Madari nas zachrania!
Re: Madari nas zachrania!
Ešte to aby sme sa učili otčenáš po maďarsky!
)
http://tvnoviny.sk/spravy/svet/madari-i ... likou.html
V linku je video odporúčam pozrieť toľko šovinizmu som ešte nevidel. To video nieje nacizmus ale satanovo dieťa.
V linku je video odporúčam pozrieť toľko šovinizmu som ešte nevidel. To video nieje nacizmus ale satanovo dieťa.
Čo dodať, je to otrasný a primitívno-konšpiračno-stupídny prejav nejakého (zrejme chorého) človeka.
Trochu maďarskej kultúry
Všetko naspäť ! Mindent Vissza
Nad Ostrihomom maďarská zástava,
ale čaká ešte na Komárno,
Bratislavské korzo, most a zrúcaninu košického hradu.
Ľud Lučenca, Rožňavy, Užhorodu prijíma naše heslo!
Všetko naspäť, všetko naspäť, všetko, všetko naspäť!
Späť každý vrch, dolinu našej krásnej Hornej zeme! ( Felvidéku)
Späť každý jeden dub našich bohatých lesov!
Naše rieky, ktorých vodu naša zem pije!
Dolinou Váhu sa maďarská pieseň vznáša do vysokého neba,
a na hrebeňoch Karpát ešte horia naše strážne ohne,
Nitra, Ipeľ a malý Hornád tvoje vody sú dnes ešte čisté vody,
ale budú červené, ak nedostaneme všetko, všetko späť!
Všetko - všetko naspäť! Všetko - všetko naspäť!
Všetko naspäť!
Všetko naspäť je názov jednej z aktualizovaných revizionistických piesní, ktoré dostali Zlatú platňu za vysokú predávanosť. Túto, aj ďalšie v modernom spracovaní pre mládež si možno vypočuť na www.nemnemsoha.hu,
- tu možno kliknúť na: trianon zenébe, ( teda Trianon v hudbe)
- potom na: aktualizált reviziós dalok. ( aktualizované revizionistické piesne)
Stránka je na vysoko profesionálnej úrovni, legálna, čomu nasvedčuje aj fakt, že prvou hudobnou ponukou je maďarská hymna. Táto www stránka je venovaná aj historickým dokumentom o Trianone, rôznym historickým osobnostiam, fotografiám, pohyblivým obrázkom, možno si prezrieť rôzne veľké plagáty o Trianone, objednať si napr. mapu Veľkého Maďarska na mobil.
Obsahuje viacero revizionistických piesní, pôvodných i moderných, týkajúcich sa Slovenska, Srbska, Rumunska a ostatných častí bývalého Uhorska.
Texty piesní však vzbudili nevôľu u viacerých predstaviteľov susedných štátov, napr. Srbska, Rumunska. Predstavitelia týchto krajín ich považujú prinajmenšom za šírenie nenávisti medzi národmi. Rumunské vedenie protestovalo proti tomu, že maďarský parlament a ministerstvo financií podporili CD nahrávku, obsahujúcu aktualizované revizionistické piesne. Podľa rozhlasových správ Vasile Dancu v jednom zo svojich ministerských prejavov zdôraznil, že v záujme partnerských dialógov sa treba vyhnúť gestám, ktoré zvyšujú nedôveru. Privítal, že jednotlivé maďarské politické strany odsúdili objavenie sa nahrávok s aktualizovanými revizionistickými piesňami. Zdôraznil, že maďarské vedenie by malo oveľa viac urobiť v záujme zastavenia a propagandy iredentistických prejavov. Považuje ich za dôvod zvyšovania nedôvery a gesto, hatiace vzájomný dialóg.
Bude, bude, bude... Lesz, lesz, lesz
Bude, bude, bude, aj napriek tomu bude,
na horách a v dolinách bude svadba, sviatok !
naše budú ešte Košice, Bratislava, Prešov !
Akokoľvek sa vzpierajú, hádajú, nadrapujú,
o to sa postará bravúrny Maďar!
táto krajina bude znova iba naša !
Bude, bude, bude, aj napriek tomu bude
aj Koložvár bude znova maďarské mesto.
mať aj Sabadka znova maďarský názov.
Naša bola tisíc rokov,
ani jednu dedinu im nenecháme !
To je vierovyznaníe každého Maďara:
Bude, bude, bude, aj tak bude
Maďarsko bude znovu veľké a šťastné!
preložila
http://www.eva.jassova.szm.com/
Ešte pár hodnotných pesničiek
Magozott Cseresznye Kassa
Magozott Cseresznye - Igazságot Magyarországnak!
