P.E.T.A. - Co si o nich myslite ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: P.E.T.A. - Co si o nich myslite ?

Príspevok od používateľa Stoporko »

peterxxx - to čo uvádzaš sú len výnimočné prípady tvoriace nepatrný zlomok celkového využívania zvierat človekom. A mám pocit, že toto ľuďom PETA zázračne nevadí alebo to nechcú vidieť - veď je jednoduchšie si kopnúť do niečoho, čo je rozšírené a de fakto na tom stojí naša civilizácia a priemysel.

K teroristom z ALF - dúfam, že raz prepadnú vojenský labák so vzorkami pravých kiahní a bude od nich pokoj :smt006 to čo robia je maximálne nezodpovedné, hlúpe a zbytočné. Nikomu tým nepomôžu, iba uškodia ľuďom a aj tým zvieratám.
To mi pripomína ľuďí, ktorí sa venujú ekotáži (sabotáž v záujme ekológie) - vtĺkajú klince do stromov, "mínujú" cesty do lesa a podobne - toto si viem predstaviť v postapokalyptickej spoločnosti na ochranu môjho domčeka v horách, no načo teraz? Kulhánek ich v jednej knižke pekne nazval ekoteroristi. A do tej skupiny by som priradil aj ALF, PETA, GREENPEACE a im podobných výmazov, čo sfanatizovane idú hlásať práva zvierat, no houby s octem o tom vedia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Chalani, podľa mňa na túto problematiku pozeráte dosť povrchne typickým pohľadom bežného človeka.
Áno, veď zviera je tovar a človek má právo s ním robiť čo chce, v prospech svojich potrieb.

Odporúčam napozerať nejaké dokumenty: http://fuckcopyright.blogspot.com/searc ... Liberation

http://watchandthink.wordpress.com/cate ... a-zvierat/

Jedno krátke video na ukážku, slovenské titulky: http://www.archive.org/details/Rabbit_Liberation_2003

A to isté platí aj pri ochrancoch prírody. Nebyť týchto "fanatikov, čo čo houby s octem vedia", stalo by sa veľa zlých vecí.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

cubix napísal:a drahe auta, sperky a ine srandicky? Kritizujes na nespravnom mieste. Je naopak smola ,ze vacsina ludi si nemoze dovolit kvalitne kozusinove vyrobky a musi sa uspokojit s nahrazkami.
Hlavne tu na Slovensku, kde je kazdy rok v zime min. -30, ze? A nech to cistia a upravuju kolko chcu, ten pach neodstrania. A ked si to navlecie na seba nejaka pipka a nastrieka sa parfemom od Diora, aj tak na tom nic nezmeni, ze smrdi po zvierati :smt107
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead: A ako títo ľudia obmedzujú teba ? Útočí niekto priamo na teba, alebo ťa niekto zbil (respektíve ti zničil majetok) za to, že si mal na sebe koženú vec?

anonym : Áno, už len oficiálne štruktúry prírode pomohli (nehovorím, že nie, ale tvrdiť, že iba tie je primitívne a krátkozraké).
Oficiálne celky na ochranu prírody majú dosah len v medziach zákona, sú podplatiteľné a manipuluje sa s nimi.
Organizácie ako ALF a pod., majú voľnú sféru pôsobnosti a spravili toho naozaj veľa, a to konkrétnych činov, nie len nejakých prehlásení a odporúčaní. To, že ty o tom nevieš, je už tvoja vec.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - k tomu povrchnému pohľadu - o problematike ekotáže toho mám naštudované pomerne dosť a otázka zaobchádzania so zvieratami mi nie je ľahostajná (ako asi žiaľ vyplýva z mojich postov). K zvieratám/prírode treba pristupovať uvážlivo, s citom a rozumom, čo sa nie vždy deje. No som razantne proti postupom a formám aké volia greenpeace/peta alebo alf. Odporúčacie komisie, amnesty international a podobne - tým odporúčam, aby si odporučili odchod do dôchodku. No ekoterorizmus alebo zfanatizovné davy, čo o ekológii, spôsobe života živočíchov/rastlín, možnostiach náhrady prírodných materiálov umelými vedia len od ich Guruov :nono: to je naozaj cesta do Kulhánkovho pekla. (tým netvrdím, že všetci aktivisti sú ignoranti a maniaci, no poznám ich niekoľko a nadpolovičná časť vie len to, čo majú vytlačené na brožúrach)
hughito
Redeemer
Redeemer

Akože neviem či si pod tým ekoterorizmom či sfanatizovanými davmi predstavuješ, nie je mi to celkom jasné.
Ty to tu predstavuješ ako nejakú hrozbu, ktorá by nás priviedla niekam do pekla, čo je naozaj scestná predstava.

Skúste si naozaj pozrieť nejaké stránky, videá a dokumenty a potom tu napísať, čo konkrétne je na činoch týchto ľudí zlé, nemorálne a nebezpečné pre spoločnosť (keď ten pojem terorizmus).
Som zvedavým, k čomu dospejete.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

hughito napísal:
Skúste si naozaj pozrieť nejaké stránky, videá a dokumenty a potom tu napísať, čo konkrétne je na činoch týchto ľudí zlé, nemorálne a nebezpečné pre spoločnosť (keď ten pojem terorizmus).
Som zvedavým, k čomu dospejete.
Prečo "zachraňujú" tie králiky na tom videu :?: :!: ... :roll:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

hughito,

neboj sa, mne neublížil nikto..... aj keď by sa v mojom šatníku nejaká tá kožená bunda, opasky, topánky, puzdrá našli, a to ešte nehovorím o interiéri približovadla...... Koža, ako tu už bolo povedané, má proste určité vlastnosti, ktoré zatiaľ v plnej miere nahradiť nedokážeme..... Kožuch by som síce na seba nedal, veď by som vyzeral ako pasák..... ale keď sa to niekomu páči, budiž.... Takže asi tak...... a pokiaľ nejaký sku**** začne na iného či jeho majetok útočiť (aj vedro s červenou vodou je útok), tak potom sa môže stať, že na svoju aktivitu veľmi bolestivo doplatí a rovnako to môže mať finančnú/trestnoprávnu dohru na súde.....

