A/T alebo M/T ?
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
uz teraz sa tesime! dalsi vrah odchovany na undergrounde na nasich cestach. teraz si to neber zle, ale snad z toho vyrasties... (nepotrebujeme vidiet driftovat dalsi supercar a potom pozerat ako ho zoskrabuju z lampy)Sniper-SVK napísal:Ja napr. v PC hrach hram vzdy s MANUALNU,viac si to vychutnam...vodicak este sice nemam,ale ked budem mat,budem jazdit jak blazon
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
... uff podla nazvu temy som sa zlakol, ze to bude o rozhodovani medzi offroadovymi pneumatikami All Terrain a Mud terrain
...
k teme: ... jedine MANUAL, pri jazde autom sa nemas nudit ... sprosti amici nejazdia s manualom preto, aby si mohli pri jazde honit .. a najhorsia kombinacia je automat pod volantom a troma sedadlami vpredu, vedla teba nalepeny nejaky curino ... ved to ani soferovat nemozes, nemas ani priestor aby si tocil volantom
...
k teme: ... jedine MANUAL, pri jazde autom sa nemas nudit ... sprosti amici nejazdia s manualom preto, aby si mohli pri jazde honit .. a najhorsia kombinacia je automat pod volantom a troma sedadlami vpredu, vedla teba nalepeny nejaky curino ... ved to ani soferovat nemozes, nemas ani priestor aby si tocil volantom
-
DanielJackson
Light Expert
Zatiaľ si hovorím zlatý dobrý manuál..
(hlavne keď vidím tie automatiky v amerických filmoch).. ale netvrdím, že ak sadnem do auta s kvalitnou a modernou automatickou prevodovkou (možno MB S600, BMW 7er - v podstate tam sa myslím ani manuál nedodáva), že si ju nezamilujem.. 
..a ešte americké filmy.. nenávidím radenie pod volantom (myslím, že aj wartburg také mal) + 3 sedadlá vpredu.. (ako už bolo spomínané).. pokiaľ sa nieto čoho chytíť/o niečo sa oprieť na stredovej konzole auta.. to nie je auto.
..a ešte americké filmy.. nenávidím radenie pod volantom (myslím, že aj wartburg také mal) + 3 sedadlá vpredu.. (ako už bolo spomínané).. pokiaľ sa nieto čoho chytíť/o niečo sa oprieť na stredovej konzole auta.. to nie je auto.
Re: A/T alebo M/T ?
Mozem len akceptovat nazory tu spomenute v prospech automatickej prevodovky pretoze jazda s nou je lambada a prirovnal by som to k dovolenke v raji. Vela ludi sa v skutocnom zivote ohrna nad automatickou prevodovkou a ze by to nikdy nechceli a ze to musi byt hlupost a ze si clovek nevychutna jazdu.Ale to su len ludia co to nemali moznost vyskusat si alebo mali len malo casu na otestovanie. Odhadom podla mojich predstav tak 97 percent ludi skusiacich automat by uz nemenilo na zastaralu manualnu prevodovku ktora sa do dnesnych dni pouziva v hrdzavych skodovkach a myslia si ze je to frajerina vediet radit.Ale pozor! Radit na prevodovke by sa naucila aj opica v autoskole za dva tyzdne.Umenie nie je vediet radit ale umenie nie vediet jazdit a neobmedzovat a neohrozovat ostatnych. Ten pocit luxusu a slobody pri jazde na automate je krasny a je na nezabudnutie. Ti ludia co uprednostnuju manual su mne len na smiech a vzdy si len pomyslim: Ach ty trulo oravsky, ty si mi v zivote nesedel v poriadnom aute a nejazdil na automate!
-
D4vid
Medium Star
Svizer suhlasim...
-
tonek
Darca
svizer podľa všetkého si vytiahol 3 aj pol roka staru temu ale nevadí.
