Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa Mek »

Dochodcovia sa rozhoduju na mieste, pripadne podla sympatie mena/povolania/prislusnosti k strane. Doma si research zasadne nerobia (nevedia vyhladavat na internete).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dochodcovia sa rozhoduju asi skor podla toho koho poznaju z fabrik, kde boli kolegovia v roku 1980 a dobre im bolo za komunistov. Pretoze castokrat vidietz ze niektore tie mena tam sedia aj 20 rokov.

Mna zoznam do VUC prekvapil a tiez som ho nemal nastudovany. Pocas minulych volieb chodilo zoznamy do schranok, dnes len oznamenie o volbach.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

M142 napísal: 29 okt 2022, 15:53 uz som volil
ja som to mal podobne, akurat to mam take blbe, ze v dedine volit nemozem, hoci tu byvam, kedze pobyt mam v Ziline a tam nepoznam nikoho co kandiduje za poslancov ci do vuc alebo mestskeho zastupitelstva, blbe je aj to, ze poslanci sa volia iba z konkretnej mestskej casti, a tych ludi uz vonkoncom nepoznam, robil som si prieskum na poslancov a mozno 2-3 by som zakruzkoval ale to by bolo asi tak vsetko, favoritov na kandidata na predsedu vuc som nemal a ani na primatora.

Takze som nakoniec volit nesiel...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Ninx napísal: 29 okt 2022, 18:57 toto je taky dennik n brainlet take. Adam je v prvom rade velmi schopny ITckar a moze v sukromnej sfere zarabat x nasobok toho, co vo VUC ci EP. S tou smrtou jeho otca to tiez nie je take jednoduche ako sa ti zda, ale to snad eventualne vyplava na povrch. V ziadnom pripade sa nejedna o parazitovanie, je to skorej prirodzeny dosledok toho, ze mal pristup k uplne inym informaciam ako bezny clovek a po tom kolotoci co sa dial od smrti jeho otca kde na jeho hrobe tancovali strany napriec celym politickym spektrom ma jednak aky taky prehlad o slovenskej politike a zaroven aj drive presadzovat svoje vizie. Je to clovek co si dokaze nakreslit vlastne PCB, vytvorit distribuovany system a vsetko medzi tym. Mimo toho zabrda aj do takych veci ako je pestovanie rastlin za pomoci nadbytocnej vody a tepla ci montuje bezpecnostne systemy a sietove prvky. Urcite to nie je povolanim syn.
tak samozrejme, ze ten genius a polyhistor, co pred 30tkou zarobi oficialne na svojej srocke menej nez junior programator v hrubom ma svoju verziu udalosti a drzi sa jej. bol to predsa len jeho otec, to je prirodzena reakcia. keby to ale myslel uprimne, tak nesedi s hlavou strcenou v zadku radacovskeho, co pripominam, je sudca, ktoreho chytili s 16 gramami kokainu a ktoreho oslobodenie bolo iba naplutie do ksichtu obycajnym ludom. ziadny normalny clovek si s nikym takym nezaspini ruky. ale nieco mi hovori, ze aj na toto bude mat pripravenu rozpravocku, preco to nie je take jednoduche ako sa zda :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Ninx napísal: 29 okt 2022, 18:57 toto je taky dennik n brainlet take. Adam je v prvom rade velmi schopny ITckar a moze v sukromnej sfere zarabat x nasobok toho, co vo VUC ci EP. S tou smrtou jeho otca to tiez nie je take jednoduche ako sa ti zda, ale to snad eventualne vyplava na povrch. V ziadnom pripade sa nejedna o parazitovanie, je to skorej prirodzeny dosledok toho, ze mal pristup k uplne inym informaciam ako bezny clovek a po tom kolotoci co sa dial od smrti jeho otca kde na jeho hrobe tancovali strany napriec celym politickym spektrom ma jednak aky taky prehlad o slovenskej politike a zaroven aj drive presadzovat svoje vizie. Je to clovek co si dokaze nakreslit vlastne PCB, vytvorit distribuovany system a vsetko medzi tym. Mimo toho zabrda aj do takych veci ako je pestovanie rastlin za pomoci nadbytocnej vody a tepla ci montuje bezpecnostne systemy a sietove prvky. Urcite to nie je povolanim syn.
uuu niekto tu niektomu šliapol na odtlak :psssst: na vyboldovanu časť: a svišť ju potom balil do folie
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

mLuks mozno je to pokrocilou hodinou, ale idk co si chcel povedat, skus bez inotajov

M142 ta srocka je primarne startup s este nedokoncenym produktom, nema preco generovat velke peniaze.