Felvidék
Kárpátia Felvidék!
Lesz még
Minden drága, vissza Prága
Krátky slovník maďarského jazyka
Minden drága, vissza Prága - Všteko drahé, naspäť k Prahe!!! /kričali Maďari na okupovaných územiach SR po dlhšom pobyte v Maďarskom kráľovstve/
Vesseň Ťrianon - Preč s Trianonom
Tót nem ember - Slovák nieje človek
Minimálne tieto 2 frázy potrebuje každý návštevník Maďarska, patria tam k základnej slovnej zásobe
Všetko naspäť ! Mindent Vissza
Nad Ostrihomom maďarská zástava,
ale čaká ešte na Komárno,
Bratislavské korzo, most a zrúcaninu košického hradu.
Ľud Lučenca, Rožňavy, Užhorodu prijíma naše heslo!
Späť každý vrch, dolinu našej krásnej Hornej zeme! ( Felvidéku)
Späť každý jeden dub našich bohatých lesov!
Naše rieky, ktorých vodu naša zem pije!
Dolinou Váhu sa maďarská pieseň vznáša do vysokého neba,
a na hrebeňoch Karpát ešte horia naše strážne ohne,
Nitra, Ipeľ a malý Hornád tvoje vody sú dnes ešte čisté vody,
ale budú červené, ak nedostaneme všetko, všetko späť!
Všetko - všetko naspäť! Všetko - všetko naspäť!
Všetko naspäť!
Všetko naspäť je názov jednej z aktualizovaných revizionistických piesní, ktoré dostali Zlatú platňu za vysokú predávanosť. Túto, aj ďalšie v modernom spracovaní pre mládež si možno vypočuť na www.nemnemsoha.hu,
- tu možno kliknúť na: trianon zenébe, ( teda Trianon v hudbe)
- potom na: aktualizált reviziós dalok. ( aktualizované revizionistické piesne)
Stránka je na vysoko profesionálnej úrovni, legálna, čomu nasvedčuje aj fakt, že prvou hudobnou ponukou je maďarská hymna. Táto www stránka je venovaná aj historickým dokumentom o Trianone, rôznym historickým osobnostiam, fotografiám, pohyblivým obrázkom, možno si prezrieť rôzne veľké plagáty o Trianone, objednať si napr. mapu Veľkého Maďarska na mobil.
Obsahuje viacero revizionistických piesní, pôvodných i moderných, týkajúcich sa Slovenska, Srbska, Rumunska a ostatných častí bývalého Uhorska.
Texty piesní však vzbudili nevôľu u viacerých predstaviteľov susedných štátov, napr. Srbska, Rumunska. Predstavitelia týchto krajín ich považujú prinajmenšom za šírenie nenávisti medzi národmi. Rumunské vedenie protestovalo proti tomu, že maďarský parlament a ministerstvo financií podporili CD nahrávku, obsahujúcu aktualizované revizionistické piesne. Podľa rozhlasových správ Vasile Dancu v jednom zo svojich ministerských prejavov zdôraznil, že v záujme partnerských dialógov sa treba vyhnúť gestám, ktoré zvyšujú nedôveru. Privítal, že jednotlivé maďarské politické strany odsúdili objavenie sa nahrávok s aktualizovanými revizionistickými piesňami. Zdôraznil, že maďarské vedenie by malo oveľa viac urobiť v záujme zastavenia a propagandy iredentistických prejavov. Považuje ich za dôvod zvyšovania nedôvery a gesto, hatiace vzájomný dialóg.
Bude, bude, bude... Lesz, lesz, lesz
na horách a v dolinách bude svadba, sviatok !
naše budú ešte Košice, Bratislava, Prešov !
Akokoľvek sa vzpierajú, hádajú, nadrapujú,
o to sa postará bravúrny Maďar!
táto krajina bude znova iba naša !
aj Koložvár bude znova maďarské mesto.
mať aj Sabadka znova maďarský názov.
Naša bola tisíc rokov,
ani jednu dedinu im nenecháme !
To je vierovyznaníe každého Maďara:
Bude, bude, bude, aj tak bude
Maďarsko bude znovu veľké a šťastné!
preložila
http://www.eva.jassova.szm.com/
Ešte pár hodnotných pesničiek
Magozott Cseresznye Kassa
Magozott Cseresznye - Igazságot Magyarországnak!
Felvidék
Kárpátia Felvidék!
