Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu
Re: Uber - preprava osob
Tak ono teraz platia vodici 200 eur mesacne za vysielacku (opravte ma ak to nie je spravne).
Ak by neplatili, ale presli pod UBER, ten si berie 20% z ich zarobku.
Cize cisto matematicky, ak taxikar v Bratislave zarobi mesacne 1000 eur, je to pre neho to iste.
Ak zarobi menej, je prenho vyhodnejsi UBER. Ak viac, tak vysielacka.
A trufnem si povedat, ze zarobi menej. Cize prejde na UBER. Tam sa ale bude musiet o nieco viac snazit/najazdit, lebo bude mat o nieco mensie ceny (o mozno 15-25%). Bavime sa samozrejme o "normalnych" taxikaroch. Tie spiny pre letiskom, hotelami, stanicami....tym ten Uber len prajem, bodaj by im klesol biznis aspon o polovicu. Aj tak budu zarabat hodne.
Ak by neplatili, ale presli pod UBER, ten si berie 20% z ich zarobku.
Cize cisto matematicky, ak taxikar v Bratislave zarobi mesacne 1000 eur, je to pre neho to iste.
Ak zarobi menej, je prenho vyhodnejsi UBER. Ak viac, tak vysielacka.
A trufnem si povedat, ze zarobi menej. Cize prejde na UBER. Tam sa ale bude musiet o nieco viac snazit/najazdit, lebo bude mat o nieco mensie ceny (o mozno 15-25%). Bavime sa samozrejme o "normalnych" taxikaroch. Tie spiny pre letiskom, hotelami, stanicami....tym ten Uber len prajem, bodaj by im klesol biznis aspon o polovicu. Aj tak budu zarabat hodne.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Frco: 1000 eur pre taxikara + 200 eur na vysielacku nie je to iste ako dat Uberu 200 eur z tej tisicky. Mozno cislami je to rovnake, ale na Slovensku su pre taxikarov veci, ktore co to stoja - psychotesty, dane, odvody, zvysena poistka, STK/EK kazdy rok atd... Takze v pripade Uberu mu ostanu urcite viac.
-
Fabo
Hardcore addict
Kontakty, spravy cojaviem co, to sa teraz nedavno riesilo aj v mediach (zahranicnych), nesledoval som to zvlast.kinjeril napísal:Pri registracii sa zadava cislo kreditky, povolujes pristup ku kontaktom, spravam, povolujes nakup v aplikacii, pristup k fotkam... Nie je to nebezpecne? Nie je to zneuzitelne?
Zadavat v neakej appke cislo kreditky... h?
Kreditku to prirodzene potrebuje - ako inak by si chcel platit? Uber je postaveny na tom, ze penazne toky idu mimo a su transparentne, takze ziadne bez blocku, bez taxametra, pripadne turborezimy... plus sa to da myslim sparovat s Paypalom keby si uz chcel byt paranoidny.
Inak som teraz Uber pouzil parkrat v Johanessburgu, aj vcera vecer cestou z grilovacky u kolegu nazad do hotela, zajtra pravdepodobne pouzijem v Pretorii. Pride mi to ako fajn system, napriklad uz len to hodnotenie. Niekto keby bol neprijemny, jazdil nebezpecne a pod. dostane par zlych hodnoteni a smola. Tu funguju uberaci castokrat ako "zamestnanci", niekto kupi par aut, zozenie soferov, ktori jazdia za zakladny plat + podiel na zisku a ide sa. Vela striebornych coroll, vcera pri vystupovani tiez jedna stala, a ked som potom kukol na mapu bol to uber.
V Prahe mam zas zopar kamaratov co chodia vlastnymi autami, po veceroch, cez vikend, ako brigadka na privyrobenie. U nas to bude asi skor ta druha varianta.
Co sa tyka toho ake auta vidis, tusim tam je nejaky cutout v case ako daleko je od teba, nieco okolo 15-20 minut. Vcera vecer sme boli v mestecku medzi Johannesburgom a Pretoriou, tak sme museli chvilu cakat, potom sme chytili auto co slo akurat po dialnici okolo.
-
hojko
Site Admin
Ak mate zaujem o jazdy zadarmo v cene 8 eur, tu je link: https://www.uber.com/invite/uberhojkocom Respektive treba pouzit promo kod: uberhojkocom
-
Fabo
Hardcore addict
hojko, ale referal linky su zakazane 
Ja tu mam kupon na 150 juhoafrickych randov, nejakych 10.50. Ale neviem ci plati aj v BA.
Ja tu mam kupon na 150 juhoafrickych randov, nejakych 10.50. Ale neviem ci plati aj v BA.
-
vladenko007
VIP
No tak napríklad v Košiciach sa to oplatí len keď je dĺžka cesty menej ako 5km . Je tu 3€-rová taxi služba ktorá ťa odvezie v rámci mesta všade.
