100% úrok alebo ako totalne vytočiť pracujuci ľud ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

ja som len zvedavý, aká nezisková organizácia pomôže mne, ked si ja budem chcieť zalozit rodinu za 10 rokov, ked budu byty este 10x drahsie. Inak celkovo je to dost zaujimava tema, ked sa nad tym zamyslim, ze ked sa budem chciet osamostatnit, kolko budem musiet zarabat na byt... pri sucasnych platoch a poctivej praci mozno 10 rokov..
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Mrk napísal:a ze preco je potom tak vela ludi rasistami
************* :smt067

//erytrocyt: zdieľam rovnaký názor, ale kamarát, tento komentár na fórum nepatril. 24 hodín za hrubé porušenie pravidla č.6. Text scenzurovaný.
Vela ludi su debili ktori nevedia co rasizmus znamena ;-).Nemam rad ciganov a toto ze dostavaju byty zadarmo sa mi absolutne nepaci ale to nemusi znamenat ze som rasista ;-)
gwixt
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gwixt »

pato83 napísal:1. Ci je to neziskovka alebo stat, pre mna nie je podstatne. Mna zaujima ciel toho projektu a to, kedy pomoze neziskovka aj ostatným ludom, ktorý makaju a velke h...o maju.
no mozno raz dospies a pochopis ze vo svete existuje vela veci a organizacii ktorych vyhody mozu uzivat len iste skupiny ludi ..... napr preco je statny prispevok pre mladych ludi len do 26 rokov a nie 27? preco je prispevok statu na hypotekarny uver len do vysky x-nasobku priemernej hrubej mzdy a nie (x+0.1)-nasobku? preco ked chcem ist na olympijske hry musim splnit kvalifikacny limit? preco .....

mozno sa vam nemusi tatko aktivita pacit .. ja tiez nie som uplne z toho nadseny ... ale pokial sa to bude robit adresne a transparentne tak si nemyslim ze to je nieco vylozene zle
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

gwixt napísal:no mozno raz dospies a pochopis ze vo svete existuje vela veci a organizacii ktorych vyhody mozu uzivat len iste skupiny ludi ..... napr preco je statny prispevok pre mladych ludi len do 26 rokov a nie 27? preco je prispevok statu na hypotekarny uver len do vysky x-nasobku priemernej hrubej mzdy a nie (x+0.1)-nasobku? preco ked chcem ist na olympijske hry musim splnit kvalifikacny limit? preco .....

mozno sa vam nemusi tatko aktivita pacit .. ja tiez nie som uplne z toho nadseny ... ale pokial sa to bude robit adresne a transparentne tak si nemyslim ze to je nieco vylozene zle
lenze statny prispevok do 26 moze brat aj biely aj rom, ale videl si pre bielych moznost setrit so 100% urokom?
gwixt
Addict
Addict

videl si bieleho zit v letanovciach? ... princip zostava
jozinko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozinko »

gwixt napísal:mozno by ste si mali najskor zistit ako to v skutocnosti je a az potom diskutovat (a to plati celoplsone a nie len v tejto teme)

1) tuto aktivitu ma na svedomi nejaka neziskova organizacia takze priama iniciativa statu tam nie je
2) oni sami robili vyber ludi ktori sa mohli zapojit a napr ludia ktori mali auto, satelit a podobne veci sa zapojit nemohli
3) jedna sa o male ciastky takze by to statny rozpocet asi nezruinovalo keby to aj z neho islo
Tiez sa pytam preco pomahaju prave im? Co su oni nieco viac? Mne kto pomoze ked si budem zakladat rodinu? Tiez nebudem mat auto ani satelit, dostanem dom? Asi tazko.. A aj ked ako hovoris "sa jedna o male ciastky", tak ak tych "malych ciastok" je niekolko tak z toho vzikne jedna vacsia ciastka, ktora by sa dala vyuzit inde, kde by bola prospesna pre viac ludi, nie pre par jedincov!
Dieg0 napísal:Vela ludi su debili ktori nevedia co rasizmus znamena ;-).Nemam rad ciganov a toto ze dostavaju byty zadarmo sa mi absolutne nepaci ale to nemusi znamenat ze som rasista ;-)
Lenze ked niekto vidi co sa deje v prospech "spoluobcanov" tak to vie niekoho urcite dost povzbudit k rasizmu a nenavisti :wink:
Sheep
Addict
Addict

zostava, ale zit v letanovciach je nejaka vyhoda?
jozinko napísal:Lenze ked niekto vidi co sa deje v prospech "spoluobcanov" tak to vie niekoho urcite dost povzbudit k rasizmu a nenavisti :wink:
skor nenavist ku statu a uradom
jozinko
Light Star
Light Star

