Než nečo napišeš trochu porozmýšlaj!Mato.y napísal:To nebolo až také rizikové pracovisko.)
Výbuch muničného skladu v Novákoch
Re: Výbuch muničného skladu v Novákoch
Ja som to pracovisko porovnával s vojenskou službou (reagoval som na predošlý príspevok). A v porovnaní s armádou to nie je ANI ZĎALEKA také nebezpečné. Mnoho ľudí, ktorí tam pracovali vraj "ani nevedeli že sa tam niečo také môže vôbec stať" (túto citáciu mám od známeho ktorý tam kedysi pracoval). Takže láskavo ty trochu porozmýšlaj pred tým ako niečo napíšešppk napísal:Než nečo napišeš trochu porozmýšlaj!
-
geoge046
Star
- Kontaktovať používateľa:
A ty 110-krát čítaj až potom píš! Ked niecomu nechapesppk napísal:Než nečo napišeš trochu porozmýšlaj!
--------
K TEME:
No je to sila! Ja som akurat na brigadicke roznasal novinky. A akurat som vstupil do jedného vchodu a za mnou sa zatvárali dvere. A ja som este pocuval hudbu z diskmenu, a za mnou sa teda zatvarali dvere a zrazu rana! DUFFF! A ja ze to sa im zase dvere poriadne pribuchli. A potom si fpoho roznasam dalej a tiez som bol v podobnom vchode, a tiez to iste. A za nejakych 10 minut som prisiel domof bo sa mi minuly novinky. A oco: ze ci som pocul ten ramus, ze mamine az okno zcuclo, co otvarala ventilacku. A potom sme s ocom mysleli ze to tu niekde na sewere, taq sme sa isli pozriet pri jednotu a ja som isiel este aj pomedzi RD, bo sme si mysleli ze asi neaky DOM vybuchol. No a nist som nenachadzal, bo ssa uz dym stratil, bo ho vietor rozfukal. Taq som sa vratil naspat domof. A pustim si radio EXPRES a naraz ze nieco vybuchlo v okoli 15 km od Prievidze. A neskor mi to uz bolo vsetko jasne.
-
krupica_dnb
Medium Professional
Nehoda..... Stalo sa to aj tete- Vyrábala v Chemku Strážske šelijaké veci z nitračných zmesí (pre zauímavosť, aj plastickú C4- ku). Tiež mali prevádzku hlboko vlese...
Ale niekedy dávno jej vybuchol jeden vagón, tiež tlaková vlna vybila okná v 15km vzdialenom Humennom...
Aj kvúli tomu lebo bolo zamračené- tlaková vlna sa takto odrazí a dopadne aj desiatky km ďaleko...
Ale niekedy dávno jej vybuchol jeden vagón, tiež tlaková vlna vybila okná v 15km vzdialenom Humennom...
Aj kvúli tomu lebo bolo zamračené- tlaková vlna sa takto odrazí a dopadne aj desiatky km ďaleko...
Zle si ma pochopil,likvidovani mucie a pod...je velmi nebezbečne pracovisko,akMato.y napísal:Ja som to pracovisko porovnával s vojenskou službou (reagoval som na predošlý príspevok). A v porovnaní s armádou to nie je ANI ZĎALEKA také nebezpečné. Mnoho ľudí, ktorí tam pracovali vraj "ani nevedeli že sa tam niečo také môže vôbec stať" (túto citáciu mám od známeho ktorý tam kedysi pracoval). Takže láskavo ty trochu porozmýšlaj pred tým ako niečo napíšeš
to niektory beru že take nebezpečne nieje tu sa nič nestalo niekolko rokov...
ale teraz!
Ja som reagoval iba na "To nebolo až také rizikové pracovisko"
-
Danny_Vin
Expert
Nieco podobne sa stalo aj vtedy co zasypalo tych banikv v Bani Novaky. Asi 2 dni pre nestastim na tom useku pracoval este moj oco a spolu s kolegami sa stazovali, ze tam presakuje voda. Este len zfarali a uz boli mokri. OPsledne dni uz zacalo presakovat aj blato. Tak ich preradili a na ten usek dali inych, prave tych, ktori boli zasypani. Ale hlavne,ze geologovia a ini co dozeraju na bezpecnost a pod. vraveli: "Chlapi, z coho ste posrati, ved to je uplne bezpecne. To je normalne, ze tu preteka trocha vody." -Racius napísal:Starostovia okolitých obcí protestovali dávnejšie proti zriadeniu tochto komplexu ale nie "šak to nie je nebezpečné". A máme výsledok.
