P.E.T.A. - Co si o nich myslite ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: P.E.T.A. - Co si o nich myslite ?

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

a kto aproximoval nezakonne konanie lavicakov proti nackom, ktori nikomu nic nerobili za "dobre" ? ? ? ty ? alebo nejaky alternativny guru ? :-) ... diky neprosim :-)

ja ti ovsem za ten prispevok o testovani dakujem, lebo docela vystihol to co som po tebe chcel, to co si ty obhajoval ale nevedel si o co ide, alebo si to aspon nevedel posunut mne :-) :-) ... kazdopadne ako som spomenul efektivnym a dostupnym moze byt tak testovanie na tej placente .. to schvalujem :-)

... nie ja si nekupujem kozmetiku testovanu na zvieratach, preto ze musel kvoli mojmu pocitu sviezosti nadlouho skapat tri macky, ale preto ze mi prinasa to co potrebujem za priaznivu cenu ... ked bude kozmetika testovana inymi sposobmi za rovnako priaznivu cenu, nemam s nou problem .. len mi pride osobne zbytocne preplacat nieco kvoli par krysam :-) :-)

ty si chcel navodit diskusiu ? ty si vyniesol tezu o jezisovi travozrutovi na ktoru ked som reagoval, tak si ma vo vsetkej pocestnosti poslal do threadu kde sa to riesi :-) :-) ... a prepac mi ze neverim v tomto 6tim volnomyslienkarom, ktori sa vypukali a prisla im to ako dobra predstava ... kym sa kvalifikovany nazor nezmeni tak to odmietam vobec brat do uvahy ako "vazne" :-) :-) vies ono sa casto nestava aby archeologovia nasli obydlia pastierov a pozostatky uzitkovych zvierat ako urcity dokaz ze ludia sa zivili masom a naprisk tomu by malo pravdu 6 ludi ktori prisli s hura teoriou :-) tot vsjo

a defakto mas pravdu, ale nemyslim si ze neni o com :-) sam urcite schvalujes ze ludsky prospech je najdolezitejsi .. a ked si vyzaduje obete tak ich aj dostane :-) :-) ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ktorí nikomu nič nerobili ? No do ulíc vyšlo 15 000 ľudí, z toho 10 000 "bežných" občanov, takže aproximoval som to z toho. A akože, myslím si, že ľudia naozaj nechcú aby im pod oknami pochodovali nejakí pohrobkovia nacistického režimu, tobôž nie je v Nemecku.

No, to podľa mňa zjednodušuješ, že kvôli pár krysám, určite nejde len o krysy.

Dobre, teba to možno nezaujíma, ale niekoho napr. aj, radšej si priplatí pár korún za výrobok, pri ktorom nemuseli trpieť žiadne živé tvory, ani tie blbé krysy.

Každý máme svoju voľbu a možnosť, mne sa len nepáči, ako strašne sa snažíš túto spomínanú voľbu zhodiť.

No toho Ježiša tu už fakt nechcem prepierať, ale zaujímal by ma ten kvalifikovaný názor, čo si mal pod tým na mysli.
A takisto tie tvoje neustále narážky na fetovanie u všetkých, čo nejednajú, resp. nemyslia podľa tvojho gusta mi už prídu trocha trápne. Všimol som si to aj v iných témach.

Ľudský prospech je najdôležitejší, ak a k vyžaduje obete tam, kde je to nevyhnutné, nech sa páči.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

takze v podstate rozohanie davu protestujucich afakov nevyberavym sposobom je bez ohladu na zakony spravne ak to spravnym spravi niekto hej ? ? ? :-) to sa mi paci ... velmi pokrokove ... nieco ako zakony vlasne nepotrebujeme :-)

dobre su to krysy, kraliky, macky a este nejake zvierata, ktore niesu vobec prirodne, ale odchovane v zajati za ucelom testov, nejde o ziadny chraneny druh alebo co .. proste je na nich testovane neico co prospieva ludstvu ... ja sa pytam je to velka cena ? :-) :-)

