Zákaz voľného pohybu cyklistov v lese

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Súhlasíte s obmedzením voľného pohybu cyklistov a jazdcov na koni v lese?

áno
5
5%
nie
81
84%
nechodím do lesa
4
4%
predám bicykel/koňa a kúpim motorku ;)
6
6%

Celkom hlasov: 96

Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: správa

Príspevok od používateľa Steju »

J.O.S.E napísal:aby to nevyzeralo, že ten zákon len pre srandu králikov.
ale ten zákon je veľmi zábavný :) pokutu 5000, to hej, ale kto mi ju dá ? neverím že budú policajti hliadkovať po lesoch.. alebo žeby? to by bolo blbé lebo v zelenom budú celkom nenápadní... ale koniec srandy vážne kto na ten zákon bude dávať pozor ? ale ozaj mi to pripomína ameriku, alebo afganistan?
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Steju napísal:ale ten zákon je veľmi zábavný :) pokutu 5000, to hej, ale kto mi ju dá ? neverím že budú policajti hliadkovať po lesoch.. alebo žeby? to by bolo blbé lebo v zelenom budú celkom nenápadní... ale koniec srandy vážne kto na ten zákon bude dávať pozor ? ale ozaj mi to pripomína ameriku, alebo afganistan?
5000 korún zato je príliš si myslím. Možno budú dávať pozor lesníci, ktorí budú chodiť krmiť zver alebo čo ja viem.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

uz vidim ako budu policajti zakempeni v krovi alebo na strome odkial budu cihat na cyklistov :D
Steju
King
King

mne sa zdá že som niekde čítal o 5000, ale to je jedno koľko... a zas lesníci imo nemajú na to právomoc. a či lesník vôbec vie čo je to cyklocesta a čo turistická značka
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Hovniak napísal:uz vidim ako budu policajti zakempeni v krovi alebo na strome odkial budu cihat na cyklistov :D
čosi oni budú môcť po lese na aute chodiť určite a prečo ? no preto aby dozerali na dodržiavanie zákonov - to určite tak bude bo inak si to neviem predstaviť, ale bolo by úsmevne keby boli na stromoch to by som sa nasmial :)
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drdi21 »

je to kkt-ina.rad chodim do lesa na bycikli.a myslim si ze nikomu tam bycikel ani nezavadzia.ked idu oprti ludia aidu peso tak spomalim.vzdy lepsie na bycikli ako na motorke.bycikel aspon neznecistjuje prostredie.
Steju
King
King

J.O.S.E napísal:čosi oni budú môcť po lese na aute chodiť určite a prečo ? no preto aby dozerali na dodržiavanie zákonov - to určite tak bude bo inak si to neviem predstaviť, ale bolo by úsmevne keby boli na stromoch to by som sa nasmial :)
naštastie sa málokde dostanú autom, pokial to nebude niva, takže im ostáva motorka, bike, pešobus :)
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

Steju napísal:naštastie sa málokde dostanú autom, pokial to nebude niva, takže im ostáva motorka, bike, pešobus :)
a este kon :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

chlapi s tymi policajtmi ste mi vnukli dobru myslienku na biznis .. si zalozim radio a budem tam vysielat dobravne informacie z lesov :-D :-D

.. prikald ... na krizovatke jezkovej polnej stezky a rychlostnej multiucelovej lesnej komunikacie stoji hliadka lesnej policie a kontroluje cyklistov .. pozor odoberaju vzorky hliny z vasich kolies na porovnanie ci ste nejazdili po zakazanych komunikaciach :-) ...

.. proste ten zakon je vysmech zdravemu rozumu :-D :-D :-D ...

Hovniak napísal:a este kon :wink:
lenze pozor .. na bycikli a na koni predsa nemozu .. ci zakony platia iba pre normlanych ludia policajti ich mozu porusovat ? :-D ... aby neskodili prosterdiu a neprekracovali zakon musia po nevyznacenych chodnikoch jazdit vylucne na motmorovych dopravnych prostriedkoch, alebo pesi :-) :-D :-D ... jezis to je za zakon ...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Podľa novely občania nebudú môcť jazdiť po lese na bicykli alebo na koni mimo lesnej cesty alebo vyznačenej trasy. Za porušenie tohto ustanovenia hrozí pokuta do päťtisíc korún. Zákon tiež umožní použitie rúbaňového hospodárskeho spôsobu v prísne určených prípadoch, kedy obnovu lesa nie je možné z hľadiska prírodných podmienok dosiahnuť ostatnými spôsobmi a prirodzená obnova vysokého lesa nie je možná.