Takže keď niekto chce protestovať voči jedeniu mäsa a používaniu kože, budiž, ale nech nezachádza až do útokov, popr. inej trestnej činnosti (vstupy na cudzí pozemok a tak)......
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

poviem ti hughito ... pekne sracky v tych videach :-P ... mali tam tych fetakov pochytat a dolamat im ruky ... nenavidim takychto samozvanych spasitelov ... neviem co si mysleli ale nejaky laboratorny kralik, asi dlho nevydrzi, ked ho vypustia v prirode :-) ale urcite spravili obrovsky cin dobrej vole o ktorom este dlho mozu rozjimat :-) ... k ostatnym som si precitam iba popis, moj cas je moc drahy nato aby som pozeral chobotiny ... trebars tie zvierata z cirkusu - preboha ako su tyrane ? sak su odjakziva na take nieco zvyknute a vo volnej prirode by skapali :-D ... ale mozno niekedy si tieto propagandisticke videa pozrem ...

... a ano ekoterorizmus hrozbou je ... ci sme chceli alebo nie, ale par vygumovancov z roznych stran zelenych a spolkov deti zeme presadzuje take sracky nad ktorymi sa sudnemu cloveku zveda kufr ... rozne ekodane zalozene na klamstvach takzvanych eko-odbornikov, podpora roznych nevykonnych a drahych sposobov vyroby energie napriek tomu ze mame dostupnu v pomere cena / vykon velmi vyhodnu a cistu jadrovu energiu a podobne .... to su ludia ktori v "dobrom" umysle brzdia spolocnost a nechapem ako ich niektori za to este mozu aj velebit :-) :-) ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nordkapp mi v tejto téme píše z duše: ekoterorizmu/ecotage sa prejavuje napr. zatĺkaním klincov do stromov/lesných ciest s úmyslom zabrániť ťažbe dreva, ničenie stojanov vysokého napätia, vypúšťaním rybníkov... to je podľa teba v poriadku? Vlámanie sa do laborky, zničenie výskumu, vypustenie zvierat do voľnej prírody, kde nemajú šancu prežiť, to je ok? :sneaky: To je na tom to zlé.
O tom, že robia z komára somára ani nevravím - starostlivosť o zvieratá zďaleka nie je taká hrozná ako to prezentujú. Už som písal, že keď oni vypustia "oslobodené" zvieratá do prírody, buď spôsobia katastrofu, lebo sú niečim pokusne infikované alebo "len" zbytočne uhynú.
Už som písal - treba k zvieratám a prírode celkovo pristupovať zodpovedne, s rozumom, no na ekofašos (opäť Kulhánkov výraz) je treba dávať veľký pozor, lebo nám prerastú cez hlavu a bude zle.
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Stoporko napísal:peterxxx - to čo uvádzaš sú len výnimočné prípady tvoriace nepatrný zlomok celkového využívania zvierat človekom. A mám pocit, že toto ľuďom PETA zázračne nevadí alebo to nechcú vidieť - veď je jednoduchšie si kopnúť do niečoho, čo je rozšírené a de fakto na tom stojí naša civilizácia a priemysel.
ja som predsa neobranoval peta ale svoj nazor:)...
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead: No však o tom píšem, tebe nikto nič nerobí, ani na teba neútočí preto, lebo to máš, vlastníš, resp. ješ mäso, tak nechápem, čo ti na tom tak vadí a ako sa ťa to vlastne dotýka.
:wink:

nordkapp_pb: Pekné sračky v tých videách ? Toľko sračiek koľko si napísal v tvojom prvom odstavci, sa len tak nevidí.
Mali tých feťákov (akých feťákov, si normálny?) chytiť a dolámať ruky ? Prečo by sa nemali dolámať ruky ľuďom, ktorí testujú zvieratá kvôli nejakej pridrbanej kozmetiky pre paničky?
Kto hovorí, že ich vypustia do prírody (to isté platí pre Stoporka) ? Neviem kde ste prišli k takémuto záveru. Vy si naozaj naivne myslíte, že tí ľudia riskujú vezenie aby zachránili tie zvieratá pred pomalou a bolestivou smrťou a potom ich pustia do voľnej prírody kdesi pri cestu, kde prežijú hodinu, kým ich niečo zrazí alebo zožerie ?

Samozvaní spasitelia ? Akí ? Komu kážu ? Tisíce náboženských fanatikov a samzvaných spasiteľov(farárov) ti nevadí ? Zapni mozog predtým ako niečo vyvalíš do éteru.
Tvoj čas je drahocenný, samozrejme, život živého tvora nie je hodný tvojho času, ani tých posratých pár minút si niečo pozrieť... :roll:
trebars tie zvierata z cirkusu - preboha ako su tyrane ? sak su odjakziva na take nieco zvyknute a vo volnej prirode by skapali
Tak toto je už naozaj vrchol, toto môže napísať fakt už len obmedzený primitív. Tie tvoje veľavravné smajlíky taktiež vravia veľa o tvojej úbohej informovanosti.

K tým tvojim "ekobrzditeľom" vývoja spoločnosti: nejaký príklad (konkrétny) ?
Neviem čo je zlé na tom, keď niekto poukazuje na to, že existujú rôzne formy získavanie energií, ktoré sú síce drahšie, ale menej škodlivé ku životnému prostrediu. To je krásne vidieť na autách a patentoch na ich pohon, ktoré skupujú všetky možné spoločnosti, aby sa náhodou neprestala potrebovať ropa...
Jediné nebezpečie pre svet ako taký sú ignoranti ako ty.

