Zákaz voľného pohybu cyklistov v lese

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Súhlasíte s obmedzením voľného pohybu cyklistov a jazdcov na koni v lese?

áno
5
5%
nie
81
84%
nechodím do lesa
4
4%
predám bicykel/koňa a kúpim motorku ;)
6
6%

Celkom hlasov: 96

Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

puls napísal:to bude kontrolovat lesna straz nas uz chytili no ze chlapci nabuduce si zoberte penazenky
ja by som mu na to povedal, ze nech si on nabuduce zoberie kalendar :D ucinnost od 1.9.2007 nech si vykakaju ocka :lol:
puls
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa puls »

Kibo napísal:ja by som mu na to povedal, ze nech si on nabuduce zoberie kalendar :D ucinnost od 1.9.2007 nech si vykakaju ocka :lol:
sak hej preto povedal nabuduce
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

Som cyklista a teda s tym nesuhlasim :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Takže určite ste sa už aj vy dozvedeli, že technická norma, ktorá špecifikuje pojem lesná cesta, nie je verejná.. aby ste do nej mohli nahliadnuť, musíte zaplatiť nejakých 500sk, ak si ju chcete okopírovať a zobrať domov, suma je ešte o niečo vyššia. (bližšie info sobotné SME)..

Inak výcuc z rozhovoru s ministrom Jureňom pre denník SME:
SME: Na internete je viacero stránok, kde sa cyklisti pýtajú na STN normu o lesných cestách, na ktorú sa zákon odvoláva, keď hovorí, kadiaľ sa dá jazdiť. Rozčuľujú sa, že nie je bezplatne dostupná. V Slovenskom ú­stave technickej normalizácie nám potvrdili, že stojí 500 korún. Je v poriadku, že si musia cyklisti zaplatiť, aby vedeli, kadiaľ môžu jazdiť?

Jureňa: „O to vôbec nejde, kto príde do lesa, správa sa slušne a jazdí po ceste, nebude mať žiadny problém. Toto je tá bublina, ktorú nafukujeme.“

SME: Aby však zákon mohli dodržiavať, musia poznať normu.

Jureňa: „Vy viete rozlíšiť, čo je cesta?“

SME: Musím predsa vedieť, ako ju definuje norma, keď je to v zákone.

Jureňa: „Môžem to, pochopiteľne, preveriť a nie je problém to sprístupniť a môžeme sprístupniť aj mapy lesných ciest, ktorých je 40-tisíc kilometrov.“
Zdroj: http://www.sme.sk/c/3404353/Jurena-Zaka ... slavu.html

Akože fakt sila!!!
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

v tom rozhovore povedal nieco v zmysle ze aj male dieta vie rozlisti co je lesna cesta..dieta to mozno vie ale pride nejaky mudry policajt a ma zje*e ze to neviem, pricom som si myslel ze to viem..debilny stat
brm
Darca
Darca

jj.. presne.. zatiaľ všade sa odvoláva iba na toto, že každý predsa vie, čo je cesta a ešte ani raz nepovedal nič konkrétne. Inak som zvedavý, čo mi napríklad povie "vyberač pokút", keď ma chytí na turistickom chodníku Bankov - Jahodná pri KE (červená značka). Keď som začínal s horskou cyklistikou 1994-95, bol to úzky chodník (hlavne v druhej polovici za kamenným hrbom), dnes, vďaka štvorkolkám, to je už riadne široká cesta, ktorou v pohode prejde aj klasické auto/traktor.. ;)

Aspoň jeden osoh z tých štvorkoliek, že zo všetkých chodníkov nám urobili lesné cesty.. :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ako tak pozeram, "nevinnym" zakonom vznika poriadna dezinformacia, ktora po nadobudnuti platnosti prerastie v uplny chaos a kazdy bude nadavata na kazdeho a jurena si bude tvrdit to svoje, ze aj male dieta pozna co je cesta. ako u debilov, male dieta ministrom. chcel by som ho vidiet ako sa vykeca pred policajtom, v pripade ze by on isiel na bycikli po lese a zastavia ho :x
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Kibo napísal:chcel by som ho vidiet ako sa vykeca pred policajtom, v pripade ze by on isiel na bycikli po lese a zastavia ho :x
imunita?
brm
Darca
Darca