Aby som nebol od témy dnešné dvojspojkové 7 stupnové automaty sú ine ako 3 rýchlostné skrine z konca 80 rokov, radia presnejšie, rýchlejšie ako človek a možeš si prepnúť do sekvenčného módu(teda aspon u niektorých), čiže v tomto smere vyhráva stroj nad človekom ale opat platí človek je tvor mysliaci a učenlivý čiže manuál sa tak rýchlo nestratí.
ja som za manuál.
Svizer a tebe radím obes sa, pretože bud si druhý Les alebo si si šnupol lajnu alebo si čistý "amík"
Aby som nebol od témy dnešné dvojspojkové 7 stupnové automaty sú ine ako 3 rýchlostné skrine z konca 80 rokov, radia presnejšie, rýchlejšie ako človek a možeš si prepnúť do sekvenčného módu(teda aspon u niektorých), čiže v tomto smere vyhráva stroj nad človekom ale opat platí človek je tvor mysliaci a učenlivý čiže manuál sa tak rýchlo nestratí.
ja som za manuál.
Svizer a tebe radím obes sa, pretože bud si druhý Les alebo si si šnupol lajnu alebo si čistý "amík"
-
D4vid
Medium Star
No v kazdom pripade si myslim ze niekto kto skusi automat ho uz nevymeni...
Tonek prezil som cast zivota na Slovensku, v Spojenych statoch a aj vo Svajciarsku ale nic to nemeni na tom mojom nazore o prevodovkach. Manual je pre ludi co na to nemaju a len to zahovaraju recmi o tom ako si chcu vychutnat jazdu a ze s manualom si ju mozu vychutnat naplno. Uz stare prevodovky v autach v rokoch 1980-1990 boli v pohode, mal som starsi Cadillac Seville a bolo to vlastne moje prve auticko na ktore mam len tie najlepsie spomienky. Malo to ak si dobre pamatam len tri stupne, ale jazda na tom bola pohodova, ved sestlitrovy motor spravil svoje aj na troch stupnoch. Co mam ist do lesa alebo o co sa jedna, lebo som to nepochopil.
-
erytrocyt
VIP
Svizer, za seba ti môžem povedať, že som šoféroval nie jedno auto s automatickou prevodovkou, ale mne to nesadlo. Mám rád klasický manuál. Súhlasím s tebou v tom, že na to, aby človek hodnotil čo je lepšie, musí oba vyskúšať. Mne viac sedí manuál, niekomu automat.
-
tonek
Darca
argumentuješ síce múdro ale nieje to presvedčivé. Takisto ja možem povedať že prvá najrozšírenejšia prevodovka bola manuálna a lenivý američania si to upravili aby to radilo za nich a pritom viem že to nieje pravda. Manuál je manuál, automat je automat. Nikdy nechápem tých okultistov ktorí zastávaju len jeden uhol pohladu a na druhý uplne serú.
Ano 6 valec bol silný motor a tak si typické dlhé prevody typu " 1 - 100, 2 - 160, 3 - rychlobežka" mohli dovoliť ale proste v tej dobe mohli byť síce pohode, ale neboli jednoducho ako manuál.
Okrem iného je to aj sila zvyku, pretože zvyk je železná košela a ked sa nájde taký stereotypista ako som ja(a to verím že ich je hodne) tak to nebude chcieť ani videť...
a to s tým Lesom som myslel ... : pozri si zakladateľa tohto threadru a jeho prispevky
Ano 6 valec bol silný motor a tak si typické dlhé prevody typu " 1 - 100, 2 - 160, 3 - rychlobežka" mohli dovoliť ale proste v tej dobe mohli byť síce pohode, ale neboli jednoducho ako manuál.
Okrem iného je to aj sila zvyku, pretože zvyk je železná košela a ked sa nájde taký stereotypista ako som ja(a to verím že ich je hodne) tak to nebude chcieť ani videť...
a to s tým Lesom som myslel ... : pozri si zakladateľa tohto threadru a jeho prispevky
To je Erytrocyt to o com som pisal vyssie ze manual vychvaluju ti co si nemozu dovolit luxusne auto v podobe automatickej prevodovky a tak to idu zahovarat formou, ze im viacej sedi manual. Bezna prax v zivote ale nebudem ti vnucovat moj nazor. Myslim si aj tak svoje.