Stoporko: Ale aká ťažba dreva? Ty si tiež nejak mimo, alebo si myslíš, že tí ľudia sú plne vygumovaní a robia to len tak ? Veď keď je tá ťažba logicky odôvodnená a zmysluplná, tak nie je problém. Ale deje sa to ? Veď Amazonský prales sa ťaží ako na bežiacom páse, zachviľu z neho bude lesík ako tu za kopcom. A takýchto prípadov je veľa, korporácie chcú ťažiť=zisk, a kľudne sa ťaží aj v chránených oblastiach a parkov, vybaví sa povolenie=podplatí sa nejaké oficiálne ochranárske združenie, ktoré to nejako zdôvodní a ide sa rúbať a sekať. A to ja tu netáram len tak do vetra, na to máte tie rôzne hodinové dokumenty, podrobnosti si nepamätám.

Samozrejme, nájdu sa možno aj úplní fanatici, ktorí už pomaly nadraďujú záujmy zvieraťa nad človeka, s takým fanatizmom nesúhlasím, tu ide o tom, aby sa zvieratá nepoužívali ako tovar, ale zaobchádzali sa s nimi humánne a rešpektom. Takisto jem mäso, nie som vegetarián ani vegán, ale som za to, aby sa tým zverom zabezpečili dôstojné podmienky na život = biofarmy. Lebo tie niektoré bitúnky a brojlerové stanice, to je otras.

bindo011: Prečo "zachraňujú? Tie úvodzovky si nechaj niekde doma a radšej si naštuduj pojem vivisekcia, predtým, ako tu zavalíš ďalšiu hovadinu.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

hughito,

práveže sa ma to dotýka..... Pretože v slušnej spoločnosti (založenej na zodpovednosti, slobode výberu a rozhodnutia, progresívnom vývoji, slobode slova) nie je mysliteľné, aby nejaký pomätenec oblial niekoho iného farbou len za to, že má oblečený kožuch..... A rovnako nie je mysliteľné, aby ešte radikálnejší pomätenec vstúpil na cudzí pozemok násilím a tam rozbíjal nejaké laboratória či vybavenie..... A už ani nehovoriac o možnom biologickom ohrození (extrémnou formou toho, kam by to až mohlo viesť je napr. film "O 28 dní")..... Pokiaľ majú nejakí aktivisti, už je jedno či z Greenpeace, PETA, ALF alebo ja neviem odkiaľ nejaký problém, tak nech kur*a o ňom diskutujú a hľadajú riešenie ako normálni ľudia, a nie púšťať sa až do zločineckých aktivít...... Pokiaľ majú záujem o zločinecké akcie a nie normálnu diskusiu či osvetu, tak potom patria do väzenia či na psychiatriu.....
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal: Prečo by sa nemali dolámať ruky ľuďom, ktorí testujú zvieratá kvôli nejakej pridrbanej kozmetiky pre paničky?
Kto hovorí, že ich vypustia do prírody (to isté platí pre Stoporka) ? Neviem kde ste prišli k takémuto záveru. Vy si naozaj naivne myslíte, že tí ľudia riskujú vezenie aby zachránili tie zvieratá pred pomalou a bolestivou smrťou a potom ich pustia do voľnej prírody kdesi pri cestu, kde prežijú hodinu, kým ich niečo zrazí alebo zožerie ?

Samozvaní spasitelia ? Akí ? Komu kážu ? Tisíce náboženských fanatikov a samzvaných spasiteľov(farárov) ti nevadí ? Zapni mozog predtým ako niečo vyvalíš do éteru.
Tvoj čas je drahocenný, samozrejme, život živého tvora nie je hodný tvojho času, ani tých posratých pár minút si niečo pozrieť... :roll:

Tak toto je už naozaj vrchol, toto môže napísať fakt už len obmedzený primitív. Tie tvoje veľavravné smajlíky taktiež vravia veľa o tvojej úbohej informovanosti.

K tým tvojim "ekobrzditeľom" vývoja spoločnosti: nejaký príklad (konkrétny) ?
Neviem čo je zlé na tom, keď niekto poukazuje na to, že existujú rôzne formy získavanie energií, ktoré sú síce drahšie, ale menej škodlivé ku životnému prostrediu. To je krásne vidieť na autách a patentoch na ich pohon, ktoré skupujú všetky možné spoločnosti, aby sa náhodou neprestala potrebovať ropa...
Jediné nebezpečie pre svet ako taký sú ignoranti ako ty.

Stoporko: Ale aká ťažba dreva? Ty si tiež nejak mimo, alebo si myslíš, že tí ľudia sú plne vygumovaní a robia to len tak ? Veď keď je tá ťažba logicky odôvodnená a zmysluplná, tak nie je problém. Ale deje sa to ? Veď Amazonský prales sa ťaží ako na bežiacom páse, zachviľu z neho bude lesík ako tu za kopcom. A takýchto prípadov je veľa, korporácie chcú ťažiť=zisk, a kľudne sa ťaží aj v chránených oblastiach a parkov, vybaví sa povolenie=podplatí sa nejaké oficiálne ochranárske združenie, ktoré to nejako zdôvodní a ide sa rúbať a sekať. A to ja tu netáram len tak do vetra, na to máte tie rôzne hodinové dokumenty, podrobnosti si nepamätám.

