kali má pravdu, pohyb proces môže zefektívniť, urýchliť, ale už aj samotou úpravou stravy prídu výsledky.kali520 napísal:Aha, takze ti ludia v tych koncentrakoch schudli vlastne aktivnym pohybom, co na tom zalezi ze za den zrali jeden suchy chleba.![]()
Mnozstvo zradla resp kalorii je vzdy urcujuci pri priberani aj chudnuti, aktivny pohyb robi iba tuto zalezitost efektivnejsou. To znamena ze ked cely tyzden nebudem nic zrat ale popri tom budem lezat na gauci tak aj tak schudnem.
zdravá, vyvážená strava
Re: zdravá, vyvážená strava
čo vravíte na umelé sladidlá? používate ich namiesto cukru? poprípade aké (značky,tekuté-práškové atď..)
Nepoužívam, ale tak niekedy sa ocitnú v produkte a pokiaľ niekto nelogá denne dva litre koly so sladidlami, tak sa nemá čoho báť.
A ovsené vločky? ktoré by si odporučil? dlho kupujem tieto sú fajn ale možno sú aj nejaké lepšie.
Myslím si že je to úplne jedno aké vločky ješ.. A k tým sladidlám. Mám doma stéviu (ak mám nejakú potrebu niečo osladiť) ináč nesladím v podstate nič.
V com vidis rozdiel medzi tymito a inymi vlockami ? Chutovo su vsetky rovnake, jediny rozdiel som spozoroval v hrubke vlociek: jedny su tenucke, len take lupienky a druhe trochu hrubsie a take mi chutia viac.
Co jedavate, ked vase travenie nepracuje idealne ?
Hentie z LIDLa by mali byť celozrnné.
energy00 napísal:V com vidis rozdiel medzi tymito a inymi vlockami ? Chutovo su vsetky rovnake, jediny rozdiel som spozoroval v hrubke vlociek: jedny su tenucke, len take lupienky a druhe trochu hrubsie a take mi chutia viac.
Nevyskúšal som ešte veľa druhov(značiek) vločiek preto sa pýtam ktoré su podľa vás naj.
A ešte posledná vec ma trápi.Pečivu sa vyhýbam,dávam si denne len jednu čiernu(neviem či celozrnnú) žemľu.Ale čítal som že tento chlieb je v pohode http://www.bonavita.sk/active-trvanlivy ... p-103.html ale u nás sa nedá nikde zohnať,tak som v tescu kúpil toto-obrázok v prílohe- ale neviem či je OK z pohľadu zloženia.
Zloženie:
-kvások(ražný celozrnný šrot,voda,ražný múka)
-voda
-pšeničný celozrnný šrot
-ražný celozrnný šrot
-pšeničné zrná
-ovos
-proso
-jačmeň
-pšeničné otruby
-špaldové zrná
-pohánka
-soľ
-môže obsahovať stopy suchých škrupinových plodov a sezamu
V Bille (a možno aj inde) kúpiš Slatinský celozrnný chlieb.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
presne ten isty kupujem uz par tyzdnov aj ja (slatinsky celozrnny) a myslim ze rozdiel medzi normalnym pecivom je poznat/citit
takze odporucam
takze odporucam
Tak jasné, že je. Je to 100% celozrnný, nie tie falošné zafarbené pečivá. A je to normálny chlieb, nie tie čudá od Bonavity.
Umelym sladidlam by som sa vyhybal, obzvlast aspartamu, je neorotoxicky.K!K0 napísal:čo vravíte na umelé sladidlá? používate ich namiesto cukru? poprípade aké (značky,tekuté-práškové atď..)
Najlepsie sladidlo je med (samozrejme kvalitiny najlepsie od vcelara, nie lacna sracka zo supermarketu kde do toho sypu cukor).
Ja ani nesladím,už dávno som si od toho odvykol,no sem tam použijem med.Teraz som chcel vyskúšať nejaké umel. sladidlo lebo med sa mi zdá dosť vysokokalorický.
Ja som kupil teraz steviu, kedze uz ju bezne dostat v bille napr, ale moc mi nechutila, v caji napriklad som ju citil az prilis vyrazne a na pocudovanie mala strasne "chemicku" chut, co mi ale potvrdil aj dalsi kamarat ktory ju pestoval v kochliku na balkone, takze nemal by to byt odrb.
Ake mate s nou skusenosti vy? Je fakt taka uzasna?
kafiatko napísal:minule o ovsených vločkách rozprávala jedna doktorka, že sú síce zdravé ale neodporúča sa ich jesť úplne každý deň, lebo zabraňujú vstrebávaniu vápnika....
Neviem, či som pozerala niečo iné. Ale spomínalo sa to v kombinácii s tým, že by sa nemali jesť iba s jogurtom/mliekom, lebo vtedy sa vápnik v kombinácii s vločkami zle vstrebáva. Vločky môžeš jesť denne, neviem o tom, že by to bolo nejak obmedzované. Ale teda aj s niečim iným, nie iba s niečim mliečnym.
Ja sladím medom, alebo najnovšie mi pribudol do zbierky ďatlový a ryžový sirup z Bio obchodu. A je to sladučké
-
vendo
Guru
ja ju mam na balkone, listky susime, sladit nou nesladim, ked chcem sladke dam si moj med, alebo neodolam horalke 
kazdopadne nepride mi jej chut chemicka vobec, ked sem tam zujem listky je to proste sladka trava
kazdopadne nepride mi jej chut chemicka vobec, ked sem tam zujem listky je to proste sladka trava
-
audiotrack
VIP
ja som kúpil sušenú z číny a spokojnosť. Sladím tým čaj. V pohode stačí jeden lístok, a osladí dostatočne. A chemické sa mi to nezdá vôbec. Je to trošku iné ako cukor, ale už som si zvykol. U mňa spokojnosťColdRain napísal:Ja som kupil teraz steviu, kedze uz ju bezne dostat v bille napr, ale moc mi nechutila, v caji napriklad som ju citil az prilis vyrazne a na pocudovanie mala strasne "chemicku" chut, co mi ale potvrdil aj dalsi kamarat ktory ju pestoval v kochliku na balkone, takze nemal by to byt odrb.
-
t0m4s3
Admin
Ja som k stevii "pricuchol" iba "vdaka" komercnym produktom, na ktorych je tona marketingovych kecov o -30% cukru. Nejaky ovocny dzus sa tym chvalil a ked som sa pozrel na etiketu, tak mal iba o trochu menej cukru ako CocaCola. Wtf?
-
audiotrack
VIP
cukor v potravinách je kapitola sama o sebe. Radšej si kúpim džús ktorý má v zložení písaný cukor ako džús či kolu s náhradnými sladidlami
-
t0m4s3
Admin
A ako sa dozvies ci ten cukor v tom dzuse je z nahradnych sladidiel? Velke nadeje by som tomu nedaval