motor mi dosť "žerie" olej, fakt ho musím dolievať každý druhý mesiac. servisom mám potvrdené že olej mi netečie, ale že je spaľovaný v motore. v servise mi odporučili generálku motora za 3000€
é odporúčanie? vopred ďakujem
napísal som to starémusomárovi napíšem to aj tebe, ak napíšeš svoj názor do verejného priestoru musiš byť pripravený na možnú konforntáciu, oponentov, kritiku atď.Je rozdiel napísať hypoteticky možné situácie v danom prípade a je rozdiel napísať si na daný prípad svoj súkromný názor že áno.
Starysomar prezentuje metabond ako najlepší produkt na trhu a ja sa teda oprávnene pýtam, že prečo a na základe čoho. Viac krát v súvislosti s metabondom použil slovo výnimočnosť.Túto tému si zasvinil len preto lebo starysomar má svoje skúsenosti s Metabondom tak si okamžite potrebuješ vyfabulovať xy otázok.
vytkol som mu to preto, pretože on sám osobne najprv rýpe "už je tu nejak dlho ticho" a následne keď sa tu rozprúdi debata nie takým smerom akým by si on prial, tak mu to vadí a naradšej by mazal témuUž len to, že si mu vytkol takú malichernosť že sa tu opätovne ozval a dovolil písať v jeho téme, kto chce sa mu vyjadrí kto nie tak nie.
Tak sa venuj, testuj skúšaj iné aditíva, zbieraj dáta a prezentuj ich, viď tak ako Hojko. Namiesto toho aby si si svoje komplexy zo mňa vybíjal a silou mocou sa snažil bojovať proti mne, len preto lebo voči mne pocituješ nejakú averziu, ktorá ťa núti stát vždy na druhej strane barikády.Ok ja sa budem rád venovať aj inému ako Metabondu lebo teba zaujíma ukázať pozornosť na "smutný nudný život, dôchodca, boh, viera, atd."
pokial motor zerie olej, moze byt problem v kruzkoch, tesneni pod hlavou, v hlave, alebo v turbe.Mirrorion napísal: 03 mar 2025, 0:33 OK, vrátim diskusiu na pôvodnú koľaj...
motor mi dosť "žerie" olej, fakt ho musím dolievať každý druhý mesiac. servisom mám potvrdené že olej mi netečie, ale že je spaľovaný v motore. v servise mi odporučili generálku motora za 3000€ale známy mi odporučil, že existuje aditívum ktoré "utesní" takýto leak a síce nevyrieši, ale aspoň oddiali nutnosť generálky motora.
ahoj, je to bezniňák, rok 2012, najazdeneé cca 160.000km. v servise mi povedali, že treba vybrúsiť hlavy valcov a vymeniť piestne krúžky, čo mi kalkulovali na 2000-3000€. nechcem takú sumu do toho vraziť, preto hľadám alternatívne (a lacnejšiemLuks napísal: 03 mar 2025, 8:13 pokial motor zerie olej, moze byt problem v kruzkoch, tesneni pod hlavou, v hlave, alebo v turbe.
Zalezi aky mas motor, pokial mas naftak tak by som riesenie neodkladal nejakym aditivom, moze dojst k tzv diesiel runaway efektu a motor mozes zahodit, v najhorsom pripade aj auto.
asi niečo také, neviem a preto sa tu pýtamBlastbit napísal: 03 mar 2025, 0:39 Mirrorion
Toto myslel ? https://sk.ceramizer.com/ake-aditivum-z ... imat-olej/. Treba preštudovať, vzhladom k okolnostiam ešte pred nejakým krokom
Ako si odvtedy pokročil ? Riešil/neriešil si to aditívom, generálkou motora, inými výmenami v motore, prípadne ďalším čo ti bolo poradené ?Mirrorion napísal: 03 mar 2025, 0:33 OK, vrátim diskusiu na pôvodnú koľaj...
motor mi dosť "žerie" olej, fakt ho musím dolievať každý druhý mesiac. servisom mám potvrdené že olej mi netečie, ale že je spaľovaný v motore. v servise mi odporučili generálku motora za 3000€ale známy mi odporučil, že existuje aditívum ktoré "utesní" takýto leak a síce nevyrieši, ale aspoň oddiali nutnosť generálky motora.
zatiaľ nič, riešil som to s týpkom čo mi opravuje autá, sľúbil mi že mi objedná niečo konkrétne pre Hyundai. nejaký konkrétny termín nemám.Blastbit napísal: 26 mar 2025, 21:07 Ako si odvtedy pokročil ? Riešil/neriešil si to aditívom, generálkou motora, inými výmenami v motore, prípadne ďalším čo ti bolo poradené ?