trepes hluposti. zda sa ti, ze ja ich nemam rad iba kvoli tomu, lebo Jurko Krik ich neznasa? Dost divny nazor, co si tu poslal.Skuliton napísal:hm, ale moslimov z Iraku a Afganistanu už rád nemá...
Tmaví moslimovia AKA arabi - prečo ich ľudia nemajú radi
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
-
Iron-Eddie
Light Professional
-
pinacolada
Guru wannabe
zeby v tom boli zistne,ekonomicke zaujmy? no ja ti neviem karleSkuliton napísal:hm, ale moslimov z Iraku a Afganistanu už rád nemá...
Lub0$: to je jedno ci maju ci nemaju. ide iba o to ze to co povedal skuliton je blbost
skuliton: jeden povie ze ich media vsemozne propaguju, druhy povie ze ich media vykresluju ako teroristov. zalezi na uhle pohladu...
ja viem iba to, ze ziadny predsudok nie je neopodstatneny
Aby som odpovedal na autorovu otazku tak nenavist zapadneho sveta k moslimom je do znacnej miery zapricinena mediami a ich vykreslovanim blizkovychodneho konfliktu a politkou tzv "boja proti terorizmu"
Druhym aspektom je ich viera zalozena na uceni koranu ktora je bielym europanom cudzia uz od pociatku.
Druhym aspektom je ich viera zalozena na uceni koranu ktora je bielym europanom cudzia uz od pociatku.
http://chceteje.cz/index2.htmlkosh napísal:a aj to, či existujú nejaké reálne dôvody, prečo sa ich máme báť a prečo ich sem nepúšťať.
Ked som bol v Izraeli tak som videl takto zahalenu zenu ako si kupuje tricko na ramienka a ine celkom pekne a vyzyvave veci. Dost ma to zarazilo. Neskor som sa dozvedel ze oni pred svojim manzelom nemusia byt zahalene ale kludne mozu byt oblecene v com chcu. Ale v tomto "civile" ich nesmie vidiet iny muz.Frikso napísal:Seth to uplne vystihol, niet čo dodať. No mňa osobne trápi, že v BA sa im akosi zapáčilo a posledný rok čoraz častejšie vidím ženy obalene v všakovakých látkach a plachtách po bokoch tmavších mužov. Obávam sa, že to tu bude o pár rokov vyzerať ako v iných európskych metropolach (i keď BA je docela maličke mesto).
Pred ca. 2 mesiacmi som videl na STV2 dokument, kde sa mladá dievčina, slovenka, vydala za nejakeho araba. Maju spolu 2 deti, prešla na ich vieru, chodí omotaná v tom tradičnom mohamedánskom oblečení.
Mne to len ťažko príde do hlavy, ako sa môže niekto dať na take niečo, ako je islam. Z lásky.
A teraz k teme. Podla mna hlavnym problem je ich mentalita a nabozensko-pravny system v state. Hladal som nejaky spravny vyraz a toto asi najviac vystihuje to co som chel povedat. Ako my nechapeme ich tak urcite oni nechapu nas. Zijeme v uplne inych svetoch.
Á, kali520 :) S prvou časťou súhlasim. Na druhej strane, v čom je Európanom islam taký cudzí?kali520 napísal:Aby som odpovedal na autorovu otazku tak nenavist zapadneho sveta k moslimom je do znacnej miery zapricinena mediami a ich vykreslovanim blizkovychodneho konfliktu a politkou tzv "boja proti terorizmu"
Myslim ze Seth a pinacolada to vystihli najlepsie.. Pretoze su ako nasi cigani : robia bordel a ohanaju sa rasizmom (ked spravi cigan bielemu to iste tak to je iba "obycajna bitka" ap., ale ked naopak tak rasisticky utok..), nasilne presadzovanie svohjho nabozenstva ap (ked pride Europan do S.Arabie napr. moze vrieskat ze chce kostol? Bude tam niekedy stat? Tazko. a tu sa stazuju a stale im niecovadi. Ja vravim : Nepaci sa Titu, mozes odist), a utlacanie zien, nasinosti atd.. Myslim ze nik iny im za to nemoze viac nez oni sami 
A akú filozofiu majú Európania? Nebola aj "filozofia kresťanstva" kedysi odlišná od pôvodných pohanských Európanov? A ako sa dokázala presadiť... Myslím si, že islam je o dosť menej odlišnejší prípadnej "filozofii Európanov" než taký buddhizmus, a na ten sa nik nesťažuje.kali520 napísal:Svojou fylozofiou ktora je dost odlisna od fylozofie Europanov.
