Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone

Príspevok od používateľa brm »

A ešte pridám jeden zaujímavý článok na túto tému..
Nokia měla funkční prototyp komunikátoru s velkým dotykovým displejem již v roce 2004 – tři roky před prvním iPhonem, informuje New York Times. Nicméně do sériové výroby se nadčasové zařízení nikdy nedostalo, vedení firmy si totiž nedokázalo představit: „že by někdo za něco takového platil“ řekl Ari Hakkarainen, bývalý zaměstnanec zodpovědný za marketing telefonů řady S60.

Předprodukční vzorek a jeho schopnosti demonstrovali firemní klientele již koncem roku 2004. Vyrobit takový přístroj ale bylo nákladné, zejména dotykové displeje něco stály – tehdejší konzervativní management, postaven před nelehké rozhodnutí, nakonec revoluční „myšlenku“ smetl ze stolu. Nokia prý tehdy také uvažovala o prodeji aplikací skrze specializovaný obchod na internetu…
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... tla-iphone
..a končím!
:P
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

4axxis: Ja si iPhone 4 ani nejdem kupovat, kedze nie som ochotny dat za telefon nad 500€. Este aj iPhone 3G co som mal som predal. Takze nie nie som jablckar. :wink: V dnesnom svete je predrazene vsetko, nie iba Apple. No mam od nich jeden produkt a to iPad. Ktory mi pride, ako genialne zariadenie a nahrada notebooku (na cesty, do postele etc. - nie nie je na pracu!) .. a za 500evri mi to nepride ani take drahe.

Hej iPhone mozno postavia za 140evri, no + balenie, naklady na dopravu, vyrobu software etc., sa ta cenu o desiatky % ešte navyssi. Apple si dava tusim 30% marzu (niekde som to aspon cital). Inak mozno su len vsetci upriameni na Apple, a neskumaju takto i ine firmy. Ale je pravda, ze co Jobs s Apple dokazal od 2007 je neskutocne (zavist ostatnych firiem?).

Nepaci sa mi ale vsetko od Apple, ich desktopy a notebooky nie su take dobre (Sn0w Leopard). V tomto si potrpím na svoj high-end herne PC s Windows 7.
Avsak iOS je super. Taktiez, kde je Apple na vrchole, je ich Apple, iTunes, iBooks store. Ine firmy nic take nedokazu (nie Android Market, atd. ktore nedokazu zabezpecit vacsinu platenych aplikacii v nasom regione etc. - nie je konkurencia - warez. V podstate je to jedno, v nasich koncinach podporujeme warez vsetci, vratane mna, takze je to jedno :lol: ).

V marketingu Apple vidim genialitu Steve Jobs-a. Nikto nema taky marketing, sice Apple dava na marketing minimalne penazi. Kto robi taky marketing Apple? Ano presne, my samotni uzivatelia. Jedni kritizuju, a druhi obhajuju Apple. A zla reklama je tiez reklama.

P.S. nechcem sa hadat, je to iba moj skromny nazor

//autoeditácia príspevku (30 Sep 2010, 18:06)
4brm: Hej a tento komentar na PCTuningu to zabil :D
po vojne je každý generál :D
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

V podstate s tebou suhlasim akurat mam iPhone 4 ( dokonalosť sama o sebe ) a nesuhlasim ked vravis ze macbooky niesu "dobre"... Vyskusal som všetkych poprednych 5 značiek notebookov ale ked som presiel na macbook tak to bol skok akoby o 10 rokov dopredu v porovnani s asusom alebo vaiom...
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Clean_Up: ta cena je iba cena komponentov. Nezahrna:
- montaz
- R&D
- marketing (ktory je pochopitelne potrebny)
a snad aj par dalsich veci, ktore ma momentalne nenapadaju. Takze celkova cena pojde este pekne nahor.

A co sa tyka toho marketingu poviem jedno: budte radi. Apple marketing funguje na uzivateloch. Proste ak si s vyrobkom spokojny, povies to svojim kamosom/rodine/nahodnym okoloiducim (priklad: iPod, iPhone, Mac). Ak sa ti nepaci, pripadne ti pride slaby, tak maximalne spomenies, ze ho mas ale odporucat ho nebudes (predchadzajuce Apple TV, zcasti predchadzajuci Shuffle).

Oproti tomu ostatne spolocnosti spoliehaju na velke slova v reklamach (priklad: stereo repraky na mobile, fyzicky nemozne vyuzit, ale dobre to znie) doslovne klamanie v reklamach ( ) a podobne. Samozrejme sa tiez spoliehaju na metodu ako robi Apple (vsak kto uz niekedy neodporucal svoj mobil?), ale superit proti dlhodobo najlepsej spolocnosti v uzivatelskej spokojnosti? iPad ma momentalne myslim 90%, cim prekonal rekord v gadgetoch.
Je proste dovod, preco Apple na prezentacii ukazuje svoje produkty v akcii a Nokia keca o specifikaciach...

