100% úrok alebo ako totalne vytočiť pracujuci ľud ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gwixt
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gwixt »

jozinko napísal:Mne to je jedno ci beries ako zavist alebo nie, ja len s apytam kde je spravodlivost? A ked u teba volanie po spravodlivosti = zavist, to uz moj problem nie je. Navyse Tvoji rodicia (mozno aj Ty) pravdepodobne pracuju. Dostali za to nejaku odmenu zadarmo? Byt? auto? Asi tazko. Vsetko si musi slusny clovek kupit z vlastneho, makat do zodretia a je rad ked sa aspon do smrti stihne zbavit dlhov. A niekto toto voobec riesit nemusi lebo nezaplati, znici si byt a co sa stane? pstavia mu novy barak.. Neviem ci si slepy alebo hras doleziteho :roll:
skus si nastudovat niekde podstatu socialneho statu .... pomahat socialne slabsim treba (este raz zdoraznujem ze nesuhlasim so vsetkymi tymi vyhodami co romsky spoluobcania dostavaju zadarmo) ... komukolvek sa moze stat ze sa stane vlastnym zavinenim invalidom ... tomu by si tiez odoprel vsetku podporu?

v tvojom ponimani by som by som sa tu mohol rozculovat preco musim ja zo svojho platu platit dane, ked niekto kto je, dajme tomu, nedostatocne inteligentny, aby robil nieco ine ako pracu za minimalnu mzdu, dane platit nemusi

a este otazka: byval by si ty v takom byte ako romovia dostali? to len tak na okraj

aj tak si stale myslim ze tu z tejto konkretnej veci robite prilis velke halo
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

pocuj addictor, ono stale je rozdiel a aj stale bude medzi romom a ciganom a uz som to povedal neraz. ja nemam proti romom nic, kamarat je rom, sikovny chalan, robi sportoveho redaktora, studuje na vyske... nehambim sa zanho a nemam problem s nim ist po meste ci sediet v restike (napriklad vcera naposledy :D). kdezto cigani, co ziju v osade co spominal erytrocyt ci mnohych dalsich, to je hnus. mal som moznost to vidiet nazivo, tam ti neostava nic ine, len zavriet okna a pridat plyn a je ti jedno, ze tam je tabulka Dobra vola a ze si v "obci", tam ti za jazdy zmiznu aj puklice... to je proste do placu, co tam je, ale mozu si za to sami, tam si meter od cesty pecu psa na obed a seru si pred dvere :roll: takze ano, vsetci cigani su z jedneho vreca :wink:
jozinko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozinko »

addictor napísal:(co si mimochodom aspon u mna zasluzilo K-) toto je presne zmyslanie rasistu a vypatlanej hlavy... jeden arab odpalil bonbu = Uplne vseci arabi su svine a hovada, jeden cigan mi ukradol penazenku = vsetci cigani su hovada a treba ich postavit pred stenu.... a tak dalej a tak dalej... ale akonahle nejaky beloch napriklad postrieka stenu, zavrazdi cloveka, znasilni zensku, ukazuje sa na jednostlivca... ale pri ostatnych sa ukazuje na rasu...
Podla Teba su to nekonfliktne typy a iba je par jednotlivcov nespravnych? Pocuvas sa vobec? Nie je to nahodou ze vacsina su problemovi a par jednotlivcov je OK. A kolko z nich sa pride pytat o konkretnu pracu? kazdy je na urade prace evidovany, ten im hlada pracu a oni len preberaju, bo to sa im nepaci, bo to je nedobra robota takradsej sedi doma! Vies, Ty si presne ako "zapad", budes tu plakat ako ich utlacame, ale sam zijes v BA (ak som pochopil Tvoj profil spravne). Pravdu povedz s kolkymi denne prichadzas do kontaktu? Vdis aspon jedneho denne? Ja byvam v PP, okolie tiez poznam a studujem v KE, takze ich vidam viac ako dost. Su drzi, vrieskaju na cely bus a vacsina smrdia!! Ja tiez tu mozem rozpravat ako sa ma iny spravat ku cernochom napr, ale asi to bude kus mimo ked neviem ako ziju a nevidim ako sa spravaju.. Skus najprv s nimi zit a potom tu hovor ake su to chudatka, takych ako Ty mam najradsej.. :smt009 :smt071
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

