Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa Frco »

Tak ono teraz platia vodici 200 eur mesacne za vysielacku (opravte ma ak to nie je spravne).

Ak by neplatili, ale presli pod UBER, ten si berie 20% z ich zarobku.

Cize cisto matematicky, ak taxikar v Bratislave zarobi mesacne 1000 eur, je to pre neho to iste.
Ak zarobi menej, je prenho vyhodnejsi UBER. Ak viac, tak vysielacka.

A trufnem si povedat, ze zarobi menej. Cize prejde na UBER. Tam sa ale bude musiet o nieco viac snazit/najazdit, lebo bude mat o nieco mensie ceny (o mozno 15-25%). Bavime sa samozrejme o "normalnych" taxikaroch. Tie spiny pre letiskom, hotelami, stanicami....tym ten Uber len prajem, bodaj by im klesol biznis aspon o polovicu. Aj tak budu zarabat hodne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Frco: 1000 eur pre taxikara + 200 eur na vysielacku nie je to iste ako dat Uberu 200 eur z tej tisicky. Mozno cislami je to rovnake, ale na Slovensku su pre taxikarov veci, ktore co to stoja - psychotesty, dane, odvody, zvysena poistka, STK/EK kazdy rok atd... Takze v pripade Uberu mu ostanu urcite viac.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

kinjeril napísal:Pri registracii sa zadava cislo kreditky, povolujes pristup ku kontaktom, spravam, povolujes nakup v aplikacii, pristup k fotkam... Nie je to nebezpecne? Nie je to zneuzitelne?
Zadavat v neakej appke cislo kreditky... h?
Kontakty, spravy cojaviem co, to sa teraz nedavno riesilo aj v mediach (zahranicnych), nesledoval som to zvlast.
Kreditku to prirodzene potrebuje - ako inak by si chcel platit? Uber je postaveny na tom, ze penazne toky idu mimo a su transparentne, takze ziadne bez blocku, bez taxametra, pripadne turborezimy... plus sa to da myslim sparovat s Paypalom keby si uz chcel byt paranoidny.

Inak som teraz Uber pouzil parkrat v Johanessburgu, aj vcera vecer cestou z grilovacky u kolegu nazad do hotela, zajtra pravdepodobne pouzijem v Pretorii. Pride mi to ako fajn system, napriklad uz len to hodnotenie. Niekto keby bol neprijemny, jazdil nebezpecne a pod. dostane par zlych hodnoteni a smola. Tu funguju uberaci castokrat ako "zamestnanci", niekto kupi par aut, zozenie soferov, ktori jazdia za zakladny plat + podiel na zisku a ide sa. Vela striebornych coroll, vcera pri vystupovani tiez jedna stala, a ked som potom kukol na mapu bol to uber.
V Prahe mam zas zopar kamaratov co chodia vlastnymi autami, po veceroch, cez vikend, ako brigadka na privyrobenie. U nas to bude asi skor ta druha varianta.

Co sa tyka toho ake auta vidis, tusim tam je nejaky cutout v case ako daleko je od teba, nieco okolo 15-20 minut. Vcera vecer sme boli v mestecku medzi Johannesburgom a Pretoriou, tak sme museli chvilu cakat, potom sme chytili auto co slo akurat po dialnici okolo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ak mate zaujem o jazdy zadarmo v cene 8 eur, tu je link: https://www.uber.com/invite/uberhojkocom Respektive treba pouzit promo kod: uberhojkocom
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hojko, ale referal linky su zakazane :P

Ja tu mam kupon na 150 juhoafrickych randov, nejakych 10.50. Ale neviem ci plati aj v BA.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No tak napríklad v Košiciach sa to oplatí len keď je dĺžka cesty menej ako 5km . Je tu 3€-rová taxi služba ktorá ťa odvezie v rámci mesta všade.

3-1,2 eura (základné cestovné)=1,8/0,36 = 5km. Ak to bude viac ako 5km už sa mi oplatí taxík, pretože platím stále len 3 a veziem sa 5 a viac Km.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

moze tu niekto v skratke napisat co je pre normal cloveka s autom potrebne, aby mohol vozit ludi pod uberom ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

mystique: Ty nie si normalny vodic, tebe by to mali zakazat :D Podmienky su napisane v clanku v odkaze z prveho prispevku, tam sa nieco k tomu spomina.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Hmm, tak som si kukol tie ceny, a nejake lacne to teda neni.