Lesz még
Minden drága, vissza Prága
Krátky slovník maďarského jazyka
Minden drága, vissza Prága - Všteko drahé, naspäť k Prahe!!! /kričali Maďari na okupovaných územiach SR po dlhšom pobyte v Maďarskom kráľovstve/
Vesseň Ťrianon - Preč s Trianonom
Tót nem ember - Slovák nieje človek
Minimálne tieto 2 frázy potrebuje každý návštevník Maďarska, patria tam k základnej slovnej zásobe
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Jedna paní povídala ... a koľko je podobných ľudí na Slovensku ?IvanSk napísal:http://tvnoviny.sk/spravy/svet/madari-i ... likou.html
Bože prečo musí správny Slovák rýpať do Maďarov ? Čo ti Ivko spravili ??? Zas sa pozri čo robí tvoj kamarát Janko ale toho už sem nedáš čo ?
Kedy pochopíte, že čím viacej budeme do seba rýpať tým to bude horšie a horšie ... Veď stačí ignorovať a ignorovať každého to potom prestane baviť !
cuteSTYLE69
Problém je že ja nie som včerajší a na tieto udalosti som upozorňoval dávno predtým než sa Janko aj s SNS dostali do vlády!
Neboj sa, ja si dobre pamätám kde to začalo, mňa médiá nepresvedčia, že to začalo Jankom. Janko bol len reakcia na zdvíhajúci šovinizmus v Maďarsku.
Keď Janko ešte mal pravú SNS a dalmatínsky cap ľavú, Maďari už takéto videá nakrúcali a tvrdili rôzne "fašizmy".
Nehovoriac o vysokej podpore Jobbiku a maďarskej gardy.
Azda mi nechceš nahovoriť že 44 percent občanov-voličov z Maďarska nevie čo tvrdí Orgán?
Na Slovensku niet slovenského subjektu ktorý má v programe revizionizmus a iredentu.
Niekde som mal aj presné číslo koľko percent Maďarov podporuje revizionizmus či sa im zdá Trianon nespravodlivý a to číslo bolo tuším väčšie ako 50 percent. To už je čo povedať. Napätie nestupňuje Slota, ten len Maďarom nabíja kanón.
Problém je že ja nie som včerajší a na tieto udalosti som upozorňoval dávno predtým než sa Janko aj s SNS dostali do vlády!
Neboj sa, ja si dobre pamätám kde to začalo, mňa médiá nepresvedčia, že to začalo Jankom. Janko bol len reakcia na zdvíhajúci šovinizmus v Maďarsku.
Keď Janko ešte mal pravú SNS a dalmatínsky cap ľavú, Maďari už takéto videá nakrúcali a tvrdili rôzne "fašizmy".
No koľko? V Maďarsku má Orbán, ktorý tvrdí že Košice budú znova maďarské vyše 44 percentnú podporu.Jedna paní povídala ... a koľko je podobných ľudí na Slovensku ?
Nehovoriac o vysokej podpore Jobbiku a maďarskej gardy.
Azda mi nechceš nahovoriť že 44 percent občanov-voličov z Maďarska nevie čo tvrdí Orgán?
Na Slovensku niet slovenského subjektu ktorý má v programe revizionizmus a iredentu.
Niekde som mal aj presné číslo koľko percent Maďarov podporuje revizionizmus či sa im zdá Trianon nespravodlivý a to číslo bolo tuším väčšie ako 50 percent. To už je čo povedať. Napätie nestupňuje Slota, ten len Maďarom nabíja kanón.
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
A neni to jedno koľko ? Nestači ti že Slovensko nikdy nebude maďarské "ani 1 m^2" ? Podľa mňa, a teraz Ťa nechcem uraziť, ho stupňujú takí ako ty a tebe podobný. Kebyže naše sprosté média neinformujú o tejto trápnej roztržke - našimi vzťahmi (napr. kauza Malinová a pod.) tak by tu bol kľud a jedine na čo by si ľudia spomenuli pri slove Maďarsko by bol Balatón a výborné jedlo. A nech si pre mňa za mňa pália maďari vlajku koľko chcú.
Nevedieť a neexistovať sú 2 rozdielne veci.Re: Madari nas zachrania!
