P.E.T.A. - Co si o nich myslite ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: P.E.T.A. - Co si o nich myslite ?

Príspevok od používateľa Stoporko »

pryja - možno teraz vyzniem ako bezcharakterné hovado, no čo už: podľa môjho názoru zvieratá nemajú vedomie seba samých (už sme o tom debatovali v téme Boh a nábož.), ich celý život je vybudovaný na forme reflexov a pre mňa osobne sú zvieratá na úrovni motyky, auta alebo práčky. Budem sa s nimi rád hrať, no keď je treba, bez žmurknutia oka ich zabijem, vykuchám a zjem. Neschvaľujem chov zvierat v zlých podmienkach alebo zbytočné utrpenie pri zabíjaní, lebo je to zbytočné. Ale aby mali zvieratá svojho právnika (švajčiarsko) a podobne - no ROFL :smt006 Ten prípad z Miami či odkiaľ čo si uviedla - jedná sa o domácich maznáčikov, kedy sú zvieratá povyšované na poloľudskú úroveň = už sa ku nim nesprávame ako k bežným "pracovným a úžitkovým" zvieratám. Alebo mi chceš povedať, že voláš požiarnikov, keď babke na dedine susedovie pes pohryzie sliepku? Alebo voláš pohrabnú službu, keď ti umrie prasa? Ja v tom prípade volám mäsiara/spracujem ho sám :P

Hughito - k cirkusom - tvoje video mi ubralo cca 25minút života. Keby ho autori skrátili na jednu tretinu z celkovej dĺžky bolo by to ako dokument zaujímavé. Stále dookola tam ukazovali tie isté zábery ako "týrajú slonov palicami" a biú tigrov bičmi. Súhlasím, niekedy to prehnali - záber ako týpek mlátil slona hlava nehlava. No zamyslime sa - nevieme, čo tomu bitiu predchádzalo! Navyše - naozaj si myslíš, že slon cez svoju hrubú kožu cíti niečo iné okrem silných úderov palicou? Keď ho mlátili po ušoch, to bolo od nich sprosté, súhlasím. No "biť" ho po nohách aj tým železným hákom je pre neho ako keď sa tebe do ruky zapichne tŕň. Ako inak chceš donútiť slona otočiť sa, kľaknúť...proste ho cvičiť? Tak isto aj tigre - pokiaľ nebudú mať z krotiteľa strach a rešpekt pred jeho bičom, neodišiel by z tej klietky živý. Každopádne by som to asi zhrnul takto - nie všetky cirkusy sa chovajú k zvieratám férovo, no to video považujem za účelovo pôsobiace na emócie diváka (úbohé zvieratká :cry: ).

Nordkapp - Hughito predsa písal, že schvaľuje ničenie laboratórií pre výskum kozmetiky, nie liečiv!
Síce je fakt, že oboje sa často skúma v tých istých laboratóriách, ale občas sa nájdu aj úzkoprofilovo zamerané pracovištia.

Hughito - odkiaľ máš prosím ťa, že zvieratá sú počas výskumu v laborke natlačené v malej klietke a zlých podmienkach? Čítal si vôbec moju parafrázu profesorky toxikológie z chemického ústavu SAV? Vieš koľko povolení musíš mať na ich chov v labáku? Koľko je tam kontrol, aj priebežných? A to aj pre krysy! Psy/prasce, nebodaj opice podliehajú ešte omnoho prísnejším reguláciám.

K tomu vypúšťaniu zvierat do voľnej prírody - tým, že vypustia desiatky/stovky králikov alebo noriek... do voľnej prírody fakt pomôžu danému ekosystému. Oboje je "výrazne ohrozený druh" ktorý musíme takto podporovať. :smt059 Prosím ťa, kukni sa na to očami daného ekosystému - je nastolená dáka rovnováha medzi korisťou a predátormi a tlupa magorov tú rovnováhu naruší. Tým nie len priamo poškodia domácim králikom, že im dajú konkurenciu vo vnútrodruhovej kompetícii, ale rapídne zvýšia počet koristi, takže rastie aj počet predátorov. A to nevravím o tom, čo by sa stalo, keby si vypustil stovky zajacov v austrálii :nono:
Inač, prečo myslíš, že sa robia výskumy najviac na krysách a králikoch? Jednak majú vysokú reprodukčnú schopnosť a jednak ich je v prírode dostatok, takže nie je nutné ich po skončení pokusov vypúšťať do prírody. Okram iného, prakticky všetky pokusné zvieratá boli porodené v zajatí, v laboratórnych podmienkach za prísne regulovaných podmienok - nie sú to tvory "ulovené v pralese." By the way - už si videl robiť výskumné pokusy na ohrozených druhoch?
To že vypúšťajú zvieratá z kožušinových a iných chovov - tie tvory boli už splodené v zajatí! Nemajú ani šajn ako prežiť v divočine. Lebo aj ich rodičia boli splodení v zajatí. A samozrejme platí aj predošlé o hrozbe pre ekosystém.

Kácanie lesov a ekotáž - myslím, že veci sa nemajú v čase mieru riešiť takýmito spôsobmi. Plne súhlasím s Nordkapp, že "Aktivisti varujú". Prečo nevarujú odborníci - vedci, ktorí študujú dané ekosystémy?

