Čo je choré na tom, že nejaký ožratý debil má by adekvátne potrestaný????KoCi napísal:Nadrbes sa ako cinka, a s 3.5 promile si majster sveta, co by sa citil aj na lietanie aerolinkami, a nie este zvladnut primitivnu cestu autom. Takze priat niekomu dlhsi pobyt za mrezami (a ako kibo spominal, nic tym neziska ani on a ani spolocnost), mi pripada chore. Proste skuste na to pozerat tak, ze sa nejednalo o umyselny trestny cin - vrazdu (alebo mi ukazte niekoho, kto v takom alkoholickom stave rozmysla). Riesenie? Trvaly zakaz viezt motorove vozidlo, a par mesiacov (mozno aj rok/dva) za mrezami nech premysla nad tym co vykonal. Dlhsi pobyt za mrezami je aj tak kontraproduktivny, navyse najvacsim trestom pre bezneho cloveka, je uvedomenie si cinu.
To neni o tom, že debílek sa ožral..... To je o tom, že vôbec sadol v takom stave do auta ako vodič (všeobecné ohrozenie) a rovnako je to aj o tom, že kvôli takémuto degešovi vyhasli úplne zbytočne dva životy.....
Že to nebol úmyselný trestný čin????
Ale bol, vôbec to, že sadol do auta taký nadrbaný..... to je úmysel..... alkohol neospravedlňuje nikoho, naopak jedná sa o priťažujúcu okolnosť....
Rok-dva v base a zákaz činnosti????
To je aké potrestanie???? To je pre Teba cena za dva životy a adekvátny trest pre ožratého debila, ktorý mohol kľudne podobným spôsobom zlikvidovať nejakého Tvojho blízkeho???? Ten človek nie je chudáčik, ale asociál nebezpečný pre spoločnosť.....
Najväčší trest je "uvedomenie si činu"????
Slovíčko trest je odvodené od slova TRESTAŤ.... veď to kurvarfix nie je psychologická poradňa...... Trest má byť tvrdý a nepríjemný, aby vinníka odučil od opakovania zlého správania..... Aby odsúdený, pokiaľ sa vôbec z basy dostane naspäť už nikdy ani len na nejakú ko*ot nepomyslel..... A nie nejaké "mňa to mrzí, už budem dobrý, dajte mi ešte šancu lebo som mladý".....