Samozrejme, nájdu sa možno aj úplní fanatici, ktorí už pomaly nadraďujú záujmy zvieraťa nad človeka, s takým fanatizmom nesúhlasím, tu ide o tom, aby sa zvieratá nepoužívali ako tovar, ale zaobchádzali sa s nimi humánne a rešpektom. Takisto jem mäso, nie som vegetarián ani vegán, ale som za to, aby sa tým zverom zabezpečili dôstojné podmienky na život = biofarmy. Lebo tie niektoré bitúnky a brojlerové stanice, to je otras.

bindo011: Prečo "zachraňujú? Tie úvodzovky si nechaj niekde doma a radšej si naštuduj pojem vivisekcia, predtým, ako tu zavalíš ďalšiu hovadinu.

prečo by nemali dolámať ruky a nohy vedcom testujúcim nové veci na zvieratách? - pokiaľ dáš dobrovoľne seba/svoju rodinu a deti namiesto tých zvierat ako pokusné králiky, tak prosím. V opačnom prípade buď rád, že si tvoja mama natiera večer na tvár krém, ktorý jej tú pokožku nespáli, neobsahuje pre ňu nebezpečné chemikálie... a poďakuj za to lab. krysám a králikom. Okrem toho, aby si dnes mohol niečo testovať na zvieratách, potrebuješ podľa slov profesorky toxikológie z chemického ústavu SAV množstvo rôznych povolení - že žijú v dobrých podmienkach, že ten výskum je skutočne nevyhnutný, že ich použiješ len minimálne množstvo a mnohé iné. Takže fakt nevidím dôvod na lámanie rúk vedcom. No tým, kto sa vláme do labáku, zničí vybavenie za ťažké tisíce a zrujnuje ti dlhý výskum...len ruky polámať je málo.

Kto hovorí, že ich vypustia do prírody? - jednak už dávnejšie správy na Markíze (ak chceš, dohľadaj si v TV archíve) a "príručka ekotáže" ktorá sa mi zhodou okolností dostala do rúk od jedného kamaráta (ktorý je uletený týmto smerom).

zvieratá v cirkuse - o akom týraní hovoríme? Jediné čo by sa cirkusu dalo vytknúť, je fakt, že sú exotické zvieratá v geografických podmienkach pre ne nie domácich. No cez zimu (kritické obdobie) sú aj tak všetky cirkusy "zazimované" a na jazdu sa vyráža až koncom jari/začiatkom leta. O zvieratá sa starajú kvalifikovaní ľudia, ktorí so zvieratami žijú dennodene. Nemôžu si ich dovoliť týrať už z toho dôvodu, že tie zvieratá sú ich obživa, nie? A prosím neurážaj tu prispievateľov.

Alternatívne zdroje energie - trošku sa orientujem v techológii fotovoltaických článkov (hlavne na báze TiO2) a ich účinnosť sa pohybuje okolo 3-8% čo je žalostne málo - tudy cesta nevede, přátelé. Ako už bolo písané, máme tu jadro, čo je prakticky najefektívnejší zdroj energie, najbezpečnejší (dnešná technológia), ekologicky čistý, odpad vieme bezpečne uložiť, tak kde problém? Nepáči sa to ekofašos...začnime stavať gigantické polia veterných elektrární, ktoré majú oproti jadru mizivú účinnosť, ekonomicky sú nevýhodnejšie, no je to "in" :sneaky:

Ťažba dreva - čítal si čo som písal na záver svojho minulého príspevku, alebo si vyberáš len to, čo ti vyhovuje? Písal som, že k prírode treba pristupovať zodpovedne. Pokiaľ bránia ťažbe amazonksých "pľuc zeme" tak je to ok. No oni žiaľ bránia výrubom v prehustených lesoch Kanady, USA, Slovenska a podobne. Medzi ekofašos je výzva, aby blokovali ťažbu dreva tam, kde je to podľa nich nevhodné. Pokiaľ majú dotyční "teroristi" patričné vzdelanie a rozhľad, aby to mohli adekvátne posúdiť, tak prosím. No natĺcť klince do urbárnych lesov pri Liptove - WTF??? (tomuto som bol svedkom počas rúbania tých stromov) Súhlasím s tebou, že dať obálku starostovi a ideme si narúbať drevo do hory sa bežne robí - a na dedine ani inú možnosť nemáš. Výruby vo veľkom na štýl Ministerstva životného prostredia sú žiaľ len chybou politikov a cocotov čo tam dosadili. To môžme ísť rovno natĺcť klince preventívne do každého stromu v SR, však čo ak... proste tudy cesta nevede.

Bitúnky, brojler. stanice a ekofarmy - súhlasím s tvojim názorom, že ekofarmy by boli lepšie. No musím sa zastať našich EU posrancov, vďaka ich reguliam to už nie je tak hrozné ako si mnoho ľudí ešte stále myslí - stačí sa do nejakej "stanice" pozrieť.

p.s. sory za dlhší príspevok, no chcel som zodpovedať všetky tvoje otázky a pripomienky
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

hughito napísal:
No ten pojem som si pozrel...ako si my prikázal :lol: , ale ty by si si ho mal asi ešte pár krát prečítať... :wink: . Inak šapmóny s ktorými si umývaš hlavičku si myslíš že na čom testovali?! Sry ak sa od hlavy po päty umývaš prírodnou kozmetikou ale pochybujem o tom. Teraz použijem úvodzovky (prepáč dnes ich doma nenechám) a budem citovať Wikipédiu:
"Hlavní rozdíl mezi chirurgickým a vivisekčním zákrokem je ten, že zatímco chirurgický zákrok je primárně zaměřen k zlepšení zdravotního stavu nemocného zvířete nebo člověka, primárním účelem vivisekčního zákroku je výzkum, prováděný za účelem získání informací.

Definice, uvádějící, že se jedná o zákrok bez narkózy, není přesná, neboť vivisekce se zpravidla koná v lokální či celkové anestesii, takže pro zkoumané zvíře nebo člověka není bezprostředně bolestivá. Nejde tudíž o torturu, neboť smyslem vivisekce není působit utrpení a bolest. Etický problém je ale v tom, že často při ní dochází k poškození zkoumaného organismu, které někdy může být i letální, tedy je jeden živý tvor obětován k výzkumu, který má sloužit jiným živým tvorům.''
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vidim ze hughito to uz moc nezvladol, tak nasadil tazsi kaliber - osobne invektivy ... prepac ale nevies kolko toho ja mam alebo nemam o problematike nastudovane, tak neviem naco to sem tahas ... alebo ti uz dochadzaju argumenty tykajuce sa priamo diskutovanej temy ? :-) ... ja mozem tiez voci tebe pritvrdit, ale k comu to bude dobre ? este zacnes plakat nielen nad tym ze si niekto moze dovolit testovat lieky na zvieratach, ale aj nad tym ze niekto nezdiela "tvoje" nazory ... navyse moje smajliky niesu prejavom ziadnej poruchy uvedomelosti - iba toho ze zbytocne netaham emocie tam, kam nepatria :-) :-) ...