nech sa paci, nech niekto plati aj za povestne kaviarove toasty ... ale nech mi ziadny pseudomoralista nenuti myslienku ze som ja TEN ZLY, len pre to ze pouzivam kozmetiku testovanu na zvieratach a nevadi mi to, ba co viac som s danym stavom spokojny :-) :-)

za kvalifikovany nazor mozeme povazovat niekoho kto studiom danej temy stravil viac ako tych 13 minut behom ktorych napisal do googlu "jezis vegetarian" ... alebo napriklad ludi ktori sa tym zaoberaju, coz su trebars nabozenski historici, archeologovia, vseobecne historici ... preco sa vlastne na toto pytas ? potrebujes to explicitne ? alebo potrebujes niekde najst skulinku aby si mohol prehlasit ze je pravdepodobne mozne ze tyhc 6 rastafarianov ma pravdu ? :-) :-)

... ano obuvam sa casto do fetakov, ale nie iba v pripadoch, kedy maju odlisne nazory ... to mne je jedno :-) ... vzdy ma potesi ked sa niekomu nieco zda trapne a vo vlastnom konani nevidi medzery ... trapne, ale dost vyrazne na to aby si to niekto vsimol a vyjadril sa k tomu ... zijem z vasho zaujmu :-D :-D

ano a chudaci zvierata su zatial nevyhnutne obete :-) az vsetko otestuju rovnako efektivne bez nich, ak bude synteticka koza v mojom aute rovnako kvalitna ako prirodna, ak bude umelo vytvoreny steak rovnako chutny ako origo ... potom to bude vsetko bezpredmetne a nech si niekto chova kravy ako domacich maznacikov :-) :-)
hughito
Redeemer
Redeemer

nech sa paci, nech niekto plati aj za povestne kaviarove toasty ... ale nech mi ziadny pseudomoralista nenuti myslienku ze som ja TEN ZLY, len pre to ze pouzivam kozmetiku testovanu na zvieratach a nevadi mi to, ba co viac som s danym stavom spokojny
A kto ti tú myšlienku núti? Mne sa skôr zdá, že ty ju nútiš všetkým ostatným, čo také niečo robia, že v podstate robia niečo zlé.
za kvalifikovany nazor mozeme povazovat niekoho kto studiom danej temy stravil viac ako tych 13 minut behom ktorych napisal do googlu "jezis vegetarian"
No dúfam, že si si nemyslel, že som tým čo som napísal, myslel seba.
Mňa ale stále zaujíma ten kvalifikovaný názor, na ktorý sa odvolávaš v tejto otázke.

Čo ti tí feťáci spravili ? :lol: Ja sa len čudujem, že tvojmu často používanému označeniu zatiaľ úspešne odolávam, ale aj tak si myslím, že pre teba som len feťák a najnovšie rastafarián. :lol:
To, že je niečo trápne neznamená, že to nie je výrazné, práve naopak.
ano a chudaci zvierata su zatial nevyhnutne obete :-) az vsetko otestuju rovnako efektivne bez nich, ak bude synteticka koza v mojom aute rovnako kvalitna ako prirodna, ak bude umelo vytvoreny steak rovnako chutny ako origo ... potom to bude vsetko bezpredmetne a nech si niekto chova kravy ako domacich maznacikov
No, možno sa raz dočkáme a konečne budeme môcť túto tému uzavrieť. :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

samozrejme existuju na to dva pohlady ... rozdiel je v tom ze ze ja robim nieco zle iba podla "moralnych zvyklosti" par jedincov, ale tychto par jedincov robi nieco zle co je kvalifikovane trestnym zakonnikom :-) :-) to je docela rozdiel :-)

ja neviem nepozeras niekedy Viasat History, alebo Spektrum, necitas obcas casopisy ako 21. stoleti alebo 100+1 ? ? ? to su media v ktorych o problemoch pojednavaju kvalifikovani ludia, ludia ktori sa problemami o ktorych pisu skutocne zaoberaju :-) :-) ...

