Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa starysomar »

heker - podľa Teba. A áno - myslíš si.

"Požiadať o informatívny výpočet sumy dôchodku
Požiadať môžete nasledovne:
osobne v ktorejkoľvek pobočke Sociálnej poisťovne
mailom prostredníctvom Formulára pre otázky
telefonicky na bezplatnom čísle 0800 123 123"

https://www.socpoist.sk/nastroje-sluzby ... y-dochodku

beardie - pre seba som spravil tak, ako píšeš, moja tiež bola medzi tým spresniť niektoré údaje osobne.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mám star(ší) phone z Telekomu braný na paušál. Chcem ho posunúť a napadlo mi, že niekedy sa zvykli telefóny od operátorov "blokovať" na ich siete - robí sa ešte taký alebo obdobný bullshit, či predávam normálny telefón akoby bol kupovaný z Alzy?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Uz to myslim nerobi ziadny operator.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

V posledných rokoch snáď len Apple blokoval 5G sieť 4ky. (Google...)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

starysomar napísal: 23 sep 2023, 10:10 V posledných rokoch snáď len Apple blokoval 5G sieť 4ky. (Google...)
To je ale iny pripad. Vyrobca chcel na certifikaciu 5G aby operator predal aspon 20k telefonov od Apple.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

omg ten Apple je :smt098 :smt098 :smt098
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Sak ale 4ka je aj tak nepouzitelna ani pri lte, naco bude niekomu 5g? To je len velky hype, 5g zerie viac baterky a rychlosti vyuzijes minimalne, to bude take slabe promile ludi co to realne potrebuju. A nez v mobile tak skor ako hotspot. 5g mam vypnute hned odzaciatku a nikdy som nemal potrebu to zapnut. Jedine mozno v Rakuskych alpach, kde uprostred nicoho maju vsade 5g😃
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Aké má naša polícia páky na prelomenie zabezpečenia telefónu? Za predpokladu že sa tam nedostanú zadaním správneho hesla
heker
Redeemer
Redeemer

Aky telefon mas na mysli? Tlacitkovu Nokiu na Symbiane, daky stary Android dajme tomu verzie 6.0 alebo najnovsi Galaxy S23 ci iPhone 15? Pretoze vseobecne sa odpoved na tvoju otazku neda.
tyler91
King
King

No dajme tomu , že mám s23, všetko aktualizované, mám silné heslo, má naša polícia páky ho odblokovať?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tyler91
na nete su linky podla ktorych sa do S23 dá dostat bez hesla, takze preco by to nevedela aj policia, ak by velmi chcela?
tyler91
King
King

Nemyslíš náhodou prekonanie Factory Reset Protection?
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Keď sa dostali aj ku Kočnerovi... Ale on mal ževraj iPhone.
heker
Redeemer
Redeemer

Kocnera nachytali na zalohe Whatsappu v cloude, navyse Peter Toth odovzdal policii kody na odomknutie mobilu. Plackovej mobil bola iba situacia, tam kody k iPhonu odovzdala sama. To mam od kamarata, ktory je sudny znalec v danom obore a mobily mal na stole. Ina situacia bola s mobilom utocnikov na maratone v Bostone, tam to podla clankov z netu FBI nedokazala odblokovat a odblokovala ten iPhone az daka firma z Izraelu za milion dolarov/eur.

Autoeditácia príspevku po 4 min 54 sek:
Tu k tej FBI a iPhone - https://zive.aktuality.sk/clanok/124982 ... tisic-eur/

Neviem ako je na tom Samsung, ale Android ma bezne pristupne subory ked ich spojis kablom s pocitacom. Takzr ak prepojis mobil s PC, tak sa vies dostat k fotkam, dokumentom, hudbe a tak. Samsung ma aj zabezpeceny priecinok, aj ten tusim nevidiet v pocitaci, ale neviem ako je na tom s bezpecnostou. Samsung ma aj nadstavbu Knox, ale nestudoval som silu bezpecnosti. Myslim si vsak, ze z hladiska bezpecnosti vyhrava iPhone.

