problem nie je nikde, ja som napisal len svoju myslienku, ze mi pride zaujimave ze identita a poloha vsetkych lietadiel vo vzduchu je verejne dostupna informacia.beardie napísal: 06 sep 2023, 14:24 ale typ lietadla je relevantny z mnohych dovodov, uplav za private jetom bude neporovnatelny ako za A380
https://www.aeroweb.cz/clanky/5373-turb ... t-do-srotu
taktiez je potrebne vediet oznacenie lietadla, aby si s nim vedel priamo komunikovat, ak je to potrebne
asi by som nespochybnoval empiricky a rokmi overene nastavenia letovej prevadzky...
stale neviem, kde je problem, i ked som tvoje posty cital viackrat
Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
-
javatar
Hardcore addict
tak ako vidime, tak identita ani velmi nie (typ lietadla ano)
aj ked predpokladam, ze pre ATC a aviacne autority musi byt znama aj registracia (inak sa to da brat ako narusenie vzdusneho priestoru)
takisto je v zaujme lietadla dat o sebe vediet kde je
dava teda zmysel, ze informacie su lahko dostupne pre strany ktore ich potrebuju - a kedze su dostupne lahko tak su defacto verejne
zaujmave je,ze flight radar ma v par pripadoch co som pozrel aj fotku konkretneho lietadla, nie len genericku fotku typu ale to uz vidim len ako plus od leteckych nadsencov
//edit: ako pozeram tak ads-b prijmac (primarny zdroj poloh lietadiel) si mozes kupit aj sam a potom nasledne doma prijmat signaly od lietadiel ktore neustale davaju vediet kto a kde su
aj ked predpokladam, ze pre ATC a aviacne autority musi byt znama aj registracia (inak sa to da brat ako narusenie vzdusneho priestoru)
takisto je v zaujme lietadla dat o sebe vediet kde je
dava teda zmysel, ze informacie su lahko dostupne pre strany ktore ich potrebuju - a kedze su dostupne lahko tak su defacto verejne
zaujmave je,ze flight radar ma v par pripadoch co som pozrel aj fotku konkretneho lietadla, nie len genericku fotku typu ale to uz vidim len ako plus od leteckych nadsencov
//edit: ako pozeram tak ads-b prijmac (primarny zdroj poloh lietadiel) si mozes kupit aj sam a potom nasledne doma prijmat signaly od lietadiel ktore neustale davaju vediet kto a kde su
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Letectvu sa velmi nevenujem, ale myslim, ze je dobre mat identifikovane konkretne lietadlo nie len typ. Lebo chces vediet kde to litadlo bude o pol hodinu, alebo o hodinu.
Nefunguje nahodou na tomto principe aj priamo flight radar?javatar napísal: 07 sep 2023, 11:44 //edit: ako pozeram tak ads-b prijmac (primarny zdroj poloh lietadiel) si mozes kupit aj sam a potom nasledne doma prijmat signaly od lietadiel ktore neustale davaju vediet kto a kde su
ADS-B mam zapojeny doma na okne a prispievam tym k pokrytiu FR24
-
javatar
Hardcore addict
Mas aj z toho aj nejake vyhody ked si niekto kupi subscription alebo mas nejake ine vyhody preto?
jop, mas potom navyssi level zdarma
A complimentary Business subscription is available to those who share ADS-B data to Flightradar24 on a regular basis. Find out how to get started.
A complimentary Business subscription is available to those who share ADS-B data to Flightradar24 on a regular basis. Find out how to get started.
-
starysomar
Hardcore addict
Nemala by sa Jednota premenovať na "Drahota"?
starysomar
Jednota je skôr drahší reťazec,pritom šírka ponuky nič moc, preto tam ani pravidelne nechodim
Jednota je skôr drahší reťazec,pritom šírka ponuky nič moc, preto tam ani pravidelne nechodim
-
starysomar
Hardcore addict
Našťastie tam chodím len ráno cestou do práce po pečivo a dáku plechovú stravu alebo mäsové výrobky no asi prestanem byť lenivý a začnem si kupovať konzervy do zásoby inde.
Jednota je dobra na taky rychle male nakupy lebo je vsade a relativne kvalitne veci.
Chvilu som tam chodil pravidelne na hlavne nakupy a katastrofa.
Chvilu som tam chodil pravidelne na hlavne nakupy a katastrofa.
Jednota ma vyhodu v tom, ze su v kazdej tej a teda porovnatelna konkurencia odpada pokym nechce clovek stradovat do mesta.
Kedze nie je moznost, tak tam sem tam zajdeme aj na taky preklenovaci nakup a je pravda, ze lacny nie su. Posledne zdrazeli aj tie ich snacky a tak ich ozeliem a kupim radsej niekde inde tu ochutenu napufovanu kukuricu za menej ako 1€ par gramov.
By ma zaujimalo kto chodi robit pravidelne nakuy do yeme.