3-1,2 eura (základné cestovné)=1,8/0,36 = 5km. Ak to bude viac ako 5km už sa mi oplatí taxík, pretože platím stále len 3 a veziem sa 5 a viac Km.
3-1,2 eura (základné cestovné)=1,8/0,36 = 5km. Ak to bude viac ako 5km už sa mi oplatí taxík, pretože platím stále len 3 a veziem sa 5 a viac Km.
moze tu niekto v skratke napisat co je pre normal cloveka s autom potrebne, aby mohol vozit ludi pod uberom ?
-
hojko
Site Admin
mystique: Ty nie si normalny vodic, tebe by to mali zakazat
Podmienky su napisane v clanku v odkaze z prveho prispevku, tam sa nieco k tomu spomina.
Hmm, tak som si kukol tie ceny, a nejake lacne to teda neni.
Ako je to s cestou mimo BA?
Ako je to s cestou mimo BA?
-
Fabo
Hardcore addict
Ja napriklad do Easy taxi uz nesadnem, na to sa mam moc rad. Radsej zaplatim viacej za iny taxik pripadne uber.vladenko007 napísal:No tak napríklad v Košiciach sa to oplatí len keď je dĺžka cesty menej ako 5km . Je tu 3€-rová taxi služba ktorá ťa odvezie v rámci mesta všade.
Plus su tu este otazka ako by dopadol tento obchodny model keby Uber fakt prisiel.
-
vladenko007
VIP
Ja našťastie chodím taxíkom iba raz ročne.
Ozaj a prečo do Easy nie? Čo ti vyviedli?
-
mirak2
Hardcore addict
easy taxi je zberba od taxikarov, cez auta, ktorymi vozia az po peache na dispecingu. ber to ako fakt a niekolkonasobne skusenosti. a moj brat je taxikar a on mi vie povedat velmi presne, ktora taxisluzba je solidna a ktora nie (bez prikraslovania typu "nasa taxisluzba je najlepsia!"). a easy taxi by nesiel ani keby mu zaplatili.
-
Fabo
Hardcore addict
Nejak tak, ako studak som ich vyuzival kvoli cene, ale po par zazitkoch ako sofer viditelne pod vplyvom drog, ci sofer, ktory tahal bohviekolko za volantom a skoro som ho isiel budit ze pozor, zakruta... auta tiez kadejake 15 rocne polorozpadnute plecky, dacie kdesi cosi a cojaviem co. No, proste sa mam prilis rad aby som neobetoval par eur naviac. Nehovoriac o vecernych cakackach typu ze ti povedia ze taxik pride o 20 minut, max pol hodinu, ty si odmavnes po hodine nejaky iny, a ked uz doma zaspavas, tak ti zavolaju, ze ta taxikar nevie najst...
Inak zatial dobre skusenosti mam s American Taxi a Slovan Taxi, zmiesane s CTC, ale uz sa dostavame do OT.
Inak zatial dobre skusenosti mam s American Taxi a Slovan Taxi, zmiesane s CTC, ale uz sa dostavame do OT.
pani a mozno aj damy, neviete o nejakom kode alebo referrale v hodnote vacsej ako 10 EUR?
to nie, ale aj ti to pomoze, ja mam promo kod uber8bratislavabeardie napísal:pani a mozno aj damy, neviete o nejakom kode alebo referrale v hodnote vacsej ako 10 EUR?
Nechápem, ako sa môže nejaká spoločnosť prezentovať takýmto vulgárnym spôsobom aj voči nespokojným zákazníkom.
Samozrejme nie vždy má zákazník pravdu, ale aj v takomto prípade sa na to dá zareagovať slušne a nie takto hulvátsky a dokonca verejne na FB
Samozrejme nie vždy má zákazník pravdu, ale aj v takomto prípade sa na to dá zareagovať slušne a nie takto hulvátsky a dokonca verejne na FB
Na Jakarte dnes zatkli 30 vodičov služby Uber. Takže na Jakarte zatkli 30 vodičov Uber-u, lebo podľa tamojšieho zákona nespĺňajú požiadavky, ktoré kladie zákon na taxikárov a iných prepracov, a teda sú považovaní za ilegálnych prepravcov.
-
Fabo
Hardcore addict
samozrejme sikovnik ktory nechape, ze bukovec nie je v ramci mesta je tiez problem, ale to je druha vec.mirak2 napísal:easy taxi je zberba od taxikarov, cez auta, ktorymi vozia az po peache na dispecingu.
-
Scorpion90
King
Ak je to pravda, v zivote by som sa s nimi uz nezviezolPilifo napísal:Nechápem, ako sa môže nejaká spoločnosť prezentovať takýmto vulgárnym spôsobom aj voči nespokojným zákazníkom.