Myslím si, že PETA, ALF a podobným chýba akása vnútorná sebakontrola ich aktivít, trošku nadhľad a videnie vecí v širších súvislostiach.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

v prvom rade ave stoporko - zas dobre napisane ...

... hughito - potom som to zle pobral, lebo sa mi zdalo ze schvalujes nicenie akehokolvek labaku ... v tomto pripade je to ale inak, obhajujes iba polovicnu kriminalitu :-) ... navyse pri testoch kozmetiky zvierata trpia menej ako pri testovani liekov, testy kozmetiky spravidla niesu letalne ...

o vypustani do prirody mi to cele ukradol S. rovno z jazyka :-D

... ad. potkanove kozuchy ... dokaz sa odosobnit ... v spominanom pripade na ktory si narazal sa potkan rovnal norke :-P ...

.. ad biofarmy - to je prave ten najvacsi problem, ze nevies ... u nas na povazi sa v poslednom case tych biofariem vyskytlo viac a sem tam pri potulkach krajom som na ne narazil - takmer vsetky su na byvalych druzstvach a funguju tak ako rok pred zalozenim, tak ako za sociku, tak ako vzdy :-) ... nie nehraju tam kravickam muziku aby lepsie dojili ... na druhej strane na slovensku to este stale neni ani s beznym vyrobnym procesom masa tak zle ako v zahranici v pripade enormnych chovov - u nas sa roznymi masokostnymi muckami krmi o moc menej ((aj preto je cena za kilo slovenskeho masa niekde uplne inde ako cena kila polskeho, spanielskeho a nevim akeho ineho :-) )) ... v podmienkach velkochovu vsak ani neni moc inych moznosti ... keby mali chovat 300 000 krav tak ako sa chovaju u nas na druzstvach tak by kilo bezneho masa muselo stat 20 ojro :-) ... nejake "eticke" podmienky su sice pekna vec, ale nedaju sa dosiahnut ... keby mala kazda krava mat taky vybeh aky potrebuje tak na velkochov potrebujes peknych par (citaj vela) km2 :-(

ad pralesy - priroda ma sluzit cloveku a ten sa ma snazit o jej kultivaciu ... staty juznej ameriky sa pomaly tiez zobudzaju a jedine co ich brzdi v integracii je spojenie s okolitym svetom ... ked tam nieco vyrobia tak to musia niekde predat - najcastejsie v severnej amerike .. a ked to chcu predat, tak to musia doviezt a vozit to cez prales neni zrovna idealne :-) ... ja si myslim ze tych par sto km2 z tak velkeho systemu je mala cena za vyrazny prospech ludstva ... ten nelegalny vyrub ma kto na triku ? ti indiani ? lebo myslim ze korporaciam by dali rychlo po prstoch ... a ked na ne paky nemaju, tak ich nebudu mat ani ekologovia :-) ... myslis ze ornu podu oni nepotrebuju ? ze oni zeru iba mango ? ked sa ti na 75% krajiny rozprestiera prales, tak s tym cosi musis robit, ak chces prezit :-) ... takze ochrana prirody odtial - potial, hlavne by mal clovek chranit seba .. aky ma zmysel mat krasny dazdovy prales a milion druhov exotickych ziab, ked ludia nemaju kvoli nemu co do huby aj ked defakto ziju v najidealnejsom prostredi pre pestovanie plodin ? :-) :-) ...

ostatne aspekty si myslim ze stoporko opisal dostatocne a nema vyznam sa k nim vracat :-)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Stoporko, nordkapp,

dobre ste to vystihli.....
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Pinhead napísal:Stoporko, nordkapp,

dobre ste to vystihli.....
len take zamyslenie sa, nie je mozne aby par tych ochranarov, z PETA a greenpeace malo tento nesmierne pozitivny vztah k prirode zalozeny aj na niecom inom? Viete co presne myslim ci to tu musim rozpisovat? :smt033
Viete, ako ked co ja viem, ako to slusne napisat, trosku mozno uchylka? aj s tymi zvieratkami . . .

lebo ako podla mna to suvisi troska mierne s tym ze hlavne dievcatka na svojich psikov nedaju dopustit ani keby neviem co bolo, a posledne (ved o tom tu mam temu) ku mne do vlaku sadlo fakt prekrasne dievca ale nieslo si zo sebou do IC-cka takeho prtaveho psa ktory vyzeral ako liska a venovala sa mu tak extremne ze kebyze nesledujem big bang theory na psp a nesnazim sa pochopit o com sheldon vecne poti, tak sa aj realne zacnem zamyslat nad tym co s tym psom robi ked su sami dvaja, a to veraboze....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stoporko: K cirkusom : robia sa aj horšie veci, napríklad opaľovanie nôh slonom aby vstávali na zadné, všimni si, že vždy, keď to robia, tak je pri nich ten debilko s fakľou v ruke...
Ak tebe príde normálne, že totálne prírodné zvieratá ako slony, tigre, atď., vytrhnú z ich prirodzeného prostredia len za účelom pobavenia stupídnej masy ľudí, tlčú ich palicami (argument o hrubej koži slona je fakt za zasmiatie), držia v klietkach a prevážajú ako nejaké nehmotné veci, tak už fakt neviem, čo viac k tomu napísať.
Tu sa jednoducho nezhodneme a táto nezhoda vyplýva z tvojho chápania a ponímania zvierat. Možno nemajú vedomie ako človek, ale cítia bolesť a dokážu byť šťastné a naopak aj smutné. Ty keď ich berieš ako vec, ako majetok, tak ok, ale s tým nesúhlasím.