Áno, jeho chráni poslanecká imunita, otázne však je, či sa tá imunita vzťahuje na jeho rodinu, ak by s ňou šiel.. :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jimino napísal:imunita?
aha, jasne, ze ma to nenapadlo :D

1200
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

je tolko inych veci co by mali riesit a oni urobia dalsiu nezmyselnu vec, je to cista buzeracia ludi
foboss
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa foboss »

tento "podarený" zákon má len vytlačiť ľudí z lesov, aby sa mohla zvýšiť kapacita nelegálne ťaženého dreva...
(vlatná skúsenosť => nedávno som sa prechádzal v lese, keď ma takmer zvalcovala tatra doplna naložená drevom... => najlepšie na tom je, že tá oblasť je národný park SR.)
ináč aj naďalej budem jazdiť na biku v lese....

Čo je lesná cesta?

Za lesné cesty sa podľa technickej normy považujú všetky odvozné lesné cesty vybavené vozovkou, ďalej odvozné lesné cesty bez vozovky s pomiestnym spevneným kamenivom, nespevnené zemné lesné cesty a trvalé približovacie nespevnené cesty.

STN 73 6108
Lesná dopravná sieť
- lesná cesta: pozemná komunikácia, ktorá je súčasťou lesnej dopravnej siete, určená je na dopravu dreva, osôb, materiálu, na prejazd špeciálnych vozidiel (zdravotná služba, požiarna), ale môže slúžiť aj na iné ciele, má vybudované zemné teleso a aspoň jednoduché odvodnenie
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

ved aj tak sa to bude porusovat...a je to blbost....a ved po lese sa niekedy ani poriadne neda ist na biku, lebo vsade su popilene konare, ktore este neodniesli...
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Sagittarius napísal:ved aj tak sa to bude porusovat...a je to blbost....a ved po lese sa niekedy ani poriadne neda ist na biku, lebo vsade su popilene konare, ktore este neodniesli...
keby len konáre, ale hlavne stromy, kľudne krížom cez turistické značky, to dosvedčí každý kto sa dlhšie pohybuje v lese... to nehovorím keď taký LKT prejde po daždi po nespevnenej ceste: raz som tak tlačil bike DOLU kopcom... skrátka, lesníci robia 100x väčší bordel ako bikeri

... zakázať lesníkom vstup do lesa :P
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Steju napísal:... zakázať lesníkom vstup do lesa :P
mudro! suhlasim, podme spisat peticiu :lol:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

aby som mal rad vsetkych kompetentnych, vyskladam si bike (este nie uplne, ale vacsina :) ) a oni toto [zakon schvalnosti]... som si isty, ze nikto z tych, ktori v tom maju prsty v zivote na bicykli nesedel a nepozna pocit z bicyklovania (po lese)
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Ocúvajte , to ako platí aj pre downhillové akcie ?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

no pri akciách to budú musieť organizátori zabezpečiť u vlastníka lesa.. imho
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

foboss napísal: STN 73 6108
Lesná dopravná sieť
- lesná cesta: pozemná komunikácia, ktorá je súčasťou lesnej dopravnej siete, určená je na dopravu dreva, osôb, materiálu, na prejazd špeciálnych vozidiel (zdravotná služba, požiarna), ale môže slúžiť aj na iné ciele, má vybudované zemné teleso a aspoň jednoduché odvodnenie
co je vybudovane zemne teleso OMG ?. . to mi nejako neklape ..a vzhlaom k tomu aspon jednoduchemu odvodneniu, takj to u nas poznam iba dve lesne cesty :-D ... tym padom ta mozu capnut hocikde hadam ... :-) ...

... kua si z vyplaty kupim dve stare hrdzave ukrajiny, zistim kde byva pan posranec jurena a je**em mu ich cez plot na zahradku rovno do kvetov :-)
brm
Darca
Darca

Na zemné teleso a jednoduché odvodnenie si budeš musieť zaplatiť ďalšie dve normy, z ktorých vyplynú ďalšie špeciálne termíny, ktoré opäť budeš musieť prezisťovať v iných normách. :roll:
Napísať odpoveď