Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

KoCi napísal:Nadrbes sa ako cinka, a s 3.5 promile si majster sveta, co by sa citil aj na lietanie aerolinkami, a nie este zvladnut primitivnu cestu autom. Takze priat niekomu dlhsi pobyt za mrezami (a ako kibo spominal, nic tym neziska ani on a ani spolocnost), mi pripada chore. Proste skuste na to pozerat tak, ze sa nejednalo o umyselny trestny cin - vrazdu (alebo mi ukazte niekoho, kto v takom alkoholickom stave rozmysla). Riesenie? Trvaly zakaz viezt motorove vozidlo, a par mesiacov (mozno aj rok/dva) za mrezami nech premysla nad tym co vykonal. Dlhsi pobyt za mrezami je aj tak kontraproduktivny, navyse najvacsim trestom pre bezneho cloveka, je uvedomenie si cinu.
Čo je choré na tom, že nejaký ožratý debil má by adekvátne potrestaný????
To neni o tom, že debílek sa ožral..... To je o tom, že vôbec sadol v takom stave do auta ako vodič (všeobecné ohrozenie) a rovnako je to aj o tom, že kvôli takémuto degešovi vyhasli úplne zbytočne dva životy.....

Že to nebol úmyselný trestný čin????
Ale bol, vôbec to, že sadol do auta taký nadrbaný..... to je úmysel..... alkohol neospravedlňuje nikoho, naopak jedná sa o priťažujúcu okolnosť....

Rok-dva v base a zákaz činnosti????
To je aké potrestanie???? To je pre Teba cena za dva životy a adekvátny trest pre ožratého debila, ktorý mohol kľudne podobným spôsobom zlikvidovať nejakého Tvojho blízkeho???? Ten človek nie je chudáčik, ale asociál nebezpečný pre spoločnosť.....

Najväčší trest je "uvedomenie si činu"????
Slovíčko trest je odvodené od slova TRESTAŤ.... veď to kurvarfix nie je psychologická poradňa...... Trest má byť tvrdý a nepríjemný, aby vinníka odučil od opakovania zlého správania..... Aby odsúdený, pokiaľ sa vôbec z basy dostane naspäť už nikdy ani len na nejakú ko*ot nepomyslel..... A nie nejaké "mňa to mrzí, už budem dobrý, dajte mi ešte šancu lebo som mladý".....
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Kibo - opisal som inu situaciu - ak siel na miesto akcie autom s cielom chlastat, tak je to kus vola, to bez debaty.

Pinhead - pri plnom vedomi by sa podobneho priestupku s najvacsou pravdepodobnostou nedopustil. U nadrbanych nie je nezvyk, ze su schopni vsetkeho, tak tento mal smolu, ze nemal vo svojom okoli nikoho sudneho, co by mu v soferovani v stave ozralosti zabranil. Ako som pisal, moze sa to tu stat komukolvek, a to aj napriek tomu ze je plne normalny a tento cin tu teraz odsudzuje. Popisal som to z opacneho uhla pohladu ako ostatni a nemam pocit, ze moj nazor je nespravnejsi ako tvoj ;) .. koniec koncov, ci bude v base 2 mesiace, 10 rokov, dozivotie, zivoty to tym ludom nenavrati, mimo basy ale moze byt daleko prinosnejsi pre spolocnost (a verim tomu, ze po tomto skutku, ho svedomie bude zozierat natolko, ze je pre spolocnost dalej neskodny - ak sa medzicasom nezmarni sam)

Cely problem tkvie v tom, ze sa na to pozerate rovnako ako na chladnokrvnu vrazdu, pricom ten clovek bol pravdepodobne mimo. Klasifikujem to teda ako nehodu (ano dobre citas nehodu). To je situacia, kedy sa precitne clovek neskoro so slovami "preco prave ja, ako som mohol?".

Ale tesi ma, ze sa tu naslo tolko zodpovednych ludi, kiez by vam to vsetkym vydrzalo. Alkohol a ani jeho dosledky sa tymto nijak nesnazim obhajovat, nakolko som abstinent.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

ja sa priznam ja mam raz za cas taky den ze sa neviem sustredit a jazdim ako uplna guma. normalne sa za seba vtedy hambim...... to som vtedy asi za curaka
KoCi
Darca
Darca

