!!!! Zaruka na telefony u operatora !!!!
-
amd_sk
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: !!!! Zaruka na telefony u operatora !!!!
Vsetko zalezi od toho na koho natrafite 
Asi si cital zle, v T-Mobile s tymto problem nebyva. Vylucne v Orange, tam ta poslu, kade lahsie.ShepDog napísal:Vcera som bol v t-mobile reklamovat Iphone 3g. zarucak nebol na mna a bez problemov.
preco by si mal ist do Orangeu ???
do Nokia servisu ked uz TAk - tam nie je problwm:!:
do Nokia servisu ked uz TAk - tam nie je problwm:!:
-
Kibo
Hardcore addict
Lenže na Slovensku Nokia pravdepodobne zruší dve servisné strediská (CMS, Mobilask) a autorizovaný servis bude iba v zahraničí... Drobné závady sa dajú riešiť v Nokia Care points, ale záručné opravy nie...
-
KamzikPP
Medium Expert
Re:
Juicy a Filipito, absolútne to nezáleží od toho, či máš alebo nemáš niekde známosť. V Nokia autorizovanom servise trvá vždy tak nanajvýš 2 dni, kým Ti telefón dajú dokopy. Mne sa tiež rozlial displej a normálne som prišiel do Nokie (vôbec som neriešil, že telefón je z Orange) povedal som, že aký je problém, a opýtali sa či chcem zálohovať dáta z telefónu. Tak som povedal, že nie, pretože som si to už urobil sám doma. A chlapík povedal, že mám prísť za 2 dni, ale že určite mi príde zajtra SMS. A tak aj bolo. Hneď ráno mi prišla SMS, že telefón je hotový, vzal som auto a šiel som po ňho, takisto mi nahrali nový FW a ešte mi dali aj ochrannú fóliu a šnúrku.Filipito napísal:Juicy, ale problem je v tom ze clovek musi mat na kazdom mieste znamost
Ale to nie je to, čo som chcel povedať. Veľa ľudí je v tomto ale ešte neuvedomelých a nielen čo sa týka mobilov. Takisto aj notebookov, ale to už je offtopic
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2010, 8:53)
Ale ale Kibo, v tomto Ti musím odporovať. Nokia Care vie vyriešiť opravy a závady každého druhu. Sú to špeciálne vyberané a často školené firmy, ktoré vedia, čo robia a takisto majú za každú záručnú opravu nie málo peňazí, pretože keby to mal robiť všetko T-mobile a Orange, tak by to trvalo veeeeeľmi dlho.. To čo si povedal, že Nokia zruší tie dve strediská, neviem čo je na tom pravdy, ale dajme tomu, že áno, v Poprade je jedno servisné stredisko, v Banskej Bystrici ďalšie, v Žiline dokonca dve servisné strediská. Teda všetko sú to Nokia Care pointy, ale uisťujem Ťa, že vo všetkých Ti vybavia reklamáciu. Takže sa neboj.Kibo napísal:Lenže na Slovensku Nokia pravdepodobne zruší dve servisné strediská (CMS, Mobilask) a autorizovaný servis bude iba v zahraničí... Drobné závady sa dajú riešiť v Nokia Care points, ale záručné opravy nie...
-
hojko
Site Admin
KamzikPP: Dovolim si oponovat, pretoze som daval na jesen reklamovat Nokiu v Orange. Kamarat (veduci pobocky) to dal este v ten den priamo v meste do autorizovaneho servisu Nokie, tam bol telefon od piatku do stredy ci stvrtka. Vratili ho s tym, ze nic s nim nie je a ze je v poriadku. Vravim mu, ze to je zbytocne mi ho davat, tak to dal poslat do Bratislavy, tam to bolo asi 2-3 tyzdne, potom sa telefon vratil. Tam chybu nasli, okrem toho mi dali posledny nebroadbandovany firmware a telefon sa mi vratil spat.
@hojko: vidis ukazkovy pristup reklamacie u operatora. Zariadenie je chybne, ale chybu nikdy nedokazu najst. Preto to treba odniest do Care pointov, kde sa o to postaraju ako maju. Toto zial plati iba u Nokii, u inych znaciek to zial take jednoduche nie je.
-
hojko
Site Admin
icefiresr - Telefon bol v autorizovanom servise, podla popisu na nokia.com ide o Nokia Care + Nokia Care
Premium Service. Kedze tam sa chyba nevyriesila, telefon putoval do BA na servis.
Premium Service. Kedze tam sa chyba nevyriesila, telefon putoval do BA na servis.
Chyba sa tam nevyriesila, lebo maju zmluvu s operatorom (skus hadat, preco sa asi tych chyb tak vela nevyriesi, insider look ti hadam podavat nemusim, o kvotach tiez hovorit nebudem). Servis, ktory nie je zmluvny s Orange dostava financie za opravu na zaklade opravy, u Orange servisu je to trosku inak 
-
bb5unlock
Light Professional
Re: Re:
Ako záručný servis pre značku NOKIA je možné využiť len spoločnosť Mobil ASK Slovakia, s.r.o.KazikPP napísal: Ale ale Kibo, v tomto Ti musím odporovať. Nokia Care vie vyriešiť opravy a závady každého druhu. Sú to špeciálne vyberané a často školené firmy, ktoré vedia, čo robia a takisto majú za každú záručnú opravu nie málo peňazí, pretože keby to mal robiť všetko T-mobile a Orange, tak by to trvalo veeeeeľmi dlho.. To čo si povedal, že Nokia zruší tie dve strediská, neviem čo je na tom pravdy, ale dajme tomu, že áno, v Poprade je jedno servisné stredisko, v Banskej Bystrici ďalšie, v Žiline dokonca dve servisné strediská. Teda všetko sú to Nokia Care pointy, ale uisťujem Ťa, že vo všetkých Ti vybavia reklamáciu. Takže sa neboj.