... odpoviem ti heslovite, lebo myslim ze stoporko to napisal velmi dobre a obsiahlo :-)

... ad zvieratka z labakov prisne kontroly zo stran oficialnych institucii, castokrat lepsie podmienky ako na tvojich ekofarmach ... tie testy na niecom musia byt urobene - alebo by si bol spokojny s tym ze sa do obehu dostane liecivo, ktore nebolo otestovane a ty nim budes liecit nadchu a tyzden na to z toho otocis kopyta ? ... asi ano :-) vyzyvam ta nekupovat nic co bolo testovane na zvieratach liec sa prirodnou formou :-)
(( btw. vzdy ma pobavi text zo stitku TopGear tricka : This shirt was tested on animals. It didn´t fit ! :-D :-D :-D ))

ad ekobrzdy - to su spominani ekofasisti v podobe stran zelenych a podobnej verbeze, ktora sa nedokazala uplatnit sposobom, ktory by bol pre spolocnost prinosny, tak prudia kolko sa da a oblbuju beznych ludi, ktorych mozno nezaujima s akou efektivitou pracuju veterne generatory :-) ... taketo organizacie vystupuju ostro proti realizaciam jadrovych elektrarni (ktore maju parametre ako pisal stoporko) a tym defakto brzdia "ocistenie" produkovanych energii ... navyse si trebars v pripade rakuska nevidia na koniec nosa, lebo presadili obmedzenia jadrovych elektrarni, a tak rakusaci elektriku dovazaju ... aku ? jasne ze jadrovu ... tomu hovorim vyznamny ekologicky pocin so silnym ekonomickym podtextom :-) ...

pripadne este jeden krasny priklad ktory nam nieje az taky vzdialeny a pride aj ku nam, ak sa nespamatame ... apropos ekologicka dan z vozidiel v CR aka ekovypalne :-) ... deti slnka sa rozhodli na cele s imbecilnym bursikom a jeho nekompetentnou manzelkou katkou žakžak spravit nieco pre prirodu ale moc to nedomysleli ... mali napad, ze stare auta znecistuuju ovzdusie viac ako nove .. a mali pravdu .. cio teda spravia ? navrhnu sankcie pre motoristov zavisejuce od euro normy motora ich priblizovadla ... velmi spravodlive ... ale potom to zopsuli ako uz davno nie ... uvediem priklad: na starych autach jazdia ludia predovsetkym preto ze nemaju na novsie, lepsie, zelensie .. tak tu mame jedneho frantu vomáčku, ktory ma schadewagen 120 o ktory sa stara ... auto mu jazdi ako kazde ine, do prace aj z prace ho dovezie ... nieje bezpecne, z vyfuku sa mu nelinie levandulova vona a je malo reprezentativne, tak sa rozhodne ho vymenit za o nieco novsiu feldu ktora splna euro II alebo III alebo kolko chce .. stary vomacka teda strada dva roky korunu ku korune ... uz ma 35 klackov na vysnivanu felinu .. ale do toho pride ekovypalne ... ked bude chcet odhlasit svoju skodulienku a dat ju zosrotovat, tak musi zaplatit 10 000 CZK ekovypalne plus za ekologicku likvidaciu ... plus ked bude prihlasovat felinu, tak bude tiez muset platit trebars 5000 CZK ekovypalne ... ejhle pol rozpoctu v prdeli ... franta si teda bude muset nechat zajst chut na felnu a este dalsi rok jazdit skodovkou, ktora vela zere, nic nejde a nema levandulovu aromu, kym dosetri zbyvajuce prostriedky na ekovypalne ... cely jeden rok naviac mohol vypustat polovicne emisie, ale nie ! ! ! preco ? lebo zelena je dobra a spravna ! ! ! ... nezbyva nez hromadne zvolat bravó ekologovia, zas te maticke zemi pomohli ! :-D :-D :-D ...

ad tazba dreva - drevo tazit treba, tak to proste je ... nemyslim si ze by sa aspon u nas drevo tazilo bez nejakeho zmyslu a chaoticky hura systemom ... neuveris ale obcas terba preriedit aj lesy v narodnych parkoch ... aby bol ich rast kultivovany, pripadne spravit holorub v pripade nakazy nejakym skodcom, aby sa zabranilo jeho rozsirovaniu ... v amazonii sa tiez vsetky pralesy netazia len tak bezmyslienkovite - treba si uvedomit ze ked chcem postavit dialnicu a 75% rozlohy pokryvaju lesy, tak nejake vytazit bude treba ... a ked ta dialnica bude mat 400 km cez lesy a musim spravit pre nu kvoli bezpecnosti pas siroky 50 metrov tak to je pekna rozloha - o tom niekto napise ze bol vytazeny les o takej rozlohe, ale to ze tam bude dialnica uz nenapise .. a potom ekologovia poserte sa :-) ... takisto su v tychto oblastiach lesy vo velkom klcovane z dovodu kultivacie pody, aby mali ti ludia co zrat, co predavat do sveta a tak ... :-)

navyse ked niekto podplati ochranarske zdruzenie aby mohol tazit v narodnom parku, tak to nieje zlou znamkou toho kto chce tazit, ale prave zdruzenia ... vyvstava teda otazka : neseru institucie zaoberajuce sa ochranou prirody na prirodu ? nezaujimaju ich iba prachy ? ...

