Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

eMPiko napísal: 25 okt 2024, 18:40 Aha, myslel som si že ten názor označuješ za rusofilny ale očividne nevieš prečo, okej, ďakujem za vyjasnenie
Po prve, nie je to nazor. Nazor si vytvaras pozorovanim a premyslanim nad faktami. Nie prekladom ruskych dristov z reditu.
A co je na tom rusofilne? Tvoja neschopnost priznat v akych koncoch tvoje milovane Rusko je. P*tin nemoze mobilizovat, lebo by ho za za usiska vytiahli aj z dvojnikmi z bunkra a to sa dialo o 7. novembri 1917 by bol len slabucky odvar. Nestacia ani uneseni Africania prinuteni bojovat, tak si nataha desiatky tisic severnych Korejcov, z ktorych narobi Burjatov a bude nechavat cynicky vrazdit ich.
To odmietas vidiet a halucinujes daku pracovnu silu.

Za vysvetlenie mi dakovat nemusis. Pre teba to robim rad, aj ked je to len mrhanie casu, lebo ty si aj tak ides svoje rusofilne dristy uplne odtrhnute od reality.

Sice ma este 5 dni do druheho vyrocia, ale tu je ukazka silnej rusofilie. Celu jesen klamal, ze Ukrajinci nepostupuju Chersonskou oblastou. Nazval ich klamarmi. Menej ako dva tyzdne do oslobodenia Chersonu vypisoval toto. Nikdy sa za to neospravedlnil. Nema situacny odhad, je uplne mimo a stale pridava nove a nove dristy. Takze to nie je jeden preslap, ale dva roky systematickych lzi. A nic ho nezastavi pisat nove. Ako o "pracovnej sile". No stale sa zda na tolko rozumny, aby si uvedomil ako mimo je.
eMPiko napísal: 30 okt 2022, 13:13 Ktovie ci sa UA vobec o utok na samotny Cherson vobec pokusi. Mali svoju moznost ked bola ruska armada najviac roztiahnuta. Teraz po mobilizacii 300k vojakov sa uz bude ruska linia dalej len posilnovat a stabilizovat a potencialny utok bude asi uz len narocnejsi. Zaroven, tie pokusy o ofenzivu ktore boli doteraz skoncili pre Ukrajincov celkom biedne (straty v tisicoch) a to sa este nebojovalo v meste samotnom - z ktoreho navyse Rusi ocividne robia pevnost. Momentalne to vyzera ze ani jedna strana nema kapacitu na ofenzivy.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

jackb napísal: 25 okt 2024, 20:29 Nestacia ani uneseni Africania prinuteni bojovat
To uz aj Rusi robia take ako Ukrajinci ze ides v Kyjeve na koncert, hodia ta do dodavky a skoncis na fronte?
Daj info, dakujem.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

ArkanoviTigrovi - Ak vieš anglicky, tak info o Afričanoch vo vojne na Ukrajine je napr. tento článok. Ale on možno dodá iný.
https://www.taipeitimes.com/News/world/ ... 2003819147
" Using tactics first deployed by the Wagner mercenary group, Russian officials have with increasing frequency been threatening
not to extend the visas of African students and young workers unless they agree to join the military, officials familiar with the matter said. "

Skús si pozrieť celý článok a nejako možno zistíš, či sa jednalo o unesenie Afričanov, alebo ich regrutovanie. 100 ľudí 100 názorov na situáciu.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb, ty teda chceš skúsiť ponúknuť nejaký koherentné vysvetlenie čo je na tom rusofilne? Lebo okrem tvojho bežného brechotu v prispevku ako zvyčajne nič k veci nevidím.

To sa mám ospravedlňovať za to že som pred dvoma rokmi urobil zlý odhad? To že musíš hrabať ako totálny weirdo v dva roky starých príspevkoch aby si mi ukázal že som omylný je dosť zábavné. Keď si predstavím že reálne trávi nejaký týpek čas a hrabe sa v tom čo som tu napísal, na čo si už ja ani nepamätám... akože je to aj trochu creepy, ale tak to si ty proste. Ale teda nachytal si ma a musím sa priznať že nemám kryštálovú guľu doma a niekedy sa na fronte dejú veci ktoré ma prekvapia. Napr som naozaj čakal že Rusi sa o Cherson pobijú viac, ale napokon sa rozhodli pomerne skoro evakuovať. To že ty si vševedko a už teraz vieš čo bude za mesiac je proste niečo čo ti všetci môžeme závidieť :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ArkanoviTigrovi napísal: 25 okt 2024, 20:16 to ako 40-50 Rusov zautocilo na cca 30 miestac, utrpeli 90% straty a hotovo? to je cela vojna?
Co potom robia ostatni Rusi? Hraju karty?
To ti pripadá málo? Alebo nereálne? Či ako si predstavuješ vojnu? V zmysle "This is Spartaaaa" ?