A neni to jedno koľko ? Nestači ti že Slovensko nikdy nebude maďarské "ani 1 m^2" ? Podľa mňa, a teraz Ťa nechcem uraziť, ho stupňujú takí ako ty a tebe podobný. Kebyže naše sprosté média neinformujú o tejto trápnej roztržke - našimi vzťahmi (napr. kauza Malinová a pod.) tak by tu bol kľud a jedine na čo by si ľudia spomenuli pri slove Maďarsko by bol Balatón a výborné jedlo. A nech si pre mňa za mňa pália maďari vlajku koľko chcú.
V Maďarsku existuje revizionizmus už od 1 sv. vojny prakticky nepretržite len bol potláčaný, respektíve sa o ňom neinformovalo. To však neznamená, že nebol prítomný.
Vieš, čo je podľa teba lepšie? Žiť v nevedomosti alebo poznať susedove zámery?
Že Slovensko nikdy nebude maďarské to ti nemôže nikto garantovať.
Nuž exitujú 2 prístupy, prvým je sa hrať na mŕtveho chrobáka a agresorovi nevzdorovať, možno ho to časom prestane baviť no zatiaľ ho to neprešlo od 1918 roku.
Druhý je postaviť sa mu a to značí v určitom zmysel mu klásť odpor, čo on využíva na svoju propagandu. Slota však slúži Maďarom viac ako je potrebné. Bohužiaľ ten človek len tára a v skutočnosti nič nerobí, ba týmito zbytočnými táraninami len provokuje.
Ja neviem ktorý prístup je lepší či hrať mŕtveho chrobáka alebo sa agresorovi postaviť, každý má svoje plusy a mínusy.
Keď hraješ mŕtveho chrobáka, agresor ťa nechá ale poberie si čo môže a bude ťa šikanovať - teda prežiješ aj keď v obmedzenom zmysle. Keď sa agresorovi postavíš môžeš dopadnúť zbitý alebo celkom zahynúť, avšak keď agresor uvidí že si sa mu postavil možno stiahne chvost. Ak nie a dôjde ku konfrontácii, máš istotu že na čas ti agresor dá úplný pokoj a bude sa krajina môcť slobodne rozvíjať hoci za cenu vlastného života.
Ivan: ak by prve madarske vojenske auto prekrocilo uzemie SK, najprv by ich zlincovali ludia lopatamy, potom vojaci puskamy a nakoniec NATO by rozdelilo HUN medzi okolite staty.. ci si myslis ze maju nuklearnu zbran a cakaju na vhodnu prilezitost ju odpalit na zilinu ?
slovaci narodeny na slovensku s madarskou narodnostou nechcu zo slovenskeho statu spravit ani madarsko ani uhorsko ani nic ine.
slovaci zijuci na SVK spolu s madarmi nemaju spolu problemy a nikdy nemali. Slovaci sa dokonca stahuju do madarska a neutekaju odtial, je im tam dobre. Dokonca sa v Rajke ci Levéli dohovoris na urade po slovensky, pomozu ti vyplnit kadejake prihlasky..
obe strany vsak maju extremistov a ich privrzencov, ktory tento stav neakceptuju a nechcu vidiet, neveria, len silou mocou bojovat.. (BO BOJA ! ZA MIER...zas to tu je)
BTW, prognozy z prveho prispevku (5r stare) sa nakoniec nenaplnili..
slovaci narodeny na slovensku s madarskou narodnostou nechcu zo slovenskeho statu spravit ani madarsko ani uhorsko ani nic ine.
slovaci zijuci na SVK spolu s madarmi nemaju spolu problemy a nikdy nemali. Slovaci sa dokonca stahuju do madarska a neutekaju odtial, je im tam dobre. Dokonca sa v Rajke ci Levéli dohovoris na urade po slovensky, pomozu ti vyplnit kadejake prihlasky..
obe strany vsak maju extremistov a ich privrzencov, ktory tento stav neakceptuju a nechcu vidiet, neveria, len silou mocou bojovat.. (BO BOJA ! ZA MIER...zas to tu je)
plusminus napísal:Ivan: ak by prve madarske vojenske auto prekrocilo uzemie SK, najprv by ich zlincovali ludia lopatamy, potom vojaci puskamy a nakoniec NATO by rozdelilo HUN medzi okolite staty.. ci si myslis ze maju nuklearnu zbran a cakaju na vhodnu prilezitost ju odpalit na zilinu ?
To je značne zjednodušený pohľad ktorý podávajú médiá.