//autoeditácia príspevku (07 Feb 2010, 18:25)
kua, pozeram ze ta heslovita odpoved mi pramalo vysla :-P :-P
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead: No a to ide, čo je tá slušná spoločnosť. Podľa mňa by slušná spoločnosť nemala tolerovať to, že sa robia na zvieratách nehumánne pokusy, ktoré im spôsobujú strašnú bolesť a pomalú smrť v záujme testovania blbej kozmetiky.
Samozrejme, nejaké polievanie farbou neschvaľujem, takisto ako útoky voči "používateľom" (tyým myslím tých, čo nosia kožuch či jedia mäso). Naopak, nevidím nič zlé na tom, ak niekto aj vnikne na cudzí pozemok a zničí majetok toho, kto má na svedomí vyššie uvedené. Nevidím tu žiadnu amorálnosť.
A nakoniec, keby to išlo vyriešiť diskusiou a osvetou, tak by sa to tak riešilo, ale ako sám musíš uznať, ak ide o peniaze a biznis, nejaká diskusia ide bokom, potom sú jedinou možnosťou takéto priame akcie.

Alebo si myslíš, že je správne toto(?) : http://waf-kolektiv.blogspot.com/2009/1 ... luers.html

Stoporko: No ale Stoporko, ja tu ale netvrdím, že by sa na zvieratách nemali testovať napr. lieky, ktoré budú zachraňovať životy + ostatné, životu dôležité veci. Samozrejme, tu nie je iná možnosť ako testovať to na zvieratách. Ale dnes je kozmetika jeden obrovský biznis, mastička na hento, mastička na tamto, sprejík taky, hentaký a onaký, hento tamto...milióny produktov, obrovský biznis a tisíce utrápených zvieracích životov. Ak si myslíš, že to tak má byť, tak ok, ale v tom sa jednoducho nezhodneme.
Toto sa samozrejme týka aj kožených výrobkov, atď. Spomínali ste tu niečo na štýl, že koža je nenahraditeľná látka, ktorá má špecifické vlastnosti. Ok, ale myslíš si, že má až takú cenu, že je absolútne nevyhnutné kvôli produktom z nej zabíjať a loviť zvieratá, napr. tie mladé tulene ? Videl si spôsob, akým sa to robí ?

Ja o vypúšťaní do prírody nič neviem, všetky zábery čo som videl z týchto "lúpeží" končili tým, že zvieratá sa nachádzali jednoducho na nejakom dvore, proste tie zvieratá potom chovajú. Keď sú schopní spraviť takú akciu, musia mať prichystaný aj plán čo potom, a s tým spojené podmienky.

Zjavne o zvieratách v cirkusoch nevieš nič, príde ti normálny tancujúci slon či medvedík na bicykli ? Ako si myslíš, že tie zvieratá donútili to robiť ? Ďalej to všetko prevážanie a aj to, že po celý ten čas sú vytrhnuté zo svojho prirodzeného prostredia a žijú v nejakej malej klietke.
K tomuto len toto, viac nemám čo napísať: http://watchandthink.wordpress.com/2009 ... suffering/ ... 25 minút ťa nezabije a uvidím, čo na to potom povieš.
Nemám nič proti cirkusom, v ktorom vystupujú len ľudia.

O jadrovej energii sa nepriem, s tým súhlasím, že je najefektívnejšia a relatívne aj bezpečná.
Len som chcel povedať to, aby sa otvárali aj možnosti výskumu či realizácie iných foriem (prírodných) výroby energie. Tu som hlavne narážal na ropu.

Čo je to prehustený les ? Môžeš mi to vysvetliť, čo to je, ako vyzerá a aké negatívne dôsledky má nejaký prehustený les na ľudí ? Nie je to hlavne zámienka pre obrovské ťažobné spoločnosti ?
K tvojmu konkrétnemu príkladu sa neviem vyjadriť, ale nejaký dedko čo si zotne 2 stromy na dedine nespôsobí žiadnu veľkú škodu.
Ja stále hovorím o tých veľkých spoločnostiach a o ľuďoch, ktorí im v tom zabraňujú a ešte sú za to aj pranieroví a stíhaní.
Tiež je plno dokumentov, na túto tému.

bindo011: A o to ide. Existujú aj spôsoby, ako testovať kozmetiku bez použití zvierat, tak prečo ich obetovať ?
Platí tu aj to, čo som spomínal v príspevku pre Stoporka.

nordkapp_pb: Na úvod: neboj sa, nič mi nedochádza. :wink:

O testovaní liekoch som sa už vyjadril a to vôbec nejde. Platí to, čo som napísal v príspevku pre Stoporka.
Testované zvieratá majú lepšie podmienky ako ich "rovesníci" na biofarmách ? To akože fakt neviem, akou logikou sa dá na toto prísť. Nepochopiteľná absurdita.

Čo sa týka jadrových elektrární atď, už som sa tiež vyjadril.
Bola na to dobrý diskusia vo Večer ba tému (STV2). Odporcovia majú svoje argumenty proti, ktoré sú sčasti pochopiteľné, ale zástancovia majú ešte lepšie.
Ak máte záujem, pozrite si: http://stv.livetv.sk/tvarchive//video/v ... ideo=40623

A inak, pôvodný spor bol o ALF, ty si sem už zatiahol nejakého Bursíka s jeho manželkou.
O tomto som presne hovoril, rôzne oficiálne inštitúty na "ochranu" pracujú len ako taká očista pre rôzne iné, škodlivé záujmy.
drevo tazit treba, tak to proste je
Amen.