Nedávno si sa pohoršoval nad stratami 1200 vojakov na deň, že to je blbosť, že kde je taký mlynček na mäso. Teraz ti straty 1300 vojakov na deň a útočenie s malými jednotkami na xyz miestach frontu pripadá málo? Dobré ráno.

A čo robia ostatní rusi? Asi čakajú v tyle kedy príde ich deň mletia a ako píšeš, zatiaľ hrajú karty, kým ešte majú ruky, nohy a hlavu.

Autoeditácia príspevku po 6 min 22 sek:
ArkanoviTigrovi napísal: 25 okt 2024, 20:37 To uz aj Rusi robia take ako Ukrajinci ze ides v Kyjeve na koncert, hodia ta do dodavky a skoncis na fronte?
Daj info, dakujem.
Ukrajinci aspoň "unesú" svojich, ale rusi berú všetko z celého sveta a ešte ti sľúbi, že budeš len murovať a ťahať omietky na UA, no namiesto kelne ti dajú do ruky zbraň a tehly sú na druhej strane poľa, len sa nejako hýbu a strieľajú po tebe.
Server America TeVe v piatok zverejnil príbeh devätnásťročného Kubánca, ktorý sa ocitol ako regrút blízko ruskej Riazane, hoci podpísal zmluvu, že bude na Ukrajine pracovať ako stavebný robotník. Spolu s ďalším kubánskym rovesníkom poslali video, v ktorom prosia o pomoc, sťažujú sa na mučenie a vyjadrujú obavy o svoje životy. Server uviedol, že video natočili v autobuse, v ktorom boli mladí Kubánci prevážaní spolu s ruskými vojakmi.
https://www.sme.sk/minuta/23212463/hava ... rane-ruska

Tu máš aj Afriku, keď pržili budú z nich dobrí tradiční rusi, akurát trošku potmavší.
https://www.sme.sk/minuta/23342288/rusk ... -africanov
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 25 okt 2024, 21:37 To ti pripadá málo? Alebo nereálne? Či ako si predstavuješ vojnu? V zmysle "This is Spartaaaa" ?
na otazku sa neodpoveda otazkou, tak este raz:
to ako 40-50 Rusov zautocilo na cca 30 miestac, utrpeli 90% straty a hotovo? to je cela vojna?
mLuks napísal: 25 okt 2024, 21:37 Nedávno si sa pohoršoval nad stratami 1200 vojakov na deň, že to je blbosť, že kde je taký mlynček na mäso. Teraz ti straty 1300 vojakov na deň a útočenie s malými jednotkami na xyz miestach frontu pripadá málo? Dobré ráno.
to mam brat ako pozitivnu odpoved na moju otazku, ze vojnu na UA vidis tak, ze Rusi na 30 miestach zautocia s 40-50 vojakmi a den skoncil?

preco odpovedas za jacka ked nevies dat priamu odpoved na otazku ktoru som polozil tebe?
mLuks
Addict
Addict

milý AT, vyjadruj sa ako človek nie ako poloblbý manipulátor.

Evidentne v súčasnej dobe, podľa toho čo čítame, je toto mometnálne vojna a takto to funguje u rusov. Áno, toto je aktuálna vojna na UA podľa nám dostupných informácií, ktoré máme. Opísali to ukrajinskí a aj ruskí vojaci, že takto to teraz funguje na fronte. Čiže z ich opisov bojov môžme my teda vyvodiť záver, že áno toto je teda aktuálna situácia na bojisku. A nie že ja to tak vidím, veď samotní vojaci to takto opisujú. Tak komu máme veriť ak nie im? Či všetci si to vymýšľajú? Aj ukrajinci aj rusi? Musím to písať jak pre pomocnú škôlku, aby si zas ty niečo neprekrútil a nezneužil a nevytiahol si z toho jedno slovo, okolo ktorého sa budeš točiť zas dve strany.

