tu vobec nejde oto ci je zdrave alebo nie!!!, ale o istu filozofiu zivota aby kvoli tebe nemuselo trpiet nejake bezbranne zvieratkokali520 napísal:Ludia su uz moc zhyckany a vymyslaju tak voloviny napr ze sa stanu vegetarianmi alebo veganmi.
Keby nemali co zrat, zozrali by aj surove maso a bolo by im jedno ci je zdrave alebo nezdrave.
Inac zaujimalo by ma aky vyznam ma nejest maso?
Ste proti konzumacii mäsa?
-
awtt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
awtt to zrejme myslel ironicky, ale k teme
Zvierata urcene na konzumaciu sa zabijaju bezbolestne resp sposobovana bolest je minimalna. Takze zviera urcene na konzumaciu nijak netrpi. A celkovo tato filozofia je velmi sprosta. Ak by tak uvazovali vsetci ludia tak si ani neviem predstavit ake nasledky by to malo (od premnozenia sa dobytka a hydiny az k uplnemu krachu polnohospodarskeho sektoru co by malo za nasledok obrovsku nezamestnanost).
Takze tento argument by urcite neobstal, ale zaujimal by ma aj argument veganov, preco nejedia vajcia, a nepiju mlieko.
Zvierata urcene na konzumaciu sa zabijaju bezbolestne resp sposobovana bolest je minimalna. Takze zviera urcene na konzumaciu nijak netrpi. A celkovo tato filozofia je velmi sprosta. Ak by tak uvazovali vsetci ludia tak si ani neviem predstavit ake nasledky by to malo (od premnozenia sa dobytka a hydiny az k uplnemu krachu polnohospodarskeho sektoru co by malo za nasledok obrovsku nezamestnanost).
Takze tento argument by urcite neobstal, ale zaujimal by ma aj argument veganov, preco nejedia vajcia, a nepiju mlieko.
Mne je len luto vegomanov, ta ich naivita ze nieco svojim konanim zmenia
. nie nezmenia, len riesia svoj vnutorny "idealisticky boj". Nahovaraju si pre svojpomoc ze im to nechuti, ale pritom reakcia je jasna - obcas je masko fajn, vsakze
? Takze neuvedomene trosku trpia, vsade musia byt zasadovy, paradoxne sa citia nad vecou - sak oni su bojovnici za nieco pozitivne..
ked uz tak preferovat nieco ine, ale nie sa "zavret".
-
bolek
Guru
Vieme, že nezmeníme nič, ale veríme, že treba začať od seba... Je to určité presvedčenie. Nenahovárame si, že nám mäsko nechutí, ja napr. nemám vôbec naňho chuť, vlastne som ani nemala problém ho prestať jesť, pretože som necítila potrebu. Potom som mala obdobie, že som si nevedela predstaviť, že nebudem jesť mäso po čínsky, ale nakoniec som zistila, že mám rada tú čínsku zmes a tú vôňu a nie to mäso.samploom napísal:Mne je len luto vegomanov, ta ich naivita ze nieco svojim konanim zmenia. nie nezmenia, len riesia svoj vnutorny "idealisticky boj". Nahovaraju si pre svojpomoc ze im to nechuti, ale pritom reakcia je jasna - obcas je masko fajn, vsakze
? Takze neuvedomene trosku trpia, vsade musia byt zasadovy, paradoxne sa citia nad vecou - sak oni su bojovnici za nieco pozitivne..
presne, zmenit svet. PRE BOHA. na svete je miliardea tisickrat dôležitejších vecí ktoré je treba zmeniť a ktoré ho doslova NICIA, a niekto bojuje za prava hospodarskych zvierat. nielen naivita, niečo horšie... samozrejme, že rešpektujem ludi ako bolek, ale takato predstava menenia sveta ma priam rozčuľuje.samploom napísal:Mne je len luto vegomanov, ta ich naivita ze nieco svojim konanim zmenia. nie nezmenia, len riesia svoj vnutorny "idealisticky boj". Nahovaraju si pre svojpomoc ze im to nechuti, ale pritom reakcia je jasna - obcas je masko fajn, vsakze
-
bolek
Guru
sepiroth: Neviem, či otázka hladovania miliónov ľudí v krajinách tretieho sveta je banálna záležitosť... Jedno z riešenia je aj to, že namiesto pestovania poľnohospodárskych plodín pre zvieratá by sa pestovali plodiny pre ľudí. Pretože keby sa všetka pôda, kde sú poľnohospodárske zvieratá využila na pestovanie plodín, ktoré by šli na priamu konzumáciu pre ľudí, naša planéta by "nakŕmila" všetkých ľudí. Dokonca tuším trojnásobne. Samozrejme, ide len o čisto teoretické výpočty, ale podľa mňa, niečo na tom bude...
-
Andi_Cibula
Addict
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
prosim nepolemizujme ked vieme ze nasadit mrkvu pod stajnu pre chovne prasata nieje vsetkobolek napísal:ť... Jedno z riešenia je aj to, že namiesto pestovania poľnohospodárskych plodín pre zvieratá by sa pestovali plodiny pre ľudí. Pretože keby sa všetka pôda, kde sú poľnohospodárske zvieratá využila na pestovanie plodín, ktoré by šli na priamu konzumáciu pre ľudí, naša planéta by "nakŕmila" všetkých ľudí. Dokonca tuším trojnásobne.
btw.: ked uz sme v afrike
Tu nejde o zeny priatelu. Ak narazas na moju priatelku, s nou to nema teraz nic spolocne. Taketo tyzdne som si daval uz predtym, nez som ju spoznal.Holubar napísal:tie zeny dokazu robit zazraky...vegetariansky tyzden
Myslim, ze z casu na cas to nezaskodi. Zeleninu mam rad, nevidim dovod preco nie. Nevravim vsak, ze by som tak vedel fungovat stale.