To gwixt : Pozri kazdy je strojcom svojho stastie a KAZDY by mal mat rovnaku "startovaciu poziciu", nech je biely, cierny alebo aj modry, to je jedno.. A pokial si niekto roz*ebe dom alebo prechlasta tak je to jeho problem, mal na to mysliet vtedy ze nebude mat kde byvat. Preco by mali niekomu len na zaklade rasy poskytovat viac sanci? To je diskriminacia, len kazdy zatvara oci.. :x
Sheep napísal:skor nenavist ku statu a uradom
ano aj, lenze pokial vidis ze niekoho zvyhodnuju na Tvoj ukor tak zacnes mat averziu aj voci nemu
Sheep
Addict
Addict

jozinko napísal:To gwixt : Pozri kazdy je strojcom svojho stastie a KAZDY by mal mat rovnaku "startovaciu poziciu", nech je biely, cierny alebo aj modry, to je jedno.. A pokial si niekto roz*ebe dom alebo prechlasta tak je to jeho problem, mal na to mysliet vtedy ze nebude mat kde byvat. Preco by mali niekomu len na zaklade rasy poskytovat viac sanci? To je diskriminacia, len kazdy zatvara oci.. :x

ano aj, lenze pokial vidis ze niekoho zvyhodnuju na Tvoj ukor tak zacnes mat averziu aj voci nemu
sice tiez pravda no
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presne o niecom takmto sme uz pisali niekde v teme o romoch.
Proste to, ze ak sa vobec nesnazis a si totalna socka, tak ti stat da vela veci zadarmo, ale ak sa len trocha snazis a nie si uplne na dne, tak uz je pomoc minimalna. Je to neyhoda systemu a asi sa s tym ani nic neda velmi robit. A ano, je to diskriminacia pracujucich.
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

niektori z vas su pekni obmedzenci a kreteni... viete si predstavit, kde by sme boli a byvali, keby sme sa o socialne slabsich a neprisposobilejsich ludi nemali zaujem postarat??? Stat sa snazi ich vychovat a adaptovat... a ak niekto povie, ze sa to nedari, tak nech sa pozrie, ako to vyzeralo kedysi... ono sa to nestane za noc... a oni su tazko prisposobivy a to maju v genoch, ako napr afroamericania su agresivnejsi...

autor ma v niecom pravdu... ale zabudol spomenut, ze su aj mladomanzelske pozicky a kadejake fondy na pomoc mladomanzelom...

samozrejme, ze s niektorymi postupmi nesuhlasim ani ja, ale sme civilizovani ludia zijuci v 21. storoci a ne v stredoveku, kde sa pred chudobou a biedou zatvarali...

a okrem toho vsetkeho, keby sme sa vysrali na to a po uliciach by sa valali bezdomovci a najebani ludia... kazdi by si hrabal pre seba a nevidel, ze tam hladuju deti a tak dalej, ze by sme boli aj mi na tom rovnako ako sme...? ide o prezentaciu krajiny samotnej a ak si myslite, ze by zahranicni invesrori prisli aj do takej krajiny, tak sa priserne mylite... TA POMOC SOCIALNYM MENSINAM JE NUTNA, bez ohladu, ci sa to niekomu paci, zlebo ne...
jozinko
Light Star
Light Star

addictor napísal:niektori z vas su pekni obmedzenci a kreteni... viete si predstavit, kde by sme boli a byvali, keby sme sa o socialne slabsich a neprisposobilejsich ludi nemali zaujem postarat??? Stat sa snazi ich vychovat a adaptovat... a ak niekto povie, ze sa to nedari, tak nech sa pozrie, ako to vyzeralo kedysi... ono sa to nestane za noc... a oni su tazko prisposobivy a to maju v genoch, ako napr afroamericania su agresivnejsi...

autor ma v niecom pravdu... ale zabudol spomenut, ze su aj mladomanzelske pozicky a kadejake fondy na pomoc mladomanzelom...

