Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa aacid »

to ze to vie aj male decko ze odrbavaju, nic nemeni na tom ze odrbavaju...

popravde u slovaka je to jedno, pouci sa a nabuduce to uz nespravi, najsmutnejsie je ze u cudzincov to vytvara obraz o bratislave/slovensku.

fakt neviem ake by som mal pocity o cudzom meste, keby prve co ma privita po vystupeni z vlaku je nasa krasna stanica, kde sa bojis ze ta niekto okradne alebo znasilni a ked sa ti konecne podari schovat sa v taxiku, tak ta oje*** taxikar... prudko by som zvazoval rychly navrat do vlaku smer vieden...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Frco - Ako som uz pisal, viem, ze ked si clovek vola v BA taxik, tak je to tak o polovicu lacnejsie. Letel som 30 hodin do Viedne, tak busom do BA, vystupim na stanicu a chcel som odviest ten kusok, nemal som chut cakat na taxik, tak vezmem prvy co tam bude, aj ked som vedel, ze to bude drahsie. Ako som uz spomenul, za ten kratky usek som pocital, nech je to aj 5 eur alebo 8 eur, to je jedno. Ze si vypyta 26 eur, tak to by som veru necakal. Mozno ludom z Bratislavy su tieto prakticky zname, ale tym mimo BA ani moc nie. Ospevovana je najma tymito praktikami zeleznicna stanica, pripadne sa castokrat zvykne spomenut este letisko. Mimochodom ide presne o tento taxik aj vodica o ktorym pisali v Novom Case: http://vas.cas.sk/clanok/9272/najdrahsi ... niaze.html

Clanok je z 1.2.2014, ja som nim cestoval koncom v polovici novembra 2013. Ako sa pise v clanku: ,,Na dverách nemá uvedený obchodný názov, IČO, telefón a ani cenník. Sadzby za jazdu len nalepil na okno vodiča pri spätnom zrkadle." Tu si tento zlodej uctuje za par km 30 eur. V Australii som platil okolo 40 australskych dolarov (v tom case cca 28 eur) za taxik za cca 13km jazdy, na Malte taxik Bugibba-letisko na vzdialenosti 19km to bolo za 22 eur.

Ked uz sa taxikari biju a ohanaju regulaciou Uberu, tak v prvom rade by mal stat regulovat ceny taxikarov - nastupne, 1km jazdy, cakanie. Nech to kludne rozdelia na dennu a nocnu prevazku, sviatky..., ale regulovat by tam veru bolo co. Kto si pozrel tie videa, ktore sem dal Grim, tak si utvori svoj nazor. Beriem, ze su aj slusni taxikari, ktori si zapytaju normalnu sumu a nie 7x viac.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Jasne, ved to ja vsade pisem, ze ti na letisku/staniciach su spodina. To je jak mafia, tam sa neda medzi nich ani dostat, aspon tak hovoria ostatni taxikari, ze ak by aj niekto normalny chcel ist pred stanicu, tak mu rozmlatia auto, pripadne aj jeho. A ano, v Bratislave je to zname, ak si mimo BA, bohuzial asi o tom clovek velmi nevie, ale tak v dnesnej dobe je to uz omielane tolko...X tisic studentov tu studuje co sa na vikendz/sviatky vracaju domov a urcite siria aj taketo info, o tych spinach. Takze si myslim, ze to je taka vec, ktoru by v dnesnej dobe malo vediet vacsina Slovenska.

Tu by urcite pomohlo maximalne jazdne - x Eur/km a kto pyta viac, tak na toho policiu.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

A v tomto je Uber super, je to prirodzená regulácia. Je to odpoveď trhu na takýchto grázlov. Uber je celosvetová služba, príde človek zo zahraničia do BA a objedná si odvoz presne tak isto ako doma. A rovnako ja prídem do zahraničia a stačí mi rovnaká appka ako tu a veziem sa.
Staniční odrbávači sú prehliadaní, lebo "každý vie, že to tak je", teraz aspoň "nebudou mít co žrát". A tak to má byť.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Problem je, ze ti Staniční odrbávači preziju, aj ked odvezu 5x ci 10x menej ludi, tak stale sa im to oplati, budu cakat, napchavat sa v aute a nejaky neznaly cudzinec, ci starsi domaci sa najde.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Máš pravdu, zatiaľ. Ale ono ich to raz prejde. Nie každému sa chce vysedávať celý deň v aute za pár šupov a tiež, keď sa pozreš je ich tam dosť, postupne pocítia odliv klientely a pôjdu do preč. Tak domáci aj zahraniční sa naučia. Domáci buď na normálne taxíky, mladší Uber, zahraniční hlavne ten Uber. A bude pokoj.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Na tých staničných som "nalatel" aj ja pred pár mesiacmi. Ako čakal som, že lacný nebude, že takých 15 za taxík dám, ale keď som videl 26€ od železničnej stanice na zlaté piesky, tak som si len kivkol plecami a zaplatil. Popravde, nemal som ani moc na výber, s kufrom a brašňou sa mi mhd ísť nechcelo a čísla na BA taxi som nepoznal, a zároveň som chcel byť už na hoteli.

