violator napísal:tak ja som dnes tiez sice po velkych davkach stresu a nervov spravil na 1. krat a som stastny, lebo uz to mam konecne za sebou ..inak tiez by ma zaujimalo ci od februara bude 2-rocna skusobna doba..
podla noveho zakona by mali ist az ti, ktori zacnu kurz vo februari
DYLYNO napísal:a schvalili aj absolutnu prednost??? ja som minuly rok predmet v ktorom sme brali tieto zakony a profak vravel, ze pravdepodobne absolutna prednost nebude..lebo ze je to ********....
pise sa tam toto:
b) dať prednosť v jazde povinnosť účastníka cestnej premávky počínať si tak, aby ten, kto má prednosť v jazde, nemusel zmeniť smer alebo rýchlosť jazdy,
cize neviem, neviem, ale nahla zmena smeru jazdy a rychlosti odtial zrejme vypadla
// ale nemyslel som to tak, ze sa pre nich nebude vztahovat 50ka v obci atd, ale priebeh skusky, vydanie vodicaku (ziadna konstrukcia, ziadne AMko, asi sni skusobna doba)
a ako to bude s tymi skuskami? ze moze sa ist max na 2 opravne.. a potom co? zase zacvakat cca.350 € odznova? teda, nie zeby ma to trapilo, vodicak uz nejaku dobu mam ale predsa ma to zaujima, lebo kamos sa ma to minule pytal
neviem ci skusobna doba ostava ale myslim si ze je to vpodstate jedno lebo za dva priestupky rocne alebo jeden tresny cin je doskusavanie... teda aspon mi to tak povedal policajt po skuske neviem ci to plati aj pre tych ktory maju vodicak uz viac ako dva roky ale myslim si ze hej... cize vsetci si budu rovny asi
ja ti to poviem presne zajtra si idem na poštu pre list kde sa dozviem viac.. vodičák mám zadržaný z dôvodu dopravnej nehody (dostal som šmyk) a dvojročná skúšobná mi knčí za dva mesiace ..
takže čerstvé info bude
triple napísal:ja ti to poviem presne zajtra si idem na poštu pre list kde sa dozviem viac.. vodičák mám zadržaný z dôvodu dopravnej nehody (dostal som šmyk) a dvojročná skúšobná mi knčí za dva mesiace ..
takže čerstvé info bude
ak si nehodu nezavinil tak ti ho nemozu vziat a ak to neni druha nehoda tak tiez by nemali : )
kedže téma nesie názov vodičák, tak myslím ze sem spaduju rozne otazky naň. Chcem sa opýtať mám 17 rokov a chcel by som si dopredu spravit vodičák je to možné tak ze mi daju aj jazdy ale vydaju mi ho az po 18-tke? neviem nesledujem tie zákony často sa to mení.
jj.. akurát keď ja bol robiť vodičák, tak nám hovorili, že sme posledná skupina, ktorá ešte robí skúšky podľa starého zákona, tj. môžeme robiť skúšky ešte v 17ke. Ja čakal na vodičák 2,5 mesiaca.. dlhá doba to bola..