jozinko napísal:Podla Teba su to nekonfliktne typy a iba je par jednotlivcov nespravnych? Pocuvas sa vobec? Nie je to nahodou ze vacsina su problemovi a par jednotlivcov je OK. A kolko z nich sa pride pytat o konkretnu pracu? kazdy je na urade prace evidovany, ten im hlada pracu a oni len preberaju, bo to sa im nepaci, bo to je nedobra robota takradsej sedi doma! Vies, Ty si presne ako "zapad", budes tu plakat ako ich utlacame, ale sam zijes v BA (ak som pochopil Tvoj profil spravne). Pravdu povedz s kolkymi denne prichadzas do kontaktu? Vdis aspon jedneho denne? Ja byvam v PP, okolie tiez poznam a studujem v KE, takze ich vidam viac ako dost. Su drzi, vrieskaju na cely bus a vacsina smrdia!! Ja tiez tu mozem rozpravat ako sa ma iny spravat ku cernochom napr, ale asi to bude kus mimo ked neviem ako ziju a nevidim ako sa spravaju.. Skus najprv s nimi zit a potom tu hovor ake su to chudatka, takych ako Ty mam najradsej.. :smt009 :smt071
ja som ich neochranoval a nehovorim, ze vsetky ustupky su spravne co sa im robia... mne sa len nepaci postoj, ktory kazdy daujme, ked vidi cigana... vyrastal som na skole, kde ich bolo plno.. a neraz som dostal cez papulu od nich... ale to sa bavime o mladych jedincoch co vidia zmysel zivota v robeni bordelu... ale taki su bohuzial aj biely.... poznal som kopec ciganov, co boli fajn...

aby si ma pochopil.. nemam ruzove okuliare a viem, ze velka vacsina z nich su lenivy a darmozraci.... ale ja si hlavne vsimam tych, co sa snazia zmenit... pracuju, studuju, robia na sebe... a to, ze ich vidim mi nedovoli povedat ze CIGANI SU SVINE... co je presne opak vas, ktory tychto nevidia a vidia iba tych zlych... a delenie na ciganov a romov je blbost :roll:
jozinko
Light Star
Light Star

gwixt napísal:skus si nastudovat niekde podstatu socialneho statu .... pomahat socialne slabsim treba (este raz zdoraznujem ze nesuhlasim so vsetkymi tymi vyhodami co romsky spoluobcania dostavaju zadarmo) ... komukolvek sa moze stat ze sa stane vlastnym zavinenim invalidom ... tomu by si tiez odoprel vsetku podporu?

v tvojom ponimani by som by som sa tu mohol rozculovat preco musim ja zo svojho platu platit dane, ked niekto kto je, dajme tomu, nedostatocne inteligentny, aby robil nieco ine ako pracu za minimalnu mzdu, dane platit nemusi

a este otazka: byval by si ty v takom byte ako romovia dostali? to len tak na okraj

aj tak si stale myslim ze tu z tejto konkretnej veci robite prilis velke halo
Teraz uz ides offtopic invalid je hadam ina vec, pretoze ten clovek uz nie je schopny sa o seba postarat a takemu treba pomoct, ale kazdy cigan je invalid? NIE! Je len lenivy a vyuziva farbu na to aby mal vyhody. Pokial maniekto sancu a nevie si ju vazit a donici si dom, neplat atd, tak si dalsiu pomoc uz nezasluzi a to plati na kazdeho bez rozdielu farby, nabozenstva alebo co ja viem coho este..Je vela rodin, ktore neprisli svojou vinou o strechu nad hlavou a dostali prd! Cigani si znicia sami vsetko a fasuju nove, o to mi ide

