nordkapp_pb:
ze niektore formy aktivizmu su zle, lebo su trestne ... a to je proste vyssi princip
Takže napríklad posledný náckovská demonštrácia v Drážďanoch, ktorá skončila absolútnym fiaskom len preto, že antifašisti "porušili zákon" a zablokovali všetky ulice a pravorukí jednoducho nemali kam ísť, bola správna, lebo bola riadne nahlásená a naopak, blokáda bola nenahlásená, čiže trestná.
Kód: Vybrať všetko
Antifašistická opozice by nad neonacistickou lůzou těžko mohla vyhrát, pokud by lidé neporušili zákon a nesešli se v tak hojném počtu, přestože jejich demonstrace byla ilegální a policie je vyzvala k odchodu. Naštěstí tentokrát zvítězil racionální a pragmatický přístup nad slepou úctou k nesmyslným zákonům.
Ja chápem, že práva ľudí sú v nejakom pomyselnom rebríčku najvyššie, lebo ide predsa o človeka, ale dehonestovať nejaké akcie za záchranu zvierat v Číne, alebo kdekoľvek inde, "len" preto, že sú tam porušované aj práva ľudí, mi príde jednoducho ako chybné a nesprávne uvažovanie.
Dúfam, že si ma už pochopil, jednoducho niekedy je potreba porušiť "zákon", aby sa spravila dobrá vec, takisto napríklad Povstanie v 44-tom bolo "protištátne", ale muselo sa "spraviť.
Túto vec už považujem za uzavretú.
len aby si nemusel pripustit, ze sa proste neda rovnako efektivne zabezpecit nezavadnost produktov bez testovania na zvieratach
Toto svoje tvrdenie si stále nijako nepodložil, ani nedokázal, takže sa v podstate nie je o čom baviť.
K tej tvojej otázke ako.
Vidno, že si ten pôvodný link ani veľmi nečítal, lebo si tam mal odkaz na web, kde más napísané všetko, ohľadne toho:
http://www.netestovanonazviratech.cz/al ... ratech.htm
Mohol by si sa vyjadriť aj k tomuto, určite si od roku 2013 nekúpiš žiadny výrobok (kozmetický) z EÚ, že ?
Od března 2009 platí v EU zákaz testování kosmetiky na zvířatech. Z tohoto zákazu však existují tři výjimky - tři typy testů (pro něž jsou a budou používána značná množství zvířat). Až v roce 2013 tedy bude zákaz úplný a bude se týkat i obchodování s kosmetikou testovanou na zvířatech.
V dalších zemích v Evropě a po celém světě testování kosmetiky na zvířatech nadále probíhá. Výrobky testované na zvířatech nebo obsahující složky tímto způsobem otestované tak stále tvoří velkou část nabídky na našem trhu. Nápisy na obalech, prohlašující, že výrobky nebyly testovány na zvířatech sice mohou být pravdivé, ale pouze ve vztahu k hotovému výrobku, ne k jednotlivým složkám.
K tomuto už nie je viac čo dodať.
nato aby som to ja zle pochopil si musel teda ty uviest zly zdroj

pretoze to tam bolo jasne napisane ze "animal friendly" nalepku mozu dostat aj vyrobky ktore sice neboli testovane na zvieratach ako komplet, ale po zlozkach kludne mohli byt ... kazdy to tu chape, iba ty nie ?
Ako sa v nich však vyznať? Mnoho firiem sa síce chváli, že netestuje hotové výrobky, ale veselo testujú mnohé ich zložky. Produkt tak nemožno označiť za skutočne “netestovaný na zvieratách”!
A ? Ja som tu ale nehovoril o tomto, ale o tom certifikáte HCS, o ktorom práve pojednáva aj ten link, ktorý okrem tohto upozorňuje aj na to, čo mi tu stále dookola omieľaš ty (že niektoré značky sa prezentujú ako Animal také a onaké, ale tie jednotlivé zložky na zvieratách testujú).
povedz mi jedno ... co je ciste subjektivne na tom ze Jezisovi najblizzsi boli rybari ? teda lovili ryby ? a ked lovili ryby, tak asi nie rekreacne ako dneska Lojzo Háček na priehrade v Hornej Dolnej
To by ma zaujímalo, ako si vydedukoval, že keď Ježišovi najbližší boli rybári, že ich aj on musel jesť ?
To ako keby som bol ja vegetarián, ale môj dedko by mal statok a tatko by bol rybár a nejaký chytrolín by vydedukoval, že práve kvôli týmto skutočnostiam ja predsa vegetarián nemôžem byť.
ty proste do kazdeho jedneho odstavca tvojho textu musis zakomponovat nieco cim ma chces zhodit .. stale tu narazas na to ze mam nieco zle nastudovane, ze som nieco nepochopil, ze si myslim ze mam pravdu a podobne .. ale kde beres tu istotu ze ty si ten "spravny mesias" ?
Ja ťa nechcem a ani nemám potrebu zhadzovať, ale niektoré veci si zjavne nepobral. A taktiež nikde neberiem istotu žiadneho môjho mesiášstva.