A aké majú podmienky tie zvieratá v labákoch ? Vy nechápete, že tu nejde o nejaké podmienky a veľkosť klietky ale o to, že budú testované, bude im spôsobovaná bolesť a pravdepodobne umrú a tým pádom vôbec nezáleží na tom, ako sa predtým mali ? Opakujem, toto je nevyhnutní podstúpiť, ak sa jedná o testovanie liekov a iných nevyhnutných vecí pre ľudský život. Ale keby som mal tu moc, tak to zminimalizujem na najnižšiu možnú mieru, čo sa dnes nedeje ani zďaleka, keď sa vyrábajú tony nepotrebnej kozmetiky a ďalších zbytočností, nehovoriac o tom, že existujú iné formy takého testovanie, ktoré sú však drahšie a preto sa nerobia (čo tam po nejakom zvierati, je to lacnejšie).

Konkrétne hentie norky neviem či boli splodené v zajatí, taktiež úplne presne nevieme, akým spôsobom títo ľudia organizujú následné vpúšťanie oslobodenej zvery do prírody, čiže je o tom zbytočné hlbšie diskutovať.
Vy sa tu zamýšľate stále nad tým, ako je zlé, že si ich oni vôbec dovolia "ukradnúť", ako tým narušia ekosystém a rovnováhu, ako hento a tamto. Ale vôbec vám nepríde čudné, že tie zvieratá sa buď lovia (alebo teda doslova chovajú ako tovar) len preto, aby sa mohli hromadne zabíjať a vyrábať z nich nejaké pridrbané, absolútne nepotrebné kožuchy pre nejakú naškrobenú smotánku.
Zistite si, koľko zvierat musí zomrieť len preto, že nejaká panička si chce dokázať svoje postavenie, alebo to, že má peniaze tým, že si kúpi drahý kožuch.
Toto vám vôbec nevadí a príde vám to normálne, hlavne, že tí, čo proti tomu bojujú sú fanatici a fašisti. Trošku súdnosti by nezaškodilo.

Prečo nevarujú vedci ? Ja akosi strácam vieru v nejakú vedeckú komunitu, je to rovnako podplatiteľná skupina ľudí, ako všetci ostatní. A napokon, taký vedec ani nemusí cítiť nejakú potrebu niečo také vyhlasovať a niekoho upozorňovať.
To je jeden uhoľ pohľadu a druhý je taký, že určite aj vedeckí pracovníci na tieto skutočnosti upozorňujú (stačí si banálne napísať do googla slovné spojenie "vedci varujú" a uvidíte), to len nordkappi sedelo napísať "len aktivisti (samozrejme vychádzajúc z predpokladu, že aktivista je totálny vymetenec, fanatik a fašista, čo o tom nič nevie a vlastne ani nevie, prečo tak koná) varujú".

No a k tomu poslednému, priznávam, v niektorých veciach možno majú niekedy tieto organizácie skĺznuť až k prehnaným činom a pohľadom, ale ja tu od začiatku píšem hlavne o tých, čo stoja ešte za týmito organizáciami.

nordkapp_pb : Vyjadrím sa len k tým pralesom, ostatné nájdeš v príspevku pre Stoporka, čo smeruje aj na teba.

Keby sa jednal o nejaký kúsok, ktorý je teda už naozaj potrebné obetovať pre to a ono, tak dobre.
To sa ale nedeje, Amazonský les jednoducho mizne a takýmto tempom z neho zostane len veľmi málo.
S tými Indiánmi tiež nemáš pravdu, zrejme si nečítal tie linky, čo som poslal, práve ten jeden kmeň sa vzoprel so zbraňami ťažobným korporáciám, ktoré im ničili ich prirodzené prostredie na život. Boli aj mŕtvy, bol okolo toho veľký ohlas, veľké solidárne protesty v Lime a troška sa tento problém dostal aj do podvedomia ľudí na svet (čo o tebe bakuninžiaľ nemožno povedať).
Korporáciám dali po prstoch ? Tu je vidieť, aké naivne predstavy máš, čo sa tohoto týka. Životné prostredie je doslova znásilňované v prospech zárobku = mamonu. Všetci sa podplatia, umlčia a jedinou vidinou je obrovský zisk. Potom prídu nejakí aktivisti, ktorí im nasypú piesok do nádrží, čím znehodnotia ich stroje určené na výrub a z týchto ľudí sa ešte mediálnou masážou spravia EKOTERORISTI, ktorí si dovolili zachraňovať nejaké "stupídne" stromy. Býva zvykom, že takýto ľudia dostanú oveľa väčšie tresty, ako nejaký vrah alebo zlodej. Prečo ? Lebo takýto človeka má nálepku politický väzeň a to dobre vieš, je to najhoršie čo môže byť.
qwerty-xyz

