a potom su tu samozrejme stipka, aj ked hned od prveho rocnika sa na ne spoliehat neda, ale ak som to pochopila spravne (btw. diky sa vysvetlenie
ozaj, a co taka amerika?
to je hlupost. ty ako studentka z EU mas pravo na stipendium.sola napísal: seth82- hej, poinformovala som sa, nemam narok na stipko od EU, dala som si ziadost na strieborne stipko co mame na skole, je na prospech ale aj ked som splnila poziadavky nedostala som ho, o rok dufam ze skusim znova, uvidim podla vsledkov
Aka financna Hranica? Hm, takze to znamena, ze rocne zarabas viac ako 16000 libier? Pretoze pokial viem, tak iba v tomto pripade ti nedaju...A aj tak neviem neviem, ci by tam nebola nejaka sanca. Tusim aj nad tuto hranicu poskytuju akusi ciastku. A nie je to EU, ale je to Local City Council...sola napísal:seth82 - nie je to blbost, EU dava stipka iba po urcitu financnu hranicu a ja nesplnam potrebne poziadavky na toto![]()
Skus si dohodnut appointment so student finance advisorom, istotne tam take oddelenie mate. Zvycajne su tam dost fronty, ale tak ak sa tam dostanes, tak oni ti poradia vsetko, na co mas ako student EU pravo. Existuje student grant, ktory obnasa peknych 2850 libier, ktore su nenavratne, mozes ich dostat kazdy rok, ak si denna studentka. Avsak ma to jeden hacik, musis byt niekde zamestnana a musis mat odpracovany isty pocet hodin tyzdenne (neviem presne kolko to je), vtedy ti ho bezpodmienecne daju, plus mas pravo na pozicky napriklad na studium, alebo aj na nieco ine tusim az do sumy nieco okolo 7000 libier. Nic zlozite, staci sa troska poinformovat, ja som o tom tiez nevedel do istej doby, ale potom som sa o to zacal zaujimat a v pohode to vyslo. Jedine upozornenie je to, ze je to nenormalna kopa vybavovaciek a papierovaciek, niekedy to cloveku vie vyliezt celkom slusne na city, musis obehat univerzitu, zamestnavatela, potom local authority, teda tvoj lokalny city council, takze je s tym kopa srandy, ale napokon, aj tak sa to oplati, 2850 libier nie je mala suma a dost to pomoze. Samozrejme, nevyplatia to naraz, je to posielane priamo na ucet v troch splatkach, ale aj tak je to celkom sympaticke...sola napísal:tak potom nehovorime o tom istom, myslela som EU stipka, ale aj tak nezarabam ja tolko, ale ten, kto plati moje studium
skusim checkut to tvoje neskorej
wowseth82 napísal:...