Ako je to s cestou mimo BA?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vladenko007 napísal:No tak napríklad v Košiciach sa to oplatí len keď je dĺžka cesty menej ako 5km . Je tu 3€-rová taxi služba ktorá ťa odvezie v rámci mesta všade.

3-1,2 eura (základné cestovné)=1,8/0,36 = 5km. Ak to bude viac ako 5km už sa mi oplatí taxík, pretože platím stále len 3 a veziem sa 5 a viac Km.
Ja napriklad do Easy taxi uz nesadnem, na to sa mam moc rad. Radsej zaplatim viacej za iny taxik pripadne uber.

Plus su tu este otazka ako by dopadol tento obchodny model keby Uber fakt prisiel.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja našťastie chodím taxíkom iba raz ročne. :D Ozaj a prečo do Easy nie? Čo ti vyviedli?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

easy taxi je zberba od taxikarov, cez auta, ktorymi vozia az po peache na dispecingu. ber to ako fakt a niekolkonasobne skusenosti. a moj brat je taxikar a on mi vie povedat velmi presne, ktora taxisluzba je solidna a ktora nie (bez prikraslovania typu "nasa taxisluzba je najlepsia!"). a easy taxi by nesiel ani keby mu zaplatili.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nejak tak, ako studak som ich vyuzival kvoli cene, ale po par zazitkoch ako sofer viditelne pod vplyvom drog, ci sofer, ktory tahal bohviekolko za volantom a skoro som ho isiel budit ze pozor, zakruta... auta tiez kadejake 15 rocne polorozpadnute plecky, dacie kdesi cosi a cojaviem co. No, proste sa mam prilis rad aby som neobetoval par eur naviac. Nehovoriac o vecernych cakackach typu ze ti povedia ze taxik pride o 20 minut, max pol hodinu, ty si odmavnes po hodine nejaky iny, a ked uz doma zaspavas, tak ti zavolaju, ze ta taxikar nevie najst...
Inak zatial dobre skusenosti mam s American Taxi a Slovan Taxi, zmiesane s CTC, ale uz sa dostavame do OT.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pani a mozno aj damy, neviete o nejakom kode alebo referrale v hodnote vacsej ako 10 EUR?
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

beardie napísal:pani a mozno aj damy, neviete o nejakom kode alebo referrale v hodnote vacsej ako 10 EUR?
to nie, ale aj ti to pomoze, ja mam promo kod uber8bratislava
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Trosku OT.
Prílohy
11760250_1020490514630592_7427186798135789875_n.jpg
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nechápem, ako sa môže nejaká spoločnosť prezentovať takýmto vulgárnym spôsobom aj voči nespokojným zákazníkom.

Samozrejme nie vždy má zákazník pravdu, ale aj v takomto prípade sa na to dá zareagovať slušne a nie takto hulvátsky a dokonca verejne na FB :roll:
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Na Jakarte dnes zatkli 30 vodičov služby Uber. Takže na Jakarte zatkli 30 vodičov Uber-u, lebo podľa tamojšieho zákona nespĺňajú požiadavky, ktoré kladie zákon na taxikárov a iných prepracov, a teda sú považovaní za ilegálnych prepravcov.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mirak2 napísal:easy taxi je zberba od taxikarov, cez auta, ktorymi vozia az po peache na dispecingu.
samozrejme sikovnik ktory nechape, ze bukovec nie je v ramci mesta je tiez problem, ale to je druha vec.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Pilifo napísal:Nechápem, ako sa môže nejaká spoločnosť prezentovať takýmto vulgárnym spôsobom aj voči nespokojným zákazníkom.

Samozrejme nie vždy má zákazník pravdu, ale aj v takomto prípade sa na to dá zareagovať slušne a nie takto hulvátsky a dokonca verejne na FB :roll:
Ak je to pravda, v zivote by som sa s nimi uz nezviezol
Napísať odpoveď