Behanie

O športe...
katya
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Behanie

Príspevok od používateľa katya »

ahoj, milujem beh ale myslim že chcem vyskušat niečo nove... V poslednom čase počujem že sa vel'mi odporuča byt' naboso, a tiež rozvijaju rozne topanky v ktorych ma noha velmi podobnu polohu ako ked si naboso..

Niekto tu beha naboso, a ako sa vam pači?
mare
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mare »

Behanie naboso nie je pre kazdeho. Behavam dlhe trate behanie naboso boli. Tvoje chodidlo uz davno nie je zvyknute na tvrdy povrch kedze od malicka nosis pohodlne topanky. Ked chces behat na boso tak max do 10km, lebo vzdialenost nad tuto hranicu ti moze sposobit naozaj velke bolesti.

Ak hladas nejake topanky, ktore maju najblizsie k behaniu naboso, tak skus Vibram FiveFingers.
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

cela myslienka behania na boso ma vyznam len ked behas po nespevnenych povrchoch...ono totiz teraz je velka moda priblizovat sa tomu ako "behali nasi predkovia" a ohanat sa tym, ze ludska noha nie je stavana na sposob chodze ktory jej "vnucuje" topanka, ale druha stranka veci-ze ludska noha jednoznacne nie je stavana na pohyb po asfalte a betone, to uz nikto nepovie...cize behat naboso po tvrdych asfaltovych chodnikoch je blbost, pokial nemas prvotriedny niekolkorocny trening nevydrzis bezat viac ako kilometer-dva-tri cez spicky aby si tlmil tvrde narazy na asfalt a v konecnom dosledku si strasnym sposobom za relativne kratky cas uplne znicis kolena. Ergo behanie naboso inde ako v lese a po lesnych cestach je hlupost a sebatryznenie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja som behal na jesen po plazi Bondi Beach, kde bol sice jemnucky piesok, ale aj tak som mal po priblizne tristvrtehodinovom behu odtlaky na lavej nohe. Takze radsej uprednostnim behanie v dobrych topankach, nez bosi.
katya
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa katya »

je pravda že sa naboso menej unavis?

je to pre nás príliš neskoro ale tak by mali naše deti z prvých krokov byt' naboso, alebo nosit' topanky ako .....................
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

su to blbosti podla mna vsade sa pohybujes po betone a asfalte, takto by si akurat detom znicila nohy...neskutocne aku mozgovu masaz uz je schopny vyvinut kazdy obchodnik
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Tak dnes som bol bezat 10 km v Bratislave. Cas o 5 minut horsi, ako som mal minuly rok na polmaratone na 10 km medzicase. Na buduci rok bude stacit aj 5 km stafeta.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

sliaCan napísal:Na buduci rok bude stacit aj 5 km stafeta.
:D Tomu hovorim motivacne navysovanie cielov (za predpokladu, ze tych 5km nechces dat pod 20min) . Aky bol vlastne ten cas teda?
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

5 km pod 20 min ako nic :)

10 km som bezal za skoro 52 minut, na polmaratone som mal 46 minut medzicas. Nakupil som nove handry na behanie, zacal trenovat, tak snad sa dostanem zase do formy. :]
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

sliaCan napísal: 10 km som bezal za skoro 52 minut, na polmaratone som mal 46 minut medzicas.
medzicasom myslis polcas? lebo ak nie, tak jak pocitam tak pocitam, 10km bezis pomalsie ako polcas na polmaratone? slusne :)
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

Zdravím mám takú otázku ohladom telefonov a aplikácií do mobilu ktoré meraju odbehnutu dialku a čas a kadečo iné...viem že pri nejakých aplikáciách je nutné mať internet v mobile a GPS a moja otázka znie, je nejaká aplikácia pri ktorej stačí GPS bez pripojenia na internet a bude to fungovať ak ano aké používate ? :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

mam Locus, je to univerzalna turisticka navigacia, da sa s tym robit spusta veci a uplne staci free verzia
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ďakujem pekne určite vyskušam :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Podla mna vsetky taketo aplikacie funguju aj bez internetu, staci im GPS. Aplikacia funguje tak, ze cez GPS sleduje trasu a tu vie vyhodnotit na zaklade ziskanych udajov, teda vypocita rychlost, vzdialenost, prevysenie... Internet je uzitocny len k tomu, ak to chces mat pekne na mapke alebo zdielat. Aplikacii je kopa, najznamejsi a najlepsie su SportsTracker, Strava a Endomondo. Popripade pozri este po RunKeeper, Nike Running ci Adidas MiCoach.
vauxhall
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa vauxhall »

Ja napr používam endomondo a netreba net k tomu ale myslím že k žiadnemu podobnému programu netreba
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak tak už som si to popozeral aj ja, teoretický by to malo ísť ale teraz moj mobil má problém pripojiť sa na GPS tak neviem neviem :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

GPS ma problem pripojit sa v budove, treba ist von, pustit to a do pol minuty musi chytit signal.
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ktozesomja »

aj ked je naokolo vela budov tak je to problem. Najlepsie byt na nejakom otvorenom priestranstve kym chytis signal.
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Dokonca aj toto som dokázal bolo treba isť na kopec mimo civilizácie len sa mi zdá že ten Runkeeper nejako čudne počíta, aj keď som zastal tak vzdialenosť pribúdala a pribúdala :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To nemusi byt RunKeeperom, ale nevykonnym GPS cipom, resp. poslabsim signalom. Pozri si, ze ci tam nemas moznost autopauzy ako ma napriklad SportsTracker, aby nebezal cas a dalsie veci, ked stojis, resp. ked napr. pri cyklistike zosadnes z bicykla a ides do krcmy (da sa nastavit pauza pri rychlost pod 2 km/h alebo 5 km/h).
Napísať odpoveď