hughito napísal: práve ten jeden kmeň sa vzoprel so zbraňami ťažobným korporáciám, ktoré im ničili ich prirodzené prostredie na život. Boli aj mŕtvy, bol okolo toho veľký ohlas, .
uz dost o obsahu filmu avatar, . . . :psssst:
hughito
Redeemer
Redeemer

qwerty-xyz napísal: uz dost o obsahu filmu avatar, . . . :psssst:
:)
mŕtvi*, samozrejme.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hughito - testovanie kozmetiky predsa nebyva letalne, a stale odmietas princip zaujmu nadradenej vacsiny ... za kozmetiku s platia nehorazne prachy a par oholenych potkanov napatlanych kremom proti vraskam nieje enormna cena :-) .

v tej sprave o norkach samizda bolo pisane o chovoch ... chov je chov nie miesto v ktorom sa koncentruju odchytene zvierata ... sposob vypustenia tam tiez bol opisan - iniciativni blbci prestrihli pletivo :-)

ako omzes stracat doveru vo vedecku komunitu ? vsetko poukazuje na to ze vedecka komunita je menej uplatna ako vseliake nadsenecke organizacie ... kolko aktivistov ma adekvatne vzdelanie v odbore tykajucom sa toho co robia ? myslis ze filozof dokaze fundovane riesit problemy ekosystemu ?? ... nedokazem ale nazor prezentuje - ma nan pravo ... porusovat zakony uz pravo nema :-)

o skreslenych pohladoch sa da hovorit v oboch pripadoch ... ty ako zastanca nejakeho principu tiez nesudis veci zrovna objektivne ... ako to tak byva pravda je niekde medzi :-) ... napriek tomu neviem co ta dovadza k presvedceniu ze mas pravdu a my sme iba neznabohovia :-P ...

a aktivisti ? ... nech is opodial protestuju kolko chcu ... jakmile priamo zasahuju do tazobneho procesu a sposobuju tak skodu tazobnej spolocnosti, tak podla sumy vykonavaju bud priestupok, alebo trestny cin ... a za to ako vies je nutne niest nasledky ... na to aby sudili skodlivost pocinania takej spolocnosti su tu urady a organy ... nie samozvani organi :-P :-P ...

... nejake nekale praktiky su ovsem v pripade tej amazonie mozne .. ale nevidime do toho .. cerpame s informacii donesenymi "objektivnymi" a fanatickymi mediami ... to je vazne malo na sudenie :-)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito - prosím, zmeň si konečne avatar, lebo maximálne priťahuje môj zrak a vždy zabudnem, čo som chcel písať :twisted:

teraz k téme: vidíš, mne zabíjanie a používanie zvierat na to určených v laborke pre výskum absolútne nevadí. Tak ako mi nevadí chovanie prasiatka alebo sliepok pre ich spotrebu. K danému účelu boli splodené, vychované a nič iné ich nečaká. Tak ako prasa čaká mäsiar, lab. krysu čaká striekačka. Vychovám, zarežem+zjem a ide sa ďalej. V laborke vedec nadopuje myšku napr. šampónom a sleduje, či a ako to ovplyvnilo jej zdravie. A som rád, že tak nadopoval myš a viem, že je ten šampón bezpečný aj pre mňa keď si budem hlavu umývať. Proste používať zvieratá v labákoch, ako si aj písal, je najrozumnejšie z hľadiska porovnania účinku chemikálie/výskumu voči človeku. Pošli sem prosím ako inak sa dá testovať napr. patogenita vírusov, účinok chemikálií na ľudí a podobne. Lebo ja osobne o inom a rovnako účinnom riešení zatiaľ neviem. Pokiaľ je ako vravíš navyše aj omnoho drahšie, tak načo sa ním zaoberať? Lab. krýs si vieme vypestovať mraky, tak isto aj králikov.

K chovu zvierat pre kožušinu a podobne - tebe nepríde zvrhlé, že sa chovajú kravy, sliepky, zajace... aby si mohol mať na raňajky šunku? Nie? Tak prečo ti už vadí chov pre kožušinu/kožu? Norky a iné zvieratá sú proste len zdrojom suroviny pre ďalšie spracovanie. Súhlasím, ideálom by bolo, keby sa z tých noriek dalo použíť okrem kožucha aj niečo iné, napr. mäso/kosti atď. Mimochodom - väčšina produkcie kožených výrobkov je z teľacej/bravčovej kože - teda zo zvierat, ktoré sa zužitkujú prakticky celé.