Takze co to vravite o marketingu? :lol:

Mimochodom iPhone ma samozrejme vysoku marzu, rovnako ako Samsung Galaxy S, Motorola Droid a mnoho inych. Nic divne, move along.
Nyssow
Darca
Darca

jukel napísal:V podstate s tebou suhlasim akurat mam iPhone 4 ( dokonalosť sama o sebe ) a nesuhlasim ked vravis ze macbooky niesu "dobre"... Vyskusal som všetkych poprednych 5 značiek notebookov ale ked som presiel na macbook tak to bol skok akoby o 10 rokov dopredu v porovnani s asusom alebo vaiom...
Sorry zle som sa vyjadril, myslel som skor ich OS [Sn0w Leopard], ale skor to je len zvyk, ze pracujem 10rokov s Windows-om.
jukel
Professional
Professional

Ja som bol tiež 7 rokov na Windowse od 98 až po Seven... ale mac sa mi zda taky jednoduchší, rýchlejší a v kombinácií s touchpadom sa už nikdy nechcem vrátit k myške a windowsu
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Takže, keď si kupujem iPhone 4, tak platím za všetko ostatné, len nie za prístroj! :?
jukel
Professional
Professional

Ale v tom ostatnom ma iphone navrch od ostatnych telefonov... hardware mozes mat hocijaky aky len chces ale nebudes ho mat tak "vyladený" softwarom ako pri iphone
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Aj napriek tej astro cene, idem do iPhone 4. HW, SW, spracovanie, použité materiály a samozrejme displej nemá konkurenciu. Nemôžem si pomôcť, ale ja ten telefón žeriem. :D
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Clean_Up napísal:Aj napriek tej astro cene, idem do iPhone 4. HW, SW, spracovanie, použité materiály a samozrejme displej nemá konkurenciu. Nemôžem si pomôcť, ale ja ten telefón žeriem. :D
Kto by nežral? :P

@Nyssow - ludi, co povedali vetu "x rokov som mal Windows, ale odkedy som skusil Mac, uz nic ine nechcem" je trocha podozrivo vela, taze asi budu vazne dobre ;)
Nyssow
Darca
Darca

ja viem .. mne sa to stalo pri iPhone i iPad .. akurat na Mac nemam hry :D .

Takze bud konzola + mac, alebo PC. A zatial mam PC dobre, ale kedze hravam hry stale menej a za taky rok bude moj PC zase low-end, no uvidim.
Kazdopadne uz teraz mam hackint0sh takze robim aj so Sn0w Leopard-om. :) [ucim sa]
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Neviete o nejakych uzitocnych matematickych aplikaciach? Poznam akurat Quadratic Master no tam su len kvadraticke rovnice. Nieco na mocniny, odmocniny atd. by sa mi zislo.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Neviem, nechcem byť blbý, ale na mocniny a odmocniny nestačí kalkulačka? Teda ak kraxňu otočíš do vodorovnej polohy, tak ten vstavaný calculator ma celkom dosť funkcií...Viem, že je ešte Soulver a CalcBot...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Všetko okolo iPhone

Príspevok od používateľa viper1993 »

No ono su to trochu ine priklady ako na kalkulacke, keby sa to da tak to sem aj napisem :D
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

skús SpaceTime
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

Wolfram Alpha - este som nevidel mudrejsi soft :D

/pozri si to na googli, nie som tvoja kur*a
jukel
Professional
Professional

Popis ho... nepochopil som čo to robí
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Clean_Up napísal:Aj napriek tej astro cene, idem do iPhone 4. HW, SW, spracovanie, použité materiály a samozrejme displej nemá konkurenciu. Nemôžem si pomôcť, ale ja ten telefón žeriem. :D
jj, aj ja. Teraz mam 3G a hadam v zime budem brat 4ku :)
patex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa patex »

Ano tiez by som rad 3G meni za 4G ale musel by vyraznejsie klesnut na cene aspon teda na moj pausal.. ak nie vezmem zase bez mobilu pausal a necham si 3G
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

No, som medzi vami, iPhone 4 16GB :).
Akurat teraz ked sa mi doje*** pocitac a nemam ziadne nastahovane apps, nemam ziadnu hudbu teda... je mi na hovno najblizsie dni.
Ale je dokonaly ;)
Napísať odpoveď