Spoločnosť CMS už servis nevykonáva z dôvodu zrušenia zmluvy zo strany Nokie.
chcem sa opytat ohladom t-mobile ci ma niekto skusenost s tym, ze ako riesia ked som kupil telefon v kosiciach a chcel by som ho reklamovat v t-mobile napr. v poprade zreklamuju ho ? a druha vec ci zreklamuju aj telefon, ktory bol blokovany na t-mobile ale som ho odblokoval ci kontroluju aj to? dakujem ....
O aku znacku a model sa jedna? Pokial viem, odblokovanie vobec nekontroluju (aspon mne ho nekontrolovali na 4 reklamaciach co som mal u nich za sebou).
-
bb5unlock
Light Professional
s reklamaciou v inej predajni by nemal byt problem
co sa tyka blokokovania, tak zalezi od konkretneho pracovnika (vacsinou su ale lenivy to kontrolovat)
co sa tyka blokokovania, tak zalezi od konkretneho pracovnika (vacsinou su ale lenivy to kontrolovat)
-
Weblink
Light Star
Re: Re:
Mobil ASK je na slovensku len do konca roka potom sa uz nokie na slovensku opravovat nebudu (teda zarucne opravy)bb5unlock napísal:Ako záručný servis pre značku NOKIA je možné využiť len spoločnosť Mobil ASK Slovakia, s.r.o.
Spoločnosť CMS už servis nevykonáva z dôvodu zrušenia zmluvy zo strany Nokie.
Neviete mi povedať ako je to momentálne u orange ? momentálne je 8.7.2010 a už by operátori mohli byť normálnejší ... rozmýšľam totiž to nad kúpou iPhone 3GS z Orange (cez bazár kúpený v orange) a viem ze sú neblokované čiže pôjdu na O2, otázka je že ak sa vyskytne reklamácia či mi ju ako 2 majiteľovu uznajú, neviete ako je to momentálne s orange a zárukou ?
-
barbarossa
Light Professional
myslim ze sa nic nezmenilo
ale da sa to nejako spisanim porucnickeho listu alebo tak nejak ze ti povodny majitel da suhlas na narabanie s jeho telefonom a to overi notar.
-
pepo30
Amateur
Myslim, že na to budeš potrebovať spisať u notara splnomocnenie na takuto prípadnú raklamáciu. Inak je to na hlavu postavene, ked robia taketo obštrukcie. Ide im len o to čo možno najviac kresať množstvo reklamácii aj za cenu nespokojneho klienta. T-Mobile zase stale tvrdohlavo blokuje telefony. To maju dohodnute, každý je v niečom naprd, v konečnom dosledku to vyjde nastejno.
Inak aby som nebol uplne od temy, kupoval som pre dceru mobil LG KF700 (kupovaný v Orange) no a bol som ho reklamovat tu v predajni Orange v Seredi a prve čo sa ma opytala panicka, či som ho bral/kupoval ja. Akonahle doznela moja odpoved "nie", bolo po reklamácii. To sa mi stalo minuly víkend, takže stale a nič nezmenilo. No a ona spomínala to splnomocnenie.
Inak aby som nebol uplne od temy, kupoval som pre dceru mobil LG KF700 (kupovaný v Orange) no a bol som ho reklamovat tu v predajni Orange v Seredi a prve čo sa ma opytala panicka, či som ho bral/kupoval ja. Akonahle doznela moja odpoved "nie", bolo po reklamácii. To sa mi stalo minuly víkend, takže stale a nič nezmenilo. No a ona spomínala to splnomocnenie.
Nemá niekto skúsenosti s posielaním mobil. telefónu (s nejakou závadou) Orangu kurierom (samozrejme v záruke a ako 2., 3. ... majiteľ)?
Nevyreklamuju ti ho, musis byt povodny majitel/mat splnomocnenie. Ak nesplnas ani jednu podmienku, tak ho nereklamuj. Ak je to Nokia, tak zbehni do autorizovaneho servisu, tam to neriesia (zatial).
-
poisondart
Amateur
nuž čo sa týka t-mobilu pred rokom som si kúpil nokiu e66 na inzerát ... telefón došiel v poriadku ale po čase užívania sa pokazil sám od seba sa začal vypínať tak som ho niesol do servisu bol ešte v záruke takže mi ho v servise bez problému opravili lenže aj po oprave telefón toto isté robil zase a takto sa to opakovalo ešte dvakrát ... niekde som počul že ked sa telefón tri krát pokazí tak ho vymenia za nový tak som volal kamošovi do t-mobilu že reku mám takýto problém a dostal som odpoveď , že pokiaľ nie som ten kto je prvý majiteľ telefónu tak že mám proste smolu ... ale ako z rozhovoru som pochopil že je to len preto že kým ešte paušál neskončil tak toakéto veci musí riešiť len majiteľ , prípden mat splnomocnenie . takže nakoniec som to vyriešil tak , že som ho zaniesol naspak do servisu a tam mi vymenili komplet celu zakladovu dosku .