samozrejme, ze s niektorymi postupmi nesuhlasim ani ja, ale sme civilizovani ludia zijuci v 21. storoci a ne v stredoveku, kde sa pred chudobou a biedou zatvarali...
Pozri, ako som uz spominal, kazdy si je strojcom svojho stastia a ak si svpoju sancu znicil alebo prechlastal je to jeho problem. O mna sa postara kto? A mas pravdu, su mladomanzelske pozicky, lenze POZICKY a ked chces zacat zit tak musis hned nabehnut do dlhov a nikto Ti nic neodpusti, narozdiel od "niekoho" kto byt jednoducho dostane, lebo je inej farby. Ci to ze on je neprisposobivy (ako si to Ty nazval), ze sa nevie chovat ako slusny clovek ma byt jeho vyhoda? Je to do neba volajuca diskriminacia
gwixt
Addict
Addict

jozinko napísal:To gwixt : Pozri kazdy je strojcom svojho stastie a KAZDY by mal mat rovnaku "startovaciu poziciu", nech je biely, cierny alebo aj modry, to je jedno.. A pokial si niekto roz*ebe dom alebo prechlasta tak je to jeho problem, mal na to mysliet vtedy ze nebude mat kde byvat. Preco by mali niekomu len na zaklade rasy poskytovat viac sanci? To je diskriminacia, len kazdy zatvara oci.
ja nevravim ze nie ... lenze vy za tymto konkretnym pripadom hladate nieco co tam nie je ....

to ze sa niekto rozhodne nieco robit a da takuto moznost tymto ludom je myslim OK ... pochybujem ze tato iniciativa mala niekedy ambiciu byt systemovym riesenim .... zo strany tej organizacie ide aspon o nejaku snahu pomoct tym ludom ....

a to ze vam nik nic take neda vidim akurat tak ako zavist
joposnv
Novice
Novice

Príspevok od používateľa joposnv »

je to OFFTOPIC .. tento problem je realne neriesitelny ... ci teraz alebo o 10 - 100 - 1000 rokov .... jedine realne riesenie toho problemu je ich vystahovanie z toho statu ... a to nikdy nebude ... OFF
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

addictor napísal:niektori z vas su pekni obmedzenci a kreteni... viete si predstavit, kde by sme boli a byvali, keby sme sa o socialne slabsich a neprisposobilejsich ludi nemali zaujem postarat??? Stat sa snazi ich vychovat a adaptovat... a ak niekto povie, ze sa to nedari, tak nech sa pozrie, ako to vyzeralo kedysi... ono sa to nestane za noc... a oni su tazko prisposobivy a to maju v genoch, ako napr afroamericania su agresivnejsi...

súhlasím s tou časťou, kde vravíš o tom, že sú rôzne pôžičky pre mladomanželov, mladých... no v časti kde píšeš o tom ako sa štát cigánov snaží prevychovať - nonsence - jedinou aktovitou a celkovým prístupom našej vlády terajšej i minulých bolo dať rómom "chlieb a hry" a mať od tohto problému pokoj. To, čo rôzne neziskovky robia, je činnosť dobrá, prínosná, no len pre úzky výber z ich populácie, pretože majorita narozdiel od tohočo píšeš, vplyvom modernej spoločnosti ZDEGENEROVALA. Práve v stredoveku to boli ľudia keď už nie bohatí, tak aspoň pracovití kočovníci. Hudobníci (doteraz je známa rómska hudba), košíkári, artisti. A teraz? Donútili sme ich usadiť sa, naučili sme ich, že len pre farbu ich pleti budú mať byty na, ktoré si ja i ty musíme roky zarábať, budú mať zdarma. Že sa musím báť o svojho brata keď je vonku, lebo v našom okolí je rozpadajúci sa dom plný cigáňov...trápi to niekoho?

Vieš, v realita je skôr taká, že len maličká časť z nich sa chce zaradiť do pracovného procesu a žiť pre nás normálnym životom. A tých je stále menej a menej. Práve s tvojom "zlom" stredoveku ich mešťania i chudoba akceptovala ako dobrých zabávačov, hudobníkov a podobne. Vykonávali činnosť niečo ako dnešný cirkus. Možno práve týmto smerom by mohla viesť cesta ku pozdvihnutiu ich pracovnej morálky, kto vie... :?:
jozinko
Light Star
Light Star

gwixt napísal:ja nevravim ze nie ... lenze vy za tymto konkretnym pripadom hladate nieco co tam nie je ....