Je mi jasne Tonek ze manualna prevodovka bola najrozsireniejsia a v tomto sa s tebou nejdem ani hadat pretoze u europanov to bolo uplne normalne a ci boli americania lenivy alebo chceli nieco viac technologicke vyspele a pohodlnejsie, to je uz debata na dlhsi cas. Zelezna kosela je pekny pojem ale je to stale o tom co pises a nie o stereotype.Keby si si kupil auto s automatom a zistil by si ze pozitok jazdy je moct jazdit, druhou rukou sa skrabkat za uchom a druhou telefonovat, tak by si zistil kde je ten pocit slobody a vyhoda automatu. Mozno si mal moznost skusit automat ale je to ine ked jazdis na tom 10 hodin do roka a ine ked sedis v kare 5 hodin denne pocas celeho roka, vtedy zistis tie pozitiva automatickej prevodovky.
Je mi jasne Tonek ze manualna prevodovka bola najrozsireniejsia a v tomto sa s tebou nejdem ani hadat pretoze u europanov to bolo uplne normalne a ci boli americania lenivy alebo chceli nieco viac technologicke vyspele a pohodlnejsie, to je uz debata na dlhsi cas. Zelezna kosela je pekny pojem ale je to stale o tom co pises a nie o stereotype.Keby si si kupil auto s automatom a zistil by si ze pozitok jazdy je moct jazdit, druhou rukou sa skrabkat za uchom a druhou telefonovat, tak by si zistil kde je ten pocit slobody a vyhoda automatu. Mozno si mal moznost skusit automat ale je to ine ked jazdis na tom 10 hodin do roka a ine ked sedis v kare 5 hodin denne pocas celeho roka, vtedy zistis tie pozitiva automatickej prevodovky.
-
tonek
Darca
no Svizer pekne po poriadku
stranu predtým si písal citujem " Umenie nie je vediet radit ale umenie nie vediet jazdit a neobmedzovat a neohrozovat ostatnych " a teraz píšeš " Keby si si kupil auto s automatom a zistil by si ze pozitok jazdy je moct jazdit, druhou rukou sa skrabkat za uchom a druhou telefonovat " za jazdy sa mam sustrediť na to čo robím a nie škrabať sa po vajciach a iných častiach a vonkoncom nie telefonovať(ja nemusím mať ani automat a robím to), a za daľšie to ma navádza na daľší fakt že či si nechodil do školy v Amerike pretože u nás zaostalých Európanov sa ráta "1,2,3..." alebo možno ked skoro drbla ta postkomunisticka RBMK jadrová el. v Texase či kde to tak ti asi narástli 3 ruky a potom máš prvú, druhú a druhú...
no nevadí stáva sa
Ale ano v podstate máš pravdu teraz si to upresnil ked jazdím v kuse tak automat mi viac vyhovuje.
Len mi potom vysvetli že prečo sa napr. v takých dodávkach a prac. autách LEN automaty? Ved technika je vyspelá určite vedia ako na to. Cena by sa dvihla o pár šupák. Aha viem, pretože to neriadia tak ľudia ako ty.
Aj tak si zastanem názor šupáckeho sedláckeho Európana že mi jednoducho viac vyhovuje manuálna prevodovka a s nou spojený pocit že sedím v aute, a nie doma na gauči pred telkou kde si možem škrabať vajčiska(počkaj ušiská pardon)
stranu predtým si písal citujem " Umenie nie je vediet radit ale umenie nie vediet jazdit a neobmedzovat a neohrozovat ostatnych " a teraz píšeš " Keby si si kupil auto s automatom a zistil by si ze pozitok jazdy je moct jazdit, druhou rukou sa skrabkat za uchom a druhou telefonovat " za jazdy sa mam sustrediť na to čo robím a nie škrabať sa po vajciach a iných častiach a vonkoncom nie telefonovať(ja nemusím mať ani automat a robím to), a za daľšie to ma navádza na daľší fakt že či si nechodil do školy v Amerike pretože u nás zaostalých Európanov sa ráta "1,2,3..." alebo možno ked skoro drbla ta postkomunisticka RBMK jadrová el. v Texase či kde to tak ti asi narástli 3 ruky a potom máš prvú, druhú a druhú...
no nevadí stáva sa
Ale ano v podstate máš pravdu teraz si to upresnil ked jazdím v kuse tak automat mi viac vyhovuje.
