Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
biť do očí ohľadne veľkosti majetku môže čo len chce, ale ako sme sa naučili od slovenských politikov a verejne činných osôb, tak výhovorka, že si peniaze dostal darom od zosnulej babky/prababky znesie všetko. A asi každý máme nejakého zosnulého príbuzného, ktorý nám daroval veľké sumy peňazí. Je to celkom normálna situácia tu na Slovensku. Stalo sa to pánovi Kičurovi, pani Jankovskej aj bývalému riaditeľovi slovenských železníc a veľmi ľahko sa to môže stať aj osobám, ktoré tie peniaze nadobudli isto oveľa viac poctivo ako vyššie menovené osoby 
no ja práve riešim priamo burzu - coinbase, binance a takéto … cez brokera (xtb/admiral markets) som skúšal obchodovať forex ale v oboch prípadoch som bol stratový (to som mal tiež niekam uviezť?)gogo956 napísal: 12 feb 2021, 15:49
posiela to tvoj broker nasej financnej sprave alebo takemu nejakemu subjektu /ak si kupoval priamo na burze bez brokera tak potom neviem ci automaticky burza posiela nejake info, ale nasa policia si to moze nechat doziadat dodatocne ak by nieco vysetrovala/
-
daniel.daniel
Medium Star
momentalne v nudzovom stave neplatia obmedzenia na platby v hotovosti, takze mozes smelo nakupovat.jukel napísal: 12 feb 2021, 11:04 ak dobre viem auto ani dom už za cash kupiť nemožeš. Neviem či to je stale len pre firmy alebo už aj pre fyzicke osoby. Inak pre ludí čo cestujú, Paraguay je pravdepodobne najlahšia možnost ako zmenit trvalý pobyt, jeden eticky heker zo slovenska ponuka služby na vybavenie trvaleho pobytu tam
Kajetan K. tak kupil 2 byty za 200 tisic akoze ja cash, len cez prijmovy pokladnicny blocek. Presne preto, ze v nudzovom stave obmedzenia neplatia.
Dedicstvo sa da overit, pokial mal tvoj starky milionove uspory, tak aj tie musia vyplyvat z nejakeho prijimu a ako zazrak z neba sa same od seba nezjavia. Takze pokial nemas za chrbatom vplyvneho cloveka, tak rozpravky o dedicstve ti velmi nepomozu. Preco by sa nejaky uradnik nechal bez uplatku vodit za nos? Kicura by tiez asi nebol dolapeny, pokial by neprisla korona a nemenila sa smeracka vlada.Peter00 napísal: 12 feb 2021, 17:49 biť do očí ohľadne veľkosti majetku môže čo len chce, ale ako sme sa naučili od slovenských politikov a verejne činných osôb, tak výhovorka, že si peniaze dostal darom od zosnulej babky/prababky znesie všetko. A asi každý máme nejakého zosnulého príbuzného, ktorý nám daroval veľké sumy peňazí. Je to celkom normálna situácia tu na Slovensku. Stalo sa to pánovi Kičurovi, pani Jankovskej aj bývalému riaditeľovi slovenských železníc a veľmi ľahko sa to môže stať aj osobám, ktoré tie peniaze nadobudli isto oveľa viac poctivo ako vyššie menovené osoby![]()
1. Nastastie som nikde nic o dedičstve nepisalkayko napísal: 15 feb 2021, 9:51 Dedicstvo sa da overit, pokial mal tvoj starky milionove uspory, tak aj tie musia vyplyvat z nejakeho prijimu a ako zazrak z neba sa same od seba nezjavia. Takze pokial nemas za chrbatom vplyvneho cloveka, tak rozpravky o dedicstve ti velmi nepomozu. Preco by sa nejaky uradnik nechal bez uplatku vodit za nos? Kicura by tiez asi nebol dolapeny, pokial by neprisla korona a nemenila sa smeracka vlada.
2. Napis mi zákonné ustanovenie podla ktoreho maju pravo nejakí úradníci kontrolovať majetok zosnulej osoby.
3. Kedze ziaden taky zakon nie je tak ti aj tak Navyse dopíšem to, ze aj keby bolo, tak od zosnulej osoby nic nezistis a nic nedokážeš. Teoreticky moja prababka mohla peniaze ukradnúť ale zakial nezistis presne od koho ich ukradla, nemas ziadnu moznost ich zaistiť ani ich nijako zibrat tretej osobe.