Ja neviem co vam na tom vadi,... sak na biku nebudete hadam chodit po rubanisku a rovno dolu na dolinu..... sak sa moze chodit po cestach tak nieje o com ...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

lenze zalezi ako je klasifikovana lesna cesta. . vela bikerov sa radsej povozi po nejako skvelom lesnom chodniku a nie po rozjazdenej zvaznici ,kde viac skaces, prekladas bike a nie jazdis ... co vlaste vadilo zakonodarcom, na tom ze bikeri su v lese ? ...
Steju
King
King

z diskusie zo sme.sk
no tak bikery mame na to mesiac a pol, odteraz kazdy kto pojde na bike niekam do lesa tak bude povinne vybaveny farebnym sprejom a sablonou znacky cyklotrasy a musime vyznacit kadu cestu aj kazdy chodnicek a mozu nam seci kktkovia vyliez na hrby.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Steju napísal:z diskusie zo sme.sk
to sa mi paci :P
ne vazne, ved toto je svojim sposobom obmedzovanie osobnej slobody a volneho pohybu, s tym by sa dalo ist do Haagu, a este zakazu pohyb na konoch, chcem vidiet mestskych polisov - jazdecky oddiel ako to bude dodrziavat, bude tomu konovi hovorit sluzobne vozidlo? v tom parlamente sa musia naramne nudit ked vymyslaju taketo blbiny, kokso, skryta kamera na celom narode a potom sa vsetci vecer rehocu na nas? mor na tych degesov! :evil:
a co sa tyka tej pokuty, tak im asi strasne pieklo na dekel ked dali 5000, ved za buracku autom mas dvojku, teraz vojdes do lesa a dostanes 5k? co uz nemaju na vyplaty? mohol by sa najst daky aktivista a dat podnet na ten tribunal pre ludske prava :idea:
Hawkey
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Hawkey »

energy00 napísal:Podľa novely občania nebudú môcť jazdiť po lese na bicykli alebo na koni mimo lesnej cesty alebo vyznačenej trasy. Za porušenie tohto ustanovenia hrozí pokuta do päťtisíc korún. Zákon tiež umožní použitie rúbaňového hospodárskeho spôsobu v prísne určených prípadoch, kedy obnovu lesa nie je možné z hľadiska prírodných podmienok dosiahnuť ostatnými spôsobmi a prirodzená obnova vysokého lesa nie je možná.

Ja neviem co vam na tom vadi,... sak na biku nebudete hadam chodit po rubanisku a rovno dolu na dolinu..... sak sa moze chodit po cestach tak nieje o com ...
mas pravdu, suhlas. zakon nic nezakazuje, len upravuje pojmy. evidentne drtiva vacsina ludi co sa tu k tomu vyjadrili to vobec nepochopili a jedine co vedia je ze zakon chce vyhnat cyklistov z lesov coz je blbost. To mate podobne ako pri turistike napr. v Tatrach. chodit sa moze len po vyznacenych turist. chodnikoch a ne jak si kdo zmysli. A kazdy normalny clovek co ma seckych 5 pohromade vie co je lesna al. vyznacena cesta a ak ne nech si precita prislusny zakon.
//erytrocyt: namiesto V nepíšeme W a namiesto CH nepíšeme X. Trest : 24 hodín väzenia, v tomto príspevku si to naozaj prehnal.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hawkey.. o ktorý príslušný zákon sa jedná? Ja som našiel akurát názov technickej normy (STN 736108) vymedzujúcej lesnú cestu, ale samotné znenie normy už na nete akosi nieto. A tiež neviem, čo si mám predstaviť pod vyznačenou trasou, ktorú Zákon spomína.. má to byť špeciálny chodník vyznačený, že áno, tu môžu ísť cyklisti? Alebo bude stačiť klasická turistická značka?

Ak máš akékoľvek informácie, hoď ich sem.. ;)

Inak niektoré zdroje uvádzajú, že lesná cesta má byť min 4m široká. Už si viem predstaviť, jak budem po lese behať s pravítkom.. ;)
puls
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa puls »

Hovniak napísal:to ako teraz po lesoch budu chodit policajne hliadky ?
to bude kontrolovat lesna straz nas uz chytili no ze chlapci nabuduce si zoberte penazenky
bocian
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bocian »

Skor by trebalo zakrocit na motorkarov ktory si uzivaju jazdu lesom :evil: Myslim si ze cyklisti neako nenarusaju zivot lesnych zvierat,nespinia vzduch a to ze sa chcu ist niekde rekreovat do prirody je este aj dobre :P
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

bocian napísal:Skor by trebalo zakrocit na motorkarov ktory si uzivaju jazdu lesom :evil: Myslim si ze cyklisti neako nenarusaju zivot lesnych zvierat,nespinia vzduch a to ze sa chcu ist niekde rekreovat do prirody je este aj dobre :P
furt kua zakrocit, zakrocit ... radsej motorkatrom vyhradit vhodne priestory, kde by sa mohli vyblaznit ... to je spravne a nie hned niekomu nicit zivot a postavit ho mimo zakon ...
Beznicku
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Beznicku »

Ked ta chytia na koni mimo lesnej cesty, tak ti zoberu na 5 rokov bic.
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

Podla mna je zakon nezmyselny ale je fakt ze niektory chodia na bicykloch naozaj bezohladne. Minule sa u nas jeden z takejto partie idiotskej zrazil s postarom lebo isli ako blazni po strede cesty vyleteli zo zakruty a obaja boli radi ze su neni mrtvy. Ale radsej by mali nieco robim nieco z motorkami ktore su hlucne plasia zver znecistuju ovzdusie a vacsinou ich soferuju sk****ny zbohatlici co si myslia ze mozu vsetko.
Napísať odpoveď