fetaci a rastafariani mi zatial nic nespravili ... proste ich iba nemam rad, su to vesmes rozne ludske trosky, ktore nikdy nic nedosiahli a nedosiahnu a mozu si za to sami a vobec im to v ich lepsich chviillkach nepride divne :-) ... a vobec su to skaredi ludia a mama mi povedala aby som sa takych vystrihal :-P :-P :-P :-P ... ono je dalsim rozporom co je trapne ? ako to klasifikovat ? kto to dokaze posudit ? co mne pride trapne pre ineho moze byt prirodzene a naopak :-) :-) ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Akože ja chápem tvoj pohľad, ale keď sa pozrieme do minulosti, veľa vecí bolo zlých spočiatku len podľa morálnych zvyklostí pár jedincov, naopak, to "zlo" bolo chránené zákonom. Stačí sa pozrieť pár desiatok rokov späť na práva černochov.
ja neviem nepozeras niekedy Viasat History, alebo Spektrum, necitas obcas casopisy ako 21. stoleti alebo 100+1 ? ? ? to su media v ktorych o problemoch pojednavaju kvalifikovani ludia, ludia ktori sa problemami o ktorych pisu skutocne zaoberaju
Nemusíš mať strach, ja toho čítam (hlavne) a pozerám naozaj dosť (od kvalifikovaných ľudí), ale stále neviem, na čo vlastne narážaš.
Ak ti ide stále o moje zdroje pri tej úvahe, či Ježiš jedol mäso alebo nie, tak tí ľudia, čo som tu kopíroval ich názor (žalobci v tej kauze) čerpali z tohto:

Kód: Vybrať všetko

Karlheinz Deschner, Kriminalgeschichte des Christentums (doteraz deväť zväzkov)
Karlheinz Deschner, Ein Jahrhundert Heilsgeschichte, tiež:
Die Politik der Päpste im 20. Jahrhundert Karlheinz Deschner, Opus Diaboli
Horst Herrmann, Kirchenfürsten
Horst Herrmann, Passion der Grausamkeit
J.R. Grigulevic, Ketzer-Hexen-Inquisitoren
Hubertus Mynarek, Die neue Inquisition
Hubertus Mynarek, Herren und Knechte der Kirche
Matthias Holzbauer, Der Steinadler und sein Schwefelgeruch
Matthias Holzbauer, Verfolgte Gottsucher
Matthias Holzbauer und Gert Hetzel, Des Satans alte Kleider
Peter de Rosa, Gottes erste Diener
Curzio Maltese, Scheinheilige Geschäfte – die Finanzen des Vatikans
Carsten Frerk, Finanzen und Vermögen der Kirche
Vladmir Dedijer, Jasenovac – das jugoslawische Auschwitz und der Vatikan
Wer sitzt auf dem Stuhl Petri?, Band 1-3, Verlag Das Wort
Wynfrith Noll, Wenn Frommsein krank macht
Ernst Klee, „Die SA Jesu Christi“
Neuner und Roos, Der Glaube der Kirche
Carl Anders Skriver, Der Verrat der Kirchen an den Tieren
Elinor Burket und Frank Bruni, Das Buch der Schande – Kinder und sexueller Missbrauch in der katholischen Kirche
Neviem však, či sú podľa teba tí autori (aj autori žaloby, medzi ktorými je napr. aj teológ a aj autori hore uvedených kníh) dostatočne kvalifikovaní.

