Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa retkvic »

Voda sa napušťa a zastaví sa, je pocut zastavenie a ani nepocut tecenie vody, takže plavák je asi ok(teda mozno), len po istom čase pocut pretekanie, neviem ci ten zvuk co pocujem je aj nejaké mikro napústanie nádobky alebo je to iba voda pretekajúca z nádržky. Teda, ked sa voda zastaví, tak by to co preteká mala byt iba tá z nádrzky? Ide o geberit, takze az taký lahký prístup tam nebude.
mLuks napísal: 03 sep 2023, 20:11 je blbosť aby malý prietok nezaznámenavali, to by si potom mohol nechať napustiť fľaše vody a mať vodu zadarmo
a uz si skúsal kvapkaním napustit flasu vody :)

Podla mna sú tie hodiny naciachované na nejaký prietok a ked je ten prietok mikro malý, tak nenamerajú ani tuk, nakoniec najmensia jednotka co merajú je 1L, alebo teda jeho desatiny.

Je tam ale este jedna vec co ma znepokojuje, na dome máme namontované pri vstupe do domu hodiny, ale hlavné hodiny sú vo vodomernej sachte a posledne co som odpisoval stavy mi to vychádza, ze medzi hodinami co sú vodární menené pred pár rokmi a nasimi hodinami co máme v dome od stavby domu je nesúlad. Posledne meranie co bol robený odpis je na hodinách vodární za nejakých 17 dní, nieco vyse 2 týzdne natecených 7 kubíkov a na nasich v dome 4 kubíky, takze je tam znacný nepomer a co som robil taký orientacný odber na hodinách doma, tak aspon podla odpustenej vody vyzerajú, ze sú ok, takze bud je problém iba v tom geberite, alebo je problém v hodinách vodární, alebo aj ja.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

retkvic napísal: 03 sep 2023, 20:33 Voda sa napušťa a zastaví sa, je pocut zastavenie a ani nepocut tecenie vody, takže plavák je asi ok(teda mozno), len po istom čase pocut pretekanie, neviem ci ten zvuk co pocujem je aj nejaké mikro napústanie nádobky alebo je to iba voda pretekajúca z nádržky. Teda, ked sa voda zastaví, tak by to co preteká mala byt iba tá z nádrzky? Ide o geberit, takze az taký lahký prístup tam nebude.
To moze byt aj tesnenim. Zrovna minulu jesen som riesil nieco podobne.
retkvic napísal: 03 sep 2023, 20:33 a uz si skúsal kvapkaním napustit flasu vody :)
No napriklad u mna z pretlakoveho ventilu, ktory obcas kvapne su za tyzden cca 3 litre.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Zrejme bude problem v tom tesneni, tiez som nieco o tom pozeral minuly rok a som si tak hovoril, ze uz to caka aj nas bo tie geberity uz maju skoro 15 rokov. No ten nepomer na tých hodinách ma trochu znepokojuje, bo ked ich clovek vidi, tak su trochu dopukane, tak aby neboli zle nahodou aj tie od vodarni, preto som sa pytal na to, ze ci taky maly unik nedokaze uniknut tym hodinam.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

On ten vypustny ventil v nadrzke WC ked netesni, tak po kvapkach prepusta do misy, je to vidno ked nechas WC v klude a hybe sa hladina od kvapiek co pritekaju. Ked pretecie dost na to aby plavak vstupneho ventilu dostatocne klesol, na sekundu vodu dopusti, co si ani nemusis vsimnut, a cyklus sa opakuje. Mali sme nedoplatky za studenu vodu, az kym som tie ventily nevymontoval a nevycistil od vodneho kamena a hrdze, odvtedy bol klud.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravim, je to fotka z dnesneho rana, letisko Stefanika v Ba. Ako je mozne ze civilne lietadlo moze stupat tak kolmo? Predpokladam ze z tohto letiska vojenske lietadla nevzlietaju. Existuje na to nejake vysvetlenie? Nepamatam si ze by som niekedy zazil v lietadle takto ostre stupanie.. Alebo je to opticky klam? /lietadlo ale jednoznacne letelo z dola hore/
Prílohy
20230904_062936_HDR.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

je to opticky klam
ak je lietadlo vo velkej vyske a daleko, tak to vyzera (hlavne, ak nevidis horizont), ze ide smerom dole, pripade ak je smer stupania podobny ako smer pohladu
na flightradare je funkcia playback, pozri si to presne