Do znacnej miery to bolo zapricinene aj silnymi krestantstvom v stredoveku a neskor humanizmom, renesanciou a osvietenstvom.
-
Kosh
King
lenže budhizmus alebo šintoizmus nie sú násilné náboženstvá (nehlásajú vyničenie protivníkov) nemajú boha za ktorého bojujú - odlišnosť je jedna vec, ale zakódované násilie voči ľuďom nevyznávajúcim dané náboženstvo je vec druhá. ja osobne by som budhistov privítal s otvorenou náručou, ale islamistov??? tých by som poslal pekne tam odkial došli
Buddhizmus a šintoizmus sú hlavne náboženstvá orientované na seba, nie na iných ľudí. Filozofiou islamu vôbec nie je byť násilný. Nejaké zakódované násilie? Ale no tak... Korán má neporovnateľne väčšiu autoritu než Biblia u kresťanov, no nie všetci ho poznajú a chápu rovnako, z čoho vyplýva názorová rozdielnosť sprevádzaná i prekrucovaním Koránu podľa svojho obrazu. A je rozdiel keď narazíš na normálneho moslima a na extrémistu...Kosh napísal:lenže budhizmus alebo šintoizmus nie sú násilné náboženstvá (nehlásajú vyničenie protivníkov) nemajú boha za ktorého bojujú - odlišnosť je jedna vec, ale zakódované násilie voči ľuďom nevyznávajúcim dané náboženstvo je vec druhá. ja osobne by som budhistov privítal s otvorenou náručou, ale islamistov??? tých by som poslal pekne tam odkial došli
Sú isté súry, ktorí môžu viesť ku zmätkom. Ničenie neveriacich je myslím len v prípade, ak je ohrozený islam. Náboženská vojna v prípade vnútenia islamu nemoslimom je z pohľadu vierouky neprijateľná. Hoci takmer celý Korán sa berie doslovne, súry o džiháde sa vykladajú alegoricky - nie však všetkými.Kosh napísal:áno, ale isté pasáže, o ničení neveriacich sa poprieť nedajú
Menej odlisny moze byt, kazdopadne realita je taka ze Europske obyvatelstvo sa vyvyjalo na baze krestanskej resp pokrestancilo sa co malo velky vpliv na celkove dotvaranie sucasneho Europskeho obyvatelstva.nauraa napísal:A akú filozofiu majú Európania? Nebola aj "filozofia kresťanstva" kedysi odlišná od pôvodných pohanských Európanov? A ako sa dokázala presadiť... Myslím si, že islam je o dosť menej odlišnejší prípadnej "filozofii Európanov" než taký buddhizmus, a na ten sa nik nesťažuje.
Naopak arabske obyvatelstvo sa vyvajalo na baze islamskej viery co sa odzrkadlilo aj na ich sposobe zivota ktory je znacne odlisny od toho Europskeho.
Isteže je problém v ľuďoch... Kde inde? :) Tie zahaľovania majú svoje opodstatnenia.Kosh napísal:aha, takže problém je v ľuďoch - ktorí vidia napríklad práva žien ako ohrozenie islamu, alebo stavanie mc donaldov, alebo odhalené predlaktie ženy :)
To áno, malo, ale to neznamená, že to tak ostane navždy bez šance, že by sa to mohlo zmeniť.kali520 napísal:Menej odlisny moze byt, kazdopadne realita je taka ze Europske obyvatelstvo sa vyvyjalo na baze krestanskej resp pokrestancilo sa co malo velky vpliv na celkove dotvaranie sucasneho Europskeho obyvatelstva.
Naopak arabske obyvatelstvo sa vyvajalo na baze islamskej viery co sa odzrkadlilo aj na ich sposobe zivota ktory je znacne odlisny od toho Europskeho.
Imho to sú kecy. Ja moslimov nerozlišujem podľa farby pleti. Tým ako nenarážam na rasizmus a pod. len tým chcem povedať, že človeka treba posudzovať naozaj iba podľa skutkov. Ani bielych nemajú média príliš v láske, zoberte si príklad kosovských albáncov...

//samozrejme, tak to bolo niekedy... Ale vezmi si to teraz, média vnášajú "dnes" do toho svetlo ako to bolo, s kým sympatizovalo NATO a predstavitelia niektorých štátov. Kedysi boli aj dokumenty o tejto pravde v médiach zakázané. Asi tak to vnímam ja...
//samozrejme, tak to bolo niekedy... Ale vezmi si to teraz, média vnášajú "dnes" do toho svetlo ako to bolo, s kým sympatizovalo NATO a predstavitelia niektorých štátov. Kedysi boli aj dokumenty o tejto pravde v médiach zakázané. Asi tak to vnímam ja...