Štúdium v zahraničí

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
sola
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sola »

no hej, v australii je to dvakrat tak drahe ako v anglicku, ale napr. co viem, tak v nemecku sa plati 500 eur na semester a to v porovnani s anglickom je o dost menej, alebo v rakusku je kamoska zadara na vyske, tam je to ako na slovensku... naozaj zalezi od krajiny
a potom su tu samozrejme stipka, aj ked hned od prveho rocnika sa na ne spoliehat neda, ale ak som to pochopila spravne (btw. diky sa vysvetlenie :P )tak mas este tento skolsky rok cas nieco vymysliet, na zaciatku dalsieho by bolo uz trosku neskoro asi...

ozaj, a co taka amerika?
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Nedavno som si zistoval nieco o moznostiach studia v zahranici pocas 1-2 semestrov na VS. Prva vec co som samozrejme pozeral bol Erasmus, ale zistil som, ze na nasej skole ako na jednej z mala je vacsi dopyt ako ponuka a tym padom vyberaju hlavne studentov vyssich rocnikov (magisterskeho studia). Preto sa chcem opytat ci niekoho z vas nenapada nejaky iny sposob ako ziskat nejake stipendium do zahranicia? Stipendium by mi uplne stacilo keby pokrylo poplatky za studium, naklady na zivot by som uz nejak utiahol sam. Som si predstavoval, ze pocas VS budem stale niekde mimo a zatial ked tak pozeram moznosti tak toho nie je zas az tak vela
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

mam 16 rokov....chodim na gympel a mam zaujem o vymenny pobyt nebo neco takoveho......vedel by mi poskytnut niekdo otom informacie?????
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Sola keby len dvakrat :wink: uz som nieco zistoval ale na to nenahrabem ani keby som sa pototo. Do Nemecka ma to vobec nelaka, ja chcem studovat v Anglictine. A ano rozmyslal som aj nad Amerikov ale skor ma laka ta Australia, ale najskor zostanem tu v UK :D lebo niesu $.

Vesper. Ano peniaze sa daju dostas sposobom studentska pozicka, aspon tu v UK to tak funguje, ze si zoberies z banky pozicku, a zacnes ju splacat az ked zacnes po skole zarabat, a podla vysky platu ty vypocitaju splatky.
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

a7x : http://www.yfu.sk/slovak/programy/otazky/otazky.htm
http://www.bakalari.sk/
http://www.highschool.sk/index.php?page=25
http://www.jazykovepobyty.sk/skolsky-ro ... anici.html
http://www.alfa-agency.sk/436/ a tusim aj studen agency ponuka rok na strednej...

vesper : http://www.saia.sk/ alebo http://www.euroinfo.gov.sk/index/go.php?id=1042 a tiez zalezi aj podla toho na aku univerzitu by si rad siel alebo aky predmet chces studovat, nato samotne univerzity ponukaju specialne stipka...

lubo$ : trochu som to zaokruhlila :D , no s tym nemeckom (ale aj s inymi krajinami EU) som to myslela tak, ze niektore univerzity robia urcite predmety ci kurzy cele v anglictine...mna osobne australia strasi, uz len preto, ze ma oco chcel poslat na novy zeland, hlavne aby som bola co najdalej :lol: ale ved ked ta ta australia tak laka, mozno tam pojdes na vymenu...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale mne j prd platna vymena, ja chcem odstudovat celu VS v zahranici.
:wink: A tebe sa teda zije, ze teba az rodicia vyhanaju do zahranicia studovat, mozes byt rada ze mas taku moznost.... :wink:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vesper: Prihlas sa do buddy systemu, maj priemerny prospech a bude OK. Mame extra body za odbor mimochodom :wink:
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

no tak vies, podla mna je lepsie ist aspon na ten vymenny pobyt pokial nemas tu moznost tam studovat od zaciatku az do konca, ale ved to je tvoje rozhodnutie
samozrejme, som velmi rada ze mam tu moznost, ale ist az tam,ze dalej to ani nejde, to sa mi zdalo na moje vtedajsie psychicke rozpolozenie moc vela :P a teraz by som sla tak na semester, dva...ale dlhsie asi nie
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

A ako sa ti paci tu u nas v UK? :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

sola:na stipendium mas predsa narok aj ty...staci sa o tom troska poinformovat...
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

lubo$- no ja som tu bola uz minuly rok v lete na mesiac, tak som si to tu trosku otuakala, zatial sa mi tu paci, len si neviem zvyknut na vsetkych ludi, co sa len tak z nicoho nic na ulici, alebo v obchode prihovoria...
ale zatial ma stve to pocasie, kazdy ked vravi o anglicku alebo londyne, tak pocuvam same hmly a dazd, no ja som zatial ani nezmokla a hmla sa mi tiez na mile vyhyba :(

seth82- hej, poinformovala som sa, nemam narok na stipko od EU, dala som si ziadost na strieborne stipko co mame na skole, je na prospech ale aj ked som splnila poziadavky nedostala som ho, o rok dufam ze skusim znova, uvidim podla vsledkov :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Sola dakuj bohu, ze si este nezmokla :D
To pocasie je fakt na pi.. tu furt prsi, a mokneme stale, alebo nechodime nikde tak nemokneme :D
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