Kedze nie je moznost, tak tam sem tam zajdeme aj na taky preklenovaci nakup a je pravda, ze lacny nie su. Posledne zdrazeli aj tie ich snacky a tak ich ozeliem a kupim radsej niekde inde tu ochutenu napufovanu kukuricu za menej ako 1€ par gramov.
By ma zaujimalo kto chodi robit pravidelne nakuy do yeme.
-
starysomar
Hardcore addict
Jednota je (slušne napísané) bezočivo drahá a čoraz viac. Niektoré ceny sa viac než zdvojnásobili. A to sójové je inde od 2,20 po 2,80...
to je len dobre ze ten "sójovy ****" predavaju tak draho.
Zloženie: glukózový sirup, kokosový tuk, extrakt zo sójových bôbov* 7 %, fruktóza, sójový proteínový izolát 3 %, fosforečnany vápenaté 1,5 %, sójový lecitín 1 %, aquamin Mg 0,6 %**, emulgátor E472e, stabilizátor E340, protihrudkujúca látka oxid kremičitý.
-
starysomar
Hardcore addict
S čím z toho máš problém - a aký?
nemám s tým žiaden problem, každý si moze konzumovat co uzná za vhodné
O premrštenú cenu ani tak velmi nejde. Zloženie je už zdravotná vec. Skladá sa to hlavne z jednoduchych cukrov /naviac cast je fruktoza/ a kokosoveho tuku. Ale tak každeho vec, možno sa niekto zamyslí a svoj pohlad na ten vyrobok prehodnotí
-
starysomar
Hardcore addict
Iste - slaninu a klobásy s dusitanmi nejem, len domácu poctivo údenú. 
Mňa viac serie ako to, že tu smie a šarapatí takéto svinstvo:
https://torden.sk
https://torden.sk/produkty/knihy/
...
Mňa viac serie ako to, že tu smie a šarapatí takéto svinstvo:
https://torden.sk
https://torden.sk/produkty/knihy/
...
A potom ze preco tolko ludi umiera na rakovinu a problemy s kardioskularnym systemom.
-
starysomar
Hardcore addict
Veď totok 
Celý život sa stravujem spôsobom "čo príde". Za mlada to boli hodne konzervy, mama chodievala z práce neskoro a unavená a aj keď bolo uvarené - rýchlejšie som bol vonku medzi kamarátmi ak som zhltol niečo narýchlo. Na vojenčine to bola tragédia, často prvé jedlo až večer alebo len suchý chlieb. V práci často nebolo a nie je kedy ísť na obed, tak zas plechová strava. Na vyváženie fajčím a občas si vypijem. Nikotín cievy sťahuje, alkohol rozťahuje, teda cievna gymnastika. No už aspoň tri štyri roky nezapíjam lieky vrátane ATB pivom alebo Vodkou.
Nerobím niečo zle?
Ochorieť možno aj z vystrašenosti...
Celý život sa stravujem spôsobom "čo príde". Za mlada to boli hodne konzervy, mama chodievala z práce neskoro a unavená a aj keď bolo uvarené - rýchlejšie som bol vonku medzi kamarátmi ak som zhltol niečo narýchlo. Na vojenčine to bola tragédia, často prvé jedlo až večer alebo len suchý chlieb. V práci často nebolo a nie je kedy ísť na obed, tak zas plechová strava. Na vyváženie fajčím a občas si vypijem. Nikotín cievy sťahuje, alkohol rozťahuje, teda cievna gymnastika. No už aspoň tri štyri roky nezapíjam lieky vrátane ATB pivom alebo Vodkou.
Nerobím niečo zle?
Ochorieť možno aj z vystrašenosti...
-
starysomar
Hardcore addict
Vynikajúci článok, vďaka.
Ráno aj večer (ak nezabudnem) si dávam Psyllium, takmer denne (niekedy nestíham) pokrájaný cesnak, večer želatínu zarobenú v studenej vode dve-tri hodiny pred jej vypitím.
Kefír teraz zanedbávam no mám dvojtýždenne ovčiu žinčicu, bryndzu a syr. Bryndzu aj medzitým kúpenú. Chodil som po kozie mlieko len potom už nebolo kedy.
Denne konzumujem ovocie (zeleninu len varenú v strave). Občas tvrdý syr. Mäso nejem denne.
A áno - fajčím, nedarí sa rozhodnúť prestať.
Ráno aj večer (ak nezabudnem) si dávam Psyllium, takmer denne (niekedy nestíham) pokrájaný cesnak, večer želatínu zarobenú v studenej vode dve-tri hodiny pred jej vypitím.
Kefír teraz zanedbávam no mám dvojtýždenne ovčiu žinčicu, bryndzu a syr. Bryndzu aj medzitým kúpenú. Chodil som po kozie mlieko len potom už nebolo kedy.
Denne konzumujem ovocie (zeleninu len varenú v strave). Občas tvrdý syr. Mäso nejem denne.
A áno - fajčím, nedarí sa rozhodnúť prestať.