s moznostou dalej ostat ked sa clovek uchyti... treba ale dva jazyky definitivne...
som po tom poskuloval ale dlho som sa nevenoval francuzstine a ten kurz co som mal v UK ma moc dopredu neposunul takze ani nic z toho...
Retne
Darca
Darca

Njn jazyky to verim ze mi v zivote pomoze, nejake hodiny angliny som uz nemal od maturity, ale nevadi, ved ked som prisiel do Francuzska, tak polovica ked nie viac slov, prve tri mesiace, boli po anglicky a teraz pocas skoly by som rad pracoval v jednom irish pube, kedze kvoli airbusu tu je mrtne vela anglicanov, tak bar je z dvoch tretin cisto anglicka zalezitos!
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kopa Šrotu napísal:parada taka staz v bruseli...
robia sa nejake staze u nasich politikov cez jednu organizaciu z dubnice nad vahom len si neviem spomenut ako sa vola... myslim ze to je na 3 mesiace a plat 1000 EUR... samozrejme s moznostou dalej ostat ked sa clovek uchyti... treba ale dva jazyky definitivne...
som po tom poskuloval ale dlho som sa nevenoval francuzstine a ten kurz co som mal v UK ma moc dopredu neposunul takze ani nic z toho...
no aj na tie 2 jazyky raz príde, ale momentálne nemám na Nemčinu čas. Angličtinu mám na dosť vysokej úrovni, často už ani angláni nezistia, že som cudzinec. Nemčinu si samozrejme musím zlepšiť, ale zatiaľ na to nemám priestor, už aj tak byť na nočných a popritom robiť fulltime štúdium nie je žiadna sranda a trhať sa nemienim...
Chad Kroeger
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Chad Kroeger »

Cafte.no tato tema je sila.heh. rok som studoval v Kanade bolo to super az na ten zaciatok.to je asi to najtasie co som kedy zazil.clovek si zvykne na to prostredie na ludi a aj na tu reč. proste nie je to ako tu na hodinach angliny alebo ineho jazyka.v zahranici ste donuteny sa ucit.takze asi tolko k tejto teme.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Retne napísal:
Zatial okrem matiky je vsetko v pohode, lebo oni tu na akej urovni su pffuuuu :shock:
sry ze reagujem az teraz, ale nedostal som sa skor k hojku a tak :)
ja som myslel ze francuzi su na velmi slabej urovni v matike...aspon na nizsich stupnoch :) dost daleko za nami , ked porovnam slovensko a francuzsko napr na strednej :)
agy
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa agy »

Chcem sa spytat, ci ma niekto skusenost zo vymennym pobytom napr. na jeden, dva semestre na zahranicnu univerzitu. napr. v : belgicku, holandsku, finsku? :?:
Retne
Darca
Darca

Silmer napísal:sry ze reagujem az teraz, ale nedostal som sa skor k hojku a tak :)
ja som myslel ze francuzi su na velmi slabej urovni v matike...aspon na nizsich stupnoch :) dost daleko za nami , ked porovnam slovensko a francuzsko napr na strednej :)
Aj ja sory :D tak ja mam v triede len tych co maju za sebou BAC S, co je scientifique a ako taketo veci sa my na strednej neucime ani zdaleka, ale cele to je zle urobene na swk. Lebo je fasa ze mame na swk delenie, ze vsetci neidu na jednu strednu ako to je tu, len! s tym rozdelenim v BAC nas zabijaju podla mna, lebo my sa na gymploch ucime vsetko a potom ked si zvolis maturu z danych premetov, tak vlastne len opakujes. Medzi mnou co idem maturovat z matiky a niekym kto neide, ale pamata si co sa bralo, tak vie 90 percent z toho co viem ja... cize tak chapem ja nas system a aj ja som si myslel ze je lepsi ale bacov. Zase neviem ako je to v inych predmetoch, ale matika a fyzika sme veeeeeeeeelmi pozadu o informe uz nehovorim, to mame navrh.
Pantinela
Star
Star

Re: Štúdium v zahraničí

Príspevok od používateľa Pantinela »