Stenky - mas namysli taky stav, kedy sa pristihnes ako cumis doblba (tj ani nevies na co mas zaostrene, ci na spinku na skle, alebo na antenu vzdialenej budovy) az s tebou trhne vedomie "sakra teraz keby mi niekto behol do cesty, tak beda"? Jedna rada - za volantom nepremyslaj nad chobotinami, ale uzivaj si jazdu - ked si do nej zazraty, tak sa ti tento stav neprihodi :) A hlavne je mensia pravdepodobnost mikrospanku. V takomto pripade sa skor prihovaram za zivsiu/agresivnejsiu jazdu (samozrejme bez ohrozenia inych ucastnikov cestnej premavky, ci chodcov), kedy mas nad riadenim prehlad, ako kludny spanok za volantom.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

KoCi: No stať sa to hocikomu nemôže. Po prvé sa do takéhoto stavu nedostanem, a po druhé, keď mám vypité, idem taxíkom, alebo si nechám taxislužbou odšoférovať auto.

Ťažko je komentovať túto situáciu. Je to tragédia pre rodiny tých dvoch dám, a ja verím že aj výstražný prst pre ostatných.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

erytrocyt: Len to nezahovor, ako kamarát, kt. sám seba vycvičil, keď konal impulzívne a s dobrým úmyslom odviezť zraneného kamaráta do nemocnice.
Mal v sebe pár pív (tvrde nepije vobec), opito sa necítil a napriek tomu to štrajchol o chatku vedľa ktorej bol zaparkovaný. (a to už má niečo odjazdené)

Chalanisko to v momente odstavil a ešte doteraz si nadáva a hanbí sa, ako ho to vobec napadlo sadnúť za volant. Myslím, že dobré ponaučenie pre všetkých. Alkohol za volant nepatrí ani v tiesni.

btw: zraneného odviezla privolaná sanitka..
KoCi
Darca
Darca

erytro - to tvrdis, lebo rozmyslas. Budes toto iste tvrdit aj s 3.5 promile v krvi? ;) Vsak nech sem niekto uvedie, coho vsetkeho bol nadrbany schopny, co by ho normalne ani vo sne nenapadlo.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

to uz je ale debata o inom - kto nevie pit, nech nepije :-) ... chces povedat ze ked niekto nadrbany dajmetomu zastreli troch ludi, tak sa zlutujeme ? ... preboha, sak bol tak napity - nevedel co robi ? ? ? ... proste alkohol a auto nie ...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:erytro - to tvrdis, lebo rozmyslas. Budes toto iste tvrdit aj s 3.5 promile v krvi? ;) Vsak nech sem niekto uvedie, coho vsetkeho bol nadrbany schopny, co by ho normalne ani vo sne nenapadlo.
A ty si myslíš, že som ešte nebol na sračky? Na chate v Kalši u kamaráta stála Škoda 120. A po asi desiatom poldeci sme dostali jeden super fasa nápad, že sa ňou ideme voziť smerom na Izru. Padla otázka, kto bude šoférovať. Tak sme to rozhodnutie presunuli na neskôr, reku či sa vôbec podarí naštartovať. Aj sme ju naštartovali. A teraz to prišlo. Za ten volant nik nesadol. Aj keď si opitý dá sa rozmýšľať. Chcenie je, ale stále ťa prenasleduje podvedomie, a to vraví - NIE.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

by som nesadol do auta ani po jednom pive, už len pre to, že raz dva mozem prist o vodicak.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

po jednom malom este mozes tusim. neviem kolko je toleranz ale dako okolo 0.2 :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

najednej strane je to samozrejme zbytocna tragedia a zivot tym ludom nikto nevrati a sofer si zasluzi adekvatny trest, ale zaraza ma ina vec ...

konkretne ceske media a ich debilita co sa tychto veci tyka .. najsklonovanejsim vyrazom je "silnicny priat" ... podla nich je uz kazdy pirat .. v titulku sa pise ze to bol sofer bez vodicaku, ale dalej sa pise ze mal plne bodove konto a mam taky pocit ze s plnym kontom sa este do dalsieho priestupku jazdit moze - v dnesnej dobe ziska vdaka spedicnym spolocnostiam sofer kamionu plne konto ani nevie ako (firma ho nuti ist rychlo, nahanaju sa zakazky a kamiony maju nalet jak priemerny raketoplat po mesacnej misii a pod.)) ...

