Zákaz voľného pohybu cyklistov v lese

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Súhlasíte s obmedzením voľného pohybu cyklistov a jazdcov na koni v lese?

áno
5
5%
nie
81
84%
nechodím do lesa
4
4%
predám bicykel/koňa a kúpim motorku ;)
6
6%

Celkom hlasov: 96

brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Lesoochranárske zoskupenie VLK uverejnilo na svojich stránkach komplet normu STN 73 6108, ktorú podľa ministra Jureňu ovláda každé malé dieťa.. ;)

http://www.wolf.sk/dok/STN_73_6108.pdf

36 strán, prajem príjemné študovanie. ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Necital si to nahodou alebo nesledoval si diskusie na nete, kde by niekto strucne zhodnotil STNku a co to pre nas cyklistov bude znamenat???
brm
Darca
Darca

Hehe.. no zatiaľ som si to iba raz narýchlo prečítal a bol som z toho väčší jeleň jak predtým. ;) Inak mám taký pocit, že nám môže byť jedno, čo sa píše v norme, aj tak realita bude iná. Aj tak zákon je tak debilne stavaný, že máš x možností na jeho vysvetlenie. Napr. tá značená trasa.. nikde nie je špecifikované, ako má byť značená. Či stačí turistická značka alebo špeciálna cyklistická značka. Každý si to môže vyložiť po svojom.. a aj tak mu to nepomôže pred vyberačom pokút v lese, ktorý to všetko pochopí úplne inak, aj keď možno tiež v medziach uvedeného zákona. :roll:

Zhruba v tomto duchu sa to stále točí dokola na všetkých fórach..
brm
Darca
Darca

http://the.mtbiker.sk/index.php?modul=c ... 1187257340

Oplatí sa prečítať.. výklad zákona podľa advokátskej kancelárie Legal Counsels s.r.o.

Asi predsa to nie je až také zlé ako to na začiatku vyzeralo, aj keď stále ostáva otázka rôznych výkladov zákona rôznymi ľuďmi. :)
cobra121
Amateur
Amateur

zakaz

Príspevok od používateľa cobra121 »

Podla mna to je riadna sporostost. Vsade sa hovori o ekologii a zachrane zeme. Ale podaktori ludia si myslia ze je to nespravne. Ale tymto ludom platime z nasich dani luxusne auta, ktore maju spotrebu aj 20 litrov. V kazdom inom state cyklistom robia cyklochodniky a parkoviska. Na Slovensku nam zakazu povozit sa po lese.
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

akoze.. chcel som sa vratit do tych cias ked som chodil na biku do lesa pre adrenalin teraz to uz bude asi uz vacsi adrenalin pretekat sa s lesnikmi..inac naisto vymenim bycikel za neake enduro..
brm
Darca
Darca

Mapa lesných a pozemných komunikácií, po ktorých by sme sa mali premávať bez obáv o nejaké pokuty. Je to síce menej prehľadné, ale dá sa. Okolie KE ma prekvapilo, že to nie je až také hrozné ako som pôvodne čakal. :)

http://wags.nlcsk.org/LC/Default.aspx
(vo FX mám so stránkou problémy, ale po aplikovaní IEtab všetko beží)
Napísať odpoveď