P.E.T.A. - Co si o nich myslite ?
-
blast3r
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Re: P.E.T.A. - Co si o nich myslite ?
Sorry, ze znovu otvaram tuto takmer rok staru temu, ale ti, co si myslia ze greenpeace, PETA atd, su len dramozraci, ktory furt len pytaju $$ su na velkom omyle.
Odporucam vam pozriet toto video(pre silne zaludky),:http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp
A potom by som vas chcel poprosit, aby ste znovu napisali, ci si stojite za tym, co ste povedali.
Ono totiz, keby sa ludia nespravali jak uplny idioti k prirode a k zvieratam, tak by taketo organizacie nemuseli existovat.
Odporucam vam pozriet toto video(pre silne zaludky),:http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp
A potom by som vas chcel poprosit, aby ste znovu napisali, ci si stojite za tym, co ste povedali.
Ono totiz, keby sa ludia nespravali jak uplny idioti k prirode a k zvieratam, tak by taketo organizacie nemuseli existovat.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ano, ja osobne si za tym stojim a nikdy to inak nebude ... zviera nesmie mat vacsie parva ako clovek ... ano mohlo by byt s tymi chlpatymi vecami narabane humannejsie a nemuseli by ich stahovat z koze za ziva, ale co cakame od Ciny preboha ? ved tam ta aj dnes postavia k muru a vyriesia vsetky tvoje problemy guľou za 0,30 EUR ... ako sa asi podla teba budu spravat k zvieratu, ked k cloveku sa tam spravaju ako k handre ? ? ?
... prepac ale to video je sokujuce asi ako ... no ako noha ... typicky pripad "dokumentu" urceneho na mrdanie mozgu emocionalne poddajneho jedinca
...
-
Stoporko
VIP
nordkapp - k tvojmu minulému aj terajšiemu postu "Bravó"
Plne súhlasím a podpisujem v plnom rozsahu.
K tomu najnovšiemu videu a problematike chovu zvierat - číňania si servítky neberú, my v civilizovanej európe hej - ukáž mi tu podobný prípad! Ovce vzorne na salašoch, slépky na slepačích farmách (a FAKT tam nie sú v mini ohrádkach bez pohybu, choď sa tam kuknúť), psy behajú po uliciach (kým ich cigáň nechytí), medvede žerú odpadky v Tatrách... čo chcieť viac? Dokonalá idylka. Testovanie kozmetiky, chemikálií a potravín na zvieratách - ak sa nepáči, môžu začať testovať na tebe a tvojej rodine
Keď počas výskumu umrie pokusná krysa, no hrôza, vieš aká je generačná produktivita lab. krýs? Aj cigáni a králiky pred nimi blednú závisťou. Bol by si radšej, keby počas výskumu umrel človek? Tvoj syn/dcéra? Preto by som členov PETA dal zatvoriť do labáku a robil pokusy a testy na nich, keď majú tie zvieratká tak radi.
Čo sa nordkapp rozpísal o UNICEF a GREENPEACE radšej ani nejdem písať, znova píšem, "Bravó" plne súhlasím
K tomu najnovšiemu videu a problematike chovu zvierat - číňania si servítky neberú, my v civilizovanej európe hej - ukáž mi tu podobný prípad! Ovce vzorne na salašoch, slépky na slepačích farmách (a FAKT tam nie sú v mini ohrádkach bez pohybu, choď sa tam kuknúť), psy behajú po uliciach (kým ich cigáň nechytí), medvede žerú odpadky v Tatrách... čo chcieť viac? Dokonalá idylka. Testovanie kozmetiky, chemikálií a potravín na zvieratách - ak sa nepáči, môžu začať testovať na tebe a tvojej rodine
Čo sa nordkapp rozpísal o UNICEF a GREENPEACE radšej ani nejdem písať, znova píšem, "Bravó" plne súhlasím
-
qwerty-xyz
nordkapp_pb ty si vole si magor, ale s tvojimi prispevkami v tejto teme sa neda nesuhlasit, . . .nordkapp_pb napísal:ano, ja osobne si za tym stojim a nikdy to inak nebude ... zviera nesmie mat vacsie parva ako clovek ... ano mohlo by byt s tymi chlpatymi vecami narabane humannejsie a nemuseli by ich stahovat z koze za ziva, ale co cakame od Ciny preboha ? ved tam ta aj dnes postavia k muru a vyriesia vsetky tvoje problemy guľou za 0,30 EUR ... ako sa asi podla teba budu spravat k zvieratu, ked k cloveku sa tam spravaju ako k handre ? ? ?![]()
... prepac ale to video je sokujuce asi ako ... no ako noha ... typicky pripad "dokumentu" urceneho na mrdanie mozgu emocionalne poddajneho jedinca
![]()
...
