Tmaví moslimovia AKA arabi - prečo ich ľudia nemajú radi
-
Kosh
King
- Kontaktovať používateľa:
Tmaví moslimovia AKA arabi - prečo ich ľudia nemajú radi
Takže, rád by som zistil dôvody, prečo niektorí ľudia nemajú radi tzv. tmavých moslimov - saudská arábia, irak, irán, pakistan, albánsko...
Vyjadriť sa môže každý, poprosím neuvádzať rôzne rasové urážky - možnosti (viď. anketa) sú také aké su, ľudia ich nemajú radi buď bezdôvodne, alebo majú nejaké konkrétne dôvody.
Mojím cieľom je zistiť približne ako to je, a aj to, čo ľudia považujú za negatívne znaky tmavých moslimov - a aj to, či existujú nejaké reálne dôvody, prečo sa ich máme báť a prečo ich sem nepúšťať.
Vyjadriť sa môže každý, poprosím neuvádzať rôzne rasové urážky - možnosti (viď. anketa) sú také aké su, ľudia ich nemajú radi buď bezdôvodne, alebo majú nejaké konkrétne dôvody.
Mojím cieľom je zistiť približne ako to je, a aj to, čo ľudia považujú za negatívne znaky tmavých moslimov - a aj to, či existujú nejaké reálne dôvody, prečo sa ich máme báť a prečo ich sem nepúšťať.
-
Kosh
King
na moslimské náboženstvo môže prestúpiť ktokoľvek, ale obecné obavy panujú okolo tmavých, pochádzajúcich s uvedených krajín - viď. napr. rôzne protesty proti mešitám, rôzne "stránky" a "články" po internete rozoberajúce to ako ich nemáme púštať do európy
nemajú ich radi rôzny ľudia, niektorí si hovoria "americká vláda", niektorí zasa "občania Izraela", niektorí sú úplne normálny ľudia a žijú medzi nami.
ak nevieš prečo ich ľudia nemajú radi, tak mi asi nebudeš vedieť povedať to, čo by som chcel vedieť - dôvody prečo.
nemajú ich radi rôzny ľudia, niektorí si hovoria "americká vláda", niektorí zasa "občania Izraela", niektorí sú úplne normálny ľudia a žijú medzi nami.
ak nevieš prečo ich ľudia nemajú radi, tak mi asi nebudeš vedieť povedať to, čo by som chcel vedieť - dôvody prečo.
no pozadoval si ziadne rasove motivy ... to si vsak sam hned vyvratil tym ze si moslimov rozdelil na tmavych (asi myslis arabov vseobecne) a inych .... takze si v tom sprav poriadok
ked uz si chcel zalozit takuto temu, tak sa mala volat ... "Preco niektori 'zapadni' ludia nemaju radi arabov"
a jedna z odpovedi by mohla byt napr: "Lebo kulturne rozdiely"
ked uz si chcel zalozit takuto temu, tak sa mala volat ... "Preco niektori 'zapadni' ludia nemaju radi arabov"
a jedna z odpovedi by mohla byt napr: "Lebo kulturne rozdiely"
-
Kosh
King
to som ale nerozdelil ja, to tak ľudia obecne berú - keď je človek moslim, s tmavou kožou, a žije napr. v niektorej s uvedených krajín, tak ho proste ľudia berú ako nebezpečenstvo - ale keď je človek beloch, tak tak ho tak neberú. toto sú proste fakty, ja som to nevymyslel.
napríklad pakistansky moslim nemusí byť arab, ale zároveň invázia pakistancov vyvoláva v slovákoch negatívne myšlienky - čiže presne preto som nenapísal "arabi", ale "tmaví moslimovia"
napríklad pakistansky moslim nemusí byť arab, ale zároveň invázia pakistancov vyvoláva v slovákoch negatívne myšlienky - čiže presne preto som nenapísal "arabi", ale "tmaví moslimovia"
-
Tempus7
Star
Kde sa islam konfrontuje s iným náboženstvom, tam nastáva konfliktKosh napísal:Takže, rád by som zistil dôvody, prečo niektorí ľudia nemajú radi tzv. tmavých moslimov - saudská arábia, irak, irán, pakistan, albánsko..