Krásne uvažovanie: je treba postaviť posratú diaľnicu cez najväčší ekosystém na svete ( kde žije najviac živočíchov, ktorý je jednoducho absolútne jedinečný a ovenčený superlatívmi ako pľúca Zeme) a tým je všetko ospravedlnené.
Naozaj krásne uvažovanie, tlieskam.
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/am ... l?id=79928
http://belzebubmedia.blogspot.com/2009/ ... proti.html
http://www.czechfp.cz/site/?p=7930
navyse ked niekto podplati ochranarske zdruzenie aby mohol tazit v narodnom parku, tak to nieje zlou znamkou toho kto chce tazit, ale prave zdruzenia ... vyvstava teda otazka : neseru institucie zaoberajuce sa ochranou prirody na prirodu ? nezaujimaju ich iba prachy ? ...
No veď k tomuto som sa už vyjadril = práve preto je potreba ľudí, ktorí si to riešenie aplikujú po svojom, lebo týmto oficiálnym štruktúram nehodno veriť. Ver tomu, aj taký Greenpeace je dosť kritizovaný z týchto radikálnych kruhov.

http://belzebubmedia.blogspot.com/2009/ ... ych-z.html
Krásne vidieť, aké prospešné a účinné môže byť pôsobenie aktivistov ALF.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

h -> pekny kusok pisania ... skoda ze v nom defakto obhajujes zlocincov a sam nevidis nic zle na fakte ze par chumajov znici vybavenie laboratoria, ktore mohlo pomoct mnohym nestastnym ludom s nejakou chorobou ... za tuto cenu milionov dolarov mohlo byt zachranenych par laboratornych zvierat, ktore aj tak nemali moznost prezit v ich prirodzenom prostredi ... odhliadnuc od toho ze (podla teba) boli zas iba drzane v zajati - ovsem uz ich v zajati drzali ti spravni ludia :-D ... mas to cele nejak postavene na hlavu by som povedal :-) ... ty tvrdis ze ked nejaka vsivava banda oslobodi zvierata tak sa o ne stara, ale o par riadkov dalej to vyvrati oficialna sprava o vyslobodeni 12k noriek z farmy ... isto si ich vsetky zobrali domov na dvor a do obyvacky ze ? ... snaz sa veci videt komplexne ... neviem cim sa taky prerasteny potkan zivi ale prinajmensom dostupnu urodu musel v oblasti tych fariem zdevastovat ... teda pre prirodu bolo bezpecnejsie, keby z toho boli kozuchy :-) ... cely koncept rozmyslania nad ochranou zvierat zacal tym aby sa zbytocne nezasahovalo do zivota zvierat vo volnej prirode - v tychto pripadoch ale ide o zvierata ktore prisli na svet v zajati a ziju v zajati ... to nema nic spolocne s prirodou a stavom zveri v nej ... tu ide proste o prirodzeny vyber a o tom by si ty ako clovek spojeny s prirodou a zvieratami mal vedet vela ... takyto princip proste funguje vsade ... niektori ludia sa narodili v europe a tak budu uspesni ... niektori ludia sa narodili v slumoch a tak maju uplne iny osud ... takisto niektore norky sa narodia v prirode a ine v zajati a tiez maju iny osud ...

takisto cirkusy a zoologicke zahrady ... v niektorych z nich podmienky niesu super ale tie zvierata su na to zvyknute, nic ine totiz nepoznaju ... myslis ze keby trebars taky slon v cirkuse bol z volnej prirody a nie narodeny v zajati, ze by nevyvadzal ako zmyslov zbaveny ? ...

neviem preco sa navazas do prikladu s bursikom a jacques ... chcel si konkretne priklady, ja som ti ich dal a este sa snazis z toho vycuvat ? to je proste zmrdska politika ludi uvazujucich lopuchom a nie rozumom = na vysokej oficialnej urovni pachaju kriminalitu financne na vsetkych a na nizkych urovniach pachaju kriminalitu fyzicky a na majetku jednotlivcov ... ako ostatne dokazuje pripad mladika ktory zapalil 3 SUVcka ... nechcem byt zly, ale ked chcel palit suvcka na prostest, mal si kupit svoje a zaparkovat ich pred budovou vlady ... na cudzi majetok sa proste siahat nema ... byt american a videt ako mi niekto pali moje milovane auto, tak strielam, ked mam na to pravo :-) ... a ze dostal skoro 23 rokov ? to je jedine co ta ucelova sprava tvrdi .. ake typicke zanedbajme priciny, venujme sa dosledkom ... my nevieme za co vsetko bol odsudeny, ako casto sa odvolal, co robil na sudoch, ako mohol provokovat ... ked dostal 22 asi mu to patri :-) ...

btw. ta energeticka diskusia mi nejde pustit, tak ak by si mal iny zdroj pls. ... myslim si ale ze ty posudit nedokazes ci mali alebo nemali lepsie argumenty ... mohli sa ti iba zdat sympatickejsie :-)

ad biofarmy: ... ten priklad bol nadneseny, ale ilustraciu splnil - podmienky v labakoch su daleko lepsie kontrolovane ako na roznych biofarmach ... v nasich podmienkach sa ako som videl nijak neodlisuju od beznych fariem ... par druzstiev okolo nasho mesta je a chovaju tam ovce - kazdy den ich vyhanaju na pasu ... ine druzstva ( v podstate uplne rovnake ) ich tiez vyhanaju kazdy den na pasu ... iny rozdiel tam neni a napriek tomu su niektore z nich iba druzstva a ine biofarmy :-D :-D ... jedine ze by bol rozdiel v bacovi a jeho "ethical treatmente" :-D :-D

... neviem preco by sa najvacsi ekosystem mal vyhnut ludskym zamerom ... z akeho titulu ? ved je najvacsi ... chapem ze ked ma slovensky narodny park poviem 50km stvrocovych, tak vyrub 10 km2 uz neico znamena ... ked ale vyrubu v amazonii jeden taky priemerny slovensky NP, tak sa nic nestane ... naopak - ludia maju robotu, profit, z prirody moc neubudlo a este sa aj indiani budu moct dostat do nemocnice miesto toho aby skapali na hnacku :-) ... najviac ma bavi v mediach ked je vsade pisane palcovymi titulkai "ochranari varuju" ... az budu varovat odbornici, potom mozno bude o niecom reci ... ochranari vsak dnes varuju castejsie ako matka 4 rocneho syna :-D :-D ...