Radacovskeho hodnotit nejdem, azda existuje logicky model, v ktorom vsetky jeho sus vyroky do seba zapadaju a zije len v blbej zhode nahod, no na mna osobne ich je privela a tiez by som s takym clovekom sam od seba nespolupracoval.

No predstav si situaciu, ze ti zomrie otec, ktory mal taky vhlad do slovenskych realii ako percento promile populacie a jeho smrt za velmi nejasnych okolnosti sa hodi skupinam napriec celym politickym spektrom.

Mas +-27 rokov, musis sa vyrovnat s jeho smrtou, riesit klasicke vybavovacky okolo pohrebu, byt podporou pre rodinu, nejako poriesit chod firmy, riesit faily ZVJS, pripravovat sa na mega spolitizovany sudny spor, zatial co kazdy Lojzo v republike vie najlepsie ako sa to cele stalo a prepiera tvoju hlboko osobnu stratu na verejnosti akoby to bol sobotnajsi zapas FK Mocenok.

Vtedy fyzicky nemas kapacitu a cas vyriesit vsetky veci tak aby si za kazdu cenu ostal chrumkavucky; to, ze ti dakto ponukne pravnu pomoc ti pride velmi vhod, a samotny akt takejto solidarity je pre cloveka v takejto situacii o dost hodnotnejsi nez akykolvek clanok z internetu.

Postupom casu zistis, ze s tym pravnikom vychadzas korektne, pomoze ti s xy vecami a okrem toho je europoslanec. Jemu sa zide sikovny asistent (kedze sa v tej praci da mnoho procesov zrychlit ci zdokonalit) a tebe sa ako mlademu a technicky schopnemu cloveku otvoria dvere do institucie, kde su ludia, projekty a firmy na svetovej urovni, pricom tam mas xnasobne vacsiu sancu cosi zmenit ako kdesi v diskusii na hojku.

Samozrejme, vsetci by boli najradsej riaditelia sveta s dokonale cistym stitom a anjelikmi za chrbtom, ale svet tak proste nefunguje. Vacsinou musis hrat s kartami co mas prave na ruke a ostatnym je potom velmi jednoduche posadit sa za tesco value avatar a s tisicinou informacii sirit svoje domnienky o cudzich ludoch ako ocividnu pravdu.

Konieckoncov, mozes sa mu ozvat sam a opytat sa osobne. Mozno na teba rozhovor s clovekom z masa a kosti zaposobi komplexnejsie nez par clankov z webu a quickscope finstatu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ninx napísal: 30 okt 2022, 2:38sa hodi skupinam napriec celym politickym spektrom.
Mozes konkretizovat par prikladov? Z viacerych taborov samozrejme.
retkvic
Addict
Addict

Ninx napísal: 29 okt 2022, 18:57 Adam je v prvom rade velmi schopny ITckar a moze v sukromnej sfere zarabat x nasobok toho, co vo VUC ci EP. S tou smrtou jeho otca to tiez nie je take jednoduche ako sa ti zda, ale to snad eventualne vyplava na povrch. V ziadnom pripade sa nejedna o parazitovanie, je to skorej prirodzeny dosledok toho, ze mal pristup k uplne inym informaciam ako bezny clovek a po tom kolotoci co sa dial od smrti jeho otca kde na jeho hrobe tancovali strany napriec celym politickym spektrom ma jednak aky taky prehlad o slovenskej politike a zaroven aj drive presadzovat svoje vizie.
To čo sa stalo jeho otcovi je smutné, prepieralo sa to x krát, x výborov za stranu Smer, Hlas a neviem este koho , Kotlebovci, alebo kto jazdili do vezenia ako na klavír, na rozne rekonstrukcie, etc. mali vyjadrenia sudnych znalcov, ktore im vysvetlili ako sa to udialo, vydeli aj telo zosnuleho, my ako verejnost sme ho nevideli. Takze neviem kto vsetko tancoval na jeho hrobe no ja som tam videl hlavne tychto panov a vytvorili z toho hon na carodejnice. Teraz sa tu docitame, ze jeho syn neveri, ze to bolo zavinene zo strany jeho otca ale nejakym vonkajsim faktorom, neverit moze, ani nasi neverili ked im otec zomrel zahadne na ubykacii a dodnes si niektory myslia, ze to bola neprirodzena smrt, no to si len myslia, podobne ako si to mysli jeho syn, lebo vzdy je tazsie pripustit si, ze je to tak ako to niekto tvrdi.
A teraz ten nadejny vedec a It-ckar kandiduje ako 28r do politiky...