Islam bol vždy agresívne sa rozširujúce náboženstvo, nebyť Karola Martela alebo neskoršieho víťaztva v bitke pri Viedni tak by sme im určite podľahli. Teraz sa však deje oveľa zákernejšia postupná a tichá kolonizácia EuropyKosh napísal:Mojím cieľom je zistiť približne ako to je, a aj to, čo ľudia považujú za negatívne znaky tmavých moslimov - a aj to, či existujú nejaké reálne dôvody, prečo sa ich máme báť a prečo ich sem nepúšťať.
-
seth82
Darca
Mno. preco ich nemaju radi? Ja ich tiez nejako extra neoblubujem. Chyba je v ich (povacsine) absolutne rozdielnom spravani. Kedze pracujem v oblasti sluzieb zakaznikom, viem ake je to mat za za zakaznika pakistanca alebo nieco podobne. Proste sa snazia vsetkymi moznymi sposobmi dat najavo, ze su v danej situacii na akomsi pomyslenom vyssom stupienku, kedze ja ich mam akoze obsluhovat. Pritom drviva vacsina z nich su v realnom zivote socky, ktore zvycajne maju ukoncene iba zakladne vzdelanie, vozia sa na ''vytunenych'' autach a zdieraju stat, teda poberaju benefity atd. Pritom sa samozrejme vsade ohanaju svojimi pravami a rasizmom. Tuna (v UK) to v pripade liberalizacie doslo az tak pridaleko, ze su v podstate zvyhodnovani a oni si to velmi dobre uvedomuju a vyuzivaju system, kde sa len da (ako nasi cigani).. A ako som dosiel na to, ze vacsina z nich ma iba zakladne vzdelanie? - staci sa prist pozriet k nam na Uni, a hned to kazdy pochopi, tmavsie tvare tu stretnete len velmi zriedkavo.
Este na zaver samozrejme spomeniem konflikt kultur - ja by som zaviedol pravidlo: Prisiel si sem byvat, prisposob sa a basta. A nevyskakuj so svojim nabozenstvom, ze je urazlive toto a tamto Za chvilu aby sme my po uliciach nosili burky (pripadne zakazu kratasy), len aby sme neurazili nejakeho talibanca. Tuna dokonca zakazali v niektorych firmach vianocne stromceky, pretoze moslimci sa citili byt urazeni propagaciou tradicie ineho nabozenstva.
HOLT< (akekolvek) nabozenstvo je rakovinou ludstva.
Este na zaver samozrejme spomeniem konflikt kultur - ja by som zaviedol pravidlo: Prisiel si sem byvat, prisposob sa a basta. A nevyskakuj so svojim nabozenstvom, ze je urazlive toto a tamto Za chvilu aby sme my po uliciach nosili burky (pripadne zakazu kratasy), len aby sme neurazili nejakeho talibanca. Tuna dokonca zakazali v niektorych firmach vianocne stromceky, pretoze moslimci sa citili byt urazeni propagaciou tradicie ineho nabozenstva.
HOLT< (akekolvek) nabozenstvo je rakovinou ludstva.
aki ludia? vsetci? tyka sa to uplne vsetkych arabov? nezovseobecnuj pls a potom mozno tato tema aj o niecom bude ....Kosh napísal:to som ale nerozdelil ja, to tak ľudia obecne berú - keď je človek moslim, s tmavou kožou, a žije napr. v niektorej s uvedených krajín, tak ho proste ľudia berú ako nebezpečenstvo - ale keď je človek beloch, tak tak ho tak neberú
So sethom musim suhlasit, to iste mi vravila aj bratranec ktory zije v londyne uz par rokov. Tak isto vravel ze ak clovek chvilu zije v londyne tak nemoze nebyt rasista, pretoze este nestretol slusneho cernocha ci moslima, robia si tam co chcu a pri akomkolvek upozorneni sa odvolavaju na rasizmus. Bratranec pracuje ako manazer ochranky v jednom hotely takze mi toho porozpraval dost vela o tom ako sa tam tieto "mensiny" spravaju a cloveku z toho fakt niekedy ostane rozum stat.
