ja by som mu na to povedal, ze nech si on nabuduce zoberie kalendarpuls napísal:to bude kontrolovat lesna straz nas uz chytili no ze chlapci nabuduce si zoberte penazenky
Zákaz voľného pohybu cyklistov v lese
Takže určite ste sa už aj vy dozvedeli, že technická norma, ktorá špecifikuje pojem lesná cesta, nie je verejná.. aby ste do nej mohli nahliadnuť, musíte zaplatiť nejakých 500sk, ak si ju chcete okopírovať a zobrať domov, suma je ešte o niečo vyššia. (bližšie info sobotné SME)..
Inak výcuc z rozhovoru s ministrom Jureňom pre denník SME:
Akože fakt sila!!!
Inak výcuc z rozhovoru s ministrom Jureňom pre denník SME:
Zdroj: http://www.sme.sk/c/3404353/Jurena-Zaka ... slavu.htmlSME: Na internete je viacero stránok, kde sa cyklisti pýtajú na STN normu o lesných cestách, na ktorú sa zákon odvoláva, keď hovorí, kadiaľ sa dá jazdiť. Rozčuľujú sa, že nie je bezplatne dostupná. V Slovenskom ústave technickej normalizácie nám potvrdili, že stojí 500 korún. Je v poriadku, že si musia cyklisti zaplatiť, aby vedeli, kadiaľ môžu jazdiť?
Jureňa: „O to vôbec nejde, kto príde do lesa, správa sa slušne a jazdí po ceste, nebude mať žiadny problém. Toto je tá bublina, ktorú nafukujeme.“
SME: Aby však zákon mohli dodržiavať, musia poznať normu.
Jureňa: „Vy viete rozlíšiť, čo je cesta?“
SME: Musím predsa vedieť, ako ju definuje norma, keď je to v zákone.
Jureňa: „Môžem to, pochopiteľne, preveriť a nie je problém to sprístupniť a môžeme sprístupniť aj mapy lesných ciest, ktorých je 40-tisíc kilometrov.“
Akože fakt sila!!!
jj.. presne.. zatiaľ všade sa odvoláva iba na toto, že každý predsa vie, čo je cesta a ešte ani raz nepovedal nič konkrétne. Inak som zvedavý, čo mi napríklad povie "vyberač pokút", keď ma chytí na turistickom chodníku Bankov - Jahodná pri KE (červená značka). Keď som začínal s horskou cyklistikou 1994-95, bol to úzky chodník (hlavne v druhej polovici za kamenným hrbom), dnes, vďaka štvorkolkám, to je už riadne široká cesta, ktorou v pohode prejde aj klasické auto/traktor.. 
Aspoň jeden osoh z tých štvorkoliek, že zo všetkých chodníkov nám urobili lesné cesty..
Aspoň jeden osoh z tých štvorkoliek, že zo všetkých chodníkov nám urobili lesné cesty..
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ako tak pozeram, "nevinnym" zakonom vznika poriadna dezinformacia, ktora po nadobudnuti platnosti prerastie v uplny chaos a kazdy bude nadavata na kazdeho a jurena si bude tvrdit to svoje, ze aj male dieta pozna co je cesta. ako u debilov, male dieta ministrom. chcel by som ho vidiet ako sa vykeca pred policajtom, v pripade ze by on isiel na bycikli po lese a zastavia ho 
-
peterkozel
Medium Professional
tento "podarený" zákon má len vytlačiť ľudí z lesov, aby sa mohla zvýšiť kapacita nelegálne ťaženého dreva...
(vlatná skúsenosť => nedávno som sa prechádzal v lese, keď ma takmer zvalcovala tatra doplna naložená drevom... => najlepšie na tom je, že tá oblasť je národný park SR.)
ináč aj naďalej budem jazdiť na biku v lese....
Čo je lesná cesta?
Za lesné cesty sa podľa technickej normy považujú všetky odvozné lesné cesty vybavené vozovkou, ďalej odvozné lesné cesty bez vozovky s pomiestnym spevneným kamenivom, nespevnené zemné lesné cesty a trvalé približovacie nespevnené cesty.
STN 73 6108
Lesná dopravná sieť
- lesná cesta: pozemná komunikácia, ktorá je súčasťou lesnej dopravnej siete, určená je na dopravu dreva, osôb, materiálu, na prejazd špeciálnych vozidiel (zdravotná služba, požiarna), ale môže slúžiť aj na iné ciele, má vybudované zemné teleso a aspoň jednoduché odvodnenie
(vlatná skúsenosť => nedávno som sa prechádzal v lese, keď ma takmer zvalcovala tatra doplna naložená drevom... => najlepšie na tom je, že tá oblasť je národný park SR.)
ináč aj naďalej budem jazdiť na biku v lese....
Čo je lesná cesta?
Za lesné cesty sa podľa technickej normy považujú všetky odvozné lesné cesty vybavené vozovkou, ďalej odvozné lesné cesty bez vozovky s pomiestnym spevneným kamenivom, nespevnené zemné lesné cesty a trvalé približovacie nespevnené cesty.
STN 73 6108
Lesná dopravná sieť
- lesná cesta: pozemná komunikácia, ktorá je súčasťou lesnej dopravnej siete, určená je na dopravu dreva, osôb, materiálu, na prejazd špeciálnych vozidiel (zdravotná služba, požiarna), ale môže slúžiť aj na iné ciele, má vybudované zemné teleso a aspoň jednoduché odvodnenie
-
Sagittarius
Guru
keby len konáre, ale hlavne stromy, kľudne krížom cez turistické značky, to dosvedčí každý kto sa dlhšie pohybuje v lese... to nehovorím keď taký LKT prejde po daždi po nespevnenej ceste: raz som tak tlačil bike DOLU kopcom... skrátka, lesníci robia 100x väčší bordel ako bikeriSagittarius napísal:ved aj tak sa to bude porusovat...a je to blbost....a ved po lese sa niekedy ani poriadne neda ist na biku, lebo vsade su popilene konare, ktore este neodniesli...
... zakázať lesníkom vstup do lesa
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
co je vybudovane zemne teleso OMG ?. . to mi nejako neklape ..a vzhlaom k tomu aspon jednoduchemu odvodneniu, takj to u nas poznam iba dve lesne cestyfoboss napísal: STN 73 6108
Lesná dopravná sieť
... kua si z vyplaty kupim dve stare hrdzave ukrajiny, zistim kde byva pan posranec jurena a je**em mu ich cez plot na zahradku rovno do kvetov