//autoeditácia príspevku ( 27 May 2008, 12:49 )
To addictor : Pozri, ja nevraim ze biely = dobry a cigan = zly, aj bieli su obcas svine, ale vacsia ciganov su lenivy a robia bordel v spolocnosti a to v ovela vacsom pomere ako biely, to musis uznat sam.. a netreba si vsimat IBA tych co sa snazia zmenit, ale AJ tych co sa snazia zmenti, aj tych zvysnych ale..
a na nazvy romovia vs. cigani mam nazor podobny ako J.Slota, vsade v historickych pramenoch sa pise iba o ciganoch a nie o romoch, tak preco im vymyslat nove pomenovania? Takisto je pre mna v Amerike cernoch a nie Afroamerican..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

erytrocyt napísal:Páni, mnohí z vás poznajú Spišské Vlachy mestskú časť Dobrá Vôľa. Ak idete smerom na Podhradie, Na pravej strane cesty je stredovek. Doslova a dopísmena. Na ľavej strane našim zahraničným študentom vybudovali apartmány, ktoré pomaly a isto ničia, devastujú, rozoberajú a rozkrádajú. A keďže to o pár mesiacov či rokov bude neobývateľné, naši páni poslanci a mestské zastupiteľstvo odkleplo stavbu nových apartmánov. Už sa stavajú, prípadne sú už dostavané. Čiže správa v linku autora témy ma vôbec neprekvapuje.
LOL, necakal som, ze moje rodne mestecko niekto pozna :lol: . Nie vsetko si vsak spomenul, vystavba tam prebiehala tusim 3ma stupnami, naprv im postavili bytovky, upozornujem, ze fakt decentne bytovky (ked sa to stavalo, chodievali sme tam na biku a boli sme aj vnutri), potom, co to zdevastovali (a tie stare chajdy smerom na Spisske Podhradie znova obyvali), tak dosiel dalsi plan, postavit tie nizke domceky, ktore su smerom na Podhradie, po roku (!!) tam namiesto chodnikov bolo bahno, potrepane okna, pekna biela farba zmizla, pretoze dementi vylievaju von oknom priamo pod barak co im pride, bodel ako v tanku, tak isto dopadla aj skolka, ktora bola postavena oproti tomu ''sidlisku''. VSETKO to z nasich penazi, ti hajzli ani prstom nepohli a za tych 15 rokov dokazali zdevastovat 2 generacie domov/bytoviek. KTO im este chce dat dalsiu sancu?? Ti, ktori sa chceli alebo chcu prisposobit, na to maju sancu kedykolvek. Nic by som im nedal, ani sporenie, ani domy, ani potraviny ani NIC zadarmo, nech skapu, ked sa o seba nevedia postarat. A predtym, ako si vypocujem nejake dristy o rasizme, tak sa skuste vzit do mojej situacie, kedze som X rokov byval v spominanom mestecku, ktore je doslova obkolesene cigaskymi dedinami - Dobra Vola, Bystrany, v Krompachoch je ich tiez pozehnane, nedaleko aj Kluknava, Podhradie, Zehra, Olcnava, vsade su ciganske dediny. Tymto zaroven aj pozdravujem chytrakov, ktori papucovo riesia od klavesnice taketo problemy a cigana v zivote nevideli, alebo ak ano, tak v TV alebo z vlaku. HOWGH
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Addictor Ked zo 100 neonacistov stretnem 2 co mi pri prvom kontakte nerozjebu hubu to neznamena ze nie su kur*y...
Tak ako ked zo 100 cigosov stretnem 2 co ma hned neoberu o peniaze alebo nieco podobne to neznamena ze nie su kur*y.
To ze boli kocovny kmen tu ale nikoho nezaujima, tak ako ked dojdes do Nemecka a nevies ich jazyk... maju ta v pi*i...
Teraz zi ju na uzemi SR a musia sa riadit pravidlami, ktore su tu nastolene a neohanaj sa tu s kocovanim...
Tu sa treba riadit materinskym heslom "...Pokym zijes pod mojou strechou"