KDE???! KDE PRSI??! ja chcem dazd, a ked nie dazd tak chcem hmlu! dnes som si pozrela predpoved pocasia na centrum londyna, vraj ma prsat od 10 do 17 a nic...velke nic...
a ja nezmoknem, este sice nemam dazdnik, ale doteraz som ho ani nepotrebovala, ked aj zaprsalo trosku, tak to hned ako som sa vratila z vonku...asi so sebou zacnem nosti krhlu a budem sa polievat na ulici...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ty vole, u nas prsi pomaly kazdy den :? az to lezie na nervy. JA chcem sneh a nie nejaky posraty dazd a hmlu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

sola napísal: seth82- hej, poinformovala som sa, nemam narok na stipko od EU, dala som si ziadost na strieborne stipko co mame na skole, je na prospech ale aj ked som splnila poziadavky nedostala som ho, o rok dufam ze skusim znova, uvidim podla vsledkov :)
to je hlupost. ty ako studentka z EU mas pravo na stipendium.
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

seth82 - nie je to blbost, EU dava stipka iba po urcitu financnu hranicu a ja nesplnam potrebne poziadavky na toto :wink:

lubo$ - mas pravdu, sneh je ovela lepsi, ale najhorsie je sucho a slnko aj tak, takze budem uplne spokojna s dazdom a hmlou...hlavne tou hmlou
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

sola napísal:seth82 - nie je to blbost, EU dava stipka iba po urcitu financnu hranicu a ja nesplnam potrebne poziadavky na toto :wink:
Aka financna Hranica? Hm, takze to znamena, ze rocne zarabas viac ako 16000 libier? Pretoze pokial viem, tak iba v tomto pripade ti nedaju...A aj tak neviem neviem, ci by tam nebola nejaka sanca. Tusim aj nad tuto hranicu poskytuju akusi ciastku. A nie je to EU, ale je to Local City Council...
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

tak potom nehovorime o tom istom, myslela som EU stipka, ale aj tak nezarabam ja tolko, ale ten, kto plati moje studium
skusim checkut to tvoje neskorej :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

sola napísal:tak potom nehovorime o tom istom, myslela som EU stipka, ale aj tak nezarabam ja tolko, ale ten, kto plati moje studium
skusim checkut to tvoje neskorej :)
Skus si dohodnut appointment so student finance advisorom, istotne tam take oddelenie mate. Zvycajne su tam dost fronty, ale tak ak sa tam dostanes, tak oni ti poradia vsetko, na co mas ako student EU pravo. Existuje student grant, ktory obnasa peknych 2850 libier, ktore su nenavratne, mozes ich dostat kazdy rok, ak si denna studentka. Avsak ma to jeden hacik, musis byt niekde zamestnana a musis mat odpracovany isty pocet hodin tyzdenne (neviem presne kolko to je), vtedy ti ho bezpodmienecne daju, plus mas pravo na pozicky napriklad na studium, alebo aj na nieco ine tusim az do sumy nieco okolo 7000 libier. Nic zlozite, staci sa troska poinformovat, ja som o tom tiez nevedel do istej doby, ale potom som sa o to zacal zaujimat a v pohode to vyslo. Jedine upozornenie je to, ze je to nenormalna kopa vybavovaciek a papierovaciek, niekedy to cloveku vie vyliezt celkom slusne na city, musis obehat univerzitu, zamestnavatela, potom local authority, teda tvoj lokalny city council, takze je s tym kopa srandy, ale napokon, aj tak sa to oplati, 2850 libier nie je mala suma a dost to pomoze. Samozrejme, nevyplatia to naraz, je to posielane priamo na ucet v troch splatkach, ale aj tak je to celkom sympaticke...
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

seth82 napísal:...
wow
no tak dalsi dovod, preco by som to nedostala je, ze nikde nepracujem, ja som rada ked vobec vsetky tie eseje postiham, mozno ked uz budem na vsetko zvyknuta, cize asi na rok, tak vyskusam tie papierovacky, ale dakujem za info, to by som mesiace zhanala pri mojom tempe :P
ale ved tolko papierovaciek je pre anglicko typicke sa mi zda, to aby si mohol stat v sorach, podla mna je to anglicky narodny sport :D
Napísať odpoveď