to ze sa niekto rozhodne nieco robit a da takuto moznost tymto ludom je myslim OK ... pochybujem ze tato iniciativa mala niekedy ambiciu byt systemovym riesenim .... zo strany tej organizacie ide aspon o nejaku snahu pomoct tym ludom ....

a to ze vam nik nic take neda vidim akurat tak ako zavist
Mne to je jedno ci beries ako zavist alebo nie, ja len s apytam kde je spravodlivost? A ked u teba volanie po spravodlivosti = zavist, to uz moj problem nie je. Navyse Tvoji rodicia (mozno aj Ty) pravdepodobne pracuju. Dostali za to nejaku odmenu zadarmo? Byt? auto? Asi tazko. Vsetko si musi slusny clovek kupit z vlastneho, makat do zodretia a je rad ked sa aspon do smrti stihne zbavit dlhov. A niekto toto voobec riesit nemusi lebo nezaplati, znici si byt a co sa stane? pstavia mu novy barak.. Neviem ci si slepy alebo hras doleziteho :roll:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Páni, mnohí z vás poznajú Spišské Vlachy mestskú časť Dobrá Vôľa. Ak idete smerom na Podhradie, Na pravej strane cesty je stredovek. Doslova a dopísmena. Na ľavej strane našim zahraničným študentom vybudovali apartmány, ktoré pomaly a isto ničia, devastujú, rozoberajú a rozkrádajú. A keďže to o pár mesiacov či rokov bude neobývateľné, naši páni poslanci a mestské zastupiteľstvo odkleplo stavbu nových apartmánov. Už sa stavajú, prípadne sú už dostavané. Čiže správa v linku autora témy ma vôbec neprekvapuje.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

addictor napísal:...
Chlapce uvedom sa... Tito cigani nikdy pre teba prstom nepohli a ani nepohnu a mozes im dat co chces... su to neprisposobive svine a ide im len o to aby to tu zmenili na kopu hnoja.... Vysvetli mi preco ked tie spiny nedajboze dostanu nove byty, tak o pol roka vypadaju ako prasacie valovy???

Jedna vec je pomoc mladym s tym ze maju do istej miery zvyhodnenu pozicku... ale pozor !!! DO ISTEJ MIERY!!! A ne jak tieto individua...
Nech si mysli kto co chce, ale za neznasanlivost voci ciganom si mozu oni sami ich neprisposobivym sposobom zivota a tahanim penazi z ludi.
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

Stoporko napísal:
predstav si, ze mas firmu, kde mas nabrat zamestncov... a na konkurz ti pride aj 20 romov.... kolko z nich by si vzal...??? typ prace a nutne vzdelanie je teraz irelevantne... dovolim si povedat ze velka vacsina z vas by nevzala ani jedneho... a to z toho tytulu, ze existuje nieco ako predsudok... a preto su ti ludia odkazany na pracu ako kopanie kanalov a podobne prace...

existuje vela uhlov pohladu na tento problem... kazdy ho vidi inak a vecsina ho vidi cierne, ale to nikoho neopravnuje hadzat vsetkych do jedneho vreca a nazyvat ich
Martin44 napísal:vyje*** cierne kur*y... Este raz tym ku*vam ciganskym fuj....
(co si mimochodom aspon u mna zasluzilo K-) toto je presne zmyslanie rasistu a vypatlanej hlavy... jeden arab odpalil bonbu = Uplne vseci arabi su svine a hovada, jeden cigan mi ukradol penazenku = vsetci cigani su hovada a treba ich postavit pred stenu.... a tak dalej a tak dalej... ale akonahle nejaky beloch napriklad postrieka stenu, zavrazdi cloveka, znasilni zensku, ukazuje sa na jednostlivca... ale pri ostatnych sa ukazuje na rasu...

2 Martin44: vies preco? lebo ak som povedal su nepsrisposobivi a maju nizke vzdelanie.... zober si, ze oni boli odjakziva kocovny kmen... mali to zakorenene v sebe.. a sucasny stav ich prispendlil na jedno miesto... skusk napriklad nejaky iny narod donutit aby teraz nieco robil alebo nerobil.. napr donut cinanov absolutne nejest palickami a varit na oleji... alebo britov nepit caj... nikdy sa ti to 100% nepodari.. a presne je to o tom.. snazime sa tych ludi prisposobit nasej predstave zivota...
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Napísať odpoveď