Inak ked zadrzali kamarata a vzali do vazby, pripad dozoroval Urad specialnej prokuratury. A jeho iPhone neodblokovali, kod neposkytol a tak mali smolu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Odomknutý respektíve prihlásený android zo zašifrovaným úložiskom (aspoň Xiao, POCO) umožňuje vidieť/kopírovať otvoriteľné súbory. Inak nie. Keď som sa pripojil káblom v TWRP bez zadania hesla - priečinky v telefónu PC boli, no k ničomu. Nezmyselné mnohoznakové názvy priečinkov, súborov - súbory neotvoriteľné.
Iná vec je takzvané "šifrovanie" rôznymi aplikáciami ktoré buď len zmenia názvy súborov a odoberú príponu - pritom sú otvoriteľné v PC - alebo vytvoria priečinok typu .HiddenCabinet no jeho obsah šifrovaný nie je - len "neviditeľný" pre neznalého.
Zato napríklad Skype kedysi nabúrať bez znalosti hesla nešlo (dopytoval sa vtedy kamarát, vysoko postavený kriminalista), už je to inak.
tyler91
King
King

heker napísal: 27 sep 2023, 23:13 Kocnera nachytali na zalohe Whatsappu v cloude, navyse Peter Toth odovzdal policii kody na odomknutie mobilu. Plackovej mobil bola iba situacia, tam kody k iPhonu odovzdala sama. To mam od kamarata, ktory je sudny znalec v danom obore a mobily mal na stole. Ina situacia bola s mobilom utocnikov na maratone v Bostone, tam to podla clankov z netu FBI nedokazala odblokovat a odblokovala ten iPhone az daka firma z Izraelu za milion dolarov/eur.

Autoeditácia príspevku po 4 min 54 sek:
Tu k tej FBI a iPhone - https://zive.aktuality.sk/clanok/124982 ... tisic-eur/

Neviem ako je na tom Samsung, ale Android ma bezne pristupne subory ked ich spojis kablom s pocitacom. Takzr ak prepojis mobil s PC, tak sa vies dostat k fotkam, dokumentom, hudbe a tak. Samsung ma aj zabezpeceny priecinok, aj ten tusim nevidiet v pocitaci, ale neviem ako je na tom s bezpecnostou. Samsung ma aj nadstavbu Knox, ale nestudoval som silu bezpecnosti. Myslim si vsak, ze z hladiska bezpecnosti vyhrava iPhone.

Inak ked zadrzali kamarata a vzali do vazby, pripad dozoroval Urad specialnej prokuratury. A jeho iPhone neodblokovali, kod neposkytol a tak mali smolu.
Ak pripojíš android k PC musíš ho odblokovať, až vtedy sa sprístupnia súbory 📂... Neviem o akých návodov a kódov na android rozprávate, ale nič také som nenašiel.. Vy určite myslíte prelomenie Factory reset protection, teda že po factory resete odstránite pôvodne google konto
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

heker napísal: 27 sep 2023, 23:13 Kocnera nachytali na zalohe Whatsappu v cloude, ...
Kocner mal Thremeu.

Co sa tyka odblokovania, tak pomocou biometrie je to trivialne a nemusis lamat hesla, staci "odseknut prst".
tyler91
King
King

Stačí vypnúť/resetovať mobil alebo zapnúť lockdown mod a telefón odblokuješ iba kódom
heker
Redeemer
Redeemer

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

technicky je mozne vselico ale nemyslim ze je to legalne.
neviem ako je to na slovensku ale isty cas chodili spravne ze biometricky zamok je vlastne menej bezpecny ako heslo lebo v US pokial maju policajti/vlada probable cause tak ti mozu odobrat otlacky prstov, naskenovat sietnicu a teda sa aj dostat do telefonu. ale heslo ti z hlavy nikto legalnym sposobom nedostane.
Napísať odpoveď