-
peterxxx
Star
osobne nemam nic proti jedeniu masa, tak to odjakziva fungovalo, ale vyuzivanie zvierat niekedy vyhradne kvoli kozi mi je proti srsti ked dokazeme tieto materialy nahradit
-
qwerty-xyz
AKO? ako preboha sa to da nahradit? dam ti priklad, a kebyze to tu mam tak to aj hodim do fotky. Kupil som si opasok v BB, material akoze koza, AKOZE, opasom sa dotrhal behom pol roka, lebo ja osobne som clovek ktory by opasok narval aj do plaviek keby na nich boli putka a nosim opasok dennodenne. TERAZ som si kupil za trocha ine love (MUSEL SOM kvoli tej shitovine) kvalitny cesky kozeny opasok z hovadzej koze a hned je poznat rozdiel, nemat na nom blbo upevnenu pracku tak s nim aj asi spim. A ked budem mat viacej casu alebo ma to napadne, tak tu aj zalozim temu kde sa totiz daju zohnat opasky z PRAVEJ KOZE hrubej a pevnej, ktore vyrabaju taliani, alebo spanieli,(ne bohuzial predajni je uz malo, a co predajna to nejaky shit, okrem ELRO, a obchodov s oblekmi-- kde to je aj tak niekedy na hovno, je to fakt problem, a bez opasku nam niektorym padaju nohavice!!!! ) a nech si hovori na kozu kto chce co chce, davnejsie, este pred tym smejdom som mal opasky z tychto krajin, a drzali jak svina. Takze preto to rozpisanie, cim si asi tak mam nahradit opasok hm? mam nosit kevlarovy? alebo z uhlikovych vlaken? alebo z dyenemy? Ja by som moc rad, ale zatial nemam na opasok 15 000 sk. . . a koza je koza. . .peterxxx napísal:osobne nemam nic proti jedeniu masa, tak to odjakziva fungovalo, ale vyuzivanie zvierat niekedy vyhradne kvoli kozi mi je proti srsti ked dokazeme tieto materialy nahradit
Moj nazor:
Nemam proti nim nic, ked chce niekto hadzat na niekoho vodu cervenej farby pripominajucu krv, ich vec. Proti jedeniu masa nic nemam, sme vegetariani. Proti kozusinam - to uz mi vadi, ja osobne si nikdy nekupim kozuch ani nic na OBLECENIE z koze/kozuchu. Mame k dispozicii ohromne mnozstvo syntetickych tkaniv, bavlny a podobnych veci, kozuchy nemusim, v tomto nech si kludne protestuju kolko chcu, kebyze sa spytaju ci maju moju podporu poviem ano, kebyze sa ma spytaju ci pojdem protestovat s nimi poviem nie, lebo podla mojho skromneho nazoru to ani velka skupina ludi nezmeni, tak naco sa snazit + nemam rad take akcie.
Sum up (imo):
Ludia su masozravci, a maso je len chabo nahraditelne inymi prostriedkami co sa mi osobne nepaci (a nieje jednoduche nahradit maso, tak aby bol denny prijem vsetkeho vyvazeny) - ak sa zviera (krava, prasa, sliepka) ktora bola na to odchovana zabije pre takuto potrebu - je to skarede ok, ale tie zvierata nejdu vyhynut (ako druh samozrejme) a je to ich "vyznam" tak budiz ok.