Neviete náhodou poradiť cez akú grantovú agentúru alebo cez hocičo čo dá nejaký príspevok sa dá vycestovať na stáž do Nemecka (Georg-August-Universität) - zameranie prírodné vedy - 3 mesiace (rozmedzie od sept. - dec. 2011)? Potrebujem nápad, info, hocičo čo má deadline neskôr ako začiatkom apríla. (Erasmus, SAIA, SPP, CEEPUS už pre mňa neprichádzajú do úvahy). Ďakujem za každú dobrú radu...
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Som prave tretiak na strednej(gymnazium). Uz dlhsie rozmyslam, ze kde na vysoku a velmi ma laka ist studovat do zahranicia, hlavne USA. Po anglicky sa dohovorit viem, ale zas nieje to nic extra. Ked citam rozumiem takmer vsetko, horsie to uz je ked niekto na mna rozprava plynulo anglicky. Mate niekto skusenosti so studiom v USA?
Retne
Darca
Darca

Robil z vas niekto staz... toto leto by som rad nieco podnikol, nech kusok omrknut svoj odbor v praxi, platene to nemusi byt...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Robil. A čo teraz :3
Retne
Darca
Darca

ty si to robil v UK? mal si to vybavane ako?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Áno, v UK, vybavené cez univerzitný partnerský program. Vybral som si predmet práva, ktorý ma zaujímal, trvalo to asi mesiac, kým sa spravili pridelenia a potom mi prišla ponuka, ktorú som mohol prijať, alebo som mohol požiadať o druhú šancu (o ktorú som aj požiadal, lebo prvá ponuka mi nesedela). Stáž bola rozdelená do dvoch dvojtýždňových častí, jedna sa konala pred vianocami, ďalšia koncom januára tuším. Cez leto síce ponúkajú tiež, ale na to kašlem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

hey guys! neboli ste/nepoznate niekoho kto erasmoval v Slovinsku (v Kopri)?
potrebujem par uzitocnych rad do zivota: akeho mobilneho operatora volit, kam na plaz, etc.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

Zdravim pani, sleduje niekto momentalnu situaciu VS v zahranici ?
Celkom ma laka myslienka vyskusat to tak si chcem co to pozistovat, stale plati ze sa v krajinach ako Dansko/Holansko studuje zadarmo, popripade ktore krajiny ponukaju tuto moznost ?

hned prvy odkaz na googli je http://www.univerzityeu.sk/ , co si o tom myslite, oplati sa to riesit cez nich alebo radsej na vlastnu pest ?
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Tiež som uvažoval o štúdiu na zahraničnej uni a čo som si pozisťoval info a čo si pamätám tak nie je to nič zložité si to vybavovať aj sám. (myslím GB konkrétne napr škótsko) Raz som natrafil na jednú poradenskú spoločnosť čo si myslím účtovala 20€ a vybavili to komplet všetko. Ale neviem si teraz rýchlo spomenúť na názov.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Študujem na Universität Wien, momentálne 2-hý rok. Na Slovensku som nikdy neštudoval, no mam dosť kamarátov, čo študujú podobný odbor, ale nedá sa to porovnať. Tu je omnoho viac učiva, náročnejšie, prísnejšie hodnotenie, a v zásade úplne iný systém. Nemáme skúškové (v deň skúšky môžeš mať v pohode 2-3 prednášky) čo je dosť nepríjemné, nakoľko človek by sa najradšej doma učil ale aj tak musí vysedávať v škole. Na drvivej väčšine prednášok je prezenčka (1-3x môžete max. chýbať). Zato na rozdiel od slovenska (čo sa známy sťažujú) tak tu sú podstatne milší a zhovievavejší profesori. Aha a aby som nezabudol, pokiaľ človek chce mať aspoň trošku voľného času a nie je skutočne génius, tak bc. nemá šancu za 3 roky spraviť (i keď to asi záleží od fakulty). Ešte k tým príjmačkam, hoci nie sú takmer na všetkých odboroch, zato si to však vynahradili Steop-om (v prvom semestri modulované skúšky, s 1 opravákom na ktorých 60-70 % pošlú domov)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo študuješ?
Napísať odpoveď