Tuning

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

quasimoto napísal:Jedine ze to auto ma na ukazovanie sa, ale v ociach ludi co tomu rozumeju vyzera ako uboziak a debil
Predstav si, ze mnohi ludia maju proste radi len vizualny tuning. A ze ich nie je malo, ako som pisal vyssie, patrim k nim tiez. Preto som uboziak a debil?
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

p4ra napísal:Predstav si, ze mnohi ludia maju proste radi len vizualny tuning. A ze ich nie je malo, ako som pisal vyssie, patrim k nim tiez. Preto som uboziak a debil?
ok mozno trochu silne slova. ale len trochu. ak das radsej prednost vizualnemu dojmu pred aktivnou a pasivnou bezpecnostou, tak na tom nieco bude pravdy aspon z mojho pohladu.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

quasimoto napísal:ok mozno trochu silne slova. ale len trochu. ak das radsej prednost vizualnemu dojmu pred aktivnou a pasivnou bezpecnostou, tak na tom nieco bude pravdy aspon z mojho pohladu.
Na druhu stranu, to, ze mas vizualny tuning neznamena, ze na tom aute musis lietat, ako magor, ze? Podla mna vizualny tuning moze svedcat aj o tom, ze clovek je kreativny. Kto auto ukazuje na vystavach a pod. moze dodat len inspiraciu dalsim a ukazat svoju kreativitu. Zase, napr. dat si lepsie brzdy, viac airbagov tiez nie je na skodu. Chcem som len poukazat, ze si zbytocne pouzil silne slova.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

quasimoto napísal:suhlasim uplne, najviac ma sokuje ked vidim maximalne ala NFSU vytuneny GOlf 4 s motorm 1.9 SDI, alebo Octaviu 1.4 / 1.9SDI so spojlermi po zem. Vidno ze ten tunign musel stat aspon 120.000 Sk.
Nechapem tych pozerov, co radsej maju obrovske kolesa a spojlere a uspokoja sa s vykonom cca 50kW, ked za tu cenu by mohli mat takmer dvojnasobny vykon a lepsiu vybavu (napr viac airbagov)
toto nikdy nepochopim, ako to moze sudny clovek spravit. Jedine ze to auto ma na ukazovanie sa, ale v ociach ludi co tomu rozumeju vyzera ako uboziak a debil
Netreba to brat zase tak kriticky, mam rad aj pekne auto so slabsim motorom, len tych je taka mala cast, ze je to az odstrasujuce.
Ja si napr. na svoje nedam nic extremne kvoli tomu, lebo viem, ze uz mam fabricky upravene narazniky, aj pritlacne kridlo a asi to bude aerodynamicky zladene. Keby tam supnem daku velku "papulu" dopredu, tak bude prudit vzduch vsade, len nie tade ako ma.
p4ra napísal:Na druhu stranu, to, ze mas vizualny tuning neznamena, ze na tom aute musis lietat, ako magor, ze? Podla mna vizualny tuning moze svedcat aj o tom, ze clovek je kreativny. Kto auto ukazuje na vystavach a pod. moze dodat len inspiraciu dalsim a ukazat svoju kreativitu. Zase, napr. dat si lepsie brzdy, viac airbagov tiez nie je na skodu. Chcem som len poukazat, ze si zbytocne pouzil silne slova.
Tak to musim nesuhlasit, pretoze tuning aut (myslime samozrejme styling) moc nesuvisi s kreativitou. 99% ludi si kupuje narazniky, ktore maju aj vsetci ostatni, na kazde auto je ich na vyber zopar, na niektore dokonca zopar parov. Kreativita sa moze prejavit az ked si cele auto navrhnes (VT, ina forma vizualizacie) a das si ho podla toho spravit. Ale toto uz nie je styling za 100 000, ktore by boli v tomto pripade volne. Ak chces svoje auto vystavovat, tak do neho musis naliat pol melka, aby sa odlisovalo od hociktoreho tzvkvazitescotuning auta ...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Na druhu stranu, to, ze mas vizualny tuning neznamena, ze na tom aute musis lietat, ako magor, ze? Podla mna vizualny tuning moze svedcat aj o tom, ze clovek je kreativny. Kto auto ukazuje na vystavach a pod. moze dodat len inspiraciu dalsim a ukazat svoju kreativitu. Zase, napr. dat si lepsie brzdy, viac airbagov tiez nie je na skodu. Chcem som len poukazat, ze si zbytocne pouzil silne slova.
tu bezpecnost som nemyslel vobec vo vztahu ze kto ma tuning chodi riskantne, ale vyssi vykon ti umozny lepsie vyjst s krizovej situacie, a airbagy ked uz nic ine nepomoze ked to niekto iony napr do teba napali
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Cisto vizualny tuning to je zase len honenie si virtualneho pera. Stavim sa drviva vacsina na to bali kocenky, ktorym je jedno ze to nema adekvatny sportovy podvozok, a ze to ma prachobycajnych 50kW. Hlavne ze to ma zvuk ako startujuci MIG a ze to vyzera. Ak uz tuning, tak vyvazene v oboch smeroch - ako vizualny, tak aj "vykonnostny".
mambo55
Star
Star