Ale aby ludia museli nosit kozuchy pre ciry luxus a na onanovanie ega aby tym dali na javo: "Aha čo mám, a tipujte koľko to stálo" nech idú do prdele. Ak si ten chlap/stara tetka ulovi toho medveda/xy bobrov/leopardov/tigrov/atd atd svojimi rukami a potom si ho sama vyrobi, nech si ho nosi...
Nemam proti nim nic, ked chce niekto hadzat na niekoho vodu cervenej farby pripominajucu krv, ich vec. Proti jedeniu masa nic nemam, sme vegetariani. Proti kozusinam - to uz mi vadi, ja osobne si nikdy nekupim kozuch ani nic na OBLECENIE z koze/kozuchu. Mame k dispozicii ohromne mnozstvo syntetickych tkaniv, bavlny a podobnych veci, kozuchy nemusim, v tomto nech si kludne protestuju kolko chcu, kebyze sa spytaju ci maju moju podporu poviem ano, kebyze sa ma spytaju ci pojdem protestovat s nimi poviem nie, lebo podla mojho skromneho nazoru to ani velka skupina ludi nezmeni, tak naco sa snazit + nemam rad take akcie.
Sum up (imo):
Ludia su masozravci, a maso je len chabo nahraditelne inymi prostriedkami co sa mi osobne nepaci (a nieje jednoduche nahradit maso, tak aby bol denny prijem vsetkeho vyvazeny) - ak sa zviera (krava, prasa, sliepka) ktora bola na to odchovana zabije pre takuto potrebu - je to skarede ok, ale tie zvierata nejdu vyhynut (ako druh samozrejme) a je to ich "vyznam" tak budiz ok.
Ale aby ludia museli nosit kozuchy pre ciry luxus a na onanovanie ega aby tym dali na javo: "Aha čo mám, a tipujte koľko to stálo" nech idú do prdele. Ak si ten chlap/stara tetka ulovi toho medveda/xy bobrov/leopardov/tigrov/atd atd svojimi rukami a potom si ho sama vyrobi, nech si ho nosi...
Nie každý nosí kožuch kvôli tomu aby si "onanoval" ego takže sa zobuď...Jake napísal: Ale aby ludia museli nosit kozuchy pre ciry luxus a na onanovanie ega aby tym dali na javo: "Aha čo mám, a tipujte koľko to stálo" nech idú do prdele. Ak si ten chlap/stara tetka ulovi toho medveda/xy bobrov/leopardov/tigrov/atd atd svojimi rukami a potom si ho sama vyrobi, nech si ho nosi...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ich vec hej ? to je poskodzovanie majetku sukromnej osoby ... to asi tiez moc nebude v poriadku ...Jake napísal:Moj nazor:
Nemam proti nim nic, ked chce niekto hadzat na niekoho vodu cervenej farby pripominajucu krv, ich vec.
vsetkych mongolov zijucich v stepiach by som nechal postrielat ... ako si to dovoluju ? hovno maju ale ega si budu honit od hlavy k pate obleceny do kozusin ! ! ! ...
-
peterxxx
Star
ja som nemal na mysli napodobneniny koze, ale napriklad synteticke materialy.Ja tiez opasok nosim, mam ich niekolko,od latkovych az po napodobeniny koze a nemam s nimi ziadne problemy a nosim ich DENNODENNEqwerty-xyz napísal: AKO? ako preboha sa to da nahradit? dam ti priklad, a kebyze to tu mam tak to aj hodim do fotky. Kupil som si opasok v BB, material akoze koza, AKOZE, opasom sa dotrhal behom pol roka, lebo ja osobne som clovek ktory by opasok narval aj do plaviek keby....bla bla bla.... Ja by som moc rad, ale zatial nemam na opasok 15 000 sk. . . a koza je koza. . .
