Otvor google a hľadaj či taký prípad je, to že váš auto mechanik sa za 40 rokov praxe s niečim takým nestretol dokazuje čo? Že nikde inde na svete sa taký prípad nemohol stať? Váš mechanik je všadebol, všetkovidel, všetkovie? A čo on nezažil, to neexistuje a nemôže byť pravda? Znovu je to len SUBJEKTÍVNY názor. Váš mechanik má po 60tke už?starysomar napísal: 22 feb 2025, 10:24 "mohlo byt stastie, ze to auto prezilo" - rád sa o takom dozviem, nie len náš automechanik nič také za 40 rokov praxe nezažil a nepočul.
Keď som tú krabicu viezol domov od Bratislavy, spotreba vyšla vyše 6,4. A Dymilo to... Dlhodobú s prevahou krátkych jázd máme cca 6 a nedymí.
Nedymí aj xyz starších aút, ktoré nepoužívajú metabond. Nedymil ani môj starý golf, ktoý mal väčší nájazd ako tvoje autá a ten golf veru žiadne aditíva do olejov či nafty nevidel.
použijem tvoju vetu "Výrobcovia dokážu popísať nemálo slušne povedané neprávd.", ako je to s tým testovanímna tej vysokej škole? Ona testovala len metabond, či testovala všetky aditíva a metabod z nich vyšiel najlepšie? Ako sa vysoká škola dostala práve ku testovaniu metabondu? Neobjednal si to výrobca metabondu na tej vysokej škole?Výsledky testovania, výrazne nižšieho opotrebovania sú napríklad aj tu (aj inde):
https://www.metabondcz.com/VSCHT-Metabo ... Spirit.pdf
https://www.metabondcz.com/VSCHT_PRO.pdf
Pokiaľ niekto nevie čo ten test DOKAZUJE a čo znamená mešia plocha elipsy v tom teste, naozaj neporozumie.
K spotrebám:
Poznám osobne dve novšie autá, ktoré majú podobné spotreby bez pridávania nejakých aditív jak ty s metabondom.
Octavia 3 2015 1.6TDI - cca 4,3l - dlhodobé
Peugeot 308 SW 2017 1,6 eHDI (či HDI) - cca 4,8l - dlhodobé
Čo to dokazuje? NIč. Spotreby sú relatívne pojmy, lebo závisia od mnohých podmienok či externých alebo aj na samotnom aute. Preto sa spotreba výrobcom meria v laboratornych podmienkach, ako funguje WLTP si vieš prečítať aj sám. To je dôvod prečo sa ty dokážeš v reálnych jazdách dostať aj nad aj pod hodnoty uvádzané výrobcom. Aby si mohol objektívne porovnať relánu spotrebu so spotrebou uvádzanou výrobcom podľa WLTP, musel by si v reálnych podmienkach jazdiť čo najbližšie k simulovaným podmienkam pri meraní výrobcom.
Neviem aké ešte "dôkazy" komu a načo. Popísal som skúsenosti, dal som dávnejšie odkazy
popísal si svoje subjektívne skúsenosti a nie si ochotný ani urobiť nejaké zmeny (ako napr. vysadenie metabondu) aby si si svoje subjektívne skúsenosti overil.
To sú práveže rozumní ľudia, pretože spotrebu ti môže znížiť aj aditivované palivo (teda prémiové z čerpačky), ktoré si vieš natankovať aj za cenu bežného paliva (pri rôznych akciách vernostných programov čerpačiek). Teda nemínaš peniaze navyše za niečo čo môže/nemusí fungovať.Už boli inde chytrí - skúsim ak mi to dáš zadarmo. Prečo by som mal? Nepredávam, nezarábam na tom.
ľudia majú právo byť skeptickí.
Celý tento tvoj metabondový problém spočíva v tom, že ty len na základe svojich subjektívych meraní, subjektívnych pocitov na svojich autách tu prezentuješ jeden produkt ako bohorovnú vec na všetky problémy.