Príspevok od používateľa mambo55 »

t0m4s3 napísal:Cisto vizualny tuning to je zase len honenie si virtualneho pera. Stavim sa drviva vacsina na to bali kocenky, ktorym je jedno ze to nema adekvatny sportovy podvozok, a ze to ma prachobycajnych 50kW. Hlavne ze to ma zvuk ako startujuci MIG a ze to vyzera. Ak uz tuning, tak vyvazene v oboch smeroch - ako vizualny, tak aj "vykonnostny".
plne s tebou suhlasim, ale ja skor vsetko do motoru a vizual... to nemusim mozno pritlakove kridlo a tonovane okna... ale hovadiny na aute nemusim :? a stim startovanim a la MIG...by si musel mat namiesto auta turbinu vysoko otackovu a je iba jedna motorka Y2K ma namiesto motora dve Rolls-Royce turbiny zo stihacky... staci kuknut koniec Torque... :D
hyjena
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa hyjena »

Browser napísal:Ja zeznášam tupých maďarských spoluobčanov, ktorí preferujú vizuálny tuning. Napr:Felícia, farba biela, biele fólie na oknách, aj na svetlách, čiže, keď brzdí, vidno veľké h*vno, biele disky a ten somár na tom nevie jazdiť. Alebo Tico, farba čierna podvozok asi 3mm od zeme, disky samozrejme chrómové (asi 5"" :lol: )a spojler širší než dvojnásobok šírky auta.

Ja skôr mám rád chip tuning. Vyrvete elektronický obmedzovač, vymenite riadiacu jednotku, a máte cool fáro s možno aj 50k navyše. :D

nechcem ta sklamat ale vymenou cipu alebo dokonca len samotnym ciptuningom na aute toho moc nespravis.Pri atmoseferickych motoroch tak max 5% vykonu na vrch a to naukor spotreby a zivotnosti,pri preplnovanych motoroch je to ine ale tie hodnoty sa pohybuju v najlepsich pripadoch okolo 15%.takze tak. nic vzlom
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Tunning na slovensku je podla mna az prilis obmedzeny zakonom. Mohli by to urobit v USA, tam si mozes urobit s autom skoro co chces. Na SVk si das trochu silnejsie ziarovky, trochu vacsi spoiler a uz ti beru technicak. :?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

--==[ RA ]==-- napísal:Tunning na slovensku je podla mna az prilis obmedzeny zakonom. Mohli by to urobit v USA, tam si mozes urobit s autom skoro co chces. Na SVk si das trochu silnejsie ziarovky, trochu vacsi spoiler a uz ti beru technicak. :?
:lol: v tom je to umenie a zaroven smer, ktorym by som sa v tuningu chcel uberat... vizualny tuning len na tej urovni, aby ma fizli nemohli za to nemohli sprdnut, ale motor runing na najvyssej dostupnej urovni. Ktomu nejaky pekny lak atd... a na stk/ek, nahadzem na motor pred STK vsetky seriove komponenty, a na EK iba najvacsi mozny katalizator.... proste aby to preslo.
hyjena
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa hyjena »

