Behanie
Re: Behanie
ahoj, milujem beh ale myslim že chcem vyskušat niečo nove... V poslednom čase počujem že sa vel'mi odporuča byt' naboso, a tiež rozvijaju rozne topanky v ktorych ma noha velmi podobnu polohu ako ked si naboso..
Niekto tu beha naboso, a ako sa vam pači?
Niekto tu beha naboso, a ako sa vam pači?
Behanie naboso nie je pre kazdeho. Behavam dlhe trate behanie naboso boli. Tvoje chodidlo uz davno nie je zvyknute na tvrdy povrch kedze od malicka nosis pohodlne topanky. Ked chces behat na boso tak max do 10km, lebo vzdialenost nad tuto hranicu ti moze sposobit naozaj velke bolesti.
Ak hladas nejake topanky, ktore maju najblizsie k behaniu naboso, tak skus Vibram FiveFingers.
Ak hladas nejake topanky, ktore maju najblizsie k behaniu naboso, tak skus Vibram FiveFingers.
cela myslienka behania na boso ma vyznam len ked behas po nespevnenych povrchoch...ono totiz teraz je velka moda priblizovat sa tomu ako "behali nasi predkovia" a ohanat sa tym, ze ludska noha nie je stavana na sposob chodze ktory jej "vnucuje" topanka, ale druha stranka veci-ze ludska noha jednoznacne nie je stavana na pohyb po asfalte a betone, to uz nikto nepovie...cize behat naboso po tvrdych asfaltovych chodnikoch je blbost, pokial nemas prvotriedny niekolkorocny trening nevydrzis bezat viac ako kilometer-dva-tri cez spicky aby si tlmil tvrde narazy na asfalt a v konecnom dosledku si strasnym sposobom za relativne kratky cas uplne znicis kolena. Ergo behanie naboso inde ako v lese a po lesnych cestach je hlupost a sebatryznenie
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ja som behal na jesen po plazi Bondi Beach, kde bol sice jemnucky piesok, ale aj tak som mal po priblizne tristvrtehodinovom behu odtlaky na lavej nohe. Takze radsej uprednostnim behanie v dobrych topankach, nez bosi.
je pravda že sa naboso menej unavis?
je to pre nás príliš neskoro ale tak by mali naše deti z prvých krokov byt' naboso, alebo nosit' topanky ako .....................
je to pre nás príliš neskoro ale tak by mali naše deti z prvých krokov byt' naboso, alebo nosit' topanky ako .....................
su to blbosti podla mna vsade sa pohybujes po betone a asfalte, takto by si akurat detom znicila nohy...neskutocne aku mozgovu masaz uz je schopny vyvinut kazdy obchodnik
Tak dnes som bol bezat 10 km v Bratislave. Cas o 5 minut horsi, ako som mal minuly rok na polmaratone na 10 km medzicase. Na buduci rok bude stacit aj 5 km stafeta.
sliaCan napísal:Na buduci rok bude stacit aj 5 km stafeta.
5 km pod 20 min ako nic
10 km som bezal za skoro 52 minut, na polmaratone som mal 46 minut medzicas. Nakupil som nove handry na behanie, zacal trenovat, tak snad sa dostanem zase do formy. :]
10 km som bezal za skoro 52 minut, na polmaratone som mal 46 minut medzicas. Nakupil som nove handry na behanie, zacal trenovat, tak snad sa dostanem zase do formy. :]
medzicasom myslis polcas? lebo ak nie, tak jak pocitam tak pocitam, 10km bezis pomalsie ako polcas na polmaratone? slusnesliaCan napísal: 10 km som bezal za skoro 52 minut, na polmaratone som mal 46 minut medzicas.
-
adox
Light Professional
Zdravím mám takú otázku ohladom telefonov a aplikácií do mobilu ktoré meraju odbehnutu dialku a čas a kadečo iné...viem že pri nejakých aplikáciách je nutné mať internet v mobile a GPS a moja otázka znie, je nejaká aplikácia pri ktorej stačí GPS bez pripojenia na internet a bude to fungovať ak ano aké používate ? 
mam Locus, je to univerzalna turisticka navigacia, da sa s tym robit spusta veci a uplne staci free verzia
-
adox
Light Professional
ďakujem pekne určite vyskušam 
-
hojko
Site Admin
Podla mna vsetky taketo aplikacie funguju aj bez internetu, staci im GPS. Aplikacia funguje tak, ze cez GPS sleduje trasu a tu vie vyhodnotit na zaklade ziskanych udajov, teda vypocita rychlost, vzdialenost, prevysenie... Internet je uzitocny len k tomu, ak to chces mat pekne na mapke alebo zdielat. Aplikacii je kopa, najznamejsi a najlepsie su SportsTracker, Strava a Endomondo. Popripade pozri este po RunKeeper, Nike Running ci Adidas MiCoach.
Ja napr používam endomondo a netreba net k tomu ale myslím že k žiadnemu podobnému programu netreba
-
adox
Light Professional
Tak tak už som si to popozeral aj ja, teoretický by to malo ísť ale teraz moj mobil má problém pripojiť sa na GPS tak neviem neviem 
-
hojko
Site Admin
GPS ma problem pripojit sa v budove, treba ist von, pustit to a do pol minuty musi chytit signal.
-
ktozesomja
Medium Star
aj ked je naokolo vela budov tak je to problem. Najlepsie byt na nejakom otvorenom priestranstve kym chytis signal.
-
adox
Light Professional
Dokonca aj toto som dokázal bolo treba isť na kopec mimo civilizácie len sa mi zdá že ten Runkeeper nejako čudne počíta, aj keď som zastal tak vzdialenosť pribúdala a pribúdala 
-
hojko
Site Admin
To nemusi byt RunKeeperom, ale nevykonnym GPS cipom, resp. poslabsim signalom. Pozri si, ze ci tam nemas moznost autopauzy ako ma napriklad SportsTracker, aby nebezal cas a dalsie veci, ked stojis, resp. ked napr. pri cyklistike zosadnes z bicykla a ides do krcmy (da sa nastavit pauza pri rychlost pod 2 km/h alebo 5 km/h).