Toto som si nasiel v bulvare co o sebe pise, ak su to jeho slova
https://www1.pluska.sk/regiony/syn-nebo ... kalny-krok
"Kedysi dávno som si myslel, že politika je „nóbl“, plná racionálnych ľudí, no jej kultúra sa znížila na útoky, hejtovanie a odkláňania sa od problémov. Paradoxne tí, čo sa najviac sťažujú na polarizáciu spoločnosti, ju sami polarizujú," pokračuje Adam Lučanský a jeho slová sa nemusia všetkým dobre počúvať. "Aktuálne mám možnosť popri práci v europarlamente vidieť ako funguje európska politika, avšak to je beh na dlhšiu trať, pričom niektoré veci tam človek neovplyvní, ak nie je v tej správnej sorte ľudí. V regionálnej a politike je to „reálnejšie“," vysvetľuje.

Adam Lučanský sa už na strednej škole venoval rôznym technickým projektom, s napríklad aj využitiu vodíka, s ktorými sa už ako stredoškolák zúčastňoval rôznych súťaží. "Už ako študent som videl, že financovanie takýchto projektov je zo strany školy takmer nemožné, tým pádom sa podľa mňa tlmí potenciál študentov," spomína na svoje študentské časy Adam. "Podfinancovanie výskumu a akejkoľvek vývojovej činnosti, či už škôl a iných podnikov, nakoniec povedie k tomu, že Slovensko ostane z väčšej časti len ako montovňa. To bol aj jeden z dôvodov, prečo som odišiel študovať do Brna," pokračuje. "Po skončení štúdia som sa vrátil späť na Slovensku, veril som, že sa tu niečo zmení."

Adam Lučanský sa rozhodol vstúpiť do politiky a začať vo svojej rodnej obci Bystrička. Tam kandiduje pod hlavičkou strany Patriot za poslanca do obecného zastupiteľstva. O dôveru ľudí sa uchádza aj vo voľbách na poslanecké miesto v Žilinskom samosprávnom kraji. "Idem do toho „naslepo“, radšej sa ale naučím ako veci fungujú, než predstierať „ksicht“ dokonalého kandidáta na čokoľvek," priamočiaro hovorí Adam.

"Neštudoval som ani politológiu, v rodine sa týmto smerom zatiaľ nik nevydal, v niektorých veciach som realista, politika by mala byť hlavne o sedliackom rozume. A ten tu v poslednej dobe žalostne chýba." Otázku, či uvažuje aj nad národnou politikou, považuje Adam Lučanský ešte za predčasnú. Ako povedal, za rok sa môže veľa zmeniť.

Adam má podporu rodiny i priateľov. Priezvisko Lučanský za výhodu nepovažuje. "Hejteri sa vždy nájdu. Rád by som sa o niečo pričinil, a nielen sa viezol týmto menom," priznal úprimne.

"Človek sa nemusí zaujímať o politiku, ale politika sa o človeka zaujíma. Malo by dôjsť pomaly, ale isto, ku generačnej obmene. A, samozrejme, si myslím taktiež, že by sa mal zmeniť volebný systém, aby sa nevolili donekonečna hlavné ksichty politických strán, ktoré sa v podstate len obmieňajú," povedal nám a dodal, že "politika je špinavá hra, s tým počítam. Stav spoločnosti teraz ponúka príležitosti, ktoré by za normálneho stavu neboli dostupné. Takže idem do toho."
Ked uz nic, tak aspon cest pamiatke jeho otca, nech uz bol akykolvek. Ci uz jeho syn musi pokracovat v jeho slapajach, to uz nech posudi kazdy sam, ono v tej politike je to vsetko asi lahsie, tak preco si neulahcit zivot...
mLuks
Addict
Addict

Ninx napísal: 30 okt 2022, 2:38 mLuks mozno je to pokrocilou hodinou, ale idk co si chcel povedat, skus bez inotajov
S tou smrtou jeho otca to tiez nie je take jednoduche ako sa ti zda, ale to snad eventualne vyplava na povrch.
Čiže ty, alebo jeho syn, alebo niekto iný, (kto vám o tom povedal) máte nejaké informácie, ktoré by mohli pomôcť očtk lepšie vyšetriť jeho smrť ale tutláte to, resp. čakáte kým to samo od seba vypláva na povrch neskôr? WTF? Ak niečo viem a mám na to aj dôkazy, tak to poviem a nebudem predsa tiško sedieť v kúte a tvariť sa, že ja poznám pravdu a vy všetci ostatní ju spoznáte, keď príde správny čas.
V ziadnom pripade sa nejedna o parazitovanie, je to skorej prirodzeny dosledok toho, ze mal pristup k uplne inym informaciam ako bezny clovek
Tak nech tie informácie zverejní, nech ich vyargumentuje, preukáže. Ako parazitovanie mi to príde minimálne z toho aspektu, že čaká, že sa zvezie na vlne allformilan a celého antisytému na čele s Ficovoličmi.
Ninx
Star
Star