--==[ RA ]==-- napísal:Tunning na slovensku je podla mna az prilis obmedzeny zakonom. Mohli by to urobit v USA, tam si mozes urobit s autom skoro co chces. Na SVk si das trochu silnejsie ziarovky, trochu vacsi spoiler a uz ti beru technicak. :?
v tom mas uplnu pravdu,lebo nasa legislativa nedovoluje pouzivanie komponentov ktore nie su urcene na dany typ vozidla.Nemozes dokonca pouzivat ani iny rozmer pneu ako mas zapisane v TP.Je moznost ze si to das zapisat do TP ako ekvivalent ale to si musis aj patricne zaplatit+skusobne testy
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal:ja mam zaujimavejsiu otazku. co keby ste mali 400.000? to je priemerna cen anoveho auta u nas. Kupili by ste najlacnejsi model za cca 300.000 Sk a zvysok tuning, alebo silnejsiu verziu s lepsou vybavou za 400?
A preco hned za 300.000? celkovo vykonne auto sa da kupit aj do 150.000 a za zvysnych 250.000 by si odtial vymenil vsetky prehnite konponenty, ale nech ratam ako ratam, stale mam na tuning okolo 200.000 a to mam uz v garazi vykonne auto. (ratal som s autom Opel calibra 2.0 turbo, podla aktualnej ponuky, rv. 92)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

jin153 napísal:A preco hned za 300.000? celkovo vykonne auto sa da kupit aj do 150.000 a za zvysnych 250.000 by si odtial vymenil vsetky prehnite konponenty, ale nech ratam ako ratam, stale mam na tuning okolo 200.000 a to mam uz v garazi vykonne auto. (ratal som s autom Opel calibra 2.0 turbo, podla aktualnej ponuky, rv. 92)
Tu sme sa bavili o NOVOM aute, ale inak fakt na Calibre bude treba tak 200, aby si dal do prec vsetku hrdzu (vsetky plechy :D) Budes mat cukrik a ked si pozries na motor, tak to nezozenies ani jediny kus v poriadnom stave, Opel to proste flakal (a aj flaka), aj ked to bolo super nadcasove auto. Istu dobu som mal zalusk na 2.0 16V, ale nieco som popozeral a preslo ma to ...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

jin153 napísal:A preco hned za 300.000? celkovo vykonne auto sa da kupit aj do 150.000 a za zvysnych 250.000 by si odtial vymenil vsetky prehnite konponenty, ale nech ratam ako ratam, stale mam na tuning okolo 200.000 a to mam uz v garazi vykonne auto. (ratal som s autom Opel calibra 2.0 turbo, podla aktualnej ponuky, rv. 92)
Tu sme sa bavili o NOVOM aute, ale inak fakt na Calibre bude treba tak 200, aby si dal do prec vsetku hrdzu (vsetky plechy :D) Budes mat cukrik a ked si pozries na motor, tak to nezozenies ani jediny kus v poriadnom stave, Opel to proste flakal (a aj flaka), aj ked to bolo super nadcasove auto. Istu dobu som mal zalusk na 2.0 16V, ale nieco som popozeral a preslo ma to ...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Tu sme sa bavili o NOVOM aute, ale inak fakt na Calibre bude treba tak 200, aby si dal do prec vsetku hrdzu (vsetky plechy :D) Budes mat cukrik a ked si pozries na motor, tak to nezozenies ani jediny kus v poriadnom stave, Opel to proste flakal (a aj flaka), aj ked to bolo super nadcasove auto. Istu dobu som mal zalusk na 2.0 16V, ale nieco som popozeral a preslo ma to ...
Aj podla toho jak sa na nej jazdilo, kolko ma, ako sa k nej majitel spraval a v akom case na nej jazdil...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

jin153 napísal:Aj podla toho jak sa na nej jazdilo, kolko ma, ako sa k nej majitel spraval a v akom case na nej jazdil...
Ja si stojim za tym, ze to auto v OK stave neexistuje na SK, mozno ich je par kuskov a tie si ludia drzia (a toto uz nemyslim SK, ale vseobecne) ...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Ja si stojim za tym, ze to auto v OK stave neexistuje na SK, mozno ich je par kuskov a tie si ludia drzia (a toto uz nemyslim SK, ale vseobecne) ...

To mas pravdu.... smutnu pravdu :?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

mali by to robit ako v nemecku. pokial sa nemylim, tak tam mozes porobit s autom takmer vsetko, ak nasledne prejdes STK a EK (povedane po nasom)... preto tam nie je problem vidiet bmw e30 s motorom z e38... mnam :smt007 a podobne monstra...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

sak toto.. u nas by vsetko len zakazovali normovali... do riti s nimi... sak ked to je v dobrom technickom stave ta de je problem...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

skenner napísal:sak toto.. u nas by vsetko len zakazovali normovali... do riti s nimi... sak ked to je v dobrom technickom stave ta de je problem...
nic nezakazuju, len vsetko musi splnat europske normy, cize vyhovovat napr TUV atestacii, alebo niecomu podobnemu aspon v 1 krajine unie
Napísať odpoveď