A nie nie je to postoj rasistu ale racionalne uvazujuceho cloveka... mne nejde o to akej farby maju plet...
Uvediem par prikladov: 98 percent z nich su nezamestnani,velka vacsina z nich len hlada cestu ako oje*** ludi,kradnu....
Nehovorim teraz o tvojom svatom pol percente co toto nerobi ale moze sa najst aj kliest v prirode co ta nekusne lebo je bylinozravec ale obaja vieme ze je to pi*ov***. :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

predstav si, ze mas firmu, kde mas nabrat zamestncov... a na konkurz ti pride aj 20 romov.... kolko z nich by si vzal...??? typ prace a nutne vzdelanie je teraz irelevantne... dovolim si povedat ze velka vacsina z vas by nevzala ani jedneho... a to z toho tytulu, ze existuje nieco ako predsudok... a preto su ti ludia odkazany na pracu ako kopanie kanalov a podobne prace...
dosiahnute vzdelanie nie je irelevantné pre mňa ako potencionálneho zamestnávateľa (ty by si radšej zamestnal niekoho, kto potrebný odbor vyštudoval, alebo nie?). A typ práce je relevantný práve pre cigánov, ktorí si stále nechcú uvedomiť, že bez vzdelania im nikto dobrú robotu nedá. A ak vzdelaní nie sú oni, deti do škôl nedajú. Cigáni v školách sú pomerne zriedkaví, resp. sú tam väčšinou z donútenia štátu, sociálok a podobne. Niečo o tom viem, strýko ich učí a jeho negatívne zážitky hovoria za všetko...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Stoporko napísal:dosiahnute vzdelanie nie je irelevantné pre mňa ako potencionálneho zamestnávateľa (ty by si radšej zamestnal niekoho, kto potrebný odbor vyštudoval, alebo nie?). A typ práce je relevantný práve pre cigánov, ktorí si stále nechcú uvedomiť, že bez vzdelania im nikto dobrú robotu nedá. A ak vzdelaní nie sú oni, deti do škôl nedajú. Cigáni v školách sú pomerne zriedkaví, resp. sú tam väčšinou z donútenia štátu, sociálok a podobne. Niečo o tom viem, strýko ich učí a jeho negatívne zážitky hovoria za všetko...
tu nejde o vzdelanie, ale o to ze das mu robotu a bud ju bude flakat alebo rovno preda monterky a vybavenie co si mu dal k praci, popripade ukradne nejaky material a tak podobne...preto im nik nechce dat robotu lebo su nespolahlivi
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

podla mna ma pravdu aj jedna strana aj druha

s touto podporou nemozem povedat ze suhlasim ale ani uplne nesuhlasim :) a ktosi tu povedal ze kazdy ma rovanke startovne podmienky tak to vobec nie je pravda ako moze mat rovnake podmienky nejaky rom ktory sa narodi niekde v osade lebo jeho rodicia uz tak zili a nema sancu na nejake lepsie vzdelanie a niekto iny kto sa narodil v normalnom prostredi

ano mozu si zato sami ale ak berieme jednotlivca ktory sa uz narodi v takej komunite on zato nemoze a kazdy nasleduje svojich rodicov..

a oco mal raz davno firmu a tam pracovalo asi 5 romov a ti si vazili ze im dal sancu na slusny plat a nebol s nimy najmensi problem, jeden nakoniec skoncil ako zastupca niecoho neviem coho a boli to obycajny klasicky romovia
jozinko
Light Star
Light Star

awtt napísal:podla mna ma pravdu aj jedna strana aj druha

s touto podporou nemozem povedat ze suhlasim ale ani uplne nesuhlasim :) a ktosi tu povedal ze kazdy ma rovanke startovne podmienky tak to vobec nie je pravda ako moze mat rovnake podmienky nejaky rom ktory sa narodi niekde v osade lebo jeho rodicia uz tak zili a nema sancu na nejake lepsie vzdelanie a niekto iny kto sa narodil v normalnom prostredi

ano mozu si zato sami ale ak berieme jednotlivca ktory sa uz narodi v takej komunite on zato nemoze a kazdy nasleduje svojich rodicov..