Len mi potom vysvetli že prečo sa napr. v takých dodávkach a prac. autách LEN automaty? Ved technika je vyspelá určite vedia ako na to. Cena by sa dvihla o pár šupák. Aha viem, pretože to neriadia tak ľudia ako ty.
Aj tak si zastanem názor šupáckeho sedláckeho Európana že mi jednoducho viac vyhovuje manuálna prevodovka a s nou spojený pocit že sedím v aute, a nie doma na gauči pred telkou kde si možem škrabať vajčiska(počkaj ušiská pardon)
-
hojko
Site Admin
tonek: Predsa kamiony ako Mercedes, Volvo, DAF, Scania atd... montuju do svojich tahacov automaticke prevodovky. U nakladnych aut je toho pomenej, ale aj Mercedes, VW ci Renault je mozne vidiet s automatom. Myslim si ale, ze je rozdie porovnavat osobne aut a nakladne auto s kamionmi, predsa je rozdiel, ci ma auto 1,5 tony alebo ci ma auto aj s nakladom 42 ton. To je ako porovnavat hrusky s jablkami a 99 percent tych, ktori tu pisali pouzivaju osobne auto.
-
Clean_Up
Professional
Jedine automat!
Drbneš tam D, užívaš si jazdu krajinou a nič neriešiš.
Manuál tak v autoškolách a pre tých čo sa učia šoférovať, aby vedeli ísť aj na manuálnej, predsa tých automatov je pomenej. 
-
tonek
Darca
ano maš pravdu a preto som tam velkým napísal LEN(akože iba). Okrem toho opat maš pravdu je tam hmotnostný rozdiel preto som tam napísal "Ved technika je vyspelá určite vedia ako na to"(kedže nesledujem dianie automatické prevodovky v nakladných autách).hojko napísal:tonek: Predsa kamiony ako Mercedes, Volvo, DAF, Scania atd... montuju do svojich tahacov automaticke prevodovky. U nakladnych aut je toho pomenej, ale aj Mercedes, VW ci Renault je mozne vidiet s automatom. Myslim si ale, ze je rozdie porovnavat osobne aut a nakladne auto s kamionmi, predsa je rozdiel, ci ma auto 1,5 tony alebo ci ma auto aj s nakladom 42 ton. To je ako porovnavat hrusky s jablkami a 99 percent tych, ktori tu pisali pouzivaju osobne auto.
Nuž a v poslednom máš opať pravdu že 99 % má osobné auto.
Vase zrovnavanie automatickej a manualne prevodovky u nakladnych aut a kamionov je dost scestne a je to nevhodne pouzitie vzhladom na osobne motorove vozidla, pretoze sa jedna o uplne inu kategoriu automobilov a tak taketo porovnanie nie je na mieste. Mozem sa opytat Tonek ake vlastnis auto alebo ake pravidelne soferujes a tiez aj to, ze aku ma prevodovku? Kolkokrat v zivote si mal moznost soferovat auto s automatickou prevodovkou, ake to bolo auto a kolko kilometrov si na tom najazdil?
jazdil som s aj aj... bmw 320dA a inak vsetko ostatne manualy. Ako nevravim, ze ten automat bol strasne zly, len lava noha furt dostavala tyky 
Ale nic sa nevyrovna jazde po okreske a presny medziplyn pri podradovani a uceniu sa heel&toe. Automat mi prijde vhodnejsi, ked jazdi clovek z donutenia, manual pre radost.
Ale nic sa nevyrovna jazde po okreske a presny medziplyn pri podradovani a uceniu sa heel&toe. Automat mi prijde vhodnejsi, ked jazdi clovek z donutenia, manual pre radost.