Podľa mňa je trápne označovať skupinu ľudí ktorí sa niečím líšia, resp. majú iné názory ako ty pojmom feťáci, tak ale to nech si každý už spraví názor sám.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Necitam celu temu, ale len tak musim sa aspon k tomuto vyjadrit:
nordkapp_pb napísal:ja osobne som pohodlny clovek a odmietam si priplatit za riziko, ktore kozmetika testovana "na papieri" obnasa ... ja chcem presne vediet na co ten ktory zajac skapal - teda ake rizika to ma pre mna :-) ((obrazne povedane))
nordkapp_pb napísal: ja verim veciam, ktore kupujem prave preto ze boli na zivom organizme odskusane .. niesom ochotny verit nejakym volnomyslienkarom, ktori sa neunuvaju otestovat to co podavaju dalej :-)
Je zaujimave, ze veris veciam, ktore kupujes, lebo boli testovane na zivom organizme, ale pritom co sa tyka jedla, tak je ti jedno, to, ze ci to prasa, z ktoreho mas maso na tanieri malo zlomenu nohu, pre tlacenie sa v ohrade, alebo bolo krmene nejakym sajrajtom a ty to teraz jes a ani nevies aku pliagu z toho mozes dostat..Takze vlastne staras sa o to, ze ci masticka bola na zvierati testovana a funguje na nejake vyrazky, ale to, ze zle zaobchadzane maso ti moze prave nejaku vyrazku po zjedeni a spol sposobit, to ti je fuk..Narazam tym na fakt, ze ti je euro navyse za bio vyrobok priplatit vela a radsej budes jest maso z prasiat, ktore kvoli kadejakemu zaobchadzaniu mohli mat cokolvek..(cim dalej sa aj viac vyskytuju spravy o zlom mase v obchodoch a spol..aj na slovensku).. Trochu protirecuce nemyslis?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hughito - pekny vypis, zial sa mi nechce dohladavat co su to za mena ... cirkvi ako takej by isto neuskodilo keby bol jezis vegetarian a napriek tomu to neakceptuje a ani historici :-) ... to je pre mna dost :-)

ano porusovanie prav cernochov a podobne ... hold smola .. boli slabsi :-) ... potom im na podnety roznych pokrokovych myslitelov a aktivistov dali prava a sme tam kde sme :-) :-) ...

rusofil - hm ... pekna uvaha, ale kozmetiku si pred pouzitim dokladne tepelne nespracujem, aby som znizil co najvyssi pocet moznych hrozieb ... navyse na mase sa prejavuju vsetky neduhy najmenej - je to cista svalovina ... vacsinu bordelu si zliznu vnutorne organy ... neviem teda cim to je ale trebars medzi hydinou z obchodu a domacou nevidim zas taky extremny rozdiel ... mozno som natrafil v obchode vzdy na nejake lepsie chovy :-P :-P ... co sa ineho masa tyka tak asi 1/2 spotreby pokryju zdroje z rodiny (dedo je chovatel) ... tiez som nepostrehol ze by bol markantny rozdiel v takomto mase a v kupovanom ... ovsem vela to zalezi ake maso kupis ... niekto je lopata a maso si vybrat nevie - potom kupi take co uz bolo dva krat orezane od hniloby a polovicu jeho hmotnosti tvori slany roztok ... taki ludia verim ze postrehnu rozdiel medzi kupovanym a domacim :-P :-P ...

hovorim, ked niekto chce nech tlaci prachy do biovyrobkov ... ale nech ich nikomu nenuti moralne alebo pravne :-) :-) ...
ja za kilo masa nedam dvakrat tolko kolko je nutne ked viem ze medzi nimi nebude rozdiel :-) ...
hughito
Redeemer
Redeemer

neakceptuje a ani historici
Akí ? :)
ano porusovanie prav cernochov a podobne ... hold smola .. boli slabsi :-) ... potom im na podnety roznych pokrokovych myslitelov a aktivistov dali prava a sme tam kde sme
No to už neviem na čo presne narážaš, ale určite je to mimo túto tému. :smt006
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tí ... Lojzo Komoda von Horná Mariková a podobni ... to uz je vazne nad moju snazivost aby som niekde hladal presne pramene ... kedze to ani neni k teme - kam si to mimochodom doviedol ty, takze aj cely tvoj druhy postreh je bezpredmetny :-)
hughito
Redeemer
Redeemer