Že Slováci na juhu nemajú problémy si môžeš overiť v Nových Zámkoch či Komárne kde súsošie Cyrila a Metoda musí byť umiestnené na streche budovy M.S. Slovenské rodiny ktoré žijú v oblastiach kde Slováci tvoria menšinu musia svoje deti dávať do škôl s vyučovacím jazykom maďarským lebo na to aby dieťa poslali do školy slovenskej nemajú financie. Takto sa de fakto aj zo slovenských detí vyrábajú Maďari, ktorí po slovensky dobre nevedia. Nuž a keď niekto chce zmeniť zákon, na ulici vystúpia stovky nevedomých Slovákov, ktorí tento zákon sami zhatia a tak len prispievajú k neriešeniu problémov. Jazykový zákon, vlastenecký zákon. To všetko mohlo pomôcť Slovákom na juhu.
To že o tom bežný občan netuší je jeho chyba, pretože sa o to nezaujíma. Ja mám s týmto dosť skúseností lebo sa pohybujem v prostredí kde chodia títo ľudia - Slováci a sťažujú sa. Paradoxne niektorí tvrdia, že je väčší problém s Maďarmi žijúcimi na Slovensku ako s tými v Maďarsku. To že sa problémy neriešia ani o nich nehovorí neznamená že neexistujú, rovnako sa obchádza aj riešenie cigánskej otázky. Hrajeme sa že neexistuje a že sa vyrieši eurofondami.
Obidve strany majú extrémistov?
Akých? U nás SP nemá žiaden problém s Maďarmi. Jediný kto na nich slovne útočí je Slota.
V Maďarsku má Orbán útočný šovinista 44 percent hlasov a to ešte nehovoriac o podpore Jobbiku ktorý sa dostal do europarlamentu. Tak o čom sa bavíme? V Maďarsku budú útoční šovinisti vládnou stranou a budú smerovať chod Maďarska. U nás bol Slota iba príveskom.
A to ešte nehovorím o silnej podpore Maďarov ktorú majú za hranicami a hlavne v USA. Slovensko sa s nimi porovnávať nemôže, naša diplomacia nestojí za reč. Maďarská diplomacia by si hravo dokázala zariadiť aj rozparcelovanie Slovenska.
-
tehla
Pokiaľ si niekto mysli, že napätie rozduchava nejaky Slota a par opitych chlapov v krčme, nech si zisti fakty ako to naozaj je.
Jobbik, strana zastupujuca maďarsko aj v Europarlamente, ktorá má voličskú podporu 15% podľa posledných prieskumov otvorene hovorí, že treba vyriešiť hranice a na to potrebujú silnú armádu. Toto je čistý útočný šovinizmus:
Jobbik, strana zastupujuca maďarsko aj v Europarlamente, ktorá má voličskú podporu 15% podľa posledných prieskumov otvorene hovorí, že treba vyriešiť hranice a na to potrebujú silnú armádu. Toto je čistý útočný šovinizmus:
Maďarský Jobbik chce, aby Trianonská dohoda prešla revíziou. Kandidát na ministra spravodlivosti po nastávajúcich voľbách dokonca otvorene hovorí o „úprave hraníc“. A k tomu vraj potrebujú „silnú armádu“.
Denník Pravda cituje výroky advokáta Tamása Gaudiho-Nagya, ktoré uverejnila agentúra MTI, a ktoré nemajú so slušným a priateľským spolunažívaním národov a štátov nič spoločné. Ten sa na mítingu v Debrecíne prihlásil k tým, ktorí spochybňujú Trianonskú dohodu. Čo sa týka „zabezpečenia sebaurčenia zahraničných maďarských území“ tvrdí dokonca, že „keď to bude potrebné, v danom prípade sa prostredníctvom referenda môže uskutočniť úprava hraníc“. Kandidát na ministra spravodlivosti má jasné aj, ako to dosiahnuť: „Na to potrebujeme silnú armádu.“
http://www.aktuality.sk/clanok/159520/t ... nu-armadu/
Ivan trepes pixoviny.
Deti musia davat do madarskych skol ? Preber sa. Sam som chodil do skoly, ktora bola pol na pol slovenska a madarska. Ziadny konflikt so ziadnym madarom som koli tomu, ze som zo slovak nikdy nemal. BTW, kedze tvrdis ako tvrdis, isto som mal protekciu ze som sa dostal na slovensku skolu ze ? kedze ma museli dat do madarskej podla tvojich slov. (obec ma cca 70% obyvatelov mad. nar.)
Nechavam ti eso v rukave, uz sa nevyjadrim, je to stale ta ista tvoja platna.. pripada mi to ako keby to bola ina forma istych svedkov...