Konkrétne norky a ich vypúšťanie do prírody - diskutujme o tom! Čo som písal v minulom príspevku stále platí. Narušuje to stabilitu ekosystémov, norka nepatrí k nejak extrémne ohrozeným druhom a nie je dôvod tieto zvieratá niekam vypúšťať. Priznaj si to - ALF a iní ekoteroristi robia nesmiernu chybu a s dobrým úmyslom našej matičke Zemi škodia.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Stoporko napísal:hughito - prosím, zmeň si konečne avatar, lebo maximálne priťahuje môj zrak a vždy zabudnem, čo som chcel písať :twisted:
K chovu zvierat pre kožušinu a podobne - tebe nepríde zvrhlé, že sa chovajú kravy, sliepky, zajace... aby si mohol mať na raňajky šunku? Nie? Tak prečo ti už vadí chov pre kožušinu/kožu?
Dajme na teoriu, ze konzumacia masa je vraj nevyhnutna pre zdravy vyvoj cloveka a neda sa nicim plnohodnotne nahradit. Da sa to iste tvrdit o kozuchu, alebo cirkuse?

//autoeditácia príspevku (08 Feb 2010, 20:56)
qwerty-xyz napísal: len take zamyslenie sa, nie je mozne aby par tych ochranarov, z PETA a greenpeace malo tento nesmierne pozitivny vztah k prirode zalozeny aj na niecom inom? Viete co presne myslim ci to tu musim rozpisovat? :smt033
Viete, ako ked co ja viem, ako to slusne napisat, trosku mozno uchylka? aj s tymi zvieratkami . . .
Nie, nevieme, co za vykonstruovane teorie ti zase behaju hlavou.
hughito
Redeemer
Redeemer

Odpoviem len v jednom príspevku, nemá čas:

Áno, odmietam záujem väčšiny, ak sa jedná nepotrebné veci, ktoré nie sú nutne potrebné. Navyše, ak je možnosť testovať to inak (čítal som niečo o hormonálnom testovaní, i keď to je zrejme obmedzené na určitý rozsah, ako spomínal Stoporko). Zase tu argumentujete len nejakými krysami, ale tie testy sa robia aj na kopu iných zvieratách. Pozrite si obrázky na webe, čo som narýchlo našiel: http://mikinka.czweb.org/Tyranie.htm

Tie norky boli vypustené jednorázovo, to je pravda, ale faktom zostáva, že majiteľ tej farmy ju bol nútený zavrieť, čiže účel sa splnil v podstate na 1.

Ja vedeckú komunitu uznávam, ale zas nemám ružové okuliare, aj vedci sa často získavajú pre ospravedlnenie nejakých činnosti peniazmi, stačí ich "fundované" vyhlásenie a tituly pred a za menom a konanie je ospravedlnené. To vidíš v debilných teleshopingoch, kde vždy nejaký doktor "špecialista" odporúča nejakú hovadinu.

A dal si si do googla slovné spojenie: vedci varujú ? :)

Ale pochop, že protest má každý niekde....jedine čo pomôže a sú priame akcie, v mnohých prípadoch.
nejake nekale praktiky su ovsem v pripade tej amazonie mozne
Možné sú, až dosť skutočne.

Stoporko: Ale ja rozlišujem potrebu daných vecí. Čo je potrebnejšie, nutnejšie, kožuch, či jedlo ? Odpovedz si sám. Ja som si odpovedal, a z toho stále vychádzam, neberiem zvieratá ako produkt, ako tovar a neuznávam to, že sa chovajú na to, aby sa z nich vyrábalo niečo, čo je absolútne nepotrebné (o jedle sa to povedať nedá, opakujem).

Ešte k tým norkám: o tomto sa s tebou baviť nemôžem, lebo jednoducho o tom nemám znalosti. tí ľudia, čo takéto veci robia, to majú premyslené, nebavme sa len o jednom prípade.
Ak idú do akcie, majú zaistené ďalšie miesto na život pre tieto zvieratá (hlavne domáce). Ak sa jedná o nejaké líšky alebo norky, tak jednoducho nie je iná možnosť, ako ich vypustiť. V Čechách sa uskutočnil taký "lup", že sa ukradlo 6 líšok a vypustili sa každá na inom mieste. Pochybujem, že sa narušil nejaký ekosystém. V hentom prípade noriek ich bolo veľa, to je fakt, ale účel sa splnil tým, že sa ten chov zavrel.

Odporúčam túto krátku brožúru, ktorú "spáchal" Michal Kolesár, najznámejší ALFista, Michal Kolesár (http://michalkolesar.net), zástanca tzv. open rescue.

:arrow: http://michalkolesar.net/download/BookCZ.pdf

qwerty: K tvojim stupídnym teóriám netreba komentár.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

odkaz je zas len jedna velka masaz ... ako inak :-) ... pri vacsine chyba popis co bolo s danym zvieratom robene a my ako ludia do toho nevidiaci nemam sancu zistit ci to cim trpia nieje nejaka forma vrodenej chyby, urazu ktory si sposobili samy, sposobil im predator, ci sa testovali na nich lieky alebo podla teba zbytocne produkty :-) ... inak myslis ze testuju trebars tie naplaste kazdy den na 10tich zajacoch ? ... asi nie ze ? :-) :-) taka naplast zas tolko testovania nepotrebuje a par kralikov hore dole, protihodnotou k tomu ze si nemusim prst obvazovat vzdy ked sa porezem, ale ho luxusne, rychlo a bezpracne zalepim :-) ... a teraz ruku na srdce ochrancovia prirody a zvierat ... kolko produktov iba z danych uvedenych denne pouzivate ? alibisti :-) ...

