Internationale Betriebswirtschaft - najlepší preklad by bol asi medzinárodné podnikové hospodárstvo, alebo medzinárodný podnikový manažment, i keď čo frajerka chodí na podnikový manažment na EuBA tak to má ďaleko od toho, iné učivo, rozsah a takhughito napísal:Čo študuješ?
Štúdium v zahraničí
Re: Štúdium v zahraničí
cize si iba uvazoval ale nezrealizoval to ?etc. napísal:Tiež som uvažoval o štúdiu na zahraničnej uni
kazdopadne koncom januara a zaciatkom februara su nejake prezentacie skol v UK a Dansku, tak tam asi skocim spravit si prehlad a uvidim
Nakoľko som už v 3. ročníku Bc. tak len uvažoval.. čisto teoreticky. ale po skončení ak sa všetko podarí tak ako má by som to o dva roky videl reálnejšie.
takze moja pozornost sa upriamila na severnu europu(dansko,holandsko) kedze tam skolne preplaca stat co je bohuzial dost podstatny prvok pri vybere, viete este o nejakej krajne vo svete kde to takto funguje, a ak nahodou poznate niekoho kto studuje v niektorej z tychto krajin dajte vediet 
dik, bude aj K+
dik, bude aj K+
jo, na skotsko som zabudol, o nom som toho vygooglil celkom dost, ale vdaka 
Zdravím. Rozhodol som sa že po zimnom semestri odídem zo školy a pôjdem pracovať do Čiech a od septembra tam na školu. Čo je však potrebné na Slovensku vyriešiť, vybaviť, aby som nemal žiadne problémy a pozdlžnosti na Slovensku ? Ďakujem za pomoc 
@Cross: hlavne odhlasit sa zo socialky a zdravotky a v CR si zalozit novu.
Nasledne je este dobre, ked si vybavis v CR zdravotne poistenie, vybavit si v CR formular E106 a ten si dat potvrdit v SR (v poistovni, kde si bol prihlaseny na SK), formular sluzi na to, ze ti bude poskytnuta zdravotna starostlivost aj na SK. Ten modry preukaz poistenca sluzi len na urgentne navstevy lekara. Pri vybavovani toho formulara E106 v ceskej zdravotnej poistovni ale musis uviest, ze domov chodis kazdych 7 dni, inak to nechcu vydavat.
Nasledne je este dobre, ked si vybavis v CR zdravotne poistenie, vybavit si v CR formular E106 a ten si dat potvrdit v SR (v poistovni, kde si bol prihlaseny na SK), formular sluzi na to, ze ti bude poskytnuta zdravotna starostlivost aj na SK. Ten modry preukaz poistenca sluzi len na urgentne navstevy lekara. Pri vybavovani toho formulara E106 v ceskej zdravotnej poistovni ale musis uviest, ze domov chodis kazdych 7 dni, inak to nechcu vydavat.