Deti musia davat do madarskych skol ? Preber sa. Sam som chodil do skoly, ktora bola pol na pol slovenska a madarska. Ziadny konflikt so ziadnym madarom som koli tomu, ze som zo slovak nikdy nemal. BTW, kedze tvrdis ako tvrdis, isto som mal protekciu ze som sa dostal na slovensku skolu ze ? kedze ma museli dat do madarskej podla tvojich slov. (obec ma cca 70% obyvatelov mad. nar.)
Nechavam ti eso v rukave, uz sa nevyjadrim, je to stale ta ista tvoja platna.. pripada mi to ako keby to bola ina forma istych svedkov...
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
tehla ty si naozaj myslíš, že by napr. EÚ dovolila akúsi zmenu hraníc ktoréhokoľvek štátu ?
Nebuď naivný a otvor oči je rok 2010 !!!
-
tehla
EU? Hovori ti niečo Kosovo? Ale ved ty si aj tak želaš zanik Slovenska, pre teba to neni žiadna zla správa a pozeram že podľa tvojej schemičky su Slovaci čistý odpad, ale v EU vladnu čestný a bohabojní občania, ktorí nikdy nedovolia žiadnu nespravodlivosť. Holt už ich dovolili, aj sa podieľali na viacerých. No veď uvidime, ako to nakoniec cele dopadne.cuteSTYLE69 napísal:tehla ty si naozaj myslíš, že by napr. EÚ dovolila akúsi zmenu hraníc ktoréhokoľvek štátu ?Nebuď naivný a otvor oči je rok 2010 !!!
plusminus napísal:Ivan trepes pixoviny.
Aká moja platňa, veď ti hovorím svoje zážitky a zážitky ľudí ktorí sa chodia sťažovať, že ich deti sú nútené chodiť do škôl s maďarským vyučovacím jazykom, že sú nútení v kostole počúvať maďarské omše, že majú rozhlas v maďarčine.
Do slovenskej školy deti dať nemôžu lebo často krát je vzdialená niekoľko desiatok kilometrov a na to nemajú peniaze.
Nuž a porovnávať slovenský obranný nacionalizmus s veľkomaďarským šovinizmom /ktorý je navyše úplne mylný, pretože vychádzajú z predstáv že Uhorsko bolo maďarským štátom, čo vonkoncom nieje pravda. Maďari v uhorsku do 1790 roku tvorili do 28 percentnú menšinu/ je ako porovnávať kocku s guľou.
Ako hovorím v Maďarsku je vládou podporovaný revizionizmus aj tie dve pesničky Lesz lesz lesz a mindent vissza vyšli na kazetách so štátnou podporou! NA Slovensku je jeden Slota ktorý Maďarom nabíja kanón.
Nuž a že Maďari na Sk nechcú autonómiu, to vidíme už majú kultúrnu a teraz volia SMK, ktoré nepochybne má záujem o teritoriálnu autonómiu, len sa o tom pre istotu nevyjadruje do médií. O HÍD-e sa ani zmieňovať nebudem Bugár je pre mňa jeden slizký had. Čáky je pre mňa hodnotnejší človek, pretože svoje myšlienky neskrýva.
Keď nechcem autonómiu nevolím etnicky a strany ktoré k autonómii smerujú. Zaujímavé hlavne je, že SMK vznikla spojením troch maďarských strán, nie na politickom ale tiež na etnickom princípe iba pre to aby sa dostali do parlamentu.
To je ako by sa u nás spojili SDKU, SMER , HZDS na podklade slovenskosti.
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Nuž keď sú menšina v danej komunite tak sa nemôžu čudovať nie ?IvanSk napísal: Aká moja platňa, veď ti hovorím svoje zážitky a zážitky ľudí ktorí sa chodia sťažovať, že ich deti sú nútené chodiť do škôl s maďarským vyučovacím jazykom, že sú nútení v kostole počúvať maďarské omše, že majú rozhlas v maďarčine.
A koho je to problém ? Tak nech sa odsťahujú...IvanSk napísal: Do slovenskej školy deti dať nemôžu lebo často krát je vzdialená niekoľko desiatok kilometrov a na to nemajú peniaze.
cuteSTYLE69 pozor na taku argumentaciu. lebo tak isto mozem argumentovat aj ja a tvrdit nech sa madari odstahuju za hranice. ako vidis argumentacia dost hlupa a priestrelna.
iba pluk v Ziline stoji za to
neviem ako to myslel (ak vobec myslel) ale dovod moze byt ten ze Zilinsky pluk je Pluk specialneho urcenia (nase elitne jednotky)