tí ... Lojzo Komoda von Horná Mariková a podobni ... to uz je vazne nad moju snazivost aby som niekde hladal presne pramene
No to je ale veľmi zaujímavé, že sa tu stále odvolávaš na nejaké vymyslené autority a odborníkov.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vravim ze az tak ma to nepali, aby som stravil pol hodinu hladanim mien :-P ... kto chce dohlada si - je inak zaujimave ze minoritny myslienkovy smer o jezisovom vegetarianstve je podla teba podporovany skutocnymi odbornikmi, ale k majorite sa, podla teba, radia iba iba vymysleni odbornici a autority :-) :-) ... tiez je zaujimave ze cirkev ako organizacia zdruzujuca prave odbornikov na historiu co sa krestanstva tyka, to neprijala :-) ... ale chapem ze tebe taketo rypanie do nepodstatnych detailov vyhovuje :-) ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nordkapp - nechaj to tak - v téme Boh a náboženstvá sme o tomto písali a nemá to význam, keďže on chcel len ukázať, že je aj taký myšlienkový smer. Nevraviac o tom, že to s PETOU fakticky nesúvisí.
Tie praktiky s oblievaním kožuchov a ničením súkromného majetku (labáky, farmy...) mi pripomenuli, že istý čas sa skupina mladých grázlikov v Prahe či kde bavila tak, že na okoloidúce MHD vychrstli vedro farby. Škoda, že sa už takým "ľuďom" nesekajú ruky...
hughito
Redeemer
Redeemer

nordkapp_pb: Zjavne si nepobral to, čo som sa ti tu snažil vysvetliť.
Určite to je minoritný smer, skôr názor, smerom by som to nenazýval. Avšak, priestor pre to je, lebo nikde a nikto ti dnes (možno zatiaľ) nedokáže, že Ježiš mäso jedol a na druhú stranu v Biblii sa dajú nájsť rôzne náznaky iné.
Ja tom tým chcel povedať toto, dokonca som ti skopíroval autorov a ich diel, z ktorých čerpali tí, ktorí podávali tú žalobu, ktorá obsahovala ten bod o ktorom sa tu bavíme.
Zato ty si tu neustále písal o tom, že nejakí odborníci na to majú iný názor (aký?) a že teba nezaujíma názor nejakých feťákov a rastafariánov, ale veríš dokumentom na Discovery či iných kanáloch alebo periodikách (kde sa o tom hovorí či píše) ktorí majú na svedomí praví odborníci (akí?) čím by sa dalo vyvodiť aj to, že autorov, ktorých som sem dal ja, odborníci podľa teba nie sú (zrejme naozaj všetci fetujú).

Ja osobne si myslím, že už sotva zistíme, či nejaký Ježiš o ktorom by sa dali viesť oveľa dôležitejšie polemiky, jedol mäso alebo nie. Mne je to úplne jedno a naozaj neviem, ako to bolo. Mohlo by sa zdať, že áno, veď sa predsa pohyboval a žil v takej kultúre, kde sa mäso jedlo, čo však nezaručuje, že ho jedol aj on (a naozaj taký nejaký opis v Biblii nenájdeme).

Celá táto polemika začala len preto (ja som ju naozaj neplánoval takto rozoberať a navyše v úplnom OT), že vy dvaja ste úplne sprosto a apriori tento argument odmietli, len preto, lebo vám to proste nepasovalo. Čas ukázal, že vaše tvrdenie ste neboli schopní nijako dokázať. Ja "svoje" o tom, že Ježiš bol určite vegetarián tiež nie, ale mne o to ani nešlo.

Stoporko: Naozaj neviem čo majú nejakí primitívi čo sa bavia spôsobom ich rozumu odpovedajúcim spoločné s napr. s tým ničením majetku za nejakým vyšším cieľom a účelom (aj keď treba podotknúť, že subjektívnym, lebo napr. pre vás to je takisto nezmyselné a odsúdeniahodné, ako oblievanie pražských MHD farbou).
Napísať odpoveď