a oco mal raz davno firmu a tam pracovalo asi 5 romov a ti si vazili ze im dal sancu na slusny plat a nebol s nimy najmensi problem, jeden nakoniec skoncil ako zastupca niecoho neviem coho a boli to obycajny klasicky romovia
Ako ze nema sancu na lepsie vzdelanie? Do skoly mu nik nezakaze chodit, ma sancu na vzdelanie, lae to sa mu musi chciet :wink: A tie startovacie podmienky som myslel skor tak ze oni ked si znicia dom dostanu novy, ja ked chcem zacat zit a zalozit si rodinu tak kto mi da dom? Nik, musim pekne vziat hypoteku a VAZIT si to. :aasmile10:
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

no ja som to myslel skor vysoku aj ked je pravda ze ak by velmi chcel dalo by sa urcite

no ci uz si to prizname ci nie v dnesnej spolocnosti plnej predstudkov je rom znevyhodneny pretoze postavit vedla seba dvoch ekvivalentnych ludi rom a biely kazdy uprednostni bieleho a mam taky pocit ze aj ja by som :(
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

awtt napísal:no ja som to myslel skor vysoku aj ked je pravda ze ak by velmi chcel dalo by sa urcite

no ci uz si to prizname ci nie v dnesnej spolocnosti plnej predstudkov je rom znevyhodneny pretoze postavit vedla seba dvoch ekvivalentnych ludi rom a biely kazdy uprednostni bieleho a mam taky pocit ze aj ja by som :(
a ja ti to dam z inej strany:
Za komancov mal moj oco aj s mamou porovnatelny prijem s tym, co dnes dostavaju niggnoggs. Uplne rovnaka startovna pozicia, dokonca vo svojich 25tich rokoch nemali ani drevenu chalupu (niekde nelegalne postavenu z nakradnuteho materialu) ako cigosi. Tiez si museli na seba zarobit, tiez museli hocico prezit a vychovavat aj mna a aj mojho brata, a cuduj sa svete, vieme citat, vieme pisat, dokonca obaja sme na Uni. A to, ze niekto je tmavsi a zacina od nuly a ze niekto si musi vsetko vydobyt vlastnymi pastami, to je hadam jedno. Myslim, ze u nas skor dnes prevladaju nalady,ze ked vidime vzdelaneho cigana, automaticky respect - a to iste pocitujem aj ja. Hoci ich nemam rad, ti, ktori sa o nieco snazia, prejavuju nejaku socialnu (pozitivnu) aktivitu maju u mna velke plus a ci veris alebo nie, kebyze mam svoju firmu, tak ak splna podmienky, tak ho prijmem, hoc je aj zeleny. Takze ked uz sme pri rovnakom meritku, tak nech je fakt rovnake.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

na zaciatok..neviem o akom rasizme tu hovorite - romovia/cigani nie su rasa, ale etnikum/narodnostna mensina a tieto slova sa nenachadzaju v ani jednej definicii takze pojem rasizmus nie je na mieste...

niekto tu spominal neziskove organizacie..myslis, ze im sa tie peniaze kotia na roli? tiez ich museli niekde ziskat a pochybujem, ze im ich dal nejaky srdecny podnikatel zo svojho vrecka :roll:

kocovny kmen? kto im brani kocovat? ti, co sa chcu prisposobit nech sa paci, ti, co nie mozu veselo kocovat...nikto im v tom branit nebude...

inak vsimol som si zaujimavu vec...poznam dost romov/ciganov a ti slusny maju normalne byvanie, chodia do prace a ziju ako normalny ludia..ti, co sa stale mlatia po meste, rozbijaju bytovky, ktore dostali zadarmo nic nerobia...ked mesto vystahovalo jednu bytovku a chcelo ju ocistit tak ti ludia dostavali 500 :!: na hodinu...nikto z nich to nevydrzal robit viac ako jeden den...to o niecom svedci...