... ad. hustota lesa ... les ako kazde ine okolie v civilizovanom svete, ktore ludia na nieco vyuzivaju musi zodpovedat urcitym podmienkam, niekedy dokonca normam ... k comu je dobry les cez ktory sa neda prejst ani pesky ? ... ked bude takyto les horet, a nebude adekvatne preriedeny ako sa tam dostanu poziarnici ?
hughito
Redeemer
Redeemer

No neviem či fakt nečítaš to, čo píšem (asi je to na teba dlhé), ale nikde som neobhajoval ničenie takých laboratórií, kde sa skúmajú nejaké lieky pre potreby zdravia ľudí. Dokonca som písal, že v takomto prípade tie pokusy schvaľujem.

V zajatí tých správnych ? No rozdiel je v tom, že v tom jednom zajatí na nich robia pokusy a je v jednej klietke napchatých x kusov, zatiaľ čo v tom inom "zajatí" je o nich postarané, majú výbeh a nie sú na nich páchané žiadne pokusy. Vidíš ten rozdiel ?

Postavené na hlavu to nemám, niečo postavené máš asi ty, keď máš potrebu všetkých nazývať fetákmi, všivákmi a neviem akými inými invektívami ešte.

JE ROZDIEL, keď sa oslobodia nejaké zajace či sliepky a keď sa oslobodia také norky, ktoré určite nemali problém sa navrátiť do svojho prirodzeného prostredia.
To prirodzené prostredie je jednoducho zachovávané, zvieratá, ktoré sú schopné prežiť niekde v lese sú vypustené, domestikované zvieratá (sliepky, zajace, atď.) budú asi sotva do lesov vypúšťať tiež.

No nádherné myslenie, že potkan je škodlivý, robme z neho kožuchy. Radšej si však zisti, z čoho je taký jeden kožuch vyrobený.

Jaj, takže tvojím uvažovaním, ak sa zviera narodí v zajatí (napr. v cirkusovom, ale to je naozaj fakt len hypotéza, pochybujem, že tam "používajú" ich narodené zvieratá), tak vlastne nevadí, ak je zneužívané na podobné účely, môže sa týrať len preto, aby zabavilo stupídnu masu ľudí ktorí zaplatia za šou. Zviera narodené v zajatí nepozná iný život, takže mu to vlastne nevadí. Áno, tak to je. :roll:
Aplikujme toto aj na ľudí a nebudeme sa musieť starať o postihnutých či sociálne slabých, veď oni sa tak narodili, musí to tak byť.

K tej diskusii iný zdroj nie je, je to len vypichnutý link cez archív STV, skús si stiahnuť nejaké kodeky, musí to ísť (možno poradí niekto fundovanejší).
No a samozrejme, že mi boli sympatickejšie, resp. mi prišli rozumnejšie. Kto má právo definitívne súdiť to, aké boli ?

Ale podmienky čoho (v laboratóriách) ? Tá základná podmienky: život, tam nie je splnená, takže jednoducho nie je o čom.

Ako "fungujú" jednotlivé biofarmy nemám presné informácie, dúfam však (možno naivne), že sa tam tie zvieratá majú lepšie, niečo na úrovni domáceho chovu, žiadne tlačenie sa na 1 metri štvorcom x kusov, žiadne steroidy ani zlá strava a zaopatrenie.
Mal som možnosť jesť mäso z biofarmy neďaleko Nášho mesta a to mäso bolo asi 5-krát lepšie ako z obchodu, čo vo veľkom svedčí aj o životospráve a celkovej spokojnosti života daného zvieraťa.

Veď je najväčší, tak ho poďme vyrúbať, však ostane polovica..
Niekedy používaš zaujímavé dedukcie, len čo je pravda.
Z akého titulu ? No z takého, že je to najväčší, jedinečný ekosystém, ktorý na tomto svete nemá obdobu. Nesmierny zdroj kyslíka, takisto sú v ňom jedinečné druhy zvierat ako aj fauna a flóra.
Ale ak teba zaujíma len nejaký pridrbaná diaľnica, tak ti niet pomoci.
Najčastejšie príčiny "deforestácie" Amazonského pralesa sú:

ťažba dreva (nelegálna)

budovanie infraštruktúry (mestá, diaľnice, priehrady)

získavanie poľnohospodárskej pôdy (orná pôda, pastviny)

získavanie dreva ako paliva pre domácnosti v rozvojových krajinách

znečistenie prostredia (ovzdušie, voda, kyslé dažde)

požiare

:arrow: varovný článok : http://www.zaujimavo.estranky.sk/clanky ... sky_prales

A inak, naozaj by ma zaujímalo, aké podmienky musí spĺňať správny prototyp lesa. "Ten" les si to dokázal milióny rokov korigovať sám, akým právom to teraz korigujeme my ?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Casto sledujem na stanici Animal planet reportaze, kde sa specialna policajna jednotka na Miami venuje zachrane tyranych, zranenych alebo tulavych zvierat. S maximalnym usilim sa snazia casto aj o nemozne a nevzdaju to, az kym nie je kazdy pripad vyrieseny v prospech zvierata, lieta tam pokuta za pokutou a pokial ani to nepomoze, tak pridu na rad puta, lebo podla zakona maju na to plne pravo.
Ked vidim, ako nejaky 100 kilovy cernoch vytiahne zo sachty napoly mrtve maca, dovezie ho na kliniku a po nejakej dobe sa tam vrati a so slzami v ociach sleduje, ako sa zotavilo a stastne tam pobehuje a naopak niekto nechapavo kruti hlavou, co je na tom divne, ked sa zvierata zaziva deru z koze a lutuje ludi, ktory na ten kozuch nemaju peniaze, tak sa mi rozum zastavuje, aki rozdielni su ludia.
Ja neviem ale ja vidim dost velky rozdiel medzi psom a napr. motykou. ZVIERATA by sa mali brat ako ZIVE, MYSLIACE a CITIACE tvory a tiez sa k nim aj tak spravat. Myslim, ze v tomto smere sa toho za poslednu dobu dost zmenilo k lepsiemu a urcite maju na tom zasluhy aj organizacie ako PETA alebo Sloboda zvierat.
Napísať odpoveď