Triple kill
Nastastie to, co som napisal o dedicstve plati aj o daroch. Ak chces tvrdit, ze mrtvy stryko ti daroval peniaze, ktore ti prisli zo zahranicnej burzy, alebo si kupil dom za bitcoiny, ktore si dostal od mrvtej babky darom, tak bud iba snivas, alebo jediny, kto takej rozpravke uveri, budes iba ty sam
O darcekoch po zosnulej babke mozes rozpravat, ked sa bavime o transakciach, kde nezanechavas jednoznacnu digitalnu stopu. Pokial ide o kryptomeny, tak tam je tych stop az az, takze snivaj dalej, lebo tiez si mozem vymysliet 30 teorii, ako sa co da, ale pokial neuskutocnim ani jednu z nich, tak to bude iba vlhky sen.
O darcekoch po zosnulej babke mozes rozpravat, ked sa bavime o transakciach, kde nezanechavas jednoznacnu digitalnu stopu. Pokial ide o kryptomeny, tak tam je tych stop az az, takze snivaj dalej, lebo tiez si mozem vymysliet 30 teorii, ako sa co da, ale pokial neuskutocnim ani jednu z nich, tak to bude iba vlhky sen.
dnes som si pisal s kamaratom a jeho bratovi vraj takto zaklopali na dvere nedavno. ze si z burzy poslal 4 tisic eur. vraj im vydokladoval ze 2 roky dozadu tam 4 tisic poslal, teda ziaden zisk a dali mu pokoj. ale celkom ma to prekvapilo ze kvoli takej relativne nizskej sume to riesili.
Nemohlo to byť na bonz, že sa niekomu chválil a ten poslal anonymný tip na finančný úrad?
zaklopali na dvere akože doslovne ? 
Pockat pockat. Ty vravis o koze a ja o voze. Myslim, ze pre kazdeho cloveka je z mojho prispevku viac ako zrejme, ze sa moj príspevok týkal tych príspevkov, ktore vraveli o spochybňovaní pôvodu majetku a nie anonymného vyberania ziskov. Predpokladam, ze to chapes aj sam, len sa teraz konverzaciu snazis nasmerovať tam, kde tvoje argumenty budu davat aspon nejaky zmyselkayko napísal: 15 feb 2021, 11:27 Nastastie to, co som napisal o dedicstve plati aj o daroch. Ak chces tvrdit, ze mrtvy stryko ti daroval peniaze, ktore ti prisli zo zahranicnej burzy, alebo si kupil dom za bitcoiny, ktore si dostal od mrvtej babky darom, tak bud iba snivas, alebo jediny, kto takej rozpravke uveri, budes iba ty sam![]()
Cize este raz a pomaly. Moj príspevok bol smerovaný k tomu, ze pripadne finančne vyšetrovanie v tom zmysle, ze sa ta niekto bude pytat odkial sa ti na ucte objavilo xy EUR, sa tymito argumentmi da lahko zmariť. Ostatne logicky, preto som uviedol príklady napriklad kicuru, jankovsku atd. hoc nemam vedomosť, ze by vyberali zisky z kryptomien (aj preto je zrejme ze ty pises o niecom uplne inom, ako som pisal ja
To, ako vybrat zisky anonymne je uz druha vec a tej som sa ja nijako nedotýkal, ako je ostatne zrejmé aj z mojich príspevkov pre všetkých okrem teba
Peter00 a aky je v tom rozdiel? Ako chces kupit majetok za kryptomenu bez toho, aby si ich niekam prevadzal? A je uplne jedno, ci to bude cez tvoj bankovy ucet, alebo priamo kupis ten dom za bitcoin, pretoze tak ci tak nechavas digitalnu stopu, ktoru si moze ten danovak dohladat, pokial nebude verit tvojej verzii o stedrych daroch od mrtvej babky. Predstava pekna, ale nech sa paci, mozes svoje tvrdenie podlozit prikladom z realneho zivota, ako vybabres s uradmi. A to nie si ani Jankovska ani Kicura, ktori mali za sebou kopec znamosti a ajtak ich capli.
To by ma tiez zaujimalo, ako na neho dosli? Danovaci musia mat dovodne podozrenie, aby si pytali udaje od burzy o konkretnom cloveku. Co som videl report z Coinbase, tak Slovensko si od nich za minuly rok pytalo info o jedinom klientovi.aacid napísal: 15 feb 2021, 16:45 dnes som si pisal s kamaratom a jeho bratovi vraj takto zaklopali na dvere nedavno. ze si z burzy poslal 4 tisic eur. vraj im vydokladoval ze 2 roky dozadu tam 4 tisic poslal, teda ziaden zisk a dali mu pokoj. ale celkom ma to prekvapilo ze kvoli takej relativne nizskej sume to riesili.