mLuks
ved vsetky tieto veci su uz v procese. Vsimni si, ze ty to ani neregistrujes a napriek tomu to vnimas ako aspiraciu zviezt sa na allformilan vlne. Ak by sa na tom chcel naozaj prizivit, tak by to predsa neustale tlacil do medii bars aj bez dokazov. V tejto krajine by to bol efektivny pristup, ktory uz aplikuje x stran, a napriek tomu to tak Adam nerobi. Rataj tiez s tym, ze z rozpracovaneho spisu sa informacie vymasat nesmu.

retkvic
Politika, policia a IT su tri rozdielne brandze. Ak by chcel hrat zivot na easy mode tak by bolo z mojho pohladu rozumnejsie sedkat v zbore na nejakom teplom mieste.

wladas
Kazdy policajny prezident ma s velkou pravdepodobnostou kvantum neprijemnych informacii o roznych vladnych garniturach a ked je zrazu vo vazbe, umlcat ho dava zmysel kazdej z nich. Osobne si viem predstavit, ze mal v rukave nieco na Olano, Smer, ci hocikoho ineho. mLuks by s tym isto okamzite vysiel na povrch, otazne je s akym vysledkom, neda sa vzdy curat proti vetru.

Po tej smrti z toho nakoniec tazila aktualna vlada stylom “aha skorumpovany policajt sa obesil”, smeraci a spol vraveli “umlcali generala lebo vedel privela a fasistom to pomahalo rozduchavat informacny a spolocensky chaos.

Milanovi Lucanskemu sa neda upriet to, ze mal gule zo zeleza. Ja osobne neverim tomu, ze sa takyto clovek sam od seba psychicky polozi po par tyzdnoch vazby, a hypoteza, ze sa zabil kvoli zachraneniu “nakradnuteho majetku” (ktoreho konkretne?) je debilna, pretoze
a) ziadna aspon trochu fungujuca rodina si nevymeni otca za akykolvek obnos penazi
b) ta rodina na to nie je bytostne odkazana, aj keby prisli o vsetko tak si sami dokazu zarobit na prijemny zivotny standard
c) neviem o tom, ze by bol nejako zavratny. Ano, je to viacej ako ma vacsina Slovakov, no policajny prezident zaraba v zaklade 6 ci 7 tisic a s rozumnym budgetovanim a hypotekami sa da vselico. Poznam ludi, co zarabaju menej a vlastnia viac.

Co ale viem, je, ze nemusim mat na kazdy event nazor, a na vacsinu z nich ako bezny proletar nemam ani dostatok informacii. Ja si netrufam tvrdit ako to bolo naozaj a skuste zvazit tento postoj aj vy. V opacnom pripade sa stavate uzitocnymi papagajmi majitela vasho oblubeneho media.

Co ale viem, je, ze je hlupe odsudzovat cloveka za to, koho je syn bez toho, aby som vedel cosi o nom samotnom. Priezvisko si nevybral a na poziciu, na ktoru kandidoval je podla mna kvalifikovany dostatocne. Sustredte sa teda na jeho povahu, skills a vizie, myslim, ze vas moze prijemne prekvapit.
mLuks
Addict
Addict

pokial viem, kauza lučnaský je uzavretá, áno našiel som si článok...
https://ereport.sk/video-kauza-lucansky ... zky-statu/
Blaha, syn Lučanskeho, atď ...podavajú trestné oznámenie na Vagoviča, ooo ďakujem neprosím. Čo povie Blaha je konina, takže to ma ďalej ani nezaujíma.

Evidentne je to pre teba osobné, poznáš sa s ním a nevieš sa odosobniť od určitých vecí, takže je zbytočné s tebou o tom debatovať.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Co je to za novy bludweb? Nestaci jeden, ale musi ich byt milion?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Hej ereport, je hlasna truba a bludweb Smeru a Blahau.
Ninx
Star
Star

lmao zbytocne je debatovat s tebou, ty si znova vyberas vidiet ho cez novinovy clanok. Si rozhodnuty nesuhlasit a na moje argumenty nereagujes.

Ano Blaha je ko*ot ako rampa, no niekedy moze stat za to zamysliet sa nad tym, co hovori. O tomto TO som ani nevedel, no pokial viem, tak Milan Lucansky uz nejake celkom slusne odskodne za ohovaranie (idk ako to bolo pravne klasifikovane) od novin dostal. Kazdopadne mal som na mysli iny proces.