... vedci varuju mi na prvej strane vyhodilo take vysledky ze by sudny clovek zaplakal ... polovica na urovni noveho casu a druha polovica na urovni hlavnych sprav televizie joj :-D + jedna sprava od zelenych deti modrej planety ... vesmes vsetky clanky stoja za prd a su reprodukovane (teda mozno, mozno su iba vymyslene takisto ako u roznych aktivistov :-D) z nejakych dokumentov, na ktore nieje uvedeny ani odkaz ... clanok hadr :-) ...

neviem ako je to v teleshopingu, nakolko televiziou pohrdam, lebo mi nema co priniest .. ale ked som to niekedy davno videl naposledy tak tam pravidelne islo skor o to dostat tam co najvacsieho blba a najvacsiu pohladnu blbku zo sireho okolia ... aby boli narovnako s vazenymi konzumentmi, ktori to pozerali :-P ...

ked ja nesuhlasim s aktivitami veducimi k multikulturizacii slovenska nejakou organizaciou, alebo trebars politikou narodnej banky, tak je v poriadku ked im pojdem vypalit sidla organizacie ? podla tvojej logiky asi ano, pretoze moj protest by nikoho nesral :-P ... neobhajuj prosim ta zlocincov ... na vypusteni 12k noriek, natlceni klincov do stromov, sypani piesku do nadrzi mechanizacie nieje nic hrdinske - sposobili prevadzkovatelovi na jeho podnikani ujmu a tak su to obycajni zlocinci a poprave maju byt za svoje prachsproste huraakcie trestani :-) ...

vazeneho pana kolesara nechajme prosim napokoji, lebo ten sam sebe nevidi na koniec nosa a podla mna je vrcholne nekompetentny k podobnym akciam :-) ...
hughito
Redeemer
Redeemer

nordkapp_pb: Tak tú stránku som poslal len pre ilustráciu obrázkov, musím prijať tvoje námietky, že nevieme čo presne im robili, resp. nerobili, aj keď moc optimistický by som v tom nebol (v takom zmysle, že to sú len fotky chúdencov zvieratiek, čo ich napadli iní predátori).

No ja používam akurát tak jeden špeciálny šampón na hlavu, jeden na telo, nejaký ten dezodorant a zubnú pastu, čiže, ja v tomto alibista nie som a používam fakt len to, čo je nutné. Žiadne mastičky ani krémičky tisícov druhov.

Vedci varujú: vyhodilo ? Vyhodila. Nejakú pravosť a vážnosť tých odkazov ťažko vyskúmame. To isté by sa dalo povedať o: Aktivisti varujú, čo ako si to ty sformuloval.

No v telešopingu bežne podplatia nejakého lekára, aby im odobril ten daný produkt, povie naučené vety a ľudia sa idú z toho posrať, lebo to povedal "pán doktor".

K tým aktivitám: no v minulosti fungovali takéto rôzne zoskupenia, ktoré bojovali drsnou formou proti tomu, čo sa im nepáčilo = RAF, Červené brigády, Black Panthers, atď.
Ja nechcem ospravedlňovať každý trestný čin, ktorý niekto vykoná len v záujme seba, alebo svojho presvedčenia, ale v tomto konkrétnom prípade, mi príde konanie tých ľudí legitímne (pri týchto akciách nebol nikdy zabitý ani jeden človek, o to nikdy aktivistom nešlo a je to určite podmienka, je to čisto len útok na ten daný priemysel, prípadne krádež tých zvierat), takisto ako mi príde legitímne napr. squatovanie, ktoré je tiež zakázané.
vazeneho pana kolesara nechajme prosim napokoji, lebo ten sam sebe nevidi na koniec nosa a podla mna je vrcholne nekompetentny k podobnym akciam
Tak tomuto som vôbec nepochopil, ako si to myslel.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aj netvrdim predsa ze to museli byt iba predatori ... mohlo ist o test nejakeho izolovaneho virusu a podobne ... proste do toho nevidime :-)

a veci si peres v cistej vode, riady umyvas pieskom, atd. ... :-)

prave na to narazam ze nato aby clovek nasiel solidny vysledok vedeckej prace urcite nestacia servery ekofanatikov, mainstreamove media a prve stranky vysledkov na gúgli :-) ... co mas proti tvaru "to (ako vyladavanie) mi vyhodilo" ? ? ? :-) ...

doktor je doktor, spravidla sa vedeckej cinnosti moc nevenuje ...

ja predsa nehovorim o zabijani ludi, ja hovorim o poskodzovani majetku, lebo je cislami prekazatelne ze trebars taki cigani tahaju nasu ekonomiku ku dnu, teda ich konanie je verejne nepripustne (ako podla teba tyranie a "tyranie" zvierat) ... bolo by teda vhodne tomu nejako zamedzit ... a ja ako bezny obcan mozem proti nim bud protestovat, co samozrejme nema zmysel, alebo podla tebou nasadenej logiky im v legitimnom zaujme ( o ktorom som rozhodol ja) vypalovat baraky aby odisli sami :-) to by teda tiez nemal byt zlocin nie ? ved konam v zaujme vyssieho principu - spolocenskeho blaha :-P ...