Už len čakám, kedy sa niečo stane v NCHZ.(Novácke chemické závody)
Tam sa ten komplex tiahne pod zem. Pod tymi kopcami co su v okoli maju na niekolko stoviek metrov az kilometrov podzemne chodby, skladiska a ine objekty. A vies si predstavit, co by bolo po retazovej explozii...Drago napísal:a to je stigro ze buchli len tri sklady, lebo podla mojich info je ich tam asi 40...keby bola retazovka tak Novaky uz nie su na mape...
-
Danny_Vin
Expert
Kruta realita. Tym, ze rodinam povedia ,ze ich najblizsi su nezvestni - to je len mierne povedane mrtvi. Existuje tam este nejaka nadej na zivot, ta je vzdy, ale v tomto pripade velmi mala.schw33k napísal:nezvestní = mŕtvi
Podobne to bolo (a este aj je) s tym banskym nestastim v Novakoch. Styoch banikov vyhlasili za nezvestnych a pokial nenajdu tela za mrtvych ich vyhlasit nemozu. A myslim si, ze vsetkym je jasne, ze ti banici su uz mrtvi. To uz bolo jasne druhy den od nestastia. Moj oco (banik v Novakoch) mi celu situaciu vysvetlil, (nie ako media) a hned som pochopil...
A co poskodene rodiny banikov? Dostali ako odskodne 25 000 Sk od ministerky prace, a to je asi tak vsetko. A mrtvym banikom to pocitaju ako neplatene volno.
-
Andi_Cibula
Addict
-
Danny_Vin
Expert
V spravach sa o to uz ani nezujimaju. Ale este ich zial nevytiahli. Rodiny este stale nenasli pokoj, nemohli pochovat svojich manzelov, otcov...skenner napísal:a uz ich vytiahli vobec? nejak tv ani spravy nesledujem...
Bola to chodba so sikmym zrazom a jak sa ta kopa bahna valila dole kopcom nemali snacu ujst a uz vobec nie prezit. Teraz dole v tejto chodbe spravili hradzu a prekopavaju sa postupne z hornej casti chodby. Lenze potrva este minimalne mesiace kym ich vytiahnu. A dovtecy ich nemozu vyhlasit za mrtvych.
btw: Ak by ste sa viac zaujimali o toto nestastie, mozem vam poskytnut uplny "scenar" ako k tomu doslo. (od mojho otca - novackeho banika)
-
JurijRubanov
Light Star
-
zvonenie33
Light Professional
-
qwerty-xyz
pod bytovkou nam auto vybuchlo.Tiez to nebolo bohvieako prijemne ked ti pod oknom streli auto.Mato.y napísal:To nebolo až také rizikové prcovisko. Ten vojenský závod je tam už desiatky rokov a nikdy sa nič nestalo. Mnoho ľudí nikdy nečakalo, že by sa niečo také stalo. Keby si videl tie ohnivé hríby naživo ako aj ja, tak by si nepísal, že sa z toho robí zbytočné haló
A ked je este niekto dnu.
Uplne presne si to vystihol.zvonenie33 napísal:uz sme sice trosku OT ale je podla mna blbost aby davali tym banikom odskodne, to potom mozu dat kazdemu vodicovi kamionu co zomrie, horolezcovi co spadne, zachranarovi co ho strhne lavina...
Inak mam z prvej ruky, ze banici porusili bezpecnost. Najprv sa tam zosunulo trochu zeminy a oni sa isli pozriet co sa tam robi. Podla predpisov mali okamzite vyfarat. Ked tam prisli tak sa to zosypalo uplne. Je to aj v zapise vysetrovacej komisie.
Preco potom dostali odskodne?