Ano je to pre mna osobne, pretoze nejake hojko NPCs tu zavadzaju o cloveku, s ktorym som stravil stovky hodin, pocas ktorych som videl ako pracuje, premysla a vychadza s ludmi, ktori maju voci nemu respekt, a to nie kvoli rodokmenu, ale jeho vlastneho charakteru, vedomostiam a pristupu. Je to jeden z najkompetentnejsich, najspolahlivejsich a najzrucnejsich ludi, akych poznam. Skatulkujete ho na zaklade kratkych clankov o kauze jeho otca, ktora ani nie je doriesena.

Odjakziva volim SaS a robil som vo firmach prepojenych s PS. Dva tyzdne dozadu som bol na LGBT pochode a ked u nas v meste dristal Kotleba, stal som oproti nim s transparentom doslova prvy. Som na tomto fore 13 rokov. Ak niekt ako ja napise, ze netreb lamat palicu nad clovekom z opacnej strany politickeho spektra, ta osobna skusenost moj point nedegraduje ale nasobi.

Pristup a skatulkovanie ake tu demonstrujete je principialne rovnake ako to, co robia “dezolati”, akurat je ina farba strany hejtovaneho. Vravim vam, spytajte sa jeho osobne a az na zaklade toho sem sebaisto vypisujte svoje zjednodusene charakteristiky. Ak nemate zaujem ani o priamu komunikaciu s ludmi “z druheho brehu”, pomahate tym tvorit rozkol v spolocnosti, ktory je pre nu daleko nebezpecnejsi nez vlada liberalov ci konzervativcov. Prave ta polarizacia a ochota vnimat iba ciernu a bielu namiesto odtienov sivej je rakovina Slovenska, ktorej pomahaju rast vsetky hlavne politicke prudy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zdravím, zhaname stolnotenisovy stol do interieru. Podla pravidiel by vraj mal mat stol rozmery 274 cm x 152,5 cm, výška stola 76 cm nad podlahou. Ale existuju v ponuke aj stoly 274 x 169 x 76 cm. Prosim o názor,nakolko ide o znacny rozdiel v šírke, dakujem :)
Este prosim: hrat sa bude v garazi, Tj priestor je nevykurovany. Bude stacit indoor verzia?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Som este nevidel stol siroky 169cm. Klasika je tych 152

Bude stacit indor. Ked ho nebude treba casto skladat tak ani netreba siahat po drahsich znackach.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Wladas

dakujem,pojdeme teda do klasiky 152cm :)
**
Tu je ten exoticky kusok
https://www.decathlon.sk/p/14340-172609 ... l4EALw_wcB
retkvic
Addict
Addict

Ninx napísal: 30 okt 2022, 15:25 retkvic
Politika, policia a IT su tri rozdielne brandze. Ak by chcel hrat zivot na easy mode tak by bolo z mojho pohladu rozumnejsie sedkat v zbore na nejakom teplom mieste.
? V akom zbore, ved si pisal ze je IT, vedec a teraz politik?
Ak vstupi do politiky, tak moze na tendroch zarabat nie 3-4l mesacne ale miliony. Ak sa casom vypracuje tam kde jeho otec, koneksie by aj mal. Pripadne ho len vyuzivaju v hnedych stranach. Tam o neho mali hned zaujem.
Ninx
Star
Star

V policajnom zbore. Ved ak by boli taka skorumpovana rodina ako pises, otec by mu isto nasiel dobry flek. Akurat sa nic take nestalo, no.

Nepisal som, ze je vedec ani politik. Ma skills/napady z viacerych odborov, no nie je to veda v klasickom ponimani. Jeho IT diplomovka bola ale parkrat citovana. V EP robi asistenta europoslanca, co ma inu pracovnu napln ako samotny europoslanec. V slovenskej politike teraz kandidoval prvykrat.

Miliony ma sancu zarobit aj v IT, a znova sa tym snazis naznacit, ze je skorumpovany. Je to chalan, co ma 7 rocny pocitac a topanky z deichmannu, serie ho, ze nema cas, nie jachtu.

Je to moja xta sprava s rovnakou pointou a mam pocit, ze znova pride nejaky random splech o tom, ze je vlastne neschopny spekulant. Co konkretne by ta dokazalo primat zmenit svoj pohlad nanho?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ninx - ak by si náhodou zbadal, že Ťa to prerastá a pohlcuje - a ak si náhodou zo stredného Slovenska - napíš, manželka dlho pracuje v nemocnici - môže Ti poradiť, na koho sa obrátiť pre odbornú pomoc.
Napísať odpoveď