vazeny pan kolesar je typicky iniciativny blbec podla mna ... a nic viac ... jeho oblubenym je mlzenie, zamlciavanie faktov, vypustanie polopravd, konstruovanie vlastnych "dokazov" a podobne :-) ... na tu brozuru co si postoval, som nemal cas, tak som do toho iba nahliadol o co zas ide a len ocko mi padlo na tyranie maciek testovanim samponov ... napisal nieco take, ze na 90% oslepnu ak im niekto naleje sampon do oci - co on o tom vie ? bol pritomny pri takychto pokusoch ? alebo nebodaj sam tyral dostatocny statisticky subor maciek, aby mohol vyniest tezu o 90% pravdepodobnosti ? ma aspon veterinarne, chemicke, lekarske alebo podobne vzdelanie, aby sa mohol takto vyjadrit ? :-) ... pedal ducha bude v tych zdrapoch urcite viac ... pre mna a co viem tak aj pre vela inych ludi je to iba chumaj a zlocinec :-P

... wuaaaaah, bezim, sak ma skola caka :-( :-( ...
qwerty-xyz

pryja myslel som uchylku, co je na tom nepochopitelne?
--cela tato tema je svac na hlavu, pretoze my s tymito ludmi nepohneme, pretoze aj keby spravili to co mnohi povazuju zap riestupok alebo trestny cin, je to citliva tema v spolocnosti, a tak sa to aj riesi, by sa to ututlalo. Keby vam dakto oblial kozuch farbou, to je diskutabilne a velmi citlive. Z toho by proste mohol vzniknut este vacsi pruser ako bol zakladny. pozrite, je to stupidne k tomu prirovnavat, ale budiz, ciganske decka okradli babku, a pruser bol na cele SR ze cigancata sa museli hole fackovat, to ze babca prisla k ujme nikoho netrapilo. vidi niekto preboha kam tym mierim,
???
keby sme nejakej kocke obliali kozuch a ona by nas dala na sud, zacalo by sa to vsade prepierat, ako je mozne ze slovensky stat nepodporuje ochranu zvierat, a bla bla bla, to by sa mohlo chlapi tak kraaaaasne zvrtnut, ze az. . . .a by sa vysral kazdy na kozuch mlatila by sa polka republiky len kvoli tomu ze chranime/nechranime zvieratka,....
hughito
Redeemer
Redeemer

No však nevidíme (úplne presne), takže ani ty nemôžeš tvrdiť, že v labákoch sa vlastne nič zlé nedeje.

Neumývam, neperiem, ale ak si spomenieš, písal som tu niečo o nevyhnutných veciach.
A keď sa tak zamyslím, isté je, že existujú aj iné formy testovania takýchto látok. Faktom zostáva aj to, že sa už veľa týchto produktov testovalo na zvieratách a tieto produkty fungujú vždy na nejakej podobnej bázy. Je teda nevyhnutné naďalej tieto produkty testovať na zvieratách ? Prečo je možné niečo takéto: http://slobodazvierat.sk/Kozmetika-nete ... 138.0.html

nordkapp, ale uvedom si, že tieto akcie nikdy neboli mierené voči ľuďom, ani im nikdy nespôsobili ujmu na zdraví. To jednoducho nemôžeš porovnávať s tým, že pôjdeš vypáliť domy cigánom.

Skús o Kolesárovi niečo konkretizovať a k tým pokusom: neviem odkiaľ Kolesár čerpal, asi na to mal svoje zdroje, určite by si to len tak zo srandy nevymyslel. Takisto ti môžem protiargumentovať: bol si ty pri tých pokusoch ? Ako teda môžeš vedieť/tvrdiť (resp. pochybovať), že to tak naozaj nie je ?

qwerty: Tvojím úvahám je zaťažko porozumieť, môj mozog nemá takú kapacitu, nevyjadrujem sa.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vsetko co ja tvrdim je, ze v labakoch sa zvierata netyraju z dobreho rozmaru sialenych vedcov ... ja schvalujem vyssi princip a to je teraz zaujem vacsiny - teda lieky, kozmetika, pripravky, chemia atd. ... hnevaj sa kolko chces, ale necitil by som sa komfortne keby som si mal kupovat nieco co nebolo otestovane (trebars na zvieratach) :-) ... tocime sa stale okolo toho isteho, asi si vytvorim sablonu na odpoved o vacsinovom zaujme v spojitosti s testovanim na zvieratach :-P

neviem ci ignorujes to co pisem, ale ma pocit, ze som explicitne pisal, ze ked budem pristupovat k takejto akcii, tak nechcem nikoho poskodit na zivote a zdravi ... staviam do kontrastu majetkovu trestnu cinnost, tak sem netahaj stale zranenych a mrtvych :-) ... otazka je jednoducha, je podla teba v poriadku pachat majetkovu trestnu cinnost "vo vyssom zaujme" ? teda je spravne napriklad nicit tazobnu mechanizaciu, alebo vypalovat domovy neprisposobivym ? ... vyjadruj sa k tomu co pisem, nezavadzaj vymyslene podmienky o zranenych a o zivotoch ...