Ono vieš, keď chceš zautočiť s 50timi vojakmi na 30tich miestach, tak na to potrebuješ 1500 vojakov na deň, a keď chceš toto opakovať každý deň aby si postupoval a pritom mať tak vysoké straty, aké majú rusi, tak ti treba cca 45 000 vojakov na mesiac takýchto bojov. Čiže tam asi čakajú tí ďalší rusi.

a za jacka ti odpovedám, lebo sa hlúpo pýtaš.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 25 okt 2024, 22:30 milý AT, vyjadruj sa ako človek nie ako poloblbý manipulátor.
Aha, tak ja som poloblby manipulator lebo ty veris fantazmagoriam a ja som chcel od teba aby si odpovedal ci tomu fakt veris :lol:
Odpoved ako z prirucky dennika N, este som aj dezolat, rusofil a antivaxer...
Dakujem za zlepsenie nalady, dobru noc.

Autoeditácia príspevku po 5 min 36 sek:
mLuks napísal: 25 okt 2024, 22:30 Ono vieš, keď chceš zautočiť s 50timi vojakmi na 30tich miestach, tak na to potrebuješ 1500 vojakov na deň, a keď chceš toto opakovať každý deň aby si postupoval a pritom mať tak vysoké straty, aké majú rusi, tak ti treba cca 45 000 vojakov na mesiac takýchto bojov. Čiže tam asi čakajú tí ďalší rusi.
...a ked rusi postupia o par metrov, tak je to preto, ze z 50 rusov urajinci zabili len 42 a 8 namiesto 5 prezivsich sa zlakli a radsej ustupili...
ja fakt potom neviem naco su im stotisicove armady... lepsie povedane na co je rusom si vysvetlil /tie straty) ale naco su statisice vojakov ukrajine ked sa zlaknu 3 rusov co mali zabit a netrafili
mLuks
Addict
Addict

Ukrajinskí vojaci povedia, že to tak je, neveríš im, Ruskí vojaci povedia, že to tak je, neveríš im. Tam máš videa, čo s tým má denník N? Denník N prinútil ruských vojakov aby natočili videá o tom, jak ich nutia ísť velitelia do mlynčekov na mäso? Nebuď smiešny a trapny a nájdi si už nejakú inú zábavku ako toto fórum lebo ti už vážne z neho hrabe.

Ty si už fakt pošahaný, paranoidný, ty podľa mňa neveríš ani vlastnej rodine.

Autoeditácia príspevku po 3 min :
ArkanoviTigrovi napísal: 25 okt 2024, 22:51 ...a ked rusi postupia o par metrov, tak je to preto, ze z 50 rusov urajinci zabili len 42 a 8 namiesto 5 prezivsich sa zlakli a radsej ustupili...
ja fakt potom neviem naco su im stotisicove armady... lepsie povedane na co je rusom si vysvetlil /tie straty) ale naco su statisice vojakov ukrajine ked sa zlaknu 3 rusov co mali zabit a netrafili
tu už len fakt dokazuješ svoje trápnosť a potrebu svoje pošahané, ničím nepodložené myslenie niekde prezentovať v zmysle, "isto to tak nemôže byť, lebo mne sa to nezdá"

Tam máš videá, výpovede ruských vojakov, že to tak je. Ak tomu neveríš, tvoj problém nie moj, neotravuj ma s tvojou paranojou, fakt nie som psycholog aby som riešil tvoje mentálne problémy, na tie si vyhľadaj odbornú pomoc

Ak neviieš dokázať opak tvrdení tých ruských vojakov, tak nemá zmysel viesť debatu.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

OK, budem verit tomu, ze rusi denne poslu denne po 40-50 vojakov do utoku na 30 miestach, utrpia 90%ne straty a budem sa tvarit ze som normalny ako ty.
Uz fakt dobru noc, na dnes uz stacilo :D
mLuks
Addict
Addict

Nie, budeme si všetci vymýšľať vlastnú realitu, tak ako ty a tváriť sa, že je to úplne normálne. Ja si myslím, že ti nič nebráni v tom aby si ušiel do ruska, podpísal kontrakt, nechal sa poslať na front, natočil videá a ukázal nám všetkým tvoju pravdu. Ja verím tomu, čo tvrdia ruskí vojaci na videách, potvrdzujú to ukrajiskí vojaci a aj zahraničné rozviedky, atď. Proste sú to xkrát overené fakty, ty nemáš v rukách nič, len svoju paranoju, teóriu, tak si ži vo svojej bubline a nabudúca ma už neotravuj.