nechcem nejak znizit zavaznost toho co sa stalo, ale keby to sposobil 70 rocny vodic fabie, tak iba vyjde tyzdnovy sumar o obetiach nehod ... kde sa asi tak stala chba ? kto brnka na "piratsku" strunu ? ... je mi z toho spatne ako sa za kazdu cenu zas snazia nieco dokazat na nestasti druhych ... a co bude vysledkom vsetci vieme - pomyselny srob sa zas utiahne ...
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Na jednej strane špedičné spolocnosti ktore nahanaju čas a terminy dodávok, na strane ďalšej vodici kamionov nuteni plnit časove rozvrhy pokial nechcu prist o job a kde sme my obyčajní vodiči? Tiež mi nie je 2x do smiechu keď ma v meste predbieha 90tkou kamión, pri ktorom som si nie istý ci ma v tom spetaku vobec vidi, že som vedla neho. (kamarata takto u nas v meste pritlacil kamion k zvodlam, proste ho nevidel v spetaku, rozparal mu na novej audine zadny blatnik ako plechovku), čiže ono sa na to treba pozret z viacerých strán a riešiť príčiny, nie dôsledky. :? Samozrejme to sa ešte načakáme.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pricinou je v spore kamiony x auta sama doba ... keby sme ty a ja nepotrebovali na ranajky jogurt z nemecka, mlieko z polska a jablko zo spanielska, tak by sa spedicke spolocnosti v ramci velkeho konkurencneho boja nemuseli tak nahanat ... prasenie kamionakov neobhajujem, ale je to treba videt jak si povedal z viacerych uhlov pohladu - cize bud sa mozu nahanat jak utrhnuti, alebo prist o robotu ... co teda v pripade vacsinou priemerne vzdelanych kamionakov bez akejkolvek inej praxe, ako za volantom neni bohvieaka situacia ...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Frikso napísal:erytrocyt: Len to nezahovor, ako kamarát, kt. sám seba vycvičil, keď konal impulzívne a s dobrým úmyslom odviezť zraneného kamaráta do nemocnice.
Mal v sebe pár pív (tvrde nepije vobec), opito sa necítil a napriek tomu to štrajchol o chatku vedľa ktorej bol zaparkovaný. (a to už má niečo odjazdené)

Chalanisko to v momente odstavil a ešte doteraz si nadáva a hanbí sa, ako ho to vobec napadlo sadnúť za volant. Myslím, že dobré ponaučenie pre všetkých. Alkohol za volant nepatrí ani v tiesni.

btw: zraneného odviezla privolaná sanitka..
Chcel by som ta vidiet na tej istej situacii keby nejakemu tvojmu blizkemu odbijali posledne sekundy zivota ci by si za ten volant nesadol.Pre zachranu zivota cokolvek.Sadol by som za ten volant kludne aj bez vodicaku (co ovsem pokial viem zakon povoluje v tiesni).Neznamena ze ked mas v krvi 3 promile ze musis byt curak.Mozes mat v krvi 2 a pol promile a mozes jazdit ako ukazkovy sofer pokial si uvedomely.Pokial si ovsem kreten co berie auto v takom pripade ako sanitku je to uz ina vec
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Diego s 2,5 promile NEMOZES jazdit uvedomelo a normalne. To NEJDE. Z anatomickeho hladiska sa to proste neda.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Fabo zapamätaj si. Diego môže. Bodka.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Dieg0 napísal:Chcel by som ta vidiet na tej istej situacii keby nejakemu tvojmu blizkemu odbijali posledne sekundy zivota ci by si za ten volant nesadol.Pre zachranu zivota cokolvek.Sadol by som za ten volant kludne aj bez vodicaku (co ovsem pokial viem zakon povoluje v tiesni).Neznamena ze ked mas v krvi 3 promile ze musis byt curak.Mozes mat v krvi 2 a pol promile a mozes jazdit ako ukazkovy sofer pokial si uvedomely.Pokial si ovsem kreten co berie auto v takom pripade ako sanitku je to uz ina vec
Haha, tak to si sa sekol :lol: Bol som tam, mal som v sebe zopár gintonicov, mal som tam vlastné auto a NESADOL som za volant.

Takže si celé svoje moralizovanie strč do zadku a pekne hlboko.
BTW: Kamarátovi neobíjali posledné sekundy života (sa preber z včerajšieho CSI). A aj keby odíjali, tak asi že ho ožratý nedorazím niekde v aute, ale zavolám 112 a za asistencie operatorky sa snažím poskytnúť prvú pomoc než príde sanitka (samozrejme nie s tvojími 2,5 promile, to by som mal problem telefon odblokovať).. :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Gothar »

No myslim, ze tento vodic zatial vyhrava: http://natankuj.sme.sk/c/5319858/pomals ... lnice.html
Napísať odpoveď