este som zabudol na squaterov - k tomu je tu (alebo aspon bola) prislusna tema, v ktorej som sa vyjadril :-)

k comu sa mam este vyjadrovat ? mne sa nechce vypisovat a hladat odkazy na vsetky jeho kuzla a cary s faktami a "faktami" :-) ... ja som ti uviedol priklad, dalsie najdes napriec ceskymi mediami velmi lahko ... ten pan nema vsetkych doma, ale necakam ze to pochopis ... ja som osobne necital asi ani jednu reportaz v ktorej by boli uvedene konkretne pohnutky k vykonaniu kriminalnych cinov resp. priestupkov ... vzdy iba ospravedlnovanie prazdnymi frazami o tom ako ma kazda jedna sliepka a zajac nesmieru cenu aj ked ich je osem riti :-) ... tomu co on vydava za samaritanstvo chyba serioznost, odbornost, forma a hlavne legalny aspekt :-) ... vsetky tieto nedostatky maskovane za nejako moralnku ci co :-) ...

ako mozem vediet ze to nieje tak a hentak ? ... nemozem, ale viem ze ked znicia 5 maciek na vyvoj sampona vdaka ktoremu neoslepne moje dieta, tak sa to oplatilo ! ... pouzivam zdravy sedliacky rozum a nie polopravdy a subjektivity ktore mi nabulika nejaky "vodca" o neustalom tyrani zvierat a porusovani ich prav ... vyeskalovane spravy o sustavnom tyrani predsa nemoze zozrat ani male decko - ako som uz uviedol, ti vedci to nerobia pre zabavu preboha, oni nezmasakruju 24 maciatok a 18 kralikov denne ... ostatne vid v ostatnych prispevkoch, lebo mne sa zda ze uz bolo vsetko dolezite povedane .. a nie raz :-) :-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie z rozmaru šialených vedcov (to som ani nikde netvrdil) ale z rozmaru šialeného biznisu.

Bol by som rád, keby si sa vyjadril k tomu, čo si asi prehliadol: http://slobodazvierat.sk/Kozmetika-nete ... 138.0.html

V podstate taký útok môžeš vyskúšať, nikto ti nebráni, uvidíme, ako pochodíš v očiach širokej verejnosti. Chápem, ako si to myslel, ale raz to je smerované proti ľuďom a to je niečo iné.

Kolesára snáď už necháme na pokoji, to by bolo donekonečna (ani jeden z nás nie kompetentný sa vyjadrovať k tomu, prečo a ako čo napísal, aký mal nato dôvody alebo zdroje) a najlepšie by sa hádam vyjadril on sám.

Už sa tu viaceré témy omieľajú dokola, máš pravdu, nejaký názorový konsenzus sme nenašli, ale skús sa ešte vyjadriť k tomu odkazu.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

hughito napísal:Nie z rozmaru šialených vedcov (to som ani nikde netvrdil) ale z rozmaru šialeného biznisu.

Bol by som rád, keby si sa vyjadril k tomu, čo si asi prehliadol: http://slobodazvierat.sk/Kozmetika-nete ... 138.0.html
By ma len zaujimalo, kde nechali Niveu, ktora je jedna z najznamejsich znaciek vo svete netestujucich na zvieratach. Lebo na tej ja slapem uz par rokov.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nepovazoval som za nutne sa k takemu clanku vyjadrovat ked o nicom nepojednava :-) ... odpoved je vlastne sama v clanku zakomponovana Mnoho firiem sa síce chváli, že netestuje hotové výrobky, ale veselo testujú mnohé ich zložky. Produkt tak nemožno označiť za skutočne “netestovaný na zvieratách”! :-) ...

... celkovo informacia v tom texte nieje ziadna ... ja chcem vediet ako inak za prijatelnu cenu sa da testovat ked nie na zvieratach ... k tym co netestuju na zvieratach vobec asi tolko, ze bud pouzivaju chemicky neupravovane prirodne latky, pripadne obslahli cele zlozenie od znameho vyrobcu testujucom na zvieratach vo velkom a pridali nieco popoularne - trebars aloe vera, ktorym sa neda moc pokazit a maju zbrusu novy vyrobok netestovany na zvieratach ... pripadne testuju nejakou novou a drahou formnou (potom tomu zodpoveda aj cena tychto "animal friendly" produktov, alebo hazarduju so zdravim svojich klientov ... nejak viac moznosti ma nenapada :-D ...

a pozor - ako chces aby sme my boli kompetentni k vyjadrovaniu sa o zlocincovi kolesarovi, ked k tomu nato nema ani on sam ? :-) :-)

a samozrejme ziadnu podobnu akciu robit nebudem, lebo niesom prachsprosty kriminalnik nerespektujuci majetkove prava ostatnych ako iniciativni blbci z danych oraganizacii :-P ... ja som slusny obcan, preto chcem slusny dreveny stol, slusne kozene kreslo, auto so slusnym motorom, a slusny sampon na vlasy, ktory ma nezabije, lebo ho vyrobca nemohol otestovat na macke :-) :-) ...
Napísať odpoveď