Tiez zijem v UK a Pakistancov nemam rad, lebo si za to mozu oni. No nehadzme kazdeho do jedneho vreca, poznam osobne aj takych tmavych ludi, pakistancov, bangladesanov, indov, ktory patria v skole ke najlepsim ziakom a spravaju sa normalne, su slusny atd.
No ludia ich nemaj uradi preto lebo su to vacsinou velmi drzy, agresivny, spinavy, maju tu svoje gangy, robia dost vytrznosti a td atd, je toho kopec. A dalej je to asi aj nabozenstvom a celkovo kulturou.
No u mne je to tak ako u romov, poznam aj takych romov s ktorymi sa da pokecat, su slusny atd, ale 90% ostatnych su spiny, drzy, a celkovo vymyte mozgy. Cize tu drviva mensina slusnych lutujem, koli tomu, ze zanic si nemozu a aj tak ich poniektory luydia nemaju radi, lebo ako to iste poznate, uz to ma dost ludi vsugerovane: co cigan, to grazel, debil a podobne"
No ludia ich nemaj uradi preto lebo su to vacsinou velmi drzy, agresivny, spinavy, maju tu svoje gangy, robia dost vytrznosti a td atd, je toho kopec. A dalej je to asi aj nabozenstvom a celkovo kulturou.
No u mne je to tak ako u romov, poznam aj takych romov s ktorymi sa da pokecat, su slusny atd, ale 90% ostatnych su spiny, drzy, a celkovo vymyte mozgy. Cize tu drviva mensina slusnych lutujem, koli tomu, ze zanic si nemozu a aj tak ich poniektory luydia nemaju radi, lebo ako to iste poznate, uz to ma dost ludi vsugerovane: co cigan, to grazel, debil a podobne"
Seth to uplne vystihol, niet čo dodať. No mňa osobne trápi, že v BA sa im akosi zapáčilo a posledný rok čoraz častejšie vidím ženy obalene v všakovakých látkach a plachtách po bokoch tmavších mužov. Obávam sa, že to tu bude o pár rokov vyzerať ako v iných európskych metropolach (i keď BA je docela maličke mesto).
Pred ca. 2 mesiacmi som videl na STV2 dokument, kde sa mladá dievčina, slovenka, vydala za nejakeho araba. Maju spolu 2 deti, prešla na ich vieru, chodí omotaná v tom tradičnom mohamedánskom oblečení.
Mne to len ťažko príde do hlavy, ako sa môže niekto dať na take niečo, ako je islam. Z lásky.
Pred ca. 2 mesiacmi som videl na STV2 dokument, kde sa mladá dievčina, slovenka, vydala za nejakeho araba. Maju spolu 2 deti, prešla na ich vieru, chodí omotaná v tom tradičnom mohamedánskom oblečení.
Mne to len ťažko príde do hlavy, ako sa môže niekto dať na take niečo, ako je islam. Z lásky.
-
Iron-Eddie
Light Professional
-
pinacolada
Guru wannabe
ina viera,ina kultura,ina mentalita...
mne najviac vadi ich:
1. diskriminacia zien - za neveru smrt? zenu prislubit niekomu uz v destve ? zenska obriezka ktora sa stale robi v niektorych krajinach....
2. pravo co stale obsahuje telesne tresty ...
3. prilis vysoka natalita
4. nasilne presadzovanie svojho nabozenstva
5. absencia zmyslu pre demokraciu ako taku
skuliton : sry ale primitivny nazor. zober si napriklad pakistan.je to moslimska krajina a aj tak je spojencom USA.
mne najviac vadi ich:
1. diskriminacia zien - za neveru smrt? zenu prislubit niekomu uz v destve ? zenska obriezka ktora sa stale robi v niektorych krajinach....
2. pravo co stale obsahuje telesne tresty ...
3. prilis vysoka natalita
4. nasilne presadzovanie svojho nabozenstva
5. absencia zmyslu pre demokraciu ako taku
skuliton : sry ale primitivny nazor. zober si napriklad pakistan.je to moslimska krajina a aj tak je spojencom USA.
-
Iron-Eddie
Light Professional