u nas vo firme pracuje viac romov..da sa s nimi normalne bavit (neratam jednu strasne ukecanu babu, ktoru niekedy nemozem pocuvat, ale to je v pohode) a az na jedneho su vsetci celkom pracoviti..
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nirkto tu spominal ze su kocovnici. Tak ked su kocovnici nech idu dalej a kocuju po celom svet.
Lenze oni si tu ZVIKLI ze dostanu dom/byt a ked si ho znicia, vedia ze dostanu druhy tak naco by isli niekde na zapad.
Ale tiez ten zapad by sa mohol sem prist pozriet na dlhsie ako 2 dni nech vedia co to je.
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

nejaka velka zapadna ryba by sem dosla na 2 dni, pozrela by osadu, zhrozila by sa a nakazala nam zvysit ich zivotny komfort, lebo v takom sa neda zit... a co by sme tym dosiahli? nic, cigani by dostali nove domy a my kkt do riti
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Pezzo napísal:nejaka velka zapadna ryba by sem dosla na 2 dni, pozrela by osadu, zhrozila by sa a nakazala nam zvysit ich zivotny komfort, lebo v takom sa neda zit... a co by sme tym dosiahli? nic, cigani by dostali nove domy a my kkt do riti
zvysovat im komfort nema vyznam pretoze by to aj tak za pol roka cele znicili
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

mne to je uplne jasne
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

gwixt napísal:no mozno raz dospies a pochopis ze vo svete existuje vela veci a organizacii ktorych vyhody mozu uzivat len iste skupiny ludi ..... napr preco je statny prispevok pre mladych ludi len do 26 rokov a nie 27? preco je prispevok statu na hypotekarny uver len do vysky x-nasobku priemernej hrubej mzdy a nie (x+0.1)-nasobku? preco ked chcem ist na olympijske hry musim splnit kvalifikacny limit? preco .....

mozno sa vam nemusi tatko aktivita pacit .. ja tiez nie som uplne z toho nadseny ... ale pokial sa to bude robit adresne a transparentne tak si nemyslim ze to je nieco vylozene zle
Nezda sa ti, ze sa moc stotoznujes so svojim avatarom? Ak je to, co sa deje v suvislosti s ciganmi ci romami /hovorte im ako chcete, mne je to jedno / transparentne a adresne, tak s panom bohom.....
gwixt napísal: ja nevravim ze nie ... lenze vy za tymto konkretnym pripadom hladate nieco co tam nie je ....

to ze sa niekto rozhodne nieco robit a da takuto moznost tymto ludom je myslim OK ... pochybujem ze tato iniciativa mala niekedy ambiciu byt systemovym riesenim .... zo strany tej organizacie ide aspon o nejaku snahu pomoct tym ludom ....

a to ze vam nik nic take neda vidim akurat tak ako zavist
To si pis, ze je to zavist. Ty v tom vidis nejaky problem? Preco im pomahaju, len aby vyzerali ako samaritani? To, ze po 20. v mesiaci sa nechodi do krcmi cca 5 dni, bo je to obsadene touto pliagou spolocnosti, ktorá tam utrati vsetky peniaze na chlast a automaty a este im idu pomahat?
Kibo napísal:pocuj addictor, ono stale je rozdiel a aj stale bude medzi romom a ciganom a uz som to povedal neraz. ja nemam proti romom nic, kamarat je rom, sikovny chalan, robi sportoveho redaktora, studuje na vyske... nehambim sa zanho a nemam problem s nim ist po meste ci sediet v restike (napriklad vcera naposledy :D). kdezto cigani, co ziju v osade co spominal erytrocyt ci mnohych dalsich, to je hnus. mal som moznost to vidiet nazivo, tam ti neostava nic ine, len zavriet okna a pridat plyn a je ti jedno, ze tam je tabulka Dobra vola a ze si v "obci", tam ti za jazdy zmiznu aj puklice... to je proste do placu, co tam je, ale mozu si za to sami, tam si meter od cesty pecu psa na obed a seru si pred dvere :roll: takze ano, vsetci cigani su z jedneho vreca :wink:
Suhlas. Este v case, ked som byval v Zamkoch, pod nas sa nastahoval cigan spolu s bielou zenou a dvoma detmi. On chodil kazdy den do prace, ona sa starala o deti, boli este dost male. Chodili cisty, odzdravili, porozpravali sa, deti sa spravali velmi slusne a preto negeneralizujem. Ale je to drviva mensina.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

zavist je smrtelny hriech ;)
Napísať odpoveď