-
Stoporko
VIP
peterxxx -pointa qwertyho príspevku nebola v porovnaní kvality kože/jej náhražka, no v čistom konštatovaní, že mnohé prírodné materiály stále nevieme adekvátne nahradiť, resp. nevieme okopírovať ich mnohoúčelnosť. Mám kožený opasok a aj z umelých vlákien od Blckhawku. Obidva držia dobre, no každý používam na niečo iné. Koženkové opasky sú dobré tak do obleku na výzor, resp. tam, kde od opasku očakávaš reprezentatívnu funkciu, no nie výdrž.
Teda - od kožušiny po vypracovanú kožu - nevieme to plne nahradiť a podľa mňa ani netreba - zvieratá tu boli, sú a pri ich rozumnej spotrebe aj budú. PETA nech zalezie na plošiny na stĺpoch a žije pustovníckym životom pojedajúc rastlinné korienky...aj keď to predsa škodí rastlinkám
p.s. kto obleje kožuch farebnou vodou si nezaslúži nič iné, len poďakovanie na súde - kožuch prekračuje hodnotu minimálnej mzdy, teda sa už nejedná o priestupok (právnici nech ma opravia/doplnia)
Teda - od kožušiny po vypracovanú kožu - nevieme to plne nahradiť a podľa mňa ani netreba - zvieratá tu boli, sú a pri ich rozumnej spotrebe aj budú. PETA nech zalezie na plošiny na stĺpoch a žije pustovníckym životom pojedajúc rastlinné korienky...aj keď to predsa škodí rastlinkám
p.s. kto obleje kožuch farebnou vodou si nezaslúži nič iné, len poďakovanie na súde - kožuch prekračuje hodnotu minimálnej mzdy, teda sa už nejedná o priestupok (právnici nech ma opravia/doplnia)
-
peterxxx
Star
ja chapem co tym myslel ale aj tak je moj nazor ze nahradit tieto materialy nie je problem tot vse
aby som to uviedol na pravu mieru, poskodzovanie sukromneho majetku sux, ale tym ze je to ich vec som myslel to ze je na nich ako protestuju, samozrejme ze to je pcovina, a robia to len ti radikalnejsi, mne staci si spravit nazor...nordkapp_pb napísal:ich vec hej ? to je poskodzovanie majetku sukromnej osoby ... to asi tiez moc nebude v poriadku ...
vsetkych mongolov zijucich v stepiach by som nechal postrielat ... ako si to dovoluju ? hovno maju ale ega si budu honit od hlavy k pate obleceny do kozusin ! ! ! ...![]()
Samzrejme vascina protestov a veci co robia ide dost odveci, ale paci sa mi proste idea ze aspon niekto pi*uje...
Boha, ludia
edit:// teraz som chcel postnut nieco s kozuchom uz nvm preco, dal som do googlu fur, pozrel obrazky, a uprimne ... skuste a posudte sami...
-
Stoporko
VIP
peterxxx - fajn, ako nahradíš perový spacák pre polárne expedície? Ako nahradíš kožušinu? A ako trváce budú tie náhrady? Gore-tex a jeho deriváty má životnosť cca 6 rokov. Koža je prakticky nesmrteľná 
-
peterxxx
Star
uznavam, to co si uviedol je nezbytne ale myslis ze aj kozena bunda pre nejakeho frajera je taka nenahraditelna??alebo luxusny kozuch pre panicky??to uz nie je o vyhodach materialu
a drahe auta, sperky a ine srandicky? Kritizujes na nespravnom mieste. Je naopak smola ,ze vacsina ludi si nemoze dovolit kvalitne kozusinove vyrobky a musi sa uspokojit s nahrazkami.
-
peterxxx
Star
ja nekritizujem, ja len hovorim preco mam taky nazor aky mam, pride mi nespravne vrazdit pre nieco bez coho sa da zaobist
A čo hovoríte na ALF ? Raz som robil o nich referát na biológiu a učiteľka bola celkom zhrozená, nechápala.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
kozene vyrobky su skutocne nenahraditelne co vie asi kazdy kto sa stretol s kozenkou a kozou ... neviem aky je rozdiel v syntetickej a prirodnej kozusine, ale asi nejaky bude - proste prirodne veci su obcas nesubstituovatelne ... neviem inak na aky problem narazaju kratkozraki samozvani ochrancovia v pripade koze ... ved tie zvierata v 99% zomieraju pre iny ucel ako tu kozu ... krava proste musi poddat aby som si mohol v lete hodit flakotu na gril a pochutnat na steaku - to je jej ucel ... a to ze vyuziju jej kozu este dalej je predsa iba dobre nie ? ... a to je jeden z mnoha prikladov ...