//takze investigacia: vzhladom na to, ze si uviedol presne GPS suradnice a cas, nebol problem najst ten let
https://www.flightradar24.com/2023-09-0 ... B/31e10bed

v tomto pripade premotorovany private jet

neni zac
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Beardie
super investigativa dakujem :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

blba otazka ale tato tema je na to...
Preco ma to lietadlo skrytu registraciu?
beardie
Redeemer
Redeemer

nemusia ju ukazat, ak nechcu
Why do some aircraft not show on Flightradar24? For privacy, especially for private or business jet, they have the right to request to hide the information.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som sa skor vzdy divil preco su lety vsetkych lietadiel verejna informacia. ved ked som sukromna letecka spolocnost tak jediny s kym by som mal mat nutnost zdielat informacie o lete su letisko odkial idem a letisko kam idem, nie?
beardie
Redeemer
Redeemer

preco by nemali byt? :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

For privacy
beardie
Redeemer
Redeemer

Aj keď si súkromná osoba alebo firma, tak evidenčné číslo tvojho auta je známe a každý môže sledovať kam sa pohybuješ, ak sú to verejné priestranstvá
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

jedna vec je mat verejne evidencne cislo, druha je zverejnovat svoje GPS suradnice realtime.
beardie
Redeemer
Redeemer

ak by auta lietali, tak by odpovedace mali tak isto :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale to je to co som pisal, lietadlo da informaciu o svojej polohe letisku, letisko da informaciu ostatnym lietadlam. uplne by stacila poloha, nie? na co zdielat aj identifikator? na co ho zdielat so svetom ked uplne staci ze by o nom vedelo len letisko?
beardie
Redeemer
Redeemer

it's not a bug, it's a feature
Automatic Dependent Surveillance–Broadcast (ADS-B) is a surveillance technology and form of Electronic Conspicuity in which an aircraft determines its position via satellite navigation or other sensors and periodically broadcasts it, enabling it to be tracked. The information can be received by air traffic control ground stations as a replacement for secondary surveillance radar, as no interrogation signal is needed from the ground. It can also be transmitted and received point-to-point by other aircraft to provide situational awareness and allow self-separation. ADS-B is "automatic" in that it requires no pilot or external input. It is "dependent" in that it depends on data from the aircraft's navigation system.
jemne offtopic, ale stale vcelku relevantne, som zastancom co najvacsieho mnozstva verejnych informacii, kedze to pomaha pokroku
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

s tym vsetkym suhlasim len neviem preco je potrebne aby sa identifikovali tym signalom. mna ako lietadlo zaujima kde su ostatne lietadla nie co su to za lietadla.
beardie
Redeemer
Redeemer

ale typ lietadla je relevantny z mnohych dovodov, uplav za private jetom bude neporovnatelny ako za A380
https://www.aeroweb.cz/clanky/5373-turb ... t-do-srotu
taktiez je potrebne vediet oznacenie lietadla, aby si s nim vedel priamo komunikovat, ak je to potrebne
asi by som nespochybnoval empiricky a rokmi overene nastavenia letovej prevadzky...

stale neviem, kde je problem, i ked som tvoje posty cital viackrat
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja si skor myslim ze to bol tento let
https://fr24.com/2023-09-04/06:13/20x/DLH9FT/31e0f85f

Ta viditelna stopa po lietadle ide skoro presne na vychod slnka co ten privat jet nie.
A stopu po sebe lietadlo nechava az pri vyssej vyske, cca nad 7k km
Napísať odpoveď