Strápňuješ sa tu len ty sám. Ja nie.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ArkanoviTigrovi napísal: 25 okt 2024, 20:16 spravim este konretnejsi vycuc lebo nejak tomu nechapem

vcerajsie RU straty podla UA boli 1240, to mi vychadza ze 1377 vojakov zautocilo a z toho nebolo ranenych/zabitych len 137, no ale nechapem ako tieto utoky vyzeraju ked vcera podla UA boli strety:...
nejdem teraz riesit, ci ta sprava o 90% stratach je pravdiva, ale aj keby bola, samozrejme sa jedna len o usek frontu. ua momentalne prehrava, ale to neznamena, ze neexistuju problemove useky, kde koli zlym podmienkam alebo nekompetentnosti velenia nedochadza k vysokym stratam. vsak aj clanok jasne opisuje, ze 90% straty sa tykaju jedneho pluku a ludia z dalsich dvoch sa stazuju na zle podmienky a rychle straty vojakov.
mLuks
Addict
Addict

ale on články nečíta, lebo je to Nko a potom mu uniká kontext, vytrhne si jednu vec, tú prekrúti a potom sa ešte tvári, že všetci sú somári len on lietadlo
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Tu vec si vytrhol ty, ešte si ju aj zvýraznil... A nie, nečítam cele články, ja do teba rypem kvôli tomu, ze vždy vytiahnes niečo senzačne a nakoniec to ani není taka senzácia, používam spôsob aký používam lebo vždy to tlačím k tomu, aby si ty priznal ze tomu veris, ty vždy nakoniec cuvnes...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mLuks
Addict
Addict

AT
Nájdi si nový objekt rýpania na fore, lebo ideš do ignor listu, keďže si teraz verejne priznal, že nemáš záujem diskutovať len rýpať. To o senzáciach si myslíš len ty, ja to vôbec ako senzáciu nevidím, ja len postujem realitu z bojov na ukrajine. To, že ty tomu neveríš je tvoj problém. Z ničoho necúvam, za tým čo postujem si stojím. A neviem čo akože chceš dosiahnuť tým, že priznám, že tomu verím. Jasné, že verím informácii, ktorá je potvrdená z oboch strán konfliktu, to len tvoja konšpiračná hlava to neberie, lebo už len z princípu tvojho myslenia chceš všetko spochybňovať pritom žiadne dôkazy na spochybnenie nemáš.

Takže si si včera rýpol naposledy, lebo ďalšie tvoje posty ma už nebudú zaujímať a môžeš sa aj hádzať o zem.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Jemu najlepšie neodpovedať. Ide mu len o rozbroje.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Z linku od beardieho.
Takže obrana mesta Selydove sa rúca. Rozsiahle stiahnutie ukrajinských síl, boje nebolo vidieť.
Na tejto časti frontu nebol mlynček na mäso, ani potrava pre kánony voči kremelským jednotkám.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Blastbit, asi tam Rusi poslali 50 vojakov, straty boli len 80%, Ukrajinci počítali ze ich dostanu aspon 45, nakoniec ale dostali len 40 a nakoľko 10 Rusov prežilo, tak sa Ukrajinci radšej stiahli. Ak je ten príspevok pravdivý, tak by som sa nečudoval keby som sa niekde za týždeň dočítal, ze Rusi to síce obsadili ale za cenu obrovských strát a bol to ďalší mlynček na mäso.

Autoeditácia príspevku po 48 sek:
A možno bude aj rozhovor s nejakým Olegom zo Selydova...

Autoeditácia príspevku po 1 min 41 sek:
Mluks, neviem co sa ti nepáči, však obaja píšeme viac menej to isté, len ja to myslím ironicky.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Blastbit napísal: 26 okt 2024, 9:08 Z linku od beardieho.
Takže obrana mesta Selydove sa rúca. Rozsiahle stiahnutie ukrajinských síl, boje nebolo vidieť.
Na tejto časti frontu nebol mlynček na mäso, ani potrava pre kánony voči kremelským jednotkám.
V Selydove je podobne ako pri Vuhledare otázka, čo sa stalo s obrancami. V Selydove boli nasadené dve brigády, ale už nejakú dobu majú Rusi po palebnou kontrolou všetky únikové cesty a zároveň to vyzerá že v meste už prakticky nie je organizovaný odpor. Čo sa teda stalo s tými brigádami? Veľa informácií nie je. Ukrajinci majú nešťastný zvyk v týchto mestských bitkách sťahovať jednotky pomerne neskoro, čo vedie ku zbytočným stratám (viď Bachmut, Avdiivka, Vuhledare).
Napísať odpoveď