... nesuhlasim s tym ked niekto ulovi slona len tak niekde vo volnej prirode, kde ich je malo iba kvoli klom ... ale to je to 1% s ktorym nespravi nikto nic ani ked sa posere
... naopak nevidim moralne nic zle na tom kde ma niekto krokodiliu farmu a potom to poraza, aby z toho boli stylove polobotky - nijako tym nezasahuje do prirody a jej prirodzeneho behu - zasiahol by az keby mu usli
...
... inak k tym ALFom vymastenym - takych ludi by mali vesat za gule do prievanu ... samozvani ochrancovia nerespektujuci majetok a prava napriek tomu ze nekonaju v pravnom zaujme rovnakej alebo vyssej urovne ... nechcem zachadzat do konspiracii, ale ked budu niekde testovat na zvieratach ako sa sprava nejaka choroba ktoru izolovali a nejaky vymaz take zvierata vypusti a este rozmlati labak komu tym prospeje ? tym zvieratam - tazko skapu rovnako, akurat im to nikto nebude moct ulahcit, ked uz budu k nicomu ... verejnemu blahu ? tym ze pusti nakazu z izolacie ? ... prirode ? tym ze vypusti izolovanu nakazu ? ...
... celkovo by bolo velmi idealne a ziaduce, keby ludia v hociakych zdruzeniach najskor rozmyslali skor ako konaju "dobro"
...
peace ... but god forbid, if it´s green

... nesuhlasim s tym ked niekto ulovi slona len tak niekde vo volnej prirode, kde ich je malo iba kvoli klom ... ale to je to 1% s ktorym nespravi nikto nic ani ked sa posere
... inak k tym ALFom vymastenym - takych ludi by mali vesat za gule do prievanu ... samozvani ochrancovia nerespektujuci majetok a prava napriek tomu ze nekonaju v pravnom zaujme rovnakej alebo vyssej urovne ... nechcem zachadzat do konspiracii, ale ked budu niekde testovat na zvieratach ako sa sprava nejaka choroba ktoru izolovali a nejaky vymaz take zvierata vypusti a este rozmlati labak komu tym prospeje ? tym zvieratam - tazko skapu rovnako, akurat im to nikto nebude moct ulahcit, ked uz budu k nicomu ... verejnemu blahu ? tym ze pusti nakazu z izolacie ? ... prirode ? tym ze vypusti izolovanu nakazu ? ...
... celkovo by bolo velmi idealne a ziaduce, keby ludia v hociakych zdruzeniach najskor rozmyslali skor ako konaju "dobro"
peace ... but god forbid, if it´s green
-
peterxxx
Star
Suhlasim s plnym vyuzitim zabiteho zvierata, ale ak sa jedna iba o zabitie pre kozu,spominane kly,alebo casti zvierat( priklad zabijanych goril ) , kde nejde o zabitie pre maso tak sa mi to hnusi a pride mi zbtocne zabijat tie zvierata LEN pre nieco co nemusime mat.Alebo odcerpavanie zlce medvedom, to mi pride dostatocne odstrasujuce.Su zavreti v klietke o nieco vacsej ako je ich vlastne telo a maju v sebe hadicky ktore im odcerpavaju zlc kym nezomru ,ktora sa potom predava turistom ako zazracny liek aj ked lekarske testy potvrrdili ze nema ziadny ucinok.A nejde o chovane medvede ale o zdrave medvede odchytavane z prirody.
/ nie som clen ziadnej podobnej organizacie a ani by som nechcel byt, to je proste moj subjektivny nazor
/ nie som clen ziadnej podobnej organizacie a ani by som nechcel byt, to je proste moj subjektivny nazor