Hold, niekedy sa človek poučí na vlastných chybách :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Nasiel som na FB, priatelov priatel zdielal skusenost s iizi texi 3€:

"zaplatite taxikarovi euro v 10 centovkach a vam ich vyhodi z taxika? neskutocne ma vytocil

Kamo povedal ze ked mu poviem ze aj to su peniaze ze mi odpovie ze aj autobus ma 4 kolesa (grin) ako nikdy som nezazil take spravanie taxikara .... myslim ze taxisluzbu ani netreba menovat (grin)

- Ja som prestala využívať ich služby dňom, kedy mi slečna dispečerka povedala, že som krava."
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Robo B.? mame spolocneho priatela :lol:
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Chcem ist buduci vikend do Prahy. Ubytko som pozeral trochu dalej od centra, kedze vsetky priamo v centre s normalnou cenou su plne. Tu nastava otazka, keby chcem ist do centra oplati sa mi vyuzit Uber alebo nejaku overenu taxisluzbu ? Popripade uplne z toho vylucit tieto prepravy a jazdit mestskou ? Cestovali by sme dvaja.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

V Prahe sa najviac oplati mestska ked zrovna nepotrebujes nieco velke vlacit, alebo nejdes do takej rite kam ani MHD nedojde. Trojdenny listok okolo 12 eur.

Ak ale fakt potrebujes, tak bud Uber, alebo taxi Modry andel, o.i. maju peknu appku na telefon ktora ti poskytne niektore z vyhod Uberu - objednanie cez appku, odhad ceny a pod.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Alebo ešte môžem poradiť Liftago Taxi, momentálne tam majú zľavu 100 Kč na kód 1000TAXI alebo môžeš využiť aj môj kód FILIP3023.

Funguje to prakticky rovnako ako Uber.
heker
Redeemer
Redeemer

Ako to vyzera s Uberom v Bratislave teraz, hlavne cez vikendy? Kolko asi tak aut jazdi pocas vikendu poobede a podvecer? Ci mas sa nepoliehat na to a radsej si objednat taxik?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

este sa mi nestalo, ze by nebol ziadny k dispozicii. raz som ale cakal asi 10min
heker
Redeemer
Redeemer

Cize sa netreba bat, ze v nedelu vecer o siedmej nebude auto k dispozicii?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

no mam asi 15 jazd a nestalo sa mi to este ani o 3 rano v tyzdni.. takze podla mna nebude problem, uber si vies objednat aj na ine miesto, na ktorom sa nachadzas podla gps, cize to vies riesit uz aj chvilku popredu.
heker
Redeemer
Redeemer

Tak som vyuzil 2x Uber v Bratislave, parada. Prvykrat som cakal asi 3min na auto, cena nieco okolo 2.20 eur. O par dni na to cesta spat, to som isiel z autobusovej stanice a dve auta Uberu zmizli ked som objednaval, takze ma niekto predbehol, cakal som asi 6min na auto. Isiel som tu istu trasu a cena asi 2.60 eur. Bol to uplne novucicky Passat, pohodovy vodic, aj vravel, ze sa o malo zvysili ceny Uberu v Bratislave. Velka spokojnost. Ked si pomyslim, ze som raz isiel tu istu trasu drahym taxikom z Bratislavy, teraz som platil o dost menej. Mal som v zalohe aj aplikaciu Hopin na taxik, ze ak by nahodou nebolo volne Uber auto, ale zaroven som mal aj cislo na dve velke taxisluzby v mobile. Nabuduce skusim zo zaujimavosti asi ten Hopin, len tak.
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Nemate niekto promo kod pre rok 2016? Vsetkym co som skusal skoncila platnost v 2015
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Shamway napísal:Nemate niekto promo kod pre rok 2016? Vsetkym co som skusal skoncila platnost v 2015
skus uber6bratislava - 6€ bonus

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2016, 14:59)
Hmm, asi to bude invite kod, ak nepojde, tak sorry, iba som to skopcil.
Napísať odpoveď