Rozdiel tam je velky a absolutne vo vsetkom. Vlastne ide o dve len okrajovo súvisiace témy.kayko napísal: 15 feb 2021, 17:25 Peter00 a aky je v tom rozdiel? Ako chces kupit majetok za kryptomenu bez toho, aby si ich niekam prevadzal? A je uplne jedno, ci to bude cez tvoj bankovy ucet, alebo priamo kupis ten dom za bitcoin, pretoze tak ci tak nechavas digitalnu stopu, ktoru si moze ten danovak dohladat, pokial nebude verit tvojej verzii o stedrych daroch od mrtvej babky. Predstava pekna, ale nech sa paci, mozes svoje tvrdenie podlozit prikladom z realneho zivota, ako vybabres s uradmi. A to nie si ani Jankovska ani Kicura, ktori mali za sebou kopec znamosti a ajtak ich capli.
A druha odpoved. Jankovsku aj Kicuru jednak čapli za nieco uplne a absolutne iné než za tvrdenia, že peniaze dostali darom. To je prvá podstatná vec ktorú vytŕhaš z kontextu. Druhá podstatná vec je tá, že nie je isté či ich vôbec odsúdia a ak áno, tak majetok minimálne jankovskej synom ostane prakticky naisto
Ak chceme príklad ktorí budeš z kontextu vytŕhať ťažšie, tak si pripomeňme situáciu, kedy bývalý šéf ŽSR zabudol na pumpe v taške niekoľko desiatok tisíc EUR , ktore nasiel na povale svojej zosnulej babky. Finančne ho vyšetrovali a potom zistili, ze vlastne nic nedokážu dokazat.
Ty sa tak zamotavas, ze ani sam nevies, co chces vlastne dokazat.
Za prve, kryptomena nie je hotovost, zanechava digitalnu stopu ci chces alebo nie, takze nemozes ju nechat v ruksaku na benzinke
Za druhe, realitna kancelaria platbu v bitcoine v momente prevadza do fiat meny a zasliela na bezpecny depozitny ucet. Cize ak aj platis kryptomenou za nehnutelnost, tak si proste vystopovatelny.
Za tretie, ak si tie prachy vyberies cez svoj bankovy ucet, tak si detto vystopovatelny a jedina moznost, ktora ti ostava, je kupa nehnutelnosti v hotovosti bez realitky. Ale tu je opat problem, ze tu hotovost musis nejako vytiahnut, alebo musis previest bitcoin na penazenku predavajuceho, ktory musi v tom lietat s tebou, musi suhlasit s platbou v kryptomene, pricom nema istotu, ze ta kryptomena v momente transkacie nepadne o 50% a este ti mujsi kryt chrbat, ked sa budu urady pytat, ako si tu nehnutelnost ziskal.
Nech sa paci, predved svoju teoriu v praxi, ako chces kupit nehnutelnost tak, aby ziadny organ nikdy nemal pochybnosti, ze si ju kupil z darovanych peniazkov. Mozes to opisat bod po bode namiesto pisania nezmyslov a odbiehania od 9 k 5
PS k tejto tvojej rozpravke:
Za prve, kryptomena nie je hotovost, zanechava digitalnu stopu ci chces alebo nie, takze nemozes ju nechat v ruksaku na benzinke
Za druhe, realitna kancelaria platbu v bitcoine v momente prevadza do fiat meny a zasliela na bezpecny depozitny ucet. Cize ak aj platis kryptomenou za nehnutelnost, tak si proste vystopovatelny.
Za tretie, ak si tie prachy vyberies cez svoj bankovy ucet, tak si detto vystopovatelny a jedina moznost, ktora ti ostava, je kupa nehnutelnosti v hotovosti bez realitky. Ale tu je opat problem, ze tu hotovost musis nejako vytiahnut, alebo musis previest bitcoin na penazenku predavajuceho, ktory musi v tom lietat s tebou, musi suhlasit s platbou v kryptomene, pricom nema istotu, ze ta kryptomena v momente transkacie nepadne o 50% a este ti mujsi kryt chrbat, ked sa budu urady pytat, ako si tu nehnutelnost ziskal.
Nech sa paci, predved svoju teoriu v praxi, ako chces kupit nehnutelnost tak, aby ziadny organ nikdy nemal pochybnosti, ze si ju kupil z darovanych peniazkov. Mozes to opisat bod po bode namiesto pisania nezmyslov a odbiehania od 9 k 5
Dotycny mal za chrbtom znamosti, hadam ani nemusime riesit, kolko takychto podvodov sa udialo za vlady Smeru. Si smerak? Mas za sebou niekoho, ze tu davas taky priklad? Si taky blby, ze si myslis, ze ked byvalemu riaditelovi ZSR nieco preslo, tak to musi zakonite prejst aj tebe?Peter00 napísal: 15 feb 2021, 17:41 Ak chceme príklad ktorí budeš z kontextu vytŕhať ťažšie, tak si pripomeňme situáciu, kedy bývalý šéf ŽSR zabudol na pumpe v taške niekoľko desiatok tisíc EUR , ktore nasiel na povale svojej zosnulej babky. Finančne ho vyšetrovali a potom zistili, ze vlastne nic nedokážu dokazat.
Este raz to skusim. Hadam to uz na stvrty pokus pochopíš. O platbe v kryptomenach/vyťahovaní zisku z kryptomien tu pises len a len ty. Nikto iny. Ja som sa ocividne a pre kazdeho okrem teba celkom zrozumitelne vyjadroval vylucne a len k podozreniu z nadobudnutia nejakeho majetku a k dokazovaniu jeho pôvodu. Preco sem stale ťaháš veci o ktorych som tu ja nepisal to mi je záhadou. Nemýliš si náhodou adresáta svojich správ?kayko napísal: 15 feb 2021, 18:06 Ty sa tak zamotavas, ze ani sam nevies, co chces vlastne dokazat.
Za prve, kryptomena nie je hotovost, zanechava digitalnu stopu ci chces alebo nie, takze nemozes ju nechat v ruksaku na benzinke![]()
Dotycny mal za chrbtom znamosti, hadam ani nemusime riesit, kolko takychto podvodov sa udialo za vlady Smeru. Si smerak? Mas za sebou niekoho, ze tu davas taky priklad? Si taky blby, ze si myslis, ze ked byvalemu riaditelovi ZSR nieco preslo, tak to musi zakonite prejst aj tebe?![]()
Preco taham do temy kryptomeny? Zeby preto lebo sme v teme o kryptomenach
Ale opytam sa ja teba, ze naco si vlastne reagoval tym svojim prvym prispevkom o preukazovani majetku? Ved rec je o kupe majetku za zisk z kryptomien. Neskor dokonca sam pises, ze za kryptomeny sa da uz nakupovat priamo a odrazu, ked sa ti to uz nehodi, tak obracias kabat, ze ty si vlastne nediskutoval vramci temy, ale uplne odveci. Kto chce psa bit... Nabuduce sa zamysli, ze co chces vlastne svojim tvrdenim dokazat a skus svoje myslienky zaradit do spravnej temy.
Ale opytam sa ja teba, ze naco si vlastne reagoval tym svojim prvym prispevkom o preukazovani majetku? Ved rec je o kupe majetku za zisk z kryptomien. Neskor dokonca sam pises, ze za kryptomeny sa da uz nakupovat priamo a odrazu, ked sa ti to uz nehodi, tak obracias kabat, ze ty si vlastne nediskutoval vramci temy, ale uplne odveci. Kto chce psa bit... Nabuduce sa zamysli, ze co chces vlastne svojim tvrdenim dokazat a skus svoje myslienky zaradit do spravnej temy.
ahojte, aky mate nazor na Aeon coin? Pomerne vysoku cenu mal v roku cca 2017 a odvtedy spadol na minimum, myslite ze zanikne uplne?
Pilifo napísal: 15 feb 2021, 16:50 Nemohlo to byť na bonz, že sa niekomu chválil a ten poslal anonymný tip na finančný úrad?
vraj za nim prisli osobne, dovod neviem, asi ani on to nevie. mozno ho nabonzovali, mozno ich banka upozornila.
V kazdom pripade odisli s dlhym nosom pokial to vedel vydokladovat. Vacsina ludi, ktorych poznam, ze do toho investuju, tak nechava zisk v kryptomenach a vytahuje iba vklady. Je ale sranda, ako si davaju danovaci robotu, ktoru im nikto nezaplati.
to je v poriadku, ale ako to spravit ked budes chciet vybrat ten zisk?
mne to najlepsie vychadza vyberat kazdy mesiac par sto eur, aj ked to bude stale z uctu burzy takze to moze byt podozrive.
alebo potom to vymenit za bitcoiny a vytiahnut z bankomatu, co bude asi nevyhodne ale stale lepsie ako to zdanovat.
uprimne, ja by som tie vynosy aj zdanil, realne sa nemozem tvarit ze su to nejake peniaze ziskane tazkou robotou, proste som tam poslal eura, kupil nieco a mal to stastie ze to zarobilo. ale viac ako prist o 30% z toho na daniach ma trapi to vypisovanie danoveho priznania, teraz to robi firma za mna a skratke je to otrava vyplnovat si to sam.
mne to najlepsie vychadza vyberat kazdy mesiac par sto eur, aj ked to bude stale z uctu burzy takze to moze byt podozrive.
alebo potom to vymenit za bitcoiny a vytiahnut z bankomatu, co bude asi nevyhodne ale stale lepsie ako to zdanovat.
uprimne, ja by som tie vynosy aj zdanil, realne sa nemozem tvarit ze su to nejake peniaze ziskane tazkou robotou, proste som tam poslal eura, kupil nieco a mal to stastie ze to zarobilo. ale viac ako prist o 30% z toho na daniach ma trapi to vypisovanie danoveho priznania